Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 120-та тема

• 179 684
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
Много вкусни спирали, Мина. И аз онзи ден правих, но без аспержи и прошуто.Нещо като хляб на шиш. Чудесно изглеждат твоите, задължително ще ги пробвам.  bouquet

# 136
От мен: Подарък от мен  за много близка приятелка за рожденият ѝ ден-торта Фереро Роше ( най-трудното в тортата беше намирането на бонбоните, тъй като фабриката почива през лятото до края на Септември и за това зареждат по магазините едва края на септември. Но това ми го обясниха в последният магазин, в който отидох....а те хич не бяха малко). Но всичко си струваше. Много  е лесна и вкусът е МММММММММММММ

Чудесна е, моля за рецептата, благодаря предварително  bouquet
Също не видях рецептата за сладкото от червени чушки, благодаря, мисля да пробвам Laughing

# 137
Правих сладкото от чушките по рецепта от форума:)
Скрит текст:
РЕЦЕПТА: 1,250 сладки дебели червени чушки. 250гр люти чушки. 500 гр захар. 1 лимон/настърганата му кора + сок/ 1 ванилия/аз не сложих/ на върха на к.л. канела/аз сложих малко повече/ Почистените от семена чушки режа на фини ивички по дължина. слагам ги в тенджера и прибавям всички останали продукти ,като лютите чушки също съм почистила от семенцата и съм нарязала  на лентички. оставям за 1 час.  след това , слагам на най-малкото колело на котлона и започвам да варя,отначало за половин час на съвсем слаб огън,като от време на време бъркам. засилвам огъня и варя и бъркам,докато се сгъсти и стане на сладко. обръщам внимание ,че трябва да има прозрачно сосче, в което плуват лентичките. абе,сладко. Аз ще правя още една доза и този път няма да махна семената на лютите чушки,защото ние сме любители на лютото ,пък и споменът ми е ,че беше по -люто от моето произведение. :но пък в итал.вариант семенца не плуваха.значи е въпрос на сорт чушчици.

Линк за подробности:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=425386.0

# 138
Чудесна е, моля за рецептата, благодаря предварително  bouquet

Здравей, тортата е по тази рецепта: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/08/ferrero-rocher-cake.html

# 139
  • Бургас
Взимам си по хапка от всяка чинийка на пеп4о.
choppi, браво! Чудесна тортичка за хубав празник!
rossonera, тия кюфтенца мога да ги хапвам за закуска обяд и вечеря, а на Angellove спиралите ще им правят компания.
тайна... крилца не съм правила скоро! Как хубаво ме присети!

У нас Ярешко печено с адската смес на Пеп4о Неприлично вкусно! Пепи, БЛАГОДАРЯ!!!!

# 140
  • In a surreal moment!
Плодов сладкиш

Пипер за сушене

рецептата за сладкиша е под снимката
http://4a4evi.snimka.bg/daily/gotveno.121568.33981806

# 141
  • забравих си мисълта...
Лазаня без сос бешамел

Щрудел със заквасена сметана, праскови и червени боровинки. И понеже прасковите не ми стигнаха, три от рулата са със заквасена сметана, круши и сини сливи.

И хляб

# 142
Мина, прекрасни спиралки.
Венета, дай моля рецепта за този хляб, изглежда невероятно.

Аз съм на лавандулова тематика - направих едни лавандулови бисквити с лимон. Като изключим издирването на лавандула из цяла България, рецептата е супер лесна.

Лавандулови бисквити с лимон

Lavender and lemon cookies
by Dani Dineva, on Flickr

# 143
  • София
Дарилка, вчера видях  саксии с лавандула в ЛИДЛ.

# 144
choppi Благодаря
Angellove много апетитни спирали !
От мен - соденото хлебче на sugar_geri

# 145
  • забравих си мисълта...
Венета, дай моля рецепта за този хляб, изглежда невероятно.

Благодаря, Дарилка.
Хлябът е много вкусен и много лек. Рецептата е повече от обикновена.
Брашното (10 Kornmehl) е направено от 10 вида зърнени култури, но не е готова смес за хляб. Съвсем нормално брашно е, от което човек може да направи всичко възможно. Pецептата за хляба можеш да намериш тук.

Хлябът е още по-вкусен ако му се прибавят или пък бъде украсен с различни видове ядки.

# 146
# 147
Домашни бонбони с изрезките от тортата

# 148
  • София
Гофрети

# 149
Пилешко, зеленчуци и хлебчета

Крем карамел

Общи условия

Активация на акаунт