ПАРИЖ 9

• 57 343
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Дори вчера гледайки "Час пик 3" видях доста места където бяхме септември!

# 586
  • пак на Рив Гош
Може би е тъп въпрос, но не ви ли е страх, че ако гледате много снимки/филми/книги предварително, може да се "пренавиете" и веднъж на място да се разочаровате?  Peace Защото обикновено по филмите не показват опашките под Айфеловата кула, тълпата в Лувъра, или миризмата в метрото  Grinning
Аз лично преди да дойда тук бях попрочела нещо, чувала песента за "Шанз Елизе" на Жо Дасен и гледала 2-3 филма макс, при това за целия ми дотогавашен живот... В интерес на истината, първото ми посещение в Париж ми дойде абсолютно изневиделица, като удар по главата (от който така и не можах да се съвзема... Mr. Green)
Не знам, за себе си предпочитам да знам някои основни неща и доста практическа информация за местата, които посещавам... а самите забележителности предпочитам да ги "открия" на място, за да оставя малко място и за ефекта "уау!". Това не ми пречи да гледам картите на градовете, които искам да посетя и да си избирам и хотели и ресторанти де, ей така, за удоволствие  Laughing

# 587
Мимии благодаря за линка, гледам, че дори и оскар е спечелил. Довечера го пускам.
Роца Ами явно при всеки е индивидуално. И аз съм си оставила някой неща, който не искам да виждам и знам, че или ще се разочаровам от града или много ще ми хареса. Поне на предходните дестинации, които пак бях гледала и чела разни неща, винаги имах момент на изненада. Но всеки си преценя за себе си. ( А Париж наистина ми е детската мечта и заради това и се вълнувам най-много от всичко до момента в живота ми)  Laughing Laughing

# 588
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ама, Роца, аз говорих за "след" Simple Smile Преди да отида в Париж гледах само карти на града и как да стигна от едно място на друго Simple Smile Така практикувам с всяко пътешествие ... После ми е много готино като гледам филм, или док. поредица и знам какво има зад другия ъгъл, или какво има зад камерата Simple Smile

# 589
По Канал 1, последните дни даваха няколко филма на "френска" тематика - Paris, je t'aime и Полунощ в Париж на Уди Алън.

# 590
  • Sofia
...Дали някой може да препоръча готини филми, свързани с градчето ...

Колко мило да наречеш Париж "градче"!

# 591
Vortex_2509 Това сериал ли е, нещо не го откривам.
sashosiana Благодаря за информацията, ще ги изтегля и тях, обичам странностите на Уди Алън  Simple Smile
Tari Tasartir градче -"умалителна форма на думата град, използва се с цел по красиво изказване за дадено място"  Wink

# 592
  • пак на Рив Гош
Не е сериал, просто оригиналното заглавие не е членувано  Peace (макар че май има и сериал, де)
Предполагам, Vortex има предвид този филм: http://www.imdb.com/title/tt1675434/?=fn_al_tt_6, който имаше голям успех преди време

Тари, и мен ме усмихна "градче"-то, но взех та проверих какво казва леля Уики по въпроса и се оказа, че София е по-голяма като площ от Париж  Laughing Mr. Green

Почти безобидн@, разбрах, че говориш за "след" Wink, чуденката ми е повече за "преди"  Peace
Може би не трябваше да питам в множествено число  Grinning

# 593
  • Sofia
Тази площ на Париж, която се цитира навсякъде (104 кв.км), е само в обхвата на Периферик  (т.е. околовръстното). Агломерацията Париж е с радиус близо 120 км, което прави десет пъти по-голяма площ от цитираната за София (която пък е заедно с кварталите т.е. извън околовръстното).

А пък и Париж е един от най- "градските" градове в Европа, и с история, и с градско планиране, и с усещане. Та в този смисъл "градче" хич не му подхожда, колкото и красивичко да звучи.
Но да не спорим, просто ми стана забавно.  Peace

# 594
  • в града на вечния купон
Здравейте,

На 09.02 пътувам за Париж, питането ми е кой от тези хотели е най-подходящ като локация-близо до Порт Малиот за автобусите от Бове и близо като пешеходно разстояние до забележителностите?

https://www.booking.com/hotel/fr/bertha.en-gb.html?aid=339530;la … 0;type=total&

https://www.booking.com/hotel/fr/royal-wagram.en-gb.html?aid=339 … 0;type=total&

https://www.booking.com/hotel/fr/sully-paris.en-gb.html?aid=3395 … 0;type=total&

https://www.booking.com/hotel/fr/paris-bruxelles.en-gb.html?aid= … 0;type=total&

Мерси в аванс.

# 595
  • София
Радост За много години, здраве и повече такива хубави пътувания.
Според мен не трябва да се съобразяваш с това хотела да е близо до Place de la Porte Maillot.
Вие така или иначе ще пропътувате доста километри от летището до там/80км/.
Какво са още само 7-8 км. ?
Точно от там се качвате на метрото/линия 1/ и отивате до Saint-Paul, преди Бастилията.
От тук, на може би 200-300 метра е един от хотелите ти, Sully Hôtel. Като не гарантирам какъв е хотела, ти си преценила, аз не го познавам.
Възможно е и от Бастилията да се върнете обратно, което е горе долу същото.
След това точно от тези спирки ще правиш връзка с метрото за където пожелаеш.
На предишната спирка de Ville имаш връзка с друга линия/11/, която пък има връзка с № 3 и 2 и т.н.
На Бастилията имаш връзка с № 5 и 8, въобще идеално място за отправна точка.
А и много от това, което ти трябва никак не е далеч пеша.

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 13:47 от Bled

# 596
# 597
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Уф ... Ами не мога нищо да напиша ...

# 598
  • София
Гледах на картата и това е някъде между 4 и 11 район-в центъра и посред бял ден!

# 599
Здравейте, момичета!
Много се надявам обстановката в града вече да е по-спокойна!
Обожавам Париж и всяка новина за него ме вълнува.Дано отминат притесненията и няма повече такива атентати!
Бих искала да попитам и тук вещите и често пътувашите- имаше  ли ден през януари, в който Уиз правят промоция на билети.И въобще- как да се намерят по-евтини билети за Париж.
Пътувам дотам почти всяка година, но тези цени са просто..... #Crazy
Благодаря предварително на всички отговорили!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт