ПАРИЖ 9

• 57 343
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Утре има намаление за клубни членове.

# 601
Благодаря ти, Мимии!

# 602
  • пак на Рив Гош
Тази вечер има голямо събиране на площада на Републиката, утре по новините ще разбера как е минало.
Аз се надявам положението да не ескалира в неправилна посока  Peace

Радост, последните 2 са най-в центъра и на пешеходно разстояние до доста места. Ако не те притеснява придвижването с багажа в метрото на отиване/връщане до шатъла на Порт Майо, може да избереш някой от тях. Ако искаш да си по-близо до шатъла и да пътувате всеки ден напред-назад по разходки, тогава избери някой от първите два. Всяко местоположение си има предимства и недостатъци  Peace.  

Тази площ на Париж, която се цитира навсякъде (104 кв.км), е само в обхвата на Периферик  (т.е. околовръстното). Агломерацията Париж е с радиус близо 120 км, което прави десет пъти по-голяма площ от цитираната за София (която пък е заедно с кварталите т.е. извън околовръстното).
Тари, така е, не споря  Laughing Но по принцип Париж е площта в околовръстното (Периферика). Останалото административно и териториално не е Париж (дори и Дефанс не е Париж, хем, че е на хвърлей камък), а други градове и департаменти, нищо че в очите на много хора (дори и местни надолу на юг, например), си е все Париж  Laughing Докато май кварталите извън София (Бояна, Симеоново и т.н.) се водят административно като част от София, нищо че са извън Околовръстното (а може и аз да бъркам, де  newsm78)
Както и да е, градът си го бива  Mr. Green

# 603
Здравейте и от мен. Вчера по радиото чух за ужасната трагедия. Роца благодарни ще сме ти,ако ни държиш в течение!

# 604
Здравейте, някой ползвал ли е индивидуален шатъл от летище до хотел?
Например BLUVAN предлага трансфер за 125 евро за 8 човека от Бове. Малко ми е странно индивидуален трансвер да излиза по-евтино от автобусчетата, който отиват до Порте майло. newsm78

# 605
Ужасно и много тревожно е станалото в Париж.
Ние бяхме за НГ и дори съвсем случайно сме минали точно покрай мястото на случката, ходихме в 11 район да разглеждаме едни пасажи, на връщане се заблудихме и ходихме доста дълго време по въпросният булевард, а като гледах на картата сме завили по предходната пряка за да отидем към Marais.
Ползвала съм шатъл от Бове преди няколко години, бяхме група приятели, излиза по-евтино от автобуса, но само ако сте група. Освен това те оставя на адреса.
Още един филм на френска тематика - Le week-end, пуснали са го по кината, има го и в торентите. Малко е тегав за гледане, но има познати места.

# 606
Здравейте, някой ползвал ли е индивидуален шатъл от летище до хотел?
Например BLUVAN предлага трансфер за 125 евро за 8 човека от Бове. Малко ми е странно индивидуален трансвер да излиза по-евтино от автобусчетата, който отиват до Порте майло. newsm78

Възможно е да е по-ниска цената.
Ако пътувам с група със сигурност бих предпочела шатъла.  Peace

# 607
Благодаря!    bouquet

# 608
Здравейте Simple Smile благодаря за отделеното време, събраната информация и споделените впечатления. Разчитам на Вас за да организирам едно приятно пътуване тази година.

# 609
Здравейте Simple Smile благодаря за отделеното време, събраната информация и споделените впечатления. Разчитам на Вас за да организирам едно приятно пътуване тази година.

А ние ще разчитаме, като се върнете да споделите(подробно  Grinning ) впечатленията си. Даже и снимки обичаме да гледаме.  Laughing

# 610
Как е обстановката в Париж? Нашите медии всеки различно говори и им нямам доверие. В Интернет се изписаха също различни работи, относно хората в града.

# 611
  • пак на Рив Гош
Обстановката е нормална, животът продължава, туристите са тук, кафенетата и ресторантите работят Simple Smile

Преди около 2 часа се върнахме семейно от манифестацията, която мина без проблами. Днес поне имаше засилено полицейско и военно присъствие, все пак 47 държавни глави присъстваха на шествието, както и стотици хиляди хора (3,7 милиона за цялата страна, май над милион в Париж).

В близките дни сигурно все още ще има по-голямо полицейско наблюдение, особено около големите монументи и жп гари.

# 612
Ако си взема детето, сакче, с пет ката чисти дрехи, и кацна в Париж... мога ли да разчитам, че няма да се случи нещо с нас...Какво трябва да направя, или къде трябва да отида, за да сме в безопасност? Моля, помогнете ми със съвет.

# 613
  • Sofia
Искаш да отидеш в Париж, за да си в безопасност или ?...

# 614
Нещо такова. Не знам само с колко пари ще разполагам в момента на бягството. Но по закона на Мърфи, каквото ти трябва в момента, никога го нямаш...

Общи условия

Активация на акаунт