ПАРИЖ 9

• 57 249
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,

имам едно такова въпросче Laughing: Има ли дни или часове за определени забележителности, в който входовете са безплатни или намалени? Получих информация, че например Лувъра в сряда след 17 часа е на половин цена.

Ние тръгваме в понеделник. Средна температура 10 градуса!  Simple Smile

Благодаря за темата! Както се вижда: "съединението прави силата!  Simple Smile

П.С. Ще се опитам и аз да допринеса за обогатяване на темата с актуална информация!  Wink

# 661
  • пак на Рив Гош
имам едно такова въпросче Laughing: Има ли дни или часове за определени забележителности, в който входовете са безплатни или намалени? Получих информация, че например Лувъра в сряда след 17 часа е на половин цена.

Ние тръгваме в понеделник. Средна температура 10 градуса!  Simple Smile

Откъде е информацията за Лувъра? На официалния сайт не виждам такова нещо  newsm78 (освен ако не е някаква временна промоция с друг участник):
http://www.louvre.fr/en/hours-admission/admission#tabs
или на френски всичките условия:
http://www.louvre.fr/sites/default/files/medias/medias_fichiers/ … aine-louvre_1.pdf

Може аз да съм параноичка, но за информация за цени, бих посъветвала да проверите направо в официалния сайт на музея, който искате да посетите.

Вземете шапки и дебели дрехи - в момента тук е по-студено, отколкото в България (а обикновено е обратното  Laughing) - сутрин е около нулата, днес на обед беше 3 градуса. За другата седмица предвиждат максимални температури 7-8 градуса.

Ако избера този Hotel Paris Bruxelles от Порт Майо само една линия ли се хваща на метрото?
Да, само една линия на метрото минава на Порт Майо (номер 1), както и две линии на РЕР - РЕР-А и РЕР-С.

# 662
veselina_ch, имам някакъв смътен спомен, че преди години наистина имаше следобеден билет на по-ниска цена, но ... аз не съм ползвала такъв.

Радост Николова, ако избрания хотел е този: https://www.google.bg/maps/place/R%C3%A9publique/@48.8732005,2.3 … 14ae02e1e03?hl=bg, придвижването от/до Порт Майо е с прекачване. От този хотел малко повечко ще ходите пеша до Лувъра(около 2км.) и доста повечко до Айфеловата кула(около 6км.). Реално и двете разстояния могат да се извървят, но се натрупва умора, която няма да ви позволи само да пешеходствате.
Ако държите да се придвижвате само пеша, то трябва да смените местоположението на хотела.

# 663
  • Пловдив
Аз знам, че в сряда и петък след 18,00ч.цената за Лувъра е наполовина - т.е 6 евро. Имам информацията от миналата година, майка ми ходи и така са влязли. Не знам обаче дали няма някакво ограничение за изложбите, т.е да не е за целия музей  newsm78 А може и вече да не важи.

Сега в сайта виждам само това On Friday evenings from 6 p.m. to 9:45 p.m., admission to the permanent collections is free for under-26s regardless of nationality (upon presentation of ID).

# 664
Наистина имаше преди години преди някакви намаления в Лувъра в 1-2 следобеда, както и безплатен вход в 1 ден от месеца. Сега в този линк, който е пуснала Роца (тарифата за 2014), пише, че достъпът до постоянните колекции е безплатен:

- всеки петък вечерта (след 18ч) - за младежи под 26г срещу документ
- всяка първа неделя на месеца за месеците от октомври до март - за всички
- на 14 юли - за всички.

Достъпът по всяко време е безплатен за младежи 18-25г от ЕС, както и за всички под 18г.

Намалени тарифи не видях.

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 10:13 от Maria.St

# 665
Здравейте,
Включвам се и аз в темата. Последните дни чета предишните теми. Благодаря на Роца и на Мимии за изчерпателната информация, която предоставят  smile3525 smile3525!!! Мястото за настаняване, което си избрах е това: https://www.booking.com/hotel/fr/citea-la-villette.bg.html?sid=c … 9cd2db61c9;dcid=2 . Искам да попитам има ли някакво интересно събитите в периода 01.03.- 07.03.?

# 666
  • в града на вечния купон
Здравейте,

Благодаря на Роца и Мимми за отговорите.

Аз последно се спрях на този хотел:Hotel Migny Opéra Montmartre
13 Rue Victor Masse,9район е , което е ок.
От порт Малиот Porte Maillot
1Метро към Château de Vincennes

9:27–9:30 (3 минути, 2 спирки)
Обслужва се от  RATP - SNCF

Charles de Gaulle - Étoile
Вървете пеш до Charles de Gaulle - Étoile

Около 2 минути

Charles de Gaulle - Étoile
2Метро към Nation

9:34–9:43 (10 минути, 8 спирки)
Обслужва се от  RATP - SNCF

Pigalle
Вървете пеш до 9-13 Rue Victor Masse, 75009 Paris, Франция

Около 4 минути

Това с излизане от Метрото ли е ?
От наръчника на Роца за транспорт сега чета за карнетите, които важат а всички зони на Метрото, а ние главно с него ще се предвижваме.

# 667
  • в града на вечния купон
от линка в наръчника на Роца, видях , че карнета важи и за фурникуляра на Монмартър, а хотелът е на 800 метра, така ли е?
Book of 10 t+ tickets**

Purchasing a book of 10 t+ tickets allows you to save 27% on the price of buying 10 individual tickets.

Validity

The t+ ticket allows you to travel on:

* metro lines
 * RER lines (RATP and SNCF) within Paris (zone 1)
 * Ile-de-France bus lines (RATP and OPTILE), except Orlybus and Roissybus (see the specific conditions below for the Noctilien network and lines with special fares: 299, 350 and 351)
 * tramway lines (RATP and SNCF)
 * the Montmartre funicular

# 668
Здравейте мили дами пътуващи и връщащи се от Париж. Харесала съм този апартамент за престоя ни в Париж :
http://www.homelidays.com/hebergement/p6064666

Искам да попитам ако се променят датите на самолетните ни билети как стои въпроса с анулиране на апартамента, каква сума се плаща при анулиране, това упоменато ли е в сайта защото аз френски не знам.
Мерси.

# 669
Момичета, някой купувал ли е билети за Айфеловата кула от друг сайт, освен от техния официален? Там разбира се няма билети и мисля да купя от друг сайт.. Намерих едни, но са само комбинирани или с круиз или с автобусна екскурзия и струват съотвтено 39 и 50 евро на човек... Ако някой е купувал билети нека даде линк на сайта, благодаря...

# 670
Момичета, някой купувал ли е билети за Айфеловата кула от друг сайт, освен от техния официален? Там разбира се няма билети и мисля да купя от друг сайт.. Намерих едни, но са само комбинирани или с круиз или с автобусна екскурзия и струват съотвтено 39 и 50 евро на човек... Ако някой е купувал билети нека даде линк на сайта, благодаря...
Както и друг път сме писали, доста често пускат допълнително билети. Проверявайте редовно. Аз лично съм купувала 3-4 дни преди посещението(не в топ сезон).

# 671
Мимии, благодаря, но се пада точно за техния Великден и надали ще пуснат билети за Кулата... newsm78
Да попитам един такъв маршрут възможен ли е за ден ден пеша, че излиза грубо около 12км... #Crazy
Сутринта рано с метро до Трокадеро, Chaillot Palace, Eiffel Tower (без качване за сега, ако не намеря билети), Champ de mars, Ecole Militaire, Invalids, Rodin Museum, пресичаме реката по Pont Alexander до Grand Palais, Petit Palais, Elysee Palace, Concorde Square, Galerie Nationale, Tuileries Garden, Palays Royal, Royal Palace, Comedy Teatre, Louvre, Chuch of St. Germain...
Понеже е петък оставям Лувъра за накрая за вечерно посещение до 21.45
Всичко останало се гледа отвън, ако има възможност за посещение само на Елисейския дворец.
Ако има време една разходка с корабче вечерта, например след Лувъра до Айфеловата кула...
Как ви се струва този първи ден?

# 672
Сега видях, че Elysee Palace не е отворен за посещения, жалко... Само градините и то само първата неделя на месеца... Stop

# 673
Втория ден е не по-малко натоварен...
С кола до Версай около 9.00ч, разглеждане до обед.. После около City Hall спираме и пеша разглеждаме Bastille square, Latin quarter, St. Jacques Tower, Palace of Justice, Conciergerie Palace, The Holy Chapel, Place Saint-Michel, Church of St. Suplice, Luxembourg Palace and gardens, Panteon, Sorbone, Notre Dame, City Hall...
Всичко това може ли да се обиколи пеш за един следобед и вечер, ако не се влиза никъде?  Whistling

Първия ден пристигаме късно вечерта и съм оставила само разходка с колата от Лувъра до триумфалната арка по Шанз Елизе, Трокадеро и Айфеловата кула, да ги видим осветени...
Последния  ден преди тръгване Place Vendome, Madeleine church, Palais Garnier, Montmartre (Базиликата и Мулен Руж)...

Как ви се вижда програмата? Приемам коментари, съвети и промени... Peace

# 674
  • пак на Рив Гош
lunna puteka, няколко коментара:

Елисейският дворец в момента не е най-подходящото място за посещения, дори и само да минеш пред него. Твърде вероятно е и районът да е отцепен, заради повишеното ниво на тревога след атентатите преди две седмици. Затова може да помислиш да го махнеш от програмата.

Иначе маршрутът ви за първия ден е изпълним, макар и натоварен. Palais Royal и Royal Palace е едно и също  Peace

Втория ден е не по-малко натоварен...
С кола до Версай около 9.00ч, разглеждане до обед.. После около City Hall спираме и пеша разглеждаме Bastille square, Latin quarter, St. Jacques Tower, Palace of Justice, Conciergerie Palace, The Holy Chapel, Place Saint-Michel, Church of St. Suplice, Luxembourg Palace and gardens, Panteon, Sorbone, Notre Dame, City Hall...
Всичко това може ли да се обиколи пеш за един следобед и вечер, ако не се влиза никъде?  Whistling
Тук съветът ми е да не разчиташ на паркиране до и около Кметството, освен ако нямаш намерение да ползваш подземен платен паркинг  Peace. Отгоре по улиците почти няма места за паркиране, и може да ви се наложи доста да обикаляте, докато намерите (освен ако нямате страхотен късмет  Grinning). Ако искаш, прегледай с Гугъл стрийт вю за какво става въпрос.
Площадът на Бастилията е доста встрани и въпреки, че може да се стигне до от Кметството до него пеша, ще ви отнеме доста време. Останалите места са сравнително наблизо, от Кматството минавате покрай Кулата Сен-Жак, после преминавате Сена до Нотр-Дам/Съдебната палата/Сен-Шапел, другият мост и сте в Латинския квартал към Пантеона и Люксембургските градини.
Та, ако не държиш на Бастилията, може и да я пропуснете.

Общи условия

Активация на акаунт