ПАРИЖ 9

• 57 240
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Мерси Мими!  bouquet

Това означава, че трябва по табелите да търсим името на тази спирка.

А карнетите за цялото Метро ли важат?
Карнетите важат за цялото метро.
При смяната не търсите името на спирката, а номера на метрото и посоката му. Чак тогава, при входа за конкретното метро има табели на които са указани и самите спирки.
Лесно е, но винаги трябва да гледате вашата линия и вашата посока.

# 691
  • Пловдив
А само за метрото ли са тия карнети, или стават и за трамваите? Четох, четох и съвсем се оплетох...
Значи трябва да се предвижим от Порт Майо до една спирка в Дефанс. Първо ще хванем метрото до последната му спирка (Дефанс) и после трябвало да хванем трамвай в посока Версай и да слезем на първата спирка (Питу). Та именно за тоя трамвай става въпрос, какви билети са там?

# 692
  • пак на Рив Гош
Билетите важат за трамвая, но ще трябва да използвате по един и в метрото, и в трамвая (тоест няма да може да ползвате един и същ билет и за двете при прекачването).
П.П. Произнася се "Пюто"  Peace

# 693
  • Пловдив
Благодаря, Роца!
Аз "Питу" чух по телефона, затова, но ще имам предвид, мерси Simple Smile

# 694
  • в града на вечния купон
Мимми     bouquet

За номера ясно- линия 4 , но посоката как ще определя.

егати ужаса-
запазих и един хотел до Лувъра, макар и скъп и май него ще взема та да си спестя главоболия и пътуване с метро.

То и в този случай няма да ми трябва и карнет да взимам newsm78

# 695
  • София
Здравейте,

Предстои ми организирано пътуване до Париж с туристическа агенция и понеже съм човек, който обича да е подготвен за всичко, моля запознатите да ми кажат нещо за този хотел http://www.booking.com/hotel/fr/ibis-paris-la-villette-cita-c-de … tal&#tab-main и  има ли в района хранителни магазини, от които можем да си пазаруваме?

Благодаря Ви предварително!

# 696
  • пак на Рив Гош

Радост, посоката се определя както съм написала в 4ия параграф на наръчника за транспорта на първа страница  Peace:

"Когато искате да ползвате метро, проверте къде се намира спирката, където отивате, спрямо спирката, откъдето се качвате. След което проследете линията да крайната й точка. Това ще определи посоката, която да следвате след като сте в коридорите на метрото. Например, ако сте на спирка Louvre-Rivoli на линия 1 на метрото и искате да отидете до Триумфалната арка, която се намира на спирка Charles de Gaulle/Etoile, тогава в метрото следвайте указанията за посока "La Défense (Grande Arche)". Обратно, ако искате да видите колоната на площада на Бастилията (спирка Bastille), тогава от спирката Louvre-Rivoli, следвайте указанията за линия 1 в посока Château de Vincennes (другия край)."
А малко по-нагоре, също в наръчника има линк към картата на метрото.

# 697
За круизите по Сена кое е по-добре да се вземе - билет за круиз, който е около 1 час или билет за тези като шатъли, който важи за цял ден? Разликата в цената е само 2евро... Но понеже не знам точно кога ще можем да се качим и от къде точно, а ми се иска от сега да взема билети онлайн.. newsm78 На място има ли опасност да няма билети, защото ще е точно по техния Великден?
И маршрута им дали е еднакъв?

# 698
  • Варна
Здравейте,

Предстои ми организирано пътуване до Париж с туристическа агенция и понеже съм човек, който обича да е подготвен за всичко, моля запознатите да ми кажат нещо за този хотел http://www.booking.com/hotel/fr/ibis-paris-la-villette-cita-c-de … tal&#tab-main и  има ли в района хранителни магазини, от които можем да си пазаруваме?

Благодаря Ви предварително!

Не съм чувал за лош Ибис хотел нито за място насред Париж на което да няма  хранителни магазини и заведения.

# 699
  • Варна
Litsiana,
На коя агенция се доверихте?От доста време съм в процес на избиране на тур оператор,но все не мога да се спра на никой(говоря само за Париж)

# 700
  • София
Агенцията е Sun Travel.

# 701
Мимми     bouquet

егати ужаса-
запазих и един хотел до Лувъра, макар и скъп и май него ще взема та да си спестя главоболия и пътуване с метро.

То и в този случай няма да ми трябва и карнет да взимам newsm78
Метрото в Париж е лесно за ориентиране. Изобщо не се притеснявай. Още като слезеш в подлеза има големи указателни табели, които те водят в посоката, която те интересува (изписана е последната спирка на съответната линия в съответната посока). Взимаш си карта от гише на спирката и по картата се ориентираш коя е посоката, която те интересува и следваш стрелките.  Simple Smile

# 702
Едно бързо питане-от Porte Mаillot до Rue Saint-Maur 75011, три линии на метрото ли трябва да сменим?  newsm78

# 703
  • София
Радмила, точно така Peace. Три линии трябва да смените. Качвате се на линия №1 на Порт Майло. Слизате на втората спирка- Шарл Де гол и се качвате на линия №2. Слизате на 4 та спирка - Villiers и се качвате на линия №3. Слизате на 13-та спирка.- Rue Saint-Maur  Grinning
Ако огладнеете по пътя си купувате сандвич Laughing Това в кръга на шегата, че е дълъг пътя Grinning

# 704
Хахаха roje22 с последното изречение много ме развесели  Grinning
Разгледах картата на метрото и видях,че има и друг маршрут- първо Линия N1, после сменяме линия 11 и накрая на 3-кой е по прекия този или твоя  newsm78
С един билет дали ще се справим за 1 час и половина да минем без да изтече давността му след този дълъг преход   Laughing Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт