С какво ви дразнят снахичките?

• 51 585
  • 712
  •   1
Отговори
# 525
Синът ти има най-елементарен проблем, който се решава с най-елементарен разговор. Между него и жена му. Майка му няма работа да се меси там. Твоята намеса е била нужна по-рано, когато си го възпитавала. Трябвало е да го научиш как да разговаря с хората (в случая с жена си), а не да се оплаква на мама.
Пропуските тогава обаче няма да ги наваксаш сега като плюеш по снахата. Двамата млади трябва да се оправят сами.
То за такова елементарно нещо ако не може да се разбере с жена си, къде е тръгнал върхове в кариерата да покорява.

# 526
  • София
Тонке,у вас майка ти готви, знам аз. Grinning

Упс! Помощ от приятел, а? Grinning

# 527
  • София
Относно теорията, че жената е назаменима само, когато е добра кулинарка, щом според теб това работи, ок, но не се опитвай да го налагаш като общовалидно правило и да го екстраполираш върху всички двойки. Родителите на бившия ми приятел са заедно 27 години, като тя почти не е готвила през този период. Съпругът й винаги е казвал "Готвенето е загуба на време". От глад не са умрели, а и винаги са били в чудесна форма. Та за него тя със сигурност е незаменима по други причини.

Знам, знам, форумните жени не готвят, не чистят и мъжете им са в отлична форма. Mr. Green

Синът ти има най-елементарен проблем, който се решава с най-елементарен разговор. Между него и жена му. Майка му няма работа да се меси там. Твоята намеса е била нужна по-рано, когато си го възпитавала. Трябвало е да го научиш как да разговаря с хората (в случая с жена си), а не да се оплаква на мама.
Пропуските тогава обаче няма да ги наваксаш сега като плюеш по снахата. Двамата млади трябва да се оправят сами.
То за такова елементарно нещо ако не може да се разбере с жена си, къде е тръгнал върхове в кариерата да покорява.

Аз не се меся. Само слушам и споделям тук. Не се притеснявай, синът ми знае как да говори с хората. Проблемът е, че независимо от това, някои хора не разбират какво им се говори, или се правят, че не разбират - пример форумът. Или както казва Драгимигосподине, от "Ние, врабчетата" - казвам му, не разбира. Ударих го с човка по главата - всичко разбра... Joy (за буквалистите - метафора).

# 528
Popule, осъзнай, че това са млади хора, още нямат деца, живее им се. Ако на мен някой ми беше казал, че трябва да му готвя, когато бяхме в това положение, просто щях да си хвана шапката. Абсурдно е.

# 529
  • Blondeville
Относно теорията, че жената е назаменима само, когато е добра кулинарка, щом според теб това работи, ок, но не се опитвай да го налагаш като общовалидно правило и да го екстраполираш върху всички двойки. Родителите на бившия ми приятел са заедно 27 години, като тя почти не е готвила през този период. Съпругът й винаги е казвал "Готвенето е загуба на време". От глад не са умрели, а и винаги са били в чудесна форма. Та за него тя със сигурност е незаменима по други причини.

Знам, знам, форумните жени не готвят, не чистят и мъжете им са в отлична форма. Mr. Green

Аз не се меся. Само слушам и споделям тук. Не се притеснявай, синът ми знае как да говори с хората. Проблемът е, че независимо от това, някои хора не разбират какво им се говори, или се правят, че не разбират - пример форумът. Или както казва Драгимигосподине, от "Ние, врабчетата" - казвам му, не разбира. Ударих го с човка по главата - всичко разбра... Joy (за буквалистите - метафора).

Дадох пример с НЕфорумни двойки с дълъг и щастлив семеен живот, който не се върти около готвенето.

Защо ти е трудно да приемеш, че има и такива?

# 530
  • София
Тонке,у вас майка ти готви, знам аз. Grinning
Да. Откакто дойде при нас готви. Но съм я научила да следва моя модел, че да не се мъчи излишно. Два пъти седмично се готвят по 2-3 неща. През другите дни се купува готово ядене отвън или се правят аламинутки от моя милост.

Популе, синът ти не е ли живял с жена си преди да се оженят? По-различно ли е било положението с готвенето преди брака?

# 531
  • Пловдив
Точно. Тя не иска да приеме, че нейният модел няма да бъде приет в семейството на сина й. Хем казва, че за всеки е различно , хем различното точно на сина в семейството не се приема.
И назад казах, най-голямата болка на Популе, е че не може да наложи на снахата бабешките си виждания
Ама да не са бабешки,  най-модерни да са. Няма значение. Щом синът ми е доволен, коя съм аз да му се меся и да обяснявам, как трябва да е недоволен от жена си?!?! И то за дреболия като кой готви? Или че тя не чисти, ами има външна помощ?

Вие май се правите, че не разбирате, при сто страници обяснения? newsm78 Проблемът е, че синът ми НЕ Е ДОВОЛЕН! Четете, бре, хора! Tired
Доволен от жена си като цяло. Не от конкретната и черта. Аз си обичам мъжа, ама ей сега мога да ти кажа 3-4 неща, които не му харесвам.

# 532
Не се притеснявай, синът ми знае как да говори с хората. Проблемът е, че независимо от това, някои хора не разбират какво им се говори, или се правят, че не разбират.

Ами то да можеш да общуваш включва именно това да избягваш подобни ситуации, в които да не те разбират какво им говориш или да те отсвирват и да се правят, че не те разбират.
Явно на момчето не му се получават нещата. Но пък като гледам с каква майка е отраснало и го разбирам. Трудно е ако мама цял живот се изживява като последна инстанция, разбираща от всичко, после да успее с жена си да проведе нормален разговор от какво ТОЙ има нужда, а не какво ТЯ Е ДЛЪЖНА да прави.
Хубавото е, че са млади и си живеят отделно, та има шанс да се справят и сами без да се вкарват в излишни драми. Има време, ще пораснат и ще си напаснат задълженията. Ти не ги мисли.

# 533
Май-май стана като във филма Аполо 13 - Хюстън, имаме проблем. Laughing
Популе, ако ти след 20 години брак няма какво да си кажеш с човека до теб, това е огромен проблем. Твой проблем, който няма как да се реши като се месиш в отношенията на младо семейство, различно от твоето. Като не харесваш нещо, естествено, че имаш правото да изразиш мнението си, но дотам. Не намилаш, не разнасяш по форуми, не се налагаш. Stop
23 брак с човек, с който си говорим всяка вечер с любов и внимание, ми дават основание да напиша това.  bouquet

# 534
Недоволен е, че жена му не готви. Тя също може да е недоволна, че той не готви.
Разбирам, ако той го правеше, да има някакви претенции, ама сега няма никакво основание  Laughing

Въобще няма да се учудя това недоволство да е породено косвено от Popule  Wink

# 535
  • София
Скрит текст:
Точно. Тя не иска да приеме, че нейният модел няма да бъде приет в семейството на сина й. Хем казва, че за всеки е различно , хем различното точно на сина в семейството не се приема.
И назад казах, най-голямата болка на Популе, е че не може да наложи на снахата бабешките си виждания
Ама да не са бабешки,  най-модерни да са. Няма значение. Щом синът ми е доволен, коя съм аз да му се меся и да обяснявам, как трябва да е недоволен от жена си?!?! И то за дреболия като кой готви? Или че тя не чисти, ами има външна помощ?

Вие май се правите, че не разбирате, при сто страници обяснения? newsm78 Проблемът е, че синът ми НЕ Е ДОВОЛЕН! Четете, бре, хора! Tired

Е, и? Да цитирам ли за 3-и път от колко неща може да е недоволна една снаха по принцип? Или да напиша 3 много големи гафа на сина ти, (само от тази тема), от които може да е недоволна конкретно твоята снаха?

# 536
Според мен, Popule, ти не искаш нашето мнение. Ти искаш подкрепа на своята линия на поведение. И колкото и съвети да ти бъдат дадени, ако не се покриват с твоето мнение, ти няма да ги приемеш. Но ще си позволя да ти дам още един съвет - не проектирай своя модел на семейство върху семейството на сина си. Идеалната готвачка не е непременно и идеалната съпруга, а идеалното семейство не е двамата да си мълчат, но пък да са им пълни стомасите.
Те са млади хора и ако отсега подобни битовизми ги карат да се чувстват зле, доникъде няма да я докарат. И точно тук е твоята роля на зрял и опитен човек - да им покажеш, че това са дреболии, които лесно могат да бъдат преодолени. А не съчувствено да цъкаш с език и да кимаш, когато синът ти започне да ти се жалва.
Сума пъти, много от нас ти казаха, че на тези години и ние не сме готвили, но рано или късно, сме започнали. Да не би мъжете ни да са ни зарязали преди това, защото не сме могли да готвим? Няма нищо драматично в тяхната ситуация. Просто наистина проумей, че снаха ти не е длъжна да готви за сина ти. Ако го направи - прекрасно, ако не - все ще оцелеят. А щом синът ти толкова много го боли стомахът от некачествена храна и тази ситуация не го устройва, ще намери начин да говори със снаха ти. 

# 537
Да го запише на детска кухня.

# 538
Да го запише на детска кухня.

Joy

# 539
  • София
Според мен, Popule, ти не искаш нашето мнение. Ти искаш подкрепа на своята линия на поведение.

Интересно, а ти въобще разбра ли моята линия на поведение? newsm78 И ако да, с какво по-точно не си съгласна в нея? Дай някаква идея, та да я променя.

Общи условия

Активация на акаунт