С какво ви дразнят снахичките?

• 51 590
  • 712
  •   1
Отговори
# 555
Вместо лондонска рокля, да й бяха купили една готварска престилка, да схване какво се иска от нея и да си прецени устройва ли я...

# 556
Нямаше да се навие, Човече. Мацката е хванала господ за знаеш кое...и си живеят добре и така.

# 557
  • София
Вместо лондонска рокля, да й бяха купили една готварска престилка, да схване какво се иска от нея и да си прецени устройва ли я...
Ааа, не всеки се поддава на подобни тактични намеци.  Joy И на мен свекърва ми още като заживях с мъжа ми ми подари една огромна книга с рецепти. Попрелистих я, но се оказаха някакви супер засукани и екзотични, така че не влязоха в употреба. Но така или иначе, синът й никога не е оставал гладен, та няма място за притеснение.

# 558
Каза че не искала да бие барабана, но роклята била от Лондон. Каквото и да значи това... hahaha

БоШке, а аз прочетох "роклята била от Лидъл" и щях да почина!  Joy

Популе, без лоши чувства!  Peace

# 559
Хич не се потете, аз като готвех, ги дразнех с това, че не шия.

# 560

Това ми усмихна смотания ден  Grinning

# 561
  • София
Така е, Мамасита. Търси ли някой кусури, винаги ще намери, гаранция!

# 562
Нямаше да се навие, Човече. Мацката е хванала господ за знаеш кое...и си живеят добре и така.

То и той си живее добре, подозирам, ако беше толкова недоволен, нямаше да се навие на брак.

Ау! Недей, че сега и това ще си сложи в списъка.

# 563
И сега да разкажа на какво му викат пасивно-агресивна кулинария:)

Начи вече към края на първия ми брак, свекървещица и зълвещица ми мрънкат как печката им не печала добре, миксерът им не бъркал, бакпулверът не бухвал и затова не можели да правят кекс.

Така ли, викам, аз знам една рецепта, дето винаги става. Награбих продуктите, разбърках ги маниакално с вилица, бухнах ги в печката, дето не пече и изкарах един кекс, пухен като облаче. А, викам, не е в печката проблема.

Като четях за Популе, се сетих за оня нов филм за Алиса, с Джони Деп. Та там искаха да я женят и бъдещата свекърва й обясни пространно как трябва да знае точно какво да готви на сина й Хеймиш, че иначе получавал запек.

# 564
  • София

Joy  Joy  Joy
Незаменимата шивачка?  newsm44

# 565
Мамасита, а чорапи трябваше ли да кърпиш?

Или е по подразбиране: задължително! Това с шиенето ми звучи направо висша мода.

# 566
  • София
Аз също въобще не готвя. В първите години от съвместния ни живот се набирах над печката, но постепенно мъжът ми иззе тези функции. Иска някакви рецепти от майка си по скайп Simple Smile ами, получават му се нещата, даже доста добре. Домашна помощница нямаме. Не искам такава поне докато живеем в апартамент. Един ден сме планирали да ходим в къща /това, когато/ако имаме  деца/ и тогава му заявих, че ще ми трябва такава. Чистенето почти изцяло аз го правя, но това ми е приятно, даже от скоро съм с парочистачка и така съм се вманиачила, че в един ден два пъти чистих Mr. Green/ Обичам и да пера. Това са моите домакински задължения. Ако не го извърша предполагам половинът ще го направи, не знам, не сме си мерили инатите.
Мисля, че е най - правилно ти нищо да не правиш. В крайна сметка те са пълнолетни и ако го боли корем заради храната, да вземе да си готви. След като никой от тях не обича да готви, но искат домашна храна, то е крайно време да си вземат жена, която да се грижи и за тази част.
За мен няма по - отгечително нещо от женски разговори за манджа.

# 567
Мамасита, а чорапи трябваше ли да кърпиш?

Или е по подразбиране: задължително! Това с шиенето ми звучи направо висша мода.

О, за кърпенето специално свекървата го е разказвала на майка ми, като оплакване колко ненадеждна дъщеря е отгледала.

Мед щеше да им капе на сърцето, ако не кърмех, но затова пък се заядоха, че кърмя много дълго. Няма угодия.

Относно готвенето...четох наскоро един разказ на К. С. Луис за една жена, дето подлудявала всички, правейки се на мъченик. Тя, пише Луис, готвеше домашна храна, дори когато на всички им се ядеше нещо сухо.

Готвя, но не редовно, защото през 2-3 дни ни се преяжда нещо сухо, необичайно, бързо или просто плодове и салата.

# 568
Направо се подтискам с вас.Вкъщи пък много се готви и много се яде.Ей на децата само край печката и из кухнята се въртят.Единия незнамсикво му се ядяло,па десерт що няма,супички,кремчета,торти,палачинки.Наближи ли уикенда ме втриса,седят и чакат с влажни очи храната.Два пъти не се яде манджа(то не остава де).Като сме всички вкъщи се готви по два пъти дневно,отделно закуски.Мъжа ми и децата са големи лакомници,аз като готвя и почти не ям,ако бях сама щях да преживявам със плодове и сандвич примерно.Не обичам много готвено,даже хич!
Ей на за вечеря измислиха пъстърва със сметана на фурна,малкото не яде риба,за него мисля да напълня чушки,пека и кекс.Отделно баница ще направя,че на голямото пък му писнало да си прави сандвич за училище.За обяд ги изхраних с едни яйца по панагюрски и само отлагам да ида в кухнята и пак да я захвана за вечеря.И тва ми било почивен ден Crazy

# 569
Рибозом, нямаш сърце! Сега Popule няма да може да заспи от мечти да си й снаха  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт