С какво ви дразнят снахичките?

• 52 543
  • 712
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Скрит текст:

О, забравила съм тази тема. Пренасям се тук. Оказва се, че снахичката ми не готви. Синът ми вече взе да я забелязва тая работа и взе да се дразни. Поизпусна се тук там. Аз си мълча, обаче се безпокоя, че горкият взе да се оплаква от стомашни болки.
Охх хмиличкия той..... ами да вземи да си сготви нещо....  chef  chef  chef

yes  Разбира се. Ако иска домашно готвено, веднъж ще го направи той, друг път жена му и така.

Той няма време, тя има.
[/quote]

Лошо. През декември сериозно се бях вбесила на мъжа ми, защото "беше зает". Ако снаха ти не е търпелива като мен, е възможно синът ти да не успее да я задържи. Още повече, ако той хем не готви, хем се сърди, че тя не готви. Все едно аз да държа сметка на мъжа ми, ако реши да не готви, при условие, че аз не готвя. Не върви.

# 211
Една добра майка трябва да научи детето си да се самообслужва в бита Wink Така някой ден като се вземе с мързелива половинка няма да го боли коремчето.Важи и за мъжко и за женско чадо.

пп: Той като я е избирал не е било по пилето и фрикасе Wink

# 212
  • Ямбол
За болки в коремчето спешно препоръчвам хирург, за да му извади ръцете откъдето са наврени.

# 213
  • София
За последен път пиша, този път бавно:
Той няма време, тя има. Толкова от мен.

П.С. За информация на неготвещите - една манджа, домашна, отнема около 1 час за приготвяне. Някои и повече. Част от времето е техническо - топлинна обработка, почистване на продукти и пр. Само при Ути нещата се случват веднага. Та така.

# 214
  • Пловдив
Я обясни как така тя има, пък той, горканчо, няма.

# 215

П.С. За информация на неготвещите - една манджа, домашна, отнема около 1 час за приготвяне. Някои и повече. Част от времето е техническо - топлинна обработка, почистване на продукти и пр. Само при Ути нещата се случват веднага. Та така.
Е как той не може да намери един час да си сготви.... Какво значи - тя има време......- е не е длъжна да му готви в това време и въобще къде е ,,писано,,, че жената задължително трябва да може да готви.... - въпрос на личен избор...
 Той си я е избрал такава....на някой просто не им се отдава..., пък и всички знаем ,че най-добрите готвачи са мъже, а не жени  Wink Wink Wink Wink Peace Peace Peace

# 216
  • София

Е как той не може да намери един час да си сготви.... Какво значи - тя има време......- е не е длъжна да му готви в това време и въобще къде е ,,писано,,, че жената задължително трябва да може да готви.... - въпрос на личен избор...
 Той си я е избрал такава....на някой просто не им се отдава..., пък и всички знаем ,че най-добрите готвачи са мъже, а не жени  Wink Wink Wink Wink Peace Peace Peace

Естествено, че той си я е избрал такава. Аз само споделям наблюдения.
Не може да намери един час да сготви, да. Защо ти е чудно? И защо той да готви при положение, че тя има предостатъчно време да го прави? Той като ще работи, ще носи парите и ще готви, тя какво ще прави междувременно? newsm78 Едва ли ще очаква и да я...все пак, човек има определен лимит на силите си. Аааа, сещам се, ще си потърси друг да я.... Twisted Evil

Интересно, след като тя не е длъжна да му готви, той длъжен ли е да я издържа? newsm78

# 217
Ха,добре дошли в реалността...Има една приказка:"Любовта е сляпа ,но женитбата отваря очите"...Ми то не може само цуни-гуни на диванчето,трябва и се яде нещо.
Сега ааа,ма тя не готви-не можела/не искала,пък и той хич... Embarassed
Тя ако наистина свършва по-рано и си идва преди него може да сготви нещо-не е голяма философия,само желание да има.Сега ще я карат на сухоежбина...и децата ли ще карат така един ден.Да я прати от време на време при свеки да се понаучи на нещо уж да и помага там,белким прояви интерес...  chef bowuu

В краен случай-хайде при майка и....да си я научи първо на нещо  food002  food002 и тогава да я жени.Ама ха,не щяла да готви! #Cussing out
Ама,че съм и аз лоша... Grinning

И на мен няма да ми е приятно ако разбера,че снахата е пълен гьон в кухнята,няма интерес към това и въобще няма отношение към храненето.
Моят син съм го подготвила за самостоятелен живот-няма да умре гладен и жена му също готви вкусно и има интерес към приготвяне на храна.Поне за това нямам дерт.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 22:39 от zhani

# 218
  • София
Ха,добре дошли в реалността...Има една приказка:"Любовта е сляпа ,но женитбата отваря очите"...Ми то не може само цуни-гуни на диванчето,трябва и се яде нещо.
Сега ааа,ма тя не готви-не можела/не искала,пък и той хич... Embarassed
Тя ако наистина свършва по-рано и си идва преди него може да сготви нещо-не е голяма философия,само желание да има.Сега ще я карат на сухоежбина...и децата ли ще карат така един ден.Да я прати от време на време при свеки да се понаучи на нещо уж да и помага там,белким прояви интерес...  chef bowuu

В краен случай-хайде при майка и....да си я научи първо на нещо  food002  food002 и тогава да я жени.Ама ха,не щяла да готви! #Cussing out
Ама,че съм и аз лоша... Grinning

И на мен няма да ми е приятно ако разбера,че снахата е пълен гьон в кухнята,няма интерес към това и въобще няма отношение към храненето.
Моят син съм го подготвила за самостоятелен живот-няма да умре гладен и жена му също готви вкусно и има интерес към приготвяне на храна.  

Зани, синът ми готви отлично. Проблемът е, че няма време, а се поизпусна, че не му е приятно, че жена му не му готви. Въпросът е принципен, един вид, не иска да готви ЗА НЕГО. Нали се сещаш... Wink

# 219
Аз бях от неготвещите, неможещите и нежелаещите да се научат да готвят съпруги. Мъжът ми знаеше че кухнята не е моето мясти и не мрънкаше, обаче като се преместих при него в чужбина нещата се промениха. Той работеше по 12 часа и повече, а аз не знаех езика, не работех, не излизах .... нищо не правех. Много беше тъпо при това положение той да се занимава и с готвенето. Бързо се научих. Е не винаги ми се е получавало, но и той никога не ме е изкритикува. Със свекървата и майка и не мога да се меря, супер са и двете, но мъжо не се оплаква че не се справям като тях.
Та случая на Popule ако е подобен - той ходи да работи а Принцеса се потрива и почесва по цял ден .... много меко се е изказала. Нещата трябва да се разпределят между двамата - така възпитавам 16 год. си син, така ще възпитам и дъщеря си. Кухнята не е само женска работа, както и издръжката на семейството не е само мъжка.    

# 220
  • Ямбол
Не можахме да разберем каква е причината да няма време да готви. Щом има време да яде, значи ще намери време да сготви, щом може. А като не му се готви и не иска да си отложи храненето с половин един час, може да се възползва от нечии чужди умения да готви - взима готова храна за вкъщи или води жена си на ресторант и се хранят там. Като един истински мъж, а не като на мама детето, което го заболяло коремчето.

Другият вариант, който и аз съм практикувала - сядат двамата в кухнята и се учат взаимно и си уравняват възможностите за готвене.

# 221
Готвенето е изкуство и не на всеки му се отдава, дори да се четат  дословно рецептите и да изпълнява всичко по тях.... Не ти ли идва отвътре готвенето, с мъка ли се прави - е по-добре да не се прави....
Има ресторанти, има топла кухня в повечето големи хранителни магазини.... не виждам какъв е проблема...
Като толкоз не му изнася че няма ,,манджа,, еми да се раздели с нея заради едната манджа...  Laughing Laughing Laughing

# 222
"Не иска да готви за него" ?Искаш да кажеш,че може,но си прави пас и нарочно не готви ,така ли?Един вид проявявя отношение,прави му на пук?

# 223
  • София
"Не иска да готви за него" ?Искаш да кажеш,че може,но си прави пас и нарочно не готви ,така ли?Един вид проявявя отношение,прави му на пук?

Не ми е работа да питам. Но мисля, че тя може да готви - имам подобни подозрения. Просто не иска. Глупаво от нейна страна, явно иска да го научи на купешка храна. Е, в крайна сметка всеки си прави своите избори в живота и си носи последствията. Аз мога само да стоя отстрани и да наблюдавам безмълвно.

Колкото до ресторантите - изключително нездравословно е човек да се храни по ресторанти или от топлите витрини, нежели с готови храни от магазините. Ако знаете какви гадости бухат в храната...Както и да е, не ми се коментира. На това мнение ще си остана и няма сила, която да ме убеди в противното. Специално за българските ресторанти - стари, нискокачествени продукти, лошо изпълнение.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 23:01 от Popule

# 224
Аз разбирам да е било преди 20 години, жив да го ожалите, но в наши дни има хиляда разрешения на проблема...топлите витрини, доставката и ресторанта са само началото...

Общи условия

Активация на акаунт