С какво ви дразнят снахичките?

• 51 699
  • 712
  •   1
Отговори
# 255
  • София
О, аз като свекървите в темата "С какво ви дразнят свекървите" давам друга гл. т. (не помня Рopule как точно беше отговорила там на аналогичния въпрос; цитирам по памет).

# 256
Да си учи жената да готви,веднъж заедно ,дваж  и тя ще почне.Всеки обича лесното,щом има готова храна.Пък може да не и харесва готвенето,по този въпрос няма информация.Като иска жена тип готвачка ,да е  избирал такава с тапия,ще има професионален готвач.Пък ще си общува със друга.Като не хареса на готвачката   разбиранията за живота и  други дейност.
Но извън  конкретната теза,обикновено не си харесват любовния животи  заради него се разделят.Готвачество се учи,те от вчера заедно,леглото още  горещо за да мислят за гозби.После ще ядат.

# 257
Големия прас. Ще се научи. Има време. А това, че жената трябва да пере, чисти, готви, гледа деца, докато мъжа с връщането от работа се разперва на дивана да гледа ТВ ми е една от най-глупавите гледки. Ми вместо да пъшка, да седне с нея заедно да направят едни спагети, някоя картофена салатка - то така се почва, от лесните неща. Ще му паднат ръчичките, ако обели 5-6 картофа ли? ММ понякога помага, докато готвя - аз беля, той реже, колко му е? Хем ще си поговорят, хем ще има ядене после. Това са ни най-вкусните манджи винаги. То иначе много лесно да се прибереш от работа и да се затръшкаш, че не са ти ошетали.

# 258
Никъде не прочетох такова нейно твърдение.

# 259
  • София
Ще го намериш в предишната или по-предишната тема за свекървите. Но и да не го намериш, и аз като Рopule смятам да продължа да пиша и в двете теми.

# 260
Добре де...Тя ако си е в къщи в 5ч,а той в 7ч какво по естествено да си почине половин час и да се захване да приготви нещо за вечеря.И като дойде той да седнат да си хапнат.Да не би да е по-добре до го чака,та тогава тепърва да почват да правят нещо -да стане готово в 9ч.....или да го праща да търси да купи нещо от някъде....Това чисто практично.

А от друга страна не и ли е приятно да посрещне любимия си човек вечер с нещо вкусно приготвено от нея.....понякога?  food002 Two Hearts

# 261
  • София
Добре де...Тя ако си е в къщи в 5ч,а той в 7ч какво по естествено да си почине половин час и да се захване да приготви нещо за вечеря.И като дойде той да седнат да си хапнат.Да не би да е по-добре до го чака,та тогава тепърва да почват да правят нещо -да стане готово в 9ч.....или да го праща да търси да купи нещо от някъде....Това чисто практично.
Ако ходя на работа всеки ден, няма вариант, при който ще готвя основно или само аз. За мен това не е естествено.Същото се отнася и за чистенето. Такъв брак би ми тежал.

А от друга страна не и ли е приятно да посрещне любимия си човек вечер с нещо вкусно приготвено от нея.....понякога?  food002 Two Hearts
Това важи и за него.

# 262
... А от друга страна не и ли е приятно да посрещне любимия си човек вечер с нещо вкусно приготвено от нея.....понякога?  food002 Two Hearts

Ами явно не!
Важното е да го надцака - да си седи и бърка в носа, пък той като си дойде от работа да СИ готви сам Laughing Това любов, грижа за любимия, желание да го поглезиш или зарадваш с внимание и мисъл за него, няма такива екстри...  Щото какъв мъж е тоя, ако не си върши всичко сам! Или какъв пък й е той на нея, че да му готви Rolling Eyes И така да му става слугиня на тоз, айде бе... Mr. Green

Особено ми е интересно да чета подобни твърдения от жени, споделяли за провалена предишна връзка заради егоизма и готованщината на половинката.

И ми дожаля за лекаря травмотолог, който СИ готви, като се прибере от дежурство, честно Tired

# 263
  • Blondeville
И двамата с мъжа ми работим с еднакво работно време, аз малко повече напоследък, и двамата изкарваме добри пари (защото нали се спомена, че жените работят само за да си разходят новите обувки до офиса), и двамата се прибираме заедно от работа. Точно както аз искам да приготвя нещо вкусничко за вечеря за двама ни,  така и той има същото желание. Както дойде. Обичам да го глезя с неща, които той обича, както и той обича да прави същото за  мен. Не си представям в нашата конфигурация, в която и двамата се прибираме заедно в 18:30 само аз да трябва да готвя или домакинствам, съжалявам. Не мисля, че участието на мъжа ми в поддръжката на общия ни дом, го прави п..ьо, както Популе се изрази.

Когато и двамата в една двойка работят наравно, е напълно естествено и двамата да поддържат местообитанието си. Независимо кой от двамата се скатава и предпочитата да търка дивана, за мен не е приемливо. Големи хора да им се прислужва, да бе!

Относно това, че според Популе снахата нарочно не готви за да се налага, това си е изцяло нейното тълкуване на нещата и имам чувството, че някак й доставя удоволствие да търси проблеми в семейството на сина си.

# 264
... А от друга страна не и ли е приятно да посрещне любимия си човек вечер с нещо вкусно приготвено от нея.....понякога?  food002 Two Hearts

Ами явно не!
Важното е да го надцака - да си седи и бърка в носа, пък той като си дойде от работа да СИ готви сам Laughing Това любов, грижа за любимия, желание да го поглезиш или зарадваш с внимание и мисъл за него, няма такива екстри...  Щото какъв мъж е тоя, ако не си върши всичко сам! Или какъв пък й е той на нея, че да му готви Rolling Eyes И така да му става слугиня на тоз, айде бе... Mr. Green

Особено ми е интересно да чета подобни твърдения от жени, споделяли за провалена предишна връзка заради егоизма и готованщината на половинката.

И ми дожаля за лекаря травмотолог, който СИ готви, като се прибере от дежурство, честно Tired
То всеки влюбен обича да зарадва половинката си, но ако всеки божи ден аз съм длъжна да съм сготвила бързо ще ми натежи това усещане, че само от мен се очаква и ако не е свършено ще иде да се жалва на маминка. Всяко нещо, което си длъжен да правиш всеки ден без значение кой ден колко ти е уморен и дали ти е трудно, или пък ей така просто не ти се прави в този момент, става ужасно тежко и неприятно занимавание.

Относно това, че според Популе снахата нарочно не готви за да се налага, това си е изцяло нейното тълкуване на нещата и имам чувството, че някак й доставя удоволствие да търси проблеми в семейството на сина си.

И аз така мисля. То не бяха дивани, манджи, чудеса. Те са си семейство, да си се оправят. Аз мисля, че снахата малко или много има притеснения, че още не може да готви и това я спира, а факта, че мъжа й ходи да мрънка за храна на майка си, едва ли й помага особено да се отпусне и развихри.

# 265
  • София

Ами явно не!

Недей така  Naughty Хората ще решат, че мъжът не обича жена си, след като не ѝ готви.

Кои са те?
А готованщината е дразнеща, да. Ако мъжът ми чакаше наготово основно аз да готвя и да чистя, дори това, че вече 18 години сме заедно, нямаше да помогне. Нямаше да го издържа.

Той не готви само за себе си, има семейство. А и жена му също готви след работа, не е само той. Иначе наистина е за жал когато основно единият поема домашните грижи за семейството и дома.

# 266
... Иначе наистина е за жал когато основно единият поема домашните грижи за семейството и дома.

Значи можем да стиснем ръце и да се прегърнем, защото в крайна сметка говорим едно и също Simple Smile
Ако двама се обичат, те ще намерят начин да си разпределят домашните задължения, да се допълват или отменят в тях. Но единият да отказва непрекъснато да прави нещо, защото "не може", а всъщност просто защото не иска, не е редно и вероятно в един момент ще накара другия, всичкоможещия Wink, да се разбунтува и дори преосмисли връзката си. За това е напълно права Популе.
Квалификации като някои на предишните страници, че мъжът е "лигльо мамин златен", щом не си готви и да си ходи под крилцето на мама..., не са никак удачни.

# 267
  • при късмета
Квалификации като някои на предишните страници, че мъжът е "лигльо мамин златен", щом не си готви и да си ходи под крилцето на мама..., не са никак удачни.
Всъщност това тръгна от там, че Популе в другата тема определи като "пут*о", мъж който готви, всъщност който изобщо си помисли да се доближи до печката. Ето
П.С. Колкото до готвенето - ами смятам, че жената трябва да готви, да. Синовете ми не са пу...ци, че да готвят, сори. Който иска пу...ьо, трябва да потърси другаде. Мъжът трябва да е мъж в дадени отношения, за да се чувства добре в кожата си и да не му минават черни мисли да си потърси друга истинска жена.

И заради това

Мъжът трябва да издържа семейството си. Точка. Да бачка яко и да вади добри пари. Това е достатъчно за всичко останало. Оттам нататък жената ако иска да работи за кеф, ако иска да не работи. Ако иска да си наема прислужница, ако иска - не. Мъжът трябва да й е осигурил тази възможност. Но едно нещо е важно, според мен, за да върви семейството - ако всичко друго ти е осигурено, домашна помощница, пари, ти ТРЯБВА да готвиш. Това е нещото, в което трябва да станеш Н Е З А М Е Н И М А! Защото все пак, съгласи се, все в нещо една жена трябва да е незаменима. А сексът е до време, защото красотата и младостта е до време. Така че, добрата храна остава за цял живот. А любовта на мъжа, в един момент от брачния живот, започва да минава през стомаха - стара мисъл, но мноооого вярна.

# 268
Последния цитат влезе в историята на форума. Laughing

# 269
Аз пак не мога да разбера,защо е нужно да готви момичето....
Това са едновремешни виждания....,че видиш ли жената задължително трябва да готви,чисти,пере,прислугва на мъжа....
Това време отдавна отмина... Много мои приятелки - не могат да готвят и имат прекрасни семейства... Peace Peace
Лично аз обичам да готвя и готвих много докато родих малкия... сега не ми остава време за нищо, дори и проста супа да забъркам...
И какво да не би да сме умрели от глад или да сме се разболели...има толкоз аламинути, пък и толкоз готови неща могат да се вземат...
Човек като не му идва отвътре, как да се научи насила да готви....
А синът ти Popule, може спокойно събота и неделя, да наготви 2-3 манджи за да има през седмицата - като може да готви...

Общи условия

Активация на акаунт