С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 134
  • 866
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Кърмата ти е рядка ,то си вода,давай да му даваме кисело мляко.

Да не ти е искала материал за проба, че е стигнала до този извод.
А с такова жУвотно като твоята свекърва, турско да става, ама няма да стъпя у тях или поне не всяка седмица. Хич няма да ме интересуват доводи от сорта "децата да имали контакт баба си". То пък една баба.......

# 106
  • София
Ех,Популе,ако се доживяваха до 100 години само с кисело мляко  Hug
Никой не споменава интензитета на днешния начин на живот и редицата други фактори.Баба ми доживя 89 години ,но го отдавам не на киселото мляко ,а на спокойния нчин на живот ,на сигурността ,която са имали някога и на почти липсата на стресови ситуации.

Аз лично не мога да разбера за какъв спокоен начин на живот говорите? newsm78 Родителите ми нямаше да могат да се оправят с нас с брат ми, ако ги нямаше баба ми и дядо ми да помагат. Бачкаха си яко и нямаха време за нищо. Като затръгвахме за морето, ни отнемаше повече от един ден да стигнем до там, дори правеха спирка с преспиване в Карнобат...че направо издивявахме в колата, стара, без климатик, твърди седалки и по тия стари пътища. Нямаше готова храна, майките работеха и въртяха домашната работа. Липса на стрес? Не бих казала - нямаше перални, микровълнови, телевизия имаше само в определени дни от седмицата, киното беше единствено забавление, следователно висеше се на опашки за всяко нещо. Аз намирам съвременният начин на живот за много по-малко стресов. Има си машинарии за всичко, да те отменят в домашната работа и пак се оплаквате! newsm78

П.С. Колкото до готвенето - ами смятам, че жената трябва да готви, да. Синовете ми не са пу...ци, че да готвят, сори. Който иска пу...ьо, трябва да потърси другаде. Мъжът трябва да е мъж в дадени отношения, за да се чувства добре в кожата си и да не му минават черни мисли да си потърси друга истинска жена.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 10:39 от Popule

# 107
  • София
Скрит текст:
Е, то и сега има майки, дето дават кисело мляко, солят си бебетата и прочее. Дори пицата и пастата си ги готвя аз, не ги поръчвам.

Добре де, какво искаш да кажеш сега? Всеки да си храни детето както намери за добре.

Аз друго попитах - като виждам, че семейството на сина ми се храни нездравословно (основно поръчват - а аз знам, че поръчаната храна е пълна с боклуци), трябва ли да се обаждам? До сега не съм го правила, мисля и да не го правя. Вие бихте ли си казали какво мислите пред синът си и снахата? newsm78

Популе, дори и да кажеш, не го казвай с такава настройка
все едно снахата е длъжна да готви на сина ти, защото не е длъжна. А и той не е ли достатъчно голям, за да се усети, че като има проблем със стомаха трябва да промени начина си на хранене? Нали не смяташ да го дундуркаш цял живот?

Е, ако е болен, на легло, защо тя да не сготви нещо? Иначе, колкото тя е длъжна да готви на мъжа си, толкова и той е длъжен да ѝ готви. Макар че в нас не е така - аз не готвя. Но и не считам, че мъжът ми ми е длъжен.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 10:25 от milenaka

# 108
  • до едно тепе
Популе навремето когато нашите прабаби са раждали не са давали на децата кисело мляко на 20 ден. Майките са кърмели, а ако някоя е нямала кърма са намирали друга родилка с достатъчно такава, която е кърмела и своето и чуждото. Това с киселото мляко и дохранването на бебето е дошло на доста по-късен етап, когато жените са навряни да работят по заводите и никой не е имал интерес да седят вкъщи и да си кърмят децата. Брат ми е качвал по над кг на месец на кърма и лекарите са карали майка ми да го дохранва с кисело мляко. ooooh! Освен това навремето в повечето домакинства е имало кози, а тяхното мляко се счита за най-близко до човешкото и белтъка му е най-лек за понасяне.
Честно казано майка ми се опита да се намеси в това как ще кърмя и как ще си гледам бебето. Заради нейното  мрънкане направих няколко много жестоки грешки които ми костваха много усилия след това да си възстановя кърмата и да кърмя детето си до една добра възраст. А ако бях слушала и лекарите процеса щеше да приключи още първия месец.
За готвенето не се бъркай,не е твоя работа кой и дали готви.
Между другото мъжа ми имаше много стомашни проблеми докато живееше с майка си-ходеше си с хапчета против разстройство редовно в джоба. Да кажем че ги е забравил откак живеем заедно, а не готвя толкова редовно, колкото ми се иска и се случва да ядем готова храна. Особено когато се налага да ходя и на работа.

# 109
Спокоен си беше животът.Регламент за работно време,рядко се закъснява.Питаш и излизаш от работа да си свършиш нещо.Заплащането еднакво за всички както слънцето свети за всички.Има работа ,и да не ти харесва утре си на другата.Наистина възрастните помагаха ,баба ми  вършееше ,но е майка на мама.Не се щадеше .Което  е удобство но е  дразнител ,дори аз сега не искам да живея с други.Пък две жени в кухня са ужас.Но работата е свършена.Няма ниви-даваха по 5 декара частно ,колко му е и  какво можеш да отглеждаш?Ние по принцип се разделихме в отделни партиди заради декарите ,да храним животните ,иначе  произведеното е общо.Чудеха ми се как ме хокати  пак нося с паниците храна готова даже.Почивка -то една почивка ,в тенджерите ,готвенето ,че как ще си позволя  ресторант ,то скъпо.Ама пък здравословна храна викате ,.Майтап се ,простото е винаги полезно.Сега уреди като уроди.За сам човек е  по сложно да мие  уредите отколкото да си измие две чинии.
Но сега работа няма ,частниците не дават да се мотаеш и утре си аут ако не са доволни ,работиш докато кажат ,ако ти си частника ,за себе си работиш и  тогава ...се е  ?бало майката ,щото данъци ,изисквания ,гледаш да скалъпиш  нещо .Да вържеш двата края.Ако си работодател пък ..върви спи ,ако можеш...който е ,знае как е,има пари ама ...Повечето живеете сами ,децата искат внимание,няма време ...има нерви и  няма пари...

И да не описвам нищо ,сега си  натоварено и изнервено.Бабите над 80 тук са  повече .Диреците са облепени с некролози на хора около 50.Че и още по-млади. Стрес е сега...На нива си знаеш реда.Сега не знаеш нищо ,утре е неизвестно.

# 110

П.С. Колкото до готвенето - ами смятам, че жената трябва да готви, да. Синовете ми не са пу...ци, че да готвят, сори. Който иска пу...ьо, трябва да потърси другаде. Мъжът трябва да е мъж в дадени отношения, за да се чувства добре в кожата си и да не му минават черни мисли да си потърси друга истинска жена.

Polule, надявам се, че последният цитат е опит за провокация или ирония от твоя страна. Не мога да допусна, че млада жена може да има подобно виждане. Баба ми, която беше на 90 години, имаше по-съвременни разбирания. Когато се отнася за възрастни хора, считам, че никой на никого с нищо не е длъжен. Не бих искала да съм на мястото на снаха ти. Твърде бързо си смени мнението за нея. От идеалната снаха, стана онази, която не готви на синчето ти. Кой знае колко още кусури ще й намериш в скоро време.

П.С. Дали и Гордън Рамзи и Джейми Оливър попадат в твоята квалификация на мъжете, които готвят?

# 111
  • София
Спокоен си беше животът.

От много спокоен живот, две думи на кръст не можеш написа. Изнинявай, но ми е чудно точно ти да кажеш това, която си го живяла. Но ти си от село, там всичко си произвеждахте, пък после зле ви е било. Wink Ние, в града, за мляко висяхме по повече от половин час пред млекарницата. За кино, също. Боищата за телевизор да не ви ги говоря - тръгвала съм си със синини и без телевизор и с дни висях на опашката в ЦУМ. А и на работа трябваше да ходя. За едни плочки за банята направих чудеса от храброст - буквално се бихме пред камиона със сините плочки. Какво знаят днешните жени? Нищо. Седнали в климатизиран офис, цял ден тропат с токчетата, вкъщи пералня, миалня и пр. и пр. и пак се оплакват. Заводи вече няма, а и да имаше, никой нямаше да иска да работи там и щяхме да си внасяме имигранти. Мързи ги да пуснат една прахосмукачка, с хепа филтър! Shocked Възпитават лигави малки деца, на които се молят за всяко нещо и които после ще им бият шута под давление на снахичките им. Както и да е, няма да се ядосвам, казала съм.

Polule, надявам се, че последният цитат е опит за провокация или ирония от твоя страна. Не мога да допусна, че млада жена може да има подобно виждане. Баба ми, която беше на 90 години, имаше по-съвременни разбирания. Когато се отнася за възрастни хора, считам, че никой на никого с нищо не е длъжен. Не бих искала да съм на мястото на снаха ти. Твърде бързо си смени мнението за нея. От идеалната снаха, стана онази, която не готви на синчето ти. Кой знае колко още кусури ще й намериш в скоро време.

П.С. Дали и Гордън Рамзи и Джейми Оливър попадат в твоята квалификация на мъжете, които готвят?

Ти сега професионалисти ли ми даваш за пример?  Wink

Жената трябва да умее да готви, щото иначе ще я сменят. Усещам известно недоволство от страна на сина ми, дано да се нагодят, щото иначе...Аз няма да се меся, проблемът си е техен. Харесвам снаха си, добро момиче е и дано да се усети сама.

# 112
Интересно какво представлява един мъж според твоите разбирания и на какви ценности си възпитала твоите синове, "за да се чувстват добре в кожата си". По моите наблюдения истинското щастие е споделеното щастие, и обратното -  ако правиш близките си нещастни, няма как да се чувстваш добре в кожата си, най-много да ти бият шута в един прекрасен ден.
За киселото мляко не му е тук мястото да коментирам. Всеки си избира лекар по свой образ и подобие и му вярва.

# 113
  • София
Ако мъж сменя жена заради готвенето ѝ, бих я поздравила за щастливото събитие. Това е мъж само по вторични полови белези.

# 114
Popule много си оспамила темата.Май имаше тема за недоволни от снахите не е зле да провериш.А пък за това,че на село им било  по-лено,че всичко си произвеждали... Shockedаз съм чувала и за един продукт дето излиза под опашката на животното и трябва да се чисти  hahahaама това са подробности.
Та да не спамя и аз-първата ми свекърва се беше изказала,че големия тогава на 5 годинки се е изринал от ягоди,защото като бебе не съм му давала #Crazy hahaha

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 11:05 от eve#

# 115
  • София
Интересно какво представлява един мъж според твоите разбирания и на какви ценности си възпитала твоите синове, "за да се чувстват добре в кожата си".

Мъжът трябва да издържа семейството си. Точка. Да бачка яко и да вади добри пари. Това е достатъчно за всичко останало. Оттам нататък жената ако иска да работи за кеф, ако иска да не работи. Ако иска да си наема прислужница, ако иска - не. Мъжът трябва да й е осигурил тази възможност. Но едно нещо е важно, според мен, за да върви семейството - ако всичко друго ти е осигурено, домашна помощница, пари, ти ТРЯБВА да готвиш. Това е нещото, в което трябва да станеш Н Е З А М Е Н И М А! Защото все пак, съгласи се, все в нещо една жена трябва да е незаменима. А сексът е до време, защото красотата и младостта е до време. Така че, добрата храна остава за цял живот. А любовта на мъжа, в един момент от брачния живот, започва да минава през стомаха - стара мисъл, но мноооого вярна.

П.С. Спирам да спамя.

# 116
Е, ако е болен, на легло, защо тя да не сготви нещо? Иначе, колкото тя е длъжна да готви на мъжа си, толкова и той е длъжен да ѝ готви. Макар че в нас не е така - аз не готвя. Но и не считам, че мъжът ми ми е длъжен.

Не говорим за случаи, когато е болен. И да, права си - и той не е длъжен да й готви.

Популе, а сина ти осигури ли всичко от поста ти по-горе или и на снаха ти й се налага да бачка, за да влизат пари в семейния бюджет? Тя за кеф ли работи или защото се налага?

# 117
  • Оптимист по принуда
Мъж,който може да готви е п***, а който живее в на мама жилището и чака на мамини подаръчета, като какъв го квалифицираме?

# 118
Физическият труд е полезен,на слънце и въздух ,може да капнеш от умора ,на сутринта си възстановен.Умственият труд ,работа  в затворени помещения и изкуствена светлина стресират само със средата.Големите удобства  не са кой знае  какво-ставаш им слуга.Децата растяха на открито по улиците ,всички бяха бедни и нямаха.Пак не сме били без телевизор и  хладилник ,справяхме се ,снабдяването бе грижа на мъжа ми и се справяше страхотно. Други екстри сега чак получих-прахосмукачка от първата си заплата ми подари сина ,автоматична пералня.Перях на ръка ,боли гръб ,но...  .Тези жени ,работили на поточна линия   дали не ги боли нищо?
Популе ,живях просто ,но истински.Не съжалявам,че работих селски труд.Исках децата ми да не го правят ,но сега си говорим,че може би  щастието не е където го търсим.
И все пак всеки се стреми да постигне повече.
Те имат и ще имат ,позволяват си да прекарват  почивка в места ,които аз няма да видя.Работят което аз не съм мечтала.Имат света .И стреса от липсата на време ,натоварено ежедневие ,ненормиран работен ден ,натрупана умора.
Пък дали мога да напиша две думи ,си е мой  проблем.Понякога мога.

# 119
Мъжът трябва да издържа семейството си. Точка. Да бачка яко и да вади добри пари. Това е достатъчно за всичко останало.
Говорех за ценности, които детето ти един ден, дай Боже, ще споделя с човека до себе си и които ще предаде на децата си. Толкова боклуци вадят добри пари, а на какво учат децата си, не ми се мисли. Ако човек не носи нещо в сърцето си, колкото и пъти да се разведе и за каквато и кулинарка да се ожени, пак ще бъде нещастен.

Пък моят син прави сам таратор и ябълкова тарта с готово тесто.  smile3533 Също така меси с баща си питката за Бъдни вечер и всяка година очаква с нетърпение този празник заради семейните ритуали.

Общи условия

Активация на акаунт