С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 149
  • 866
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз като бях "дюканка" забравих цяло лято едно кисело мляко на барбекюто (не в хладилник!), защото живеех и работех в друг град.
Наесен му нямаше нищо!!! Дори не беше мухлясало Laughing

# 76
Популе, проблемът е в млечния белтък, който е прекалено тежка храна за едно 3-месечно стомахче. Препоръките са к. мляко да не се предлага преди 1 г, не по-рано от 10м, за прясното е 1.6г.

Така като гледам, "млечният белтък" никак не е попречил на майка ми да достигне 80+ години. А е хранена със същият този "млечен белтък" като бебе от прабаба ми. Е, до колко да живее - 1200 години ли? Айде стига глупости. В днешното кисело мляко има всичко друго, но не и мляко. Wink Седи ми в хладилника по цял месец, без да се развали. Shocked Експериментирала съм.
smile3544
Вместо да философстваш за "едно време", вземи прочети малко за нововъведенията в захранването, че в последните 30 години нещата са се променили мн, ама наистина много. Поинтересувай се и за алергията към белтъка на кравето мляко Wink.
За кое к. мляко говориш? Защото ние купуваме от щастлива крава и да, в нашето к. мляко няма нишестета и консерванти Wink.

# 77
  • при късмета
Безопасно? Ако имах бебе, нямаше да му давам мляко от магазина. Само през трупа ми!
Наясно ли си с алергията към белтъка на кравето мляко? Наясно ли си, че този белтък го има в млякото на всяка крава? И няма значение дали е домашна или млякото е от магазина. Този белтък е в състава му, всъщност е основния. Има го дори в млякото на прах, невъзможно е да се извлече от кравето мляко. А алергията е именно към този белтък.
Редовните свекървенски глупости, от магазина е лошо, домашното е хубаво  ooooh!

# 78
  • София
Популе, проблемът е в млечния белтък, който е прекалено тежка храна за едно 3-месечно стомахче. Препоръките са к. мляко да не се предлага преди 1 г, не по-рано от 10м, за прясното е 1.6г.

Така като гледам, "млечният белтък" никак не е попречил на майка ми да достигне 80+ години. А е хранена със същият този "млечен белтък" като бебе от прабаба ми. Е, до колко да живее - 1200 години ли? Айде стига глупости. В днешното кисело мляко има всичко друго, но не и мляко. Wink Седи ми в хладилника по цял месец, без да се развали. Shocked Експериментирала съм.
smile3544
Вместо да философстваш за "едно време", вземи прочети малко за нововъведенията в захранването, че в последните 30 години нещата са се променили мн, ама наистина много. Поинтересувай се и за алергията към белтъка на кравето мляко Wink.
За кое к. мляко говориш? Защото ние купуваме от щастлива крава и да, в нашето к. мляко няма нишестета и консерванти Wink.

Нямам нужда да чета глупостите на всякакви измислени светила, дето ви ги продават скъпо и прескъпо. Аз се базирам на реалността. България беше една от страните с дълголетници. Хората си казваха, че ядат поне по едно бурканче кисело мляко, приготвено на село, всеки ден. Сега вече сме далеч от тази статистика, за дълголетниците. Продават ни боклуци, яде се страшно нездравословна храна, пият се боклуци и воала, вече няма столетници. Това е то, нововъведението в т.н. "нАука".  Sunglasses

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 00:36 от Popule

# 79
  • при късмета
Пак пишеш глупости и слагаш всякакво мляко под един знаменател.
Заявяваш, че няма да четеш а преди няколко поста се сърдеше на потребителка, че е заявила същото и го нарече неуважително.

И само да отбележа, че в България са се гледали предимно овце, а кравефермите са били на 1/3 от броя на овцевъдите и се развиват доста по-късно.
Преди се е консумирало предимно овче, а не краве мляко, за разлика от сега

# 80
  • Бургас
То тези философии за храненето ги развиват и разни будни майки, на които иначе им е под достойнството да готвят и си тъпчат децата с пици, хамбургери, полуфабрикати, субпродукти и купешки сладкиши, бъкани с хидрогенирана мазнина/трансмазнини. Ти го тъпчи детето цял живот с боклуци, пък се успокоявай после, че на 3м. не си му давала кисело мляко.
П.П. Говоря по принцип. Да не се засегне някой сега  Wink

# 81
  • където ми харесва
Аз тва се чудя-едното какво общо има с друго? Те и тия, дето са давали кисело мляко на 3месечните си бебета, може после да не са им готвили здравословна храна, ами да са им давали пици,хамбургери,дюнери и т.н

# 82
  • София
Аз тва се чудя-едното какво общо има с друго? Те и тия, дето са давали кисело мляко на 3месечните си бебета, може после да не са им готвили здравословна храна, ами да са им давали пици,хамбургери,дюнери и т.н

Помня, когато отвориха първата пицария в София. Намираше се на ул. "Солунска" и аз самата бях на 16 години (там някъде). Много беше модерно да се ходи там и да се яде пица или спагети... bowuu Laughing До тогава за такива яденета не бяхме и чували. Това "дюнери" и "бъргъри" въобще не го бяхме и чували до скоро, има няма едно 20-ина години, че и по-малко. Wink Първият Макдоналдс го отвориха през 94-та.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 00:46 от Popule

# 83
  • където ми харесва
Е, то и сега има майки, дето дават кисело мляко, солят си бебетата и прочее. Дори пицата и пастата си ги готвя аз, не ги поръчвам.

# 84
  • София
Е, то и сега има майки, дето дават кисело мляко, солят си бебетата и прочее. Дори пицата и пастата си ги готвя аз, не ги поръчвам.

Добре де, какво искаш да кажеш сега? Всеки да си храни детето както намери за добре.

Аз друго попитах - като виждам, че семейството на сина ми се храни нездравословно (основно поръчват - а аз знам, че поръчаната храна е пълна с боклуци), трябва ли да се обаждам? До сега не съм го правила, мисля и да не го правя. Вие бихте ли си казали какво мислите пред синът си и снахата? newsm78

# 85
  • където ми харесва
Не знам дали бих. Тя ако не може да готви, ще се обиди от такъв коментар. Ама ти ако искаш пробвай, но кажи на сина си и то по деликатен начин.

# 86
Темата се е завихрила по обичайния си забавен начин .

# 87
Темата отиде у ряката с хранене пак,ама няма оплакване от свекърви ,какво да правим ,да мълчим ли.Чудя се за млякото сега.Купувах  от крава и квасех ,още нямах крави .На магазина от 5 се нареждахме ,че не стигаше мляко.И двамата имат стомашни проблеми,но пък от 14 годишни ядат по ученически ,студентски и всякакви столове и обществени места.Дали млякото е виновно?В детските млечни кухни като готвят сега с какво готвят и млечни ли са още или без млечни? Да си питам ,поне да не се произнасям неподготвена нататък пред снахата...Поне за млякото...и тренирам да мълча когато говори...Да може да усвоявам.Брей този свят накъде е тръгнал ,щом и  млякото вредно,то доста писаха за това ,ама не прочетох като Популе ,реших че измислици...Животът е вреден ,никой не излиза от него жив викат...

# 88
Вие бихте ли си казали какво мислите пред синът си и снахата? newsm78
     Пред сина и снахата - не. Снахата може не обича или да не може да готви, и да се обиди от такъв въпрос. Не обичам общуване, което може да се приеме "Думам ти сине, сещай се снахо."
     Като им преминат тръпките от първите години на съвместното съжителство, сами ще почнат да изпитват необходимост от домашна храна и ще се постараят да си я приготвят.

# 89
Направо ме убивате с това "не може да готви".Е как пък токоз да не може да сготви?Ръце ли няма?Не говоря да е някакъв Мастер Кухня,ама едни базови манджи всеки може да приготви.Една супа примерно,едно печено месо?Какво има толкова да му готвиш,та да причиняваш всеки ден на стомаха си ресторантска/топловитринна храна.Аз дето съм със стомах едва ли не от алпака съм получавала киселини от купешка храна,пък камо ли да я ям ден през ден.Децата ми са яли и ядат основно домашна храна.Не ходят на стол,малкото не яде в градината(полудневна група е ,до обяд)И аз съм от хората,които не са запалени по готвенето,готвя много добре,дори отлично,правя и уникални авторски ястия,но не обичам.В смисъл ако трябва да го правя за себе си,ще прежияввам със салати и тук-там някой сандвич.Аз и почти не ям като готвя,просто ми се отяжда Simple Smile Идеята на този пост е,да кажа,че според мен е изключително важно за здравето човек да се храни с чисти и качествени храни,които няма как да получиш от ресторанти и топли витрини.И после като проимаш и деца,да готвиш и да се стараеш за тях!Независимо дали си майка,свекърва,тъща.

Общи условия

Активация на акаунт