С какво ви дразнят снахичките?

• 51 572
  • 712
  •   1
Отговори
# 510
Е как да не е важно дали работи снахата? Дори на половин работно време да е, това си умора. Кажи сега работи или не?

Цитат
Аз също имам домашна помощница, но готвенето е само мое!

Щом го правиш с удоволствие, врътни по едно ястие и за тях и им го занеси. Щом помощница имаш, респективно и автомобил - палиш и си там! И коремчето на момчето ще му мине.

# 511
  • София
Те живеят в апартамент, не е трудно и времеотнемащо почистването, прането (пералнята си пере) и гладенето, което е за 1 час работа, жената върши всичко само за няколко часа. Въпросът е, че няма значение дали съпругата работи. След като е отменена във всичко друго, поне една манджа трябва да знае да сготви с любов за мъжа си. Аз също имам домашна помощница, но готвенето е само мое! Все пак, трябва да има едно нещо, в което съпругата да е най-добра. Както казах, сексът минава по-назад, когато човек поостарее, няма да се впускам в обяснения защо, като поостареете, ще разберете сами.
Тия филми са ми ясни. То пералнята пере, ама някой трябва да ги сложи. Сушилнята суши, ама някой трябва да я пусне. После дрехите не се материализират сами в гардероба. И щом пък толкова няма домашна работа какво пречи мъжът да сготви за двамата? Веднъж ще сготви мъжа, веднъж жената, единия ден ще изпекат пържоли/бутчета, една вечер салата, веднъж вечерят навън, веднъж купят нещо готово и седмицата минала.

Добре. Ти прави така. Аз правя друго. Всеки си знае себе си. Wink

Аз обичам да готвя, смятам, че е важно, затова пък за всичко друго имам помощ. Тези, които не обичат да готвят, могат да си наемат готвачка. Peace Е, по-скъпо ще е, защото трябва всеки ден да идва - например, в нашето семейство се яде всеки път различно и остатъци не се притоплят. При вас може да е друго, всеки си знае себе си.

# 512

Въпросът е, че няма значение дали съпругата работи. След като е отменена във всичко друго, поне една манджа трябва да знае да сготви с любов за мъжа си.

Ясно. Важно е само, че синът ти работи и е уморен. А това, че снахата работи, то е без значение.  Grinning
Тя трябва да готви и точка!  Laughing Забавляват ме хора като теб.

За справка: аз работа, чистя, пера, простирам, гладя (и всичко друго, което може човек да се сети) + си гледам детето. Някой от дейностите не са ми първа радост (най-вече готвенето), но си ги върша, понеже все някой трябва да ги свърши. Ако обаче мъжът ми (или пък майка му) ми скръцнат със зъби, че трябвало и по-добре и това е само и единствено мое задължение, просто ще стане голям скандал. Аз и в момента си ги върша сама нещата, но ако ми ги вменят като задължение, само защото съм жена, и почнат да ги приемат за даденост, ще се наложи бързо мъжа ми да се научи как да се оправя и сам с половината от домакинската работа. 

# 513
  • София
Популе, чак ми е неудобно от възрастта и опита ти, аз да ти обяснявам азбучни истини, че за да станеш незаменима за съпруга си не е нужно да избираш между секс и манджа, защото и двете не са верния отговор. За да станеш незаменима за съпруга си, трябва ти да си жената, с която той иска да си говори вечер; на която иска да сподели; с която иска да се посмее; която иска да представи на приятелите си; с която иска да отиде на кино / театър  и после да си обсъди филма / постановката ; с която иска да отиде на почивка и на екскурзия.
Това прави жената незаменима.
Не е нито мусаката, нито 69, каквото и да казва вица.

# 514
  • Пловдив
Проблема ти е, че очакваш снаха ти да го прави по твоя начин. Че и отричаш всички други начини. При мен споменатия начин работи, повече от 10 години.

# 515
И аз готвя и това не ми тежи,но не всеки ден ,а да речем през ден...И понеже се пребирам в 4.30 след като си почина и помая се захващам с вечерята.Понякога и дъщерята помага.Мъжът ми се връща в 7.30 ,но често има работа за довършване още 2-3 часа и след това.Хапва набързо каквото съм сготвила и сяда да работи....Сега какво -да го оставя сам да си готви като се върне тепърва в късни доби ли и тогава да се храни,та аз нещо да не се мина ....За мен няма проблем,приятно ми е да готвя и даже така се разтоварвам  chef ...Има дни в които той работи само от вкъщи,тогава той приготвя нещо за ядене,а аз нямам грижа.И като се върна сядаме на вечеря.Какво толкова има сложно.Но като се върнеш изморен и гладен друго си е когато другия,ако  се е върнал по-рано  се е погрижил- виждаш едно проявено ОТНОШЕНИЕ към теб.  bouquet

thewishmaster,ако мъжа ти се е връщал по-рано от теб в къщи не виждам какво му пречи да сготви,а не ти да висиш още час около печката. .Нали те обича ,бе душицо,как ще те остави да преглъщаш на празен стомах още...освен ако не е някой дето гледа да не се мине де. Laughing

Тонке,у вас майка ти готви, знам аз. Grinning

# 516
  • София
Популе, чак ми е неудобно от възрастта и опита ти, аз да ти обяснявам азбучни истини, че за да станеш незаменима за съпруга си не е нужно да избираш между секс и манджа, защото и двете не са верния отговор. За да станеш незаменима за съпруга си, трябва ти да си жената, с която той иска да си говори вечер; на която иска да сподели; с която иска да се посмее; която иска да представи на приятелите си; с която иска да отиде на кино / театър  и после да си обсъди филма / постановката ; с която иска да отиде на почивка и на екскурзия.
Това прави жената незаменима.
Не е нито мусаката, нито 69, каквото и да казва вица.

Все още си млада. Като имаш 20-годишен брак, ще установиш, както аз и моите наборки, че няма какво чак толкова да си говориш с мъжа си. Споделената тишина е по-важна. А спокойствието, произлизащо от споделената тишина, е най-важно. Ако мъжът ми ми е осигурил всичко, от което имам нужда, аз ще му осигуря всичко, от което той има нужда. А нуждите на мъжа са малки - прясна и вкусна домашна храна общо взето ги покриват. Сексът си е секс, като поостарееш не го правиш всеки ден. Храната обаче е всекидневна, няма как, трябва да се яде. А за да изглеждаш добре и на стари години, трябва да знаеш какво да ядеш. В нашето семейство няма хора с кореми.

Зани, разбрала си ме точно! За ОТНОШЕНИЕТО иде реч.   bouquet

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 11:05 от Popule

# 517
  • София
Популе, свали всички очаквания от снаха си и ще видиш как ще ти олекне. Какво ги мислиш изобщо?! Предполагам, че младите са щастливи по начина, по който си живеят. Като дойде бебето ще си вземат детегледачка и пак ще си се оправят.  Grinning

# 518
  • при късмета
Проблема ти е, че очакваш снаха ти да го прави по твоя начин. Че и отричаш всички други начини. При мен споменатия начин работи, повече от 10 години.

Точно. Тя не иска да приеме, че нейният модел няма да бъде приет в семейството на сина й. Хем казва, че за всеки е различно , хем различното точно на сина в семейството не се приема.
И назад казах, най-голямата болка на Популе, е че не може да наложи на снахата бабешките си виждания

# 519
  • Пловдив
Точно. Тя не иска да приеме, че нейният модел няма да бъде приет в семейството на сина й. Хем казва, че за всеки е различно , хем различното точно на сина в семейството не се приема.
И назад казах, най-голямата болка на Популе, е че не може да наложи на снахата бабешките си виждания
Ама да не са бабешки,  най-модерни да са. Няма значение. Щом синът ми е доволен, коя съм аз да му се меся и да обяснявам, как трябва да е недоволен от жена си?!?! И то за дреболия като кой готви? Или че тя не чисти, ами има външна помощ?

# 520
  • София
Ама да не са бабешки,  най-модерни да са. Няма значение. Щом синът ми е доволен, коя съм аз да му се меся и да обяснявам, как трябва да е недоволен от жена си?!?! И то за дреболия като кой готви? Или че тя не чисти, ами има външна помощ?

Вие май се правите, че не разбирате, при сто страници обяснения? newsm78 Проблемът е, че синът ми НЕ Е ДОВОЛЕН! Четете, бре, хора! Tired

# 521
  • Blondeville
Popule, извинявай обаче имам чувството, че ти доставя удоволствие да търсиш потенциални проблеми в семейството на сина си.

Първо беше диванът  - то не бяха драми как ако купят този огрооомен диван, 100% ще се скарат в последствие, защото нямало къде една маса да сложат, нямало място в дневната за такава мебел. И провидя драми.

Явно закупуването на дивана не е довело до батални сцени вкъщи, и сега се прехвърляш на неготвенето на снахата и отново чертаеш черни прогнози за разрив между младите. Защо? Кому е нужно. Големи хора, могат да се погрижат както за стомашното си здраве, така и за вечерята си.

Относно теорията, че жената е назаменима само, когато е добра кулинарка, щом според теб това работи, ок, но не се опитвай да го налагаш като общовалидно правило и да го екстраполираш върху всички двойки. Родителите на бившия ми приятел са заедно 27 години, като тя почти не е готвила през този период. Съпругът й винаги е казвал "Готвенето е загуба на време". От глад не са умрели, а и винаги са били в чудесна форма. Та за него тя със сигурност е незаменима по други причини.

Настоящата ми свекърва също не готви, щастливо вече повече от 26,27 години.

Хубаво е, че имаш ценности и виждания за брака, които при теб са довели до успешен съвместен живот, но недей да изискваш и очакваш хората да са щастливи само по твоя модел и да смяташ, че задължително ще имат проблеми ако не го следват.

# 522
  • при късмета
Вие май се правите, че не разбирате, при сто страници обяснения? newsm78 Проблемът е, че синът ми НЕ Е ДОВОЛЕН! Четете, бре, хора! Tired

Ти каза, че си го подразбрала от някои изречения. И за това не можем да вярваме на 100% , особено след измислицата за мнението на доктора.
Според мен ти така си го интерпретирала, а и сама го каза. Като гледаш обаче преценката и критериите ти колко съвпадат с повечето, може да прецениш колко съвпадат и с тези на снаха ти и сина ти

# 523
Добре, Popule, щом сина ти не е доволен, какво му пречи да седне и да обсъди положението с жена си и да намерят решение на въпроса. Аз не виждам как си помага, като го обсъжда с теб

# 524
Все още си млада. Като имаш 20-годишен брак, ще установиш, както аз и моите наборки, че няма какво чак толкова да си говориш с мъжа си. Споделената тишина е по-важна. А спокойствието, произлизащо от споделената тишина, е най-важно. Ако мъжът ми ми е осигурил всичко, от което имам нужда, аз ще му осигуря всичко, от което той има нужда. А нуждите на мъжа са малки - прясна и вкусна домашна храна общо взето ги покриват. Сексът си е секс, като поостарееш не го правиш всеки ден. Храната обаче е всекидневна, няма как, трябва да се яде.

Нали! Аз затова си взех готвещ мъж. Тази година правим 18 г., още 2 остават до 20, трябва човек да се подсигури все пак, от рано съм планирала всичко  bowuu

А за да изглеждаш добре и на стари години, трябва да знаеш какво да ядеш. В нашето семейство няма хора с кореми...

О, да, то въобще няма с кореми от тези, които по цял ден са пред печката  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт