С какво ви дразнят снахичките?

• 51 598
  • 712
  •   1
Отговори
# 690
Слагам на зелена салата, точно една шепа крутони...1 авокадо.
От всичко се дебелее, ако не е с мярка. Peace

# 691
  • София
Слагам на зелена салата, точно една шепа крутони...1 авокадо.
От всичко се дебелее, ако не е с мярка. Peace

100 гр. = 1 шепа, 400 калории - почти колкото една готина пържола...Аз избягвам всякакви такива паразитни калории, щото то така става, калорийка тук, там и после...шкембе до земята. Но както ви е вкусно де. Сладко, сладко да похапвате. Peace

# 692
Е,па горе-долу толкова е.Моя шепа(на висок и дългопръстест човек) е 90-100 гр.Ся ако си 150-160 с вдигнати ръце смятай си шепата по 50-60 гр.Ама то не са по 400 калории крутоните,по-малко са.Около 300.Общо взето ,не е много важно колко калории и от какво ги ядеш,важно е дневния ти разход ,да е колкото приема,ако пък отслабваш да е по-малък.Аз и преди съм казвала -диети не пазя.Движа се много.Дали от това,че нямам шоф.книжка не знам.Ако трябва да стигна от точка А,до Б паля краката,ако дава време колело.И понеже все съм с прикачно ремарке(дете)та навъртам сериозен калориен разход Mr. Green

# 693
Не разбрах защо от крутоните се пълнее, а от хляба в каймата за кюфтета - не. Но не смея и да питам.  Stop
Пробвайте веднъж да изпечете кюфтетата във фурната. Без хляб, само с подправки и яйце. И не слагайте много мазнина - само ги напръскайте леко, за вкус.
Хем не стават мазни като пържените, хем са по-здравословни. Пък и домът не се омирисва на пържено.

Popule, здравословното на каймата не идва от пропорциите на месата, а от техния произход. Ти купи от магазина някакво вносно 100-годишно месо или тъпкано с хормони, пък чакай да ядеш здравословни кюфтета. Днес само тези, които си отглеждат храната сами, могат да са сигурни какво ядат.

# 694
Ами аз така ги правя, на тава и без хляб, но не заради калориите...

# 695
  • София
Не разбрах защо от крутоните се пълнее, а от хляба в каймата за кюфтета - не. Но не смея и да питам.  Stop
Пробвайте веднъж да изпечете кюфтетата във фурната. Без хляб, само с подправки и яйце. И не слагайте много мазнина - само ги напръскайте леко, за вкус.
Хем не стават мазни като пържените, хем са по-здравословни. Пък и домът не се омирисва на пържено.

Popule, здравословното на каймата не идва от пропорциите на месата, а от техния произход. Ти купи от магазина някакво вносно 100-годишно месо или тъпкано с хормони, пък чакай да ядеш здравословни кюфтета. Днес само тези, които си отглеждат храната сами, могат да са сигурни какво ядат.

Питай, ще ти се отговори, а ако и прочетеш внимателно, вече ще си разбрала. Simple Smile Казах, че не ядем крутони на салата и супи. А иначе в каймата за пържени кюфтета трябва да се слага хляб, няма как, иначе стават много сухи.

Е, като се има предвид БГ пазара, купувам възможно най-доброто месо. Колко добро най-доброто в България е друг въпрос. Ама това е положението - като си нямаме ферма...У наше село навремето е имало крави, кози, овце, а сега само къщи и му викат квартал на София... Joy

Във фурната правя т.н. "гнезда". От кайма като за кюфтета, но с дупка и яйце. Калорийна бомба...обаче вкусно. Навремето като се запознахме с мъжа ми и му казвам какво ще готвя, той завалийката вика - ама аз гнезда не ям... Кой знае за какви гнезда си е помислил...щот нали сме варвари, това балканджиите... Joy Сега ги обича, но не са му любими. Ако правя такива, не слагам яйце, а само кашкавал по средата и запичам. Вкусът им е различен от пържените, обаче.

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 20:50 от Popule

# 696
  • при късмета
Даже и тези които си гледат животните не могат да са сигурни.
В домашните животни хормони почти със сигурност няма, но какво има във фуража с който ги хрянат никой не знае.
В световен мащаб житото и царевицата държат първенството по ГМО, тук не вярвам да сме изключение.
Даже и този който си гледа животните да си отглежда и храната за тях, пак не може да гарантира за произхода на семето което ще ползва.
За всичко се отнася, не само за житото и царевицата. Засаждаш хибридно или ГМО растение, съответно това отглеждаш.

Снимала на съм на видео чери домати на стъбло на картоф. Цвета който е отгоре вързал домати. Обикновенно цветовете на това растение не връзват, а изсъхват, но това е минало в следваща фаза. Разсада за картофите е взет от разсадник, магазин за селскостопански семена и разсади.
М/у другото се картофите и домата се оказха от едно семейство.

Не прехвалвайте толкова домашното. Ако вкъщи си посадиш ГМО картофи например, това ще отгледаш, ама ще е хубаво защото ще е домашно  Laughing
Дете в първи клас знае, че каквото посадиш, това ще береш

# 697
Снимала на съм на видео чери домати на стъбло на картоф. Цвета който е отгоре вързал домати. Обикновенно цветовете на това растение не връзват, а изсъхват, но това е минало в следваща фаза.

Грешиш. Това, което си снимала, е точно плодът на картофа. Той е от едно семейство с доматите, нормално е и плодовете да си приличат.  Laughing
Това, което ядем на картофа, е клубен, не плод.

Цитат
След като картофените растения разцъфнат, някои разновидности образуват плод, приличащ на малък зелен домат, който има семена. Всеки плод може да съдържа до 300 семена. Плодовете на картофа съдържат отровни вещества и не бива да се ядат.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%84

https://www.google.com/search?newwindow=1&espv=2&tbm=isc … =1517&bih=725

И в другите си разсъждения допускаш много логически и фактически грешки, но няма да те оборвам. Достатъчно разводнихме темата.  Peace

# 698
  • при късмета
Как` Сийка, аз не претендирам да съм специалист. Информацията може и да не я преразказвам както трябва, тя ми е от сръвнително млада жена, която се опитва да гледа неголяма градина.

Само ми кажи къде в логиката - засяваш ГМО жито, получаваш ГМО жито - има грешка?
След това същото това жито го използваш за храна на животни, крави примерно и на тях изобщо не им се отразява, така ли?

А картоф на растение много пъти съм виждала, цветовете обикновенно изсъхват, само един единствен път съм виждала да върже

# 699
Само ми кажи къде в логиката - засяваш ГМО жито, получаваш ГМО жито - има грешка?
След това същото това жито го използваш за храна на животни, крави примерно и на тях изобщо не им се отразява, така ли?

А къде е логиката само хората, които лично си отглеждат храната, да сеят и хранят с ГМО, а в промишленото производство на месо да не го правят?  Thinking
За картофите и техните плодове - имаш нет и Гугъл, питай и чети. Недей да се сбабичосваш интелектуално още отсега.  Laughing

# 700
  • при късмета
За промишленото е ясно. Е, аз не съм казала, че е само които лично си отглеждат храната. Казах, че И при тях не е гаранция. Може да се окаже и същото като купешкото, това исках да кажа

# 701
В България ГМО жито е забранено. В света най-голям процент ГМО е соята. Аз се чудя как може да се разбере дали картофите от Франция, които масово се продават в големите магазини са ГМО, защото при тях е разрешено за картофи?
Положението се успокои,  Popule снахата да не е сготвила?

# 702
...

Мхм. Вчера готови сърмички от Била. За днес боб от консерва  Mr. Green

# 703
Темата тотално се изроди Simple Smile ,оставете момичето на Популе на мира - готви или не , да се оправя с мъжа си , ние така мотиварахме Популе да я държи на прицел , та нищо чудно да се развали семейството на младите .
Популе , вместо да мълчиш защо не дръпнеш снахата настрани и й кажи за проблема с готвенето , момичето може въобще да не се усеща .

# 704
...

Мхм. Вчера готови сърмички от Била. За днес боб от консерва  Mr. Green
Лоши хора, ами кюфтенцата по табиетлийски къде ги забряваме? Party

Общи условия

Активация на акаунт