С какво ви дразнят снахичките?

• 51 750
  • 712
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Какво да ям,то ми се отяжда докато сготвя.Честно казано аз не ям много сякаш.Реших,че няма да пълня чушки,опържих 22 кюфтета.Дали ми се яде а?Слепнах за тигана.Поне каймата е домашна и е суупер.
Че колко са 22 кюфтета?!?! Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile Няма да ни стигнат Simple Smile Аз под 40 не правя, от които обичайно остават  5-6 за сандвичи на другия ден.

# 676
  • Пловдив
Какво да ям,то ми се отяжда докато сготвя.Честно казано аз не ям много сякаш.Реших,че няма да пълня чушки,опържих 22 кюфтета.Дали ми се яде а?Слепнах за тигана.Поне каймата е домашна и е суупер.
Че колко са 22 кюфтета?!?! Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile Няма да ни стигнат Simple Smile Аз под 40 не правя, от които обичайно остават  5-6 за сандвичи на другия ден.

# 677
E,Янтре,ти си с 4 мъже все пак.Аз съм с 2 ма.Стигат толкоз кюфтета.Даже останаха 3.Аз снощи ядох пъстърва.Обожавам пъстърва,ако не ме беше срам и на мъжа ми щях да я оплюскам.Малкото изяде 5,признавам си,впечатли ме.Цяла нощ спа по гръб,видях го,защото се будя нощем и ги поглеждам.И какво ще му е вредното на пържените кюфтета?Домашно свинско и телешко,пържи се само един път в мазнината.Екстра си е.Плюс тва не ядем ката ден кифтаци.
Честно казано,мъжа ми много усилено ме агитира за още деца.Ама не,засега не поддавам,стигат ни две.Па току виж земат да се улучат близнаци...остави тая работа!

# 678
Абе не знаех аз, ама по критериите на Популе съм много зле с готвенето. Нито сърмички купувам , нито кюфтета пържа. И за сведение кайма не купувам (меля си), тая народната дет вика тя не съм я кусвала през живота си  Mr. Green кюфтетата ги пека, никога не съм пържила пък съм само на 24 години.
Иначе за сина и какво да кажа, работи много, вади много пари, на фитнес ходи и иска готвено. ММ и той работи много, вади много пари ( като на Популе сина) обаче като няма какво да яде СИ ГОТВИ . Помощницата не е добър вариант моята я изпратих да си ходи и си чистим ДВАМАТА , тъй че не го намирам за лукс  hahaha
Ех забравих да кажа, че ни липсва споделената тишина.  Mr. Green

# 679
Темата придобива уродливи измерения:

МОЛЯ, СПРЕТЕ ДА ХУЛИТЕ ПЪРЖЕНИТЕ КЮФТЕТА!

С качествено месо, смляно пред очите ти, и малко количество качествена мазнина... те са една кулинарна магия, която не заслужава такова отношение. И съответната комбинация свежи подправки естествено.

А ако ще си говорим колко е вредно пърженото кюфте според учените от университета Х, аз ще ви кажа, че барбекюто пък е вредно според университета Y.

Все от нещо трябва да умрем. Нека това нещо поне да е вкусно Simple Smile

# 680
Темата много е напреднала. Дано не повтарям, но ще напиша един виц.
Срещнали се 2 стари приятелки. Едната питала как са децата.
- Ааа, дъщерята се омъжи. Голям късмет извади, на свястно момче попадна. Той работи, носи добри пари, в къщи шета, готви, децата занимава, нея на ръце носи. Случи ми момичето.
-А сина ти как е? Той не се ли ожени лани?
-Аааа, ожени се, но на каква никаквица попадна! Не ти е работа! Той по цял ден блъска, някой лев да изкара, като се върне оная нищо не свършила - той шета, той готви. Никак не случи горкия! Много тегли!   food002

# 681
МОЛЯ, СПРЕТЕ ДА ХУЛИТЕ ПЪРЖЕНИТЕ КЮФТЕТА!

Подкрепям!
И ако някой прави, да метне едно на ЛС. Шеф готвачът у нас не ги одобрява, а аз сама едва ли ще се наканя да си направя, така че само чета и преглъщам  Confused

dobra, точно така си е  Laughing

# 682
Мааа,божеее,не сте рекли,не съм опържила кифтаци!
Хич не мое ме уплашите пък баш мене с храна!Готвя аз,та ушите ми плющят!Лятоска от вас пиеньето,от мене мезето!Дет има един лаф мъжа ми-немое да платите толко,колкот аз мога да изпия  Mr. Green Щом той се е отказал да ме пои по кръчмите.
Майтапа настрана,оставете я Популе.Ще се разготви снаха й,всичко ще си дойде с времето.Няма смисъл да се смразява със снахата за простотии-дивани,гозби и прочие битовизми.Важно е ,да обича син й,да я уважава що-годе и да се разбират младите.Па кой-кво готвил,кво шетъл,това са тъпотии!
В крайна сметка и най-добрия готвач ,и топ секс-бомбата е омръзнала на някой,нали така?

# 683
Я докато сме на вълна кифтенца, кажете ми моля ви, слагате ли им хляб? Аз не. Тъй като не съм най заветна домакиня-кулинарка искам да знам да не бъркам нещо...Баба и им слагаше яйце, хляб (вътрешното натрошено), ситно нарязан лук, чубричка и 2 вида месо...Аз обаче си спестявам хляба, май греша... newsm78

# 684
  • София
Я докато сме на вълна кифтенца, кажете ми моля ви, слагате ли им хляб? Аз не. Тъй като не съм най заветна домакиня-кулинарка искам да знам да не бъркам нещо...Баба и им слагаше яйце, хляб (вътрешното натрошено), ситно нарязан лук, чубричка и 2 вида месо...Аз обаче си спестявам хляба, май греша... newsm78

Хлябът, който се слага на пържените кюфтета, е предварително препечен на сухар във фурната. След това се накисва във вода. Слагам го на око, в никакъв случай не трябва да е много, обаче. Поизцежда се, зависи си от каймата колко. Аз, понеже си меля, казах вече 60 пороцента телешко, 40 процента свинско (писах назад какво е месото - телешкото е без тлъстина, свинското с малко тлъстина), оставям леко влажен, за да е сочна каймата. Ако се изхитриш, ще си приготвиш препечен сухар от хляб, дръж си го в плик и си го ползвай за пържени кюфтета.   chef

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 19:25 от Popule

# 685
Ахам,и аз така,препичам го във фурната.Па ако ми се намира  и една биричка та да го накисна в нея не-за-ме-ни-мо!Стават жестоки.И си знаеш нали,котлона на средна степен,да не да прегорят отвън,па вътре да са сурови!Имат си тънкости и кюфтенцата.Хляба си го слагаш на око-ако ти е по-тлъста каймата,добавяш повече та да обира мазното,ако е по-суха слагаш малко.Много зависи как я усещаш самата кайма на месене.

# 686
Значи с накиснати крутони пак ще стане, разбрах мерси. Peace

# 687
  • София

Ами ще ти стане по-скъпа манджата, а и крутоните май имат овкусяване в тях.

Ахам,и аз така,препичам го във фурната.Па ако ми се намира  и една биричка та да го накисна в нея не-за-ме-ни-мо!Стават жестоки.И си знаеш нали,котлона на средна степен,да не да прегорят отвън,па вътре да са сурови!Имат си тънкости и кюфтенцата.Хляба си го слагаш на око-ако ти е по-тлъста каймата,добавяш повече та да обира мазното,ако е по-суха слагаш малко.Много зависи как я усещаш самата кайма на месене.

Има си тънкости, да и то за най-прости кюфтета (какво остава за други манджи). Hug Слагам и малка лъжица кисело мляко. След като се обрашнят и се сложат във вече горещата мазнина, се обръщат почти веднага, за да се надуят. След това си се обръщат регулярно.

# 688

Ами ще ти стане по-скъпа манджата, а и крутоните май имат овкусяване в тях.
Скрит текст:

Има си тънкости, да и то за най-прости кюфтета (какво остава за други манджи). Hug Слагам и малка лъжица кисело мляко. След като се обрашнят и се сложат във вече горещата мазнина, се обръщат почти веднага, за да се надуят. След това си се обръщат регулярно.
[/spoiler]
Има и натурални. Колко да се оскъпи с една шепа крутони... Blush
Ще пробвам. Heart Eyes
А за готовите панировки какво мислите...на галета приличат. Не съм ги пробвала заради многото Е-та.

# 689
  • София
А за готовите панировки какво мислите...на галета приличат. Не съм ги пробвала заради многото Е-та.

Твърдо не. Приготви си сама панировката, да ти е мирна главата.

За крутоните, няма да е баш една шепа, повечко ще е. Зависи колко кайма правиш. А и останалите какво ще ги правиш? Ние не ядем крутони в салата или супа, много се дебелее от тях...

Общи условия

Активация на акаунт