Дългокърмещи майки, да пообщуваме! - тема 35

• 91 709
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
...
Да не ги вадя като цитати, всички сигурно сте ги чели, но едва ли някое кърмаче, отбито като по-малко ще си спомня да рови все още в сутиена и да дърпа зърната да си играе с тях  Shocked и други подобни.
За това съм на мнение, че както си го свикнеш Simple Smile И баткото, докато беше кърмаче, и малката (вече!), знае, че не давам да ми се дърпа/вдига блузата. Не ми е комфортно като им доскучее и да притърчат Simple Smile Навън кърмя вече рядко и тя си знае това - не си и търси...обикновено Mr. Green
На мен също не ми допада и начина на наразяване на някои кърмачета - имах колежка, на която 2 годишния и син редовно и бъркаше в деколтето с думите "мамо, дай цица" Crossing Arms Tired Е никога не ми е допадало подобно поведение...
Дреб искаше ли да суче, казваше, че иска мляко Mr. Green, малката още не говори, но сукането за нея е "кхъ" Simple Smile

# 91
Не знам дали кърменето има нещо общо със злоядството. Моят син яде почти всичко, което му се предложи. Естествено, има неща, които обича повече, други по-малко, някои не обича. Но това си е като при всеки човек.

За нас кърменето е само приятен момент, за знам при другите как е...

Blush

# 92
Една мама в новата ми отчетна е против кърменето, защото детето на нейна приятелка било на 2.5г и преживявало само от кърма. Захранил се след като майката го отбила Shocked. Аз не вярвам, излишно е да казвам, нали?

# 93
Луди има и в двата лагера, но най-вероятно е градска легенда  Whistling

# 94
И моето дете яде доста разнообразно. На година и половина и малко, 2-3 пъти го кърмя поне. Но много обича плодове, зеленчуци, хляб и готвени неща, риба. Единствено месо много не обича. Но той е захранен по ЗВБ. Според мен методът на захранване ри нас проигра роля.
А вярно ли е, че като излезнат зъбите намалява кърменето? Ние имаме много зъбки, още няколко ни остават...

# 95
Не знам дали намалява, моят до преди 2 седмици имаше само 4 зъба. Сега му изникнаха още 4 наведнъж  Crazy Но нито е намалил, нито е увеличил.

# 96
  • София
Здравейте,записвам се и аз,защото синът ми е на 1.10м и все още се кърмим.Основно през целия ден и цялата нощ ,не е толкова до наяждането колкото до навик и успокоение.Също се приспиваме на гърда.Всичко е ОК,но започвам да се притеснявам,че не е много правилно.Не яде нормално,много е злояд!!!Да не говорим за плодове и зеленчуци,изобщо не иска и да помирише.Притеснявам се,че не си набавя всичко необходимо!!!Кърмата е полезна ,но все пак е почти на 2 годинки и нямаме заместено хранене...Вече започвам да се замислям как ще се отбием,дали е правилно...дали ще започне да се храни пълноценно???

И ние сме така. Няма оправия, само търпение, да не се изнерви допълнително момченцето и да не се насилва - така ми каза личната. И аз седя и чакам - колкото яде, толкова, не му натяквам, не се тръшкам, не го хокам като не яде, казвам му, че си е за него.

# 97
  • Пловдив
И сега да ви разсмея малко:

"мамо обичам те защото ми даваш цокита"
"мама не е сърдита?" - гледа дяволито; аз се усмихвам, а той : "искам цокита"

и други подобни от едно голямо пристрастено кърмаче манипулатор Simple Smile

# 98
  • София
Чак и песни за цокито ми пее.

Обаче забелязах, че сутрин взе да пропуска.

# 99
  • Бургас
Момичета, не съм писала от много време, но ви чета Simple Smile
При вас цикълът регулира ли се? Моят винаги е бил по часовник, а сега е от 26 до 30 дни.
Още се кърмим и... детето яде всичко. Вече яде колкото и аз Simple Smile Та за мен това са митове и легенди  Laughing  Просто явно децата са злояди.
Беше много болен и няколко дни кара само на кърма и на лекарства. Сега е добре и си яде по 5-6 пъти на ден  Mr. Green
Моето малко съкровище ме чака вечер на вратата и започва да вика: цоко Simple Smile Та мятам якето и се лепваме Simple Smile Пред телевизора поне още един път, преди лягане, към 2, към 6 и аз тръгвам Simple Smile Та ни се събират 4-5 кърмения. И не ми тежи! А събота и неделя си наваксваме Simple Smile
Пожелавам ви търпение за всичко и здрави кърмачета  Hug

# 100
Здравейте, да се включа да ви следя Simple Smile. Надявам се да съм и аз от "дългокърмещите" тоест поне над годинка, живот и здраве. Имам дъщеря вече на 6,5 мес. и се кърмим, от една седмица вече се и захранваме с по лъжичка-две. След като родих, през тези месеци виждам, че масово, ама много масово никой не кърми, всички дохранват, масово нямат кърма, масово бебетата качват малко, въобще някакъв ужасен хаос е и всичко започва от болницата още благодарение на помощта на персонала, после успешно продължава с помощта на педиатрите и е много лесно в началото още да те пречупят, ако случайно имаш желание да кърмиш. Говоря в общия случай, ясно е, че има изключения, но като цяло съм потресена от ситуацията. Та както и да е, това го минахме, сега със започване на захранването започва следващата атака - "спирай нощното кърмене" и "почвай веднага да заместваш поне едно хранене". Аз мисля да си я карам, както и досега - лека полека, по темпото на бебето и да слушам само нея Simple Smile. Струва ми се излишно и глупаво да и налагам мои режими и мисля, че тя чудесно сама си преценя кога и по колко. Радвам се, че не съм единствената, която бърза да отбива бебето и ще ви чета с удоволствие Simple Smile.

# 101
Slaveicheto моята голяма дъщеря беше точно както ти описваш сина си сега. Дръж се, има светлина в тунела, на коледата преди да стане на 2г (точно на 1г10м) изведнъж прояде от супите на баба си, и рязко намали кърменето през деня, няколко фактора помогнаха според мен. 1. сменихме обстановката - 10тина дни при баба, 2. братовчед ѝ (7г) беше през деня с нас, и тя гледаше него, как яде манджи и си играеха, и въобще мен ме забравяше.
И така рязко започна да яде повече. Моят съвет е такъв, ако можеш да осигуриш подобен контакт с по голямо дете - някой братовчед/ка, или някое съседче, може и през уикенда, ако не ти се чака до коледа. И ако можеш да установиш кои са любими храни и да ги предлагаш по-често (1-2 пъти седмично примерно). Това второто при нас беше много трудно, защото се сменят често храните, но се нагаждаме.
Отби се точно на 2г, след един вирус с афти. но това е друга тема.
Вече е на 3г8м, и още си е злояда, то са едни преговори , едно чудо ;-(. Но яде повече, наддава повече.
Важното е ти да се държиш, ще се оправят нещата, да си спокойна да го наблюдаваш, и ще измислите нещо. Успех.

Здравейте,записвам се и аз,защото синът ми е на 1.10м и все още се кърмим.Основно през целия ден и цялата нощ ,не е толкова до наяждането колкото до навик и успокоение.Също се приспиваме на гърда.Всичко е ОК,но започвам да се притеснявам,че не е много правилно.Не яде нормално,много е злояд!!!Да не говорим за плодове и зеленчуци,изобщо не иска и да помирише.Притеснявам се,че не си набавя всичко необходимо!!!Кърмата е полезна ,но все пак е почти на 2 годинки и нямаме заместено хранене...Вече започвам да се замислям как ще се отбием,дали е правилно...дали ще започне да се храни пълноценно???

# 102
  • София
Моят син в началото /6м-1,6м/ беше много ящен.
Сега хапне малко и почва да се върти, да си играе. Ама въобще не се занимавам с него, да го храня.
Само като дойде да иска цоки през деня му казвам, че си има и ядене, и пиене - да се нахрани първо.

# 103
Аз имам странен проблем.
От повече от 2 седмици ме болят зърната при засукване.
Загледах се в нея и установих, че май не може да засуче правилно, не си слага езичето отдолу, а засмуква само със зъби. Точно си мислих, че ще се отбиваме, ама не. Тя си държи на ТЦ и без тях не заспива, а не суче, ползва ме за биберон в повечето случаи.
Днес, сутринта, пък сука, преглъщаше.
Та не знам и аз как да процедирам. Имах мн трудно начало, 4 месеца проблеми, сега пак ме боли и дискомфортът ми е голям. В същото време виждам, че тя има нужда от това и...
А, вчера се мазах с даум-екзол, облиза го и пак се скачихме. Т. е. горчилката за ТЦ не помага.

# 104

Благодаря  tchoudomira ,ще пробваме и това.Надявам се само да се откаже сам без драми,защото ми е ужасно трудно да го гледам как реве и се тръшка за да си посуче ... Любимо ядене не мога да кажа,че има.При него е рев,че иска например... макарони.Като му направя макарони хапва съвсем малко и се приключва.не сме заместили ядене.Голям е изнудвач Simple Smile)))))
Наистина когато сме навън и има компания да се развлича не се и сеща,но вкъщи от скука или ако ме види ,че съм полегнала е веднага залепен за мен.А като е студено,нямаме особен избор и седим повече вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт