За нахалните таксиметрови шофьори

• 12 463
  • 96
  •   1
Отговори
# 90
Аз затова на всеки казвам да не се качва в ОК от летището, а да си извика лично по телефона. От тия всичко може да се очаква.

Типична черта на комплексирания мъж-сънародник.

На комплексирания мъж от която и да е народност.

# 91
Не точно.
Защото основно сънародника, разни субекти от съседни държавици и бивши руски републики биха се държали така.
Всъщност в неособено развитите страни като нашата се вихри масово подобна простотия.
Там, където наказания няма.
Подобно отношение не може да очакваш от един скандинавец, примерно.
Защото ако се случи, после това поведение би му излязло през носа.
Глобите и наказанията ще му държат влага доста дълго време.

# 92
Не точно.
Защото основно сънародника, разни субекти от съседни държавици и бивши руски републики биха се държали така.
Всъщност в неособено развитите страни като нашата се вихри масово подобна простотия.
Там, където наказания няма.
Подобно отношение не може да очакваш от един скандинавец, примерно.
Защото ако се случи, после това поведение би му излязло през носа.
Глобите и наказанията ще му държат влага доста дълго време.

Комплексари, които си избиват комплексите чрез насилие, има навсякъде, не само в бившия соцблок. И давам за пример една цивилизована Германия, където също има наказания. Това, че някои западняци изглеждат много възпитани и културни, не означава, че не им избива някъде накрая. Обаче е време да си свалите розовите очила, с които гледате Западна Европа, защото там нищо не е толкова идеално, колкото изглежда на пръв поглед. Всичко е една красива фасада, а отвътре... no comment.

# 93
За Германия нямам много наблюдения.
Виж, за скандинавските страни имам такива.
Че им избива, избива им. В това лъжа няма.
Не случайно на един такъв така му изби, че изпотрепа сума деца на един остров.
Но... си понася наказанието подобаващо. И коментарите на околните са в духа - да си стои в затвора, иначе пуснат ли го, няма дълго да остане жив.
И е факт, че подобни неща се случват рядко.
Съвсем скоро имаше случай във Финландия на убито 8 годишно дете.
Знаете ли, че не само родителите са в затвора, а също и учители, полицаи, инспектори, които са знаели, че в това семейство има насилие, но не са реагирали подобаващо и навреме?
А съвсем скоро тук имаше и репортаж за първия и единствен корумпиран полицай.
Дали у нас могат да намерят поне един НЕ-корумпиран?
А в България какво става?
Прегазил дете на пешеходна, ама само глоба ще плати. Пребил съучника си, но пак дупка у морето.
Така че все още има какво да гледаме от западна Европа. Ама е хубаво не само да гледаме, а и да се научим на нещо.

Последна редакция: нд, 30 ное 2014, 12:39 от VerdammtesMädchen

# 94
За Германия нямам много наблюдения.
Виж, за скандинавските страни имам такива.
Че им избива, избива им. В това лъжа няма.
Не случайно на един такъв така му изби, че изпотрепа сума деца на един остров.
Но... си понася наказанието подобаващо. И коментарите на околните са в духа - да си стои в затвора, иначе пуснат ли го, няма дълго да остане жив.
И е факт, че подобни неща се случват рядко.
Съвсем скоро имаше случай във Финландия на убито 8 годишно дете.
Знаете ли, че не само родителите са в затвора, а също и учители, полицаи, инспектори, които са знаели, че в това семейство има насилие, но не са реагирали подобаващо и навреме?
А съвсем скоро тук имаше и репортаж за първия и единствен корумпиран полицай.
Дали у нас могат да намерят поне един НЕ-корумпиран?
А в България какво става?
Прегазил дете на пешеходна, ама само глоба ще плати. Пребил съучника си, но пак дупка у морето.
Така че все още има какво да гледаме от западна Европа. Ама е хубаво не само да гледаме, а и да се научим на нещо.

Така е, за ефективността на наказателното право там не споря, макар че пак има изключения. Моето мнение беше основно за мъжете комплексари/насилници. Защото ако се погледнат елементарни статистики, излиза, че тези не са никак малко в Западна Европа. Просто не съм съгласна, че е типична черта на българските мъже, при положение, че положението в чужбина не е по-различно. Peace

Извинявам се, че изместих фокуса на темата. Желая ти приятен ден, VerdammtesMädchen!

# 95
Ясно, дискутираме, не виждам лошо.  Peace
Моето мнение беше провокирано от това, което се е случаило на Мони.
Аз го намирам за недопустимо.
И исках да кажа, че ако в България възможността да те пребие таксиметров шофьор е 70%, то в една цивилизована страна този процент клони по-скоро към нула.
Колкото и тъп, агресивен и идиотизиран индивид да имаш насреща си.

# 96
По темата за ОК - наистина прогресивно вървят надолу. Преди като се прибирах в България от летището винаги се качвах в ОК. Пътувам винаги до едно и също място в Банишора и сметката е между 12 и 15 лева. Качвам се един път - апаратчето не е включено. Правя забележка и ми се отговаря - "не работи, но като стигнем ще се разберем колко струва". Аз "ами ние добре ще се разберем, но сякаш разбирането винаги е във ваша полза. Искам сега да знам колко ще ми вземете". Шофьорът - "около 20 лева". Аз - "съжалявам, но винаги пътувам това разстояние с вашата фирма за 12-15". Тъй като бях с изключително рязък тон не спорихме повече, оставих 15 и слязох. Не ми дреме изобщо за 5-те лева, дреме ми за отношението, идвам от чужбина и явно съм глупак.

Втори път - с гости от чужбина съм, говорим немски, качваме се на Витошка в Радио СВ такси до един ресторант - 5 лева. Оставяме подобаващ бакшиш. Следващата вечер пак искат там, много им хареса, качваме се от същото място в ОК. Говорим помежду си на немски, аз казвам адреса, шофьорът ми съобщава 30 лева!!! Аз му казвам, че няма как да стане като предната вечер съм пътувала за 5 и най-вече не знам какъв ще е този маршрут в София, който струва 30 лева. Развиква се да му слизаме от таксито и да намерим друг балък, който ще ни закара за 5… Слизаме, на седянката има още две ОК таксита, шофьорът излиза и се развиква след нас колко сме нагли и за какви се мислим, провиква се на другите шофьори, че сме искали да пътуваме за 5 лева само, единият се развиква след нас, а другият тихо пристъпва към нас и казва на английски - гив туенти ай драйв ю. Отговарям на български, че няма да дам и 20 и той се включва във викането. В крайна сметка демонстративно останах на ъгъла, мина едно Yellow, спряхме го, човекът каза, че ще кара с включен апарат, всичко без проблеми мина и пак беше около 5 лева сметката. Но въпросните ми немски гости са толкова наплашени, че до ден днешен разказват как са им крещяли в центъра на София.

А иначе тук в Берлин не съм се качвала на такси с немски шофьор, почти всички са от турски произход, някои карат като ненормални със 70 в зона за 30, но няма цигари, няма опити за прецакване с парите, скъпичко излиза понякога, но съм сравнително доволна.

Общи условия

Активация на акаунт