Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 284

• 38 345
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Както и моите, както и на мнозина други. Сценарият не е нито гениален, нито изпипан. Най-голямата слабост на филма е липсата на ситуации, които да разгръщат характерите на героите без действията им да се нуждаят от пояснения под линия. Което е много жалко, особено когато в сериала се ползва актьор от калибъра на Енгин. Или, казано с цветистия израз на Барисеа, да стреляш с оръдие по бълхи си е чиста проба разхищение на ресурси.

# 136
Както и моите, както и на мнозина други. Сценарият не е нито гениален, нито изпипан. Най-голямата слабост на филма е липсата на ситуации, които да разгръщат характерите на героите без действията им да се нуждаят от пояснения под линия. Което е много жалко, особено когато в сериала се ползва актьор от калибъра на Енгин. Или, казано с цветистия израз на Барисеа, да стреляш с оръдие по бълхи си е чиста проба разхищение на ресурси.
newsm51
Ха-ха-ха! Ето за това ми е думата. Как съм го пропуснала този израз на Барисея!

# 137
Права си, Shatzi. И не само продължителните, но и кратките и не само сериалите, но и игрални, късометражни и каквито и да е филми. Simple Smile
Мариана казва, че е рано да определим посланието на КРА, но за мен е късно даже. Simple Smile)) Защото посланието на филма в първи сезон е "Всички са мръсници и никой не заслужава доверие". Което е повече от тъпо, щото тогава главните герои трябва просто да се разминат и разделят завинаги, а зрителят да им тегли по една дълга, щото инак да се припознае в историята ще е повод за самоубийство. Simple Smile))

# 138
Аз нямам вашият поглед за нещата,но да не забравяме -историята на Фатмагюл  е базирана на литературен източник.Ведат Тюркали е смятан за класик в турската литература и адаптацията е оформена под негово наблюдение.
,,Облака...,, е идеен проект и творение на Мерал Окай-също отличаваща се с талант и дръзко перо.Явление!.След нейната смърт,В В казват ,че е станал на боза-това споделиха мои близки,които го следяха.
Вероятно изсмукването на история от нищото не по възможностите на всеки.
А и сценариските знаете трябва да угодят на много ,,господари,,-нямат свобода.Пък темповете убийствени -музата както пее Висоцки -..Не множко посидела и ушла!,,.
 Нали казват;,, Хубавите неща искат време!,,
 Аз няма да задълбавам ,просто ще гледам.Мисля си ..има какво.

# 139
Права си, Shatzi. И не само продължителните, но и кратките и не само сериалите, но и игрални, късометражни и каквито и да е филми. Simple Smile
Мариана казва, че е рано да определим посланието на КРА, но за мен е късно даже. Simple Smile)) Защото посланието на филма в първи сезон е "Всички са мръсници и никой не заслужава доверие". Което е повече от тъпо, щото тогава главните герои трябва просто да се разминат и разделят завинаги, а зрителят да им тегли по една дълга, щото инак да се припознае в историята ще е повод за самоубийство. Simple Smile))
newsm51
Късничко е, и аз съм на това мнение, Маричке. Ако не броим недомислиците, изказани като сентенции, то трябваше отдавна да бъде формулирано и поне да са започнали да го защитават и отстояват.

# 140
  • София
Сега става така, че превест имаме хората, на който сериала не ни отговори на очакванията. Ами да се възползваме   Joy
Наистина исках и мислех, че ще има нещо новаторско, поне така почна. После стана "ловим рейта"
Да не говоря за безумната комбинация Туба и Енгин, то е ясно че освен с побутване от Ай Япим няма как да стане. С цялото ми уважение, но след Берен, която си изглежда девойче да го съберат с Туба беше грешка. Трябваше първо с някоя неизвестна млада актриса и второ не в тоя безумен сценарии!  

# 141
Аз нямам вашият поглед за нещата,но да не забравяме -историята на Фатмагюл  е базирана на литературен източник.Ведат Тюркали е смятан за класик в турската литература и адаптацията е оформена под негово наблюдение.
,,Облака...,, е идеен проект и творение на Мерал Окай-също отличаваща се с талант и дръзко перо.Явление!.След нейната смърт,В В казват ,че е станал на боза-това споделиха мои близки,които го следяха.
Вероятно изсмукването на история от нищото не по възможностите на всеки.
А и сценариските знаете трябва да угодят на много ,,господари,,-нямат свобода.Пък темповете убийствени -музата както пее Висоцки -..Не множко посидела и ушла!,,.
 Нали казват;,, Хубавите неща искат време!,,
 Аз няма да задълбавам ,просто ще гледам.Мисля си ..има какво.

newsm51
Разбира се, литературната основа е важна, Джия, но не е задължителна. Има случаи, когато от прекрасно лит. произведение нищо не излиза и обратно. Даже някои твърдят, че колкото по-калпав е един роман или новела, толкова по-хубав филм става. Всичко тръгва от сценария. Него тълкува режисьорът, и според тълкуването си изисква от актьорите…
Колкото до музата - те я имат - я колко са продуктивни двете! Въпросът е обаче какви ги творят...

# 142
Определено има какво да се гледа. Историята наистина би могла да се превърне в интересна с разработване на темата за доверието... ако не се прекалява с хоръра. Simple Smile) Щото за мен след първите 5 серии сериалът започна да клони не към крими, не към драма, а към филм на ужасите. С темпото, с което авторите на сценария калят героите си един по един, до края на филма се притеснявам, че ще ме разочароват и от мама Елван и от Йомер... дано страховете ми не се сбъднат! Но... не може да газиш само в кал, пък да останеш чист накрая...
Или казано с думите на Йомер: Колко пъти може да се разбие едно сърце по един и същи начин?...

# 143
Абе, яяяяяяя..... по леглата!

# 144
Сега става така, че превест имаме хората, на който сериала не ни отговори на очакванията. Ами да се възползваме   Joy
Наистина исках и мислех, че ще има нещо новаторско, поне така почна. После стана "ловим рейта"
Да не говоря за безумната комбинация Туба и Енгин, то е ясно че освен с побутване от Ай Япим няма как да стане. С цялото ми уважение, но след Берен, която си изглежда девойче да го съберат с Туба беше грешка. Трябваше първо с някоя неизвестна млада актриса и второ не в тоя безумен сценарии!  
Ох, Shatzi, благодаря ти – мислех, че само аз смятам тази комбинация за „безумна”!
А пък "новаторското" и различното в този сериал е… амиии… нямам представа, защото не ни го показват. Но пък ни го казват в подсказки и интервюта, така че сме длъжни да смятаме, че това, което виждаме, е напълно различно от всички предишни вариации, които сме гледали. Е, да, ама не е.

# 145
  • София
Абе, яяяяяяя..... по леглата!
Лека нощ  Heart Eyes
Ново ли е не знам, ама сега ми се яви във фейса  Thinking
http://instagram.com/p/spyJqJA4L7/

# 146

Пише, че е качено преди малко.

http://instagram.com/p/spyJqJA4L7/

# 147
  • Пловдив

Претенциите на създателите на КРА са, че това е романтична драма, не е криминале. Точно като драма го рекламират и представят. Т.е. зрителят би трябвало да очаква и послание и поука. В такъв случай, посланието силно куца... защото параноята и цинизма едва ли могат да бъдат приети като послания... поне не и от масовия зрител.

Първо - това не са претенции, а жанр. Второ - къде пише, че драмите трябва да носят послание и поука. Зрителят гледа, ако историята му хареса: драма, комедия, криминале, екшън, фантазия, исторически, уестърн....Вкус и предпочитание към определен жанр.
Много бъркаш. Независимо от жанра, всяко произведение трябва да има послание. Иначе няма смисъл от създаването му. Вярно, има и "Изкуство заради самото изкуство", но то е друга бира...

Въобще не бъркам - филм, сериал - истории от живота. А какъв е смисълът от създаването им - то се вижда. Някои се забравят, други са винаги в съзнанието ни (помним ги). Посланията и каузите са наши фантасмагории. Бюлент/Рахми ни го каза: "Разказваме история...", Енгин също: "Това е историята на Фатмагюл" - интервюто пред арабската тв. Който обича бира - наздраве. Това не е моето питие.

# 148
Щатци колкото и да не ти се вярва,но превес имат хората ,които харесват двойката Туба и Енгин.
Нямам впредвид в Бг разбира се, защото ние българите колкото ни е броя на населението,толкова ни са и мненията. Но съседите много харесват тази двойка и рейтинга който имат в момента се дължи почти изцяло на тази двойка.Разбира се в нашия форум може и да имате превес, но ние не сме всички зрители.В нашите очи може Енгин да е по хубав,по млад и по по най, но при съседите не е баш така.Колегите ми които работят в Турция ми преведоха много коментари от турските форуми и не само от техните.Така че, превес е силно казано.
И понеже спомена Берен, да ти кажа, че на мен изобщо не ми приличаше на 20 годишно момиче,колкото я изкарваха във КВФ.
Освен това не би подхождало на младо момиче да е отракана бизнес мадама ,развивала успешен бизнес в Италия.При този профил на Елиф, задължително трябваше да е зряла актриса, независимо коя, например Джансу Дере

# 149

Претенциите на създателите на КРА са, че това е романтична драма, не е криминале. Точно като драма го рекламират и представят. Т.е. зрителят би трябвало да очаква и послание и поука. В такъв случай, посланието силно куца... защото параноята и цинизма едва ли могат да бъдат приети като послания... поне не и от масовия зрител.

Първо - това не са претенции, а жанр. Второ - къде пише, че драмите трябва да носят послание и поука. Зрителят гледа, ако историята му хареса: драма, комедия, криминале, екшън, фантазия, исторически, уестърн....Вкус и предпочитание към определен жанр.
Много бъркаш. Независимо от жанра, всяко произведение трябва да има послание. Иначе няма смисъл от създаването му. Вярно, има и "Изкуство заради самото изкуство", но то е друга бира...

Въобще не бъркам - филм, сериал - истории от живота. А какъм е смисълът от създаването им - то се вижда. Някои се забравят, други са винаги в съзнанието ни (помним ги). Посланията и каузите са наши фантасмагории. Бюлент/Рахми ни го каза: "Разказваме история...", Енгин също: "Това е историята на Фатмагюл" - интервюто пред арабската тв. Който обича бира - наздраве. Това не е моето питие.
Ти още повече се обърка. Не са наши фантасмагории, а закони в изкуството. НЯМА и не може да има значимо произведение, ако то няма адресат - т.е. ако няма послание към хората, ако не им казва нещо. А ако наистина няма такова, значи не струва.
ПП. А бирата е хубаво питие...

Общи условия

Активация на акаунт