Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Топли дрехи за бездомни мръзнещи хора

  • 3 024
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 268
Момичета и момчета,  покрай желание в  шивашка тема да се помогне на животни в приютите https://bg-mam.ma/p/268305/41546937, се замислих за мръзнещите по улиците бездомни хора.
Те са били също като нас, имали са дом, близки, работа, бизнес дори. Но нещо се е случило в живота им и са останали на улицата - гладни, мръзнещи, без възможност за топла баня, топло легло и топла стая, без възможност за лекарска помощ, без близки, без подкрепа...  Без нищо на този свят!
 Нека опитаме да им помогнем с топли дрехи, обувки. С всичко, каквото можем. Нали затова сме хора. Дори и много от дивите животни подкрепят слабите.

Винаги има нужда от  подкрепа, от топли дрехи, обувки, храна.  
Прочетох в нета, има статии, че приютите са търсили миналата зима.
https://stolica.bg/sofia/tryabvat-topli-drehi-i-obuvki-za-krizis … v-zaharna-fabrika

И тази зима няма да е по-различно. Призовавам всеки, който има желание и възможност, да направи нещо - да ушие, да изплете - шапки, шалове, ръкавици и да ги дари.
Нека и тези, които имат излишни топли дрехи, обувки, също да се включат. Също си мисля, че тези, които имат желание и възможности, могат да купят от магазини втора ръка топли дрехи, да ги изперат и да ги дарят. Казвам да ги изперат, защото бездомниците нямат възможност да перат дрехите си.

Ще намерим къде да бъдат предадени.

Който знае къде могат да бъдат предадени такива неща, моля да сподели.
В статията има даден адрес :  
Цитат
Адресът на Кризисния център за настаняване на бездомни хора в София е кв. "Захарна фабрика", блок 51А. Дежурствата на персонала са на график от 24 часа, 7 дни в седмицата, така че по всяко време има кой да приеме даренията, уточни директорът на центъра.

Моля, допълвайте ме - с идеи, информация, с всичко.
Моля, споделяйте с повече хора този тема и тази молба за помощ за бездомните.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 01:07 от Diorela

# 1
  • Мнения: 1 348
Идеи, но не са съвсем универсални:

Дарение в някоя църква, ако има възможност.
Или директно да се оставят дрехи там, където могат да бъдат взети от нуждаещи се. Преди години имаше вързани зимни дрехи около дървета в града, с бележка, че дрехата е за всеки, който има нужда от нея.

# 2
  • София
  • Мнения: 458
Това е работа за Църквата според мен. Да се поставят контейнери, да се чуе и хора нуждаеши се да знаят да търсят там дрехи и храна! Каритас...., но малко недостачъно и неефективно в български условия!

Общи условия

Активация на акаунт