Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 284

• 38 353
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Цитат
не носят изход, не носят светлина, надежда…тогава с какво филмът ще стигне до хората?

Да се надяваме, че точно това ще се промени във втори сезон.

# 121
Барисея, специално мен не ме дразниш! Ама изобщо! Думите ти ги приемам като опит да се забавляваш с по-оплетени моменти от сериала! Аз обичам забавлението - дори и когато е под формата на плюнки (твоя си е думата)! Даже усещам, че сама се критикуваш и ме забавляваш още повече! Моля само да не демонстрираш превъзходство под някаква форма, защото всеки тук заслужава уважение! Дори и този, който бърка Елиф с Туба и Йомер с Енгин!!! Все пак сме хора! Всеки бърка! Но да се правим на велики - няма нужда!
  Хайдааааааа! Какво превъзходство бе, Миранда? Къде го видя? Не казах ли, че грешката ти е неволна? Че кой не ги допуска? Къде видя тука превъзходство? Види ли човек някъде грешка, пък и ако недай Боже я посочи, независимо колко мило и приятелски го прави, веднага се превръща в надменен пуяк, така ли? Ако чувствам превъзходство към някого в темата, аз изобщо няма да се появявам! На достатъчно години съм, за да съм разбрала, че не превъзхождам абсолютно нито един човек! Дори малко дете. Защото всеки може да ме научи на мъдрост, да ми налее разум в главата. И така приемам всичко. Включително и любимия ти сериал. И постоянно търся в него зрънца, които да ме научат на нещо. Но не съм кьорава и няма да бъда. Глухоняма също не съм.
   Приключвам с този въпрос, че почнах да спамя темата. Никой не е длъжен да се занимава с личните ми усещания и философии.

# 122
Вярвам на Енгин! Той ни го каза -
"- Как ще се отрази на Йомер това, че Елиф пра пари? Имаше и предложение за брак.
- Към праволинейното мислене и позиция на Йомер вече е отправено предизвикателство – „Любовта или ценностите?”. Това ще му създаде много работа през този сезон. Повечето се досещаме как реагира един съвременен човек в такава ситуация. Йомер е човек, който може да изрече неща, извън общоприетите норми, и ще го направи."

# 123
Барисея, който е искал да разбере моята теза, го е направил! Нека приемем, че е станало недоразумение и не се опитваш да ме изкараш идиот Simple Smile шегичка Simple Smile
Човек трябва винаги да има надежда! Дори и зрънцето понякога е много Simple Smile Имай малко и за моя любим сериал! Това на мен ми стига! А, колкото до критиката - не ми пречи! Поне при теб Simple Smile Усещам, че се забавляваш дори като имаш "плюнки", а това е най-важно за тук присъстващите - да се забавляваме Simple Smile И аз спирам с философските напъни от моя страна Simple Smile И без това не ми се отдават Simple Smile

# 124

Още като гледах анонса,  по начина,по който си даде пистолета и значката,си помислих,че е намислил нещо. Даже първия момент реших,че е със знанието на брат му. Може и  затова да е татуировката за да е по-убедителен при мафиотите. Предполагам,че ще се внедри при тези дето набират донорите, те са най-безскруполните. Харесва ми , Мариана твоя сценарий,дано да те послушат и да го реализират като хората, а не като първия път да направят обратен завой. Не мога да отрека понякога им проблясват хитри идеи (техни ли са,крадени ли са не знам),но не могат да ги развият и те си закърняват в зародиш ???

# 125
Ъъъъъ... любовта или ценностите? Кои ценности - тези, които можеш да си купиш навсякъде, или тези, които те правят личността, която си? И ако захвърлиш това, което те прави личност, за да запазиш любовта си, какво печелиш и какво губиш? И изобщо печелиш ли, когато отречеш изцяло себе си в името на някого? Защото ако Йомер не отстои своите принципи, това, в което вярва, той ще направи именно това - ще отрече себе си в името на любовта... която в случая може да е ден до пладне... днес го търси и иска, утре го праща по дяволите, щото не е отговорил на исканията и изискванията и да пази нея и семейството и... Отричайки, погубвайки самоуважението си, колко време би могъл да живее човек само с любов?  newsm78

# 126
ПРОДЪЛЖЕНИЕТО..

Скрит текст:
Думата ми е за недостатъците на Енгин....И как перото на barise -тази Повелителка на буквите ,точно в свой стил описа неща ,които от самото начало съм видяла и аз.
Но радостта ми е от факта ,че аз (може би и вие ) харесвайки Енгин не сме заслепени .Да пристрастени сме ,но не и пристрастни.
Харесвам един актьор заради таланта и визията,който не е Мистър Свят ,или  с някаква  друга метросексуална титла,който както се видя от интервюто е здраво стъпил на земята млад мъж.
И всички онези ,,неидеалности,,  ,които сме забелязали му придават чар,но най-важното е съдържанието-Душата!
Това са минали събития ,но реших да коментирам!

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 15:41 от Giya

# 127
Аз нямам очакване за послание.Това е криминале, посланието в такива филми е,че накрая винаги побеждават добрите и закона.
На мен други неща не ми харесват.Има много недоглеждания.Например фирмата на Елиф е фалирала, но Денизерови си я карат все едно всичко е ОК. За фалиралата фирма се замислят от време на време, сякаш запълват някоя дупка във серията.Но такива работи като ходене на работа с цел оздравяване на фирмата е толкова епизодично, че е чак несериозно.
И други такива.Но като цяло ме кефи, има интрига
Колкото до едноклетъчното, няма проблем ползвайте го, аз и други епитети имам, ама айде, ще се правя на добричка

# 128
  • София
Скрит текст:
Здравейте,момичета. събота и неделя съм предимно майка и оставям личните си удоволствия за самотните делници. Затова едва сега надничам.  Чета всичко. Някои мнения съвпадат с моето ,други  не споделям. Аз обаче мисля,че всеки гледа със своите очи и приема нещата съобразно  вкуса си. Гледам си филма заради Енгин-Йомер най-спокойно и каквото и да става в бъдеще,ще го догледам. Щом издържах на Сезоните на любовта-друго творение на въпросните сценаристки,този ще го изхрускам заради Енгин. Той винаги е прекрасен. Никога не ме е разочаровал досега. И в подкрепа на думите си,че всеки гледа от неговата камбанария ще кажа, че в пост 72  Марта задава въпрос "затова какво ще кажете" след като е сложила няколко снимки на ревящата Елиф - гротеска,особено конвулсиите в една друга  сцена,когато едва не го наби - защо не разбрах,като че ли той е убил баща и и майка и. Ами сцената пред затвора,като посяга да го помилва. За миг ми заприлича на средностатистическата домакиня,която за да и оправят крана на мивката  се мъчи да омилостиви мъжа си. Даже ми мина през ум,че ако сцената се развиваше в хотела,можеше пак да посегне към фланелката. Изобщо винаги досега Елиф
допускаше грешка след грешка, лъжи, излагаше на риск операции и вместо да се смири и
извини,тя заемаше нападателна позиция .
А тук какво виждате?

Аз виждам изкуствена усмивка с оголени венци, ами когато играят табла (жалко че нямам снимката),ако имах лупата на Йомер щях да и видя сливиците. Няма ли режисьори,оператори,не преглеждат ли кадрите преди сглобката или те са доволни от себе си.
Сигурно това не е вашето мнение, но това е моето. Не искам да задълбавам,че мога да напиша цял трактат,който няма да ви се хареса.

Брей още един като мен   bouquet    bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 129
Претенциите на създателите на КРА са, че това е романтична драма, не е криминале. Точно като драма го рекламират и представят. Т.е. зрителят би трябвало да очаква и послание и поука. В такъв случай, посланието силно куца... защото параноята и цинизма едва ли могат да бъдат приети като послания... поне не и от масовия зрител.

# 130
  • Пловдив

Още като гледах анонса,  по начина,по който си даде пистолета и значката,си помислих,че е намислил нещо. Даже първия момент реших,че е със знанието на брат му. Може и  затова да е татуировката за да е по-убедителен при мафиотите. Предполагам,че ще се внедри при тези дето набират донорите, те са най-безскруполните. Харесва ми , Мариана твоя сценарий,дано да те послушат и да го реализират като хората, а не като първия път да направят обратен завой. Не мога да отрека понякога им проблясват хитри идеи (техни ли са,крадени ли са не знам),но не могат да ги развият и те си закърняват в зародиш ???

Аз мисля, че никой не е открил топлата вода. Нито в КВФ - толкова изнасилени хора има (мъже, жени, деца), нито в АБО (богати синове, осъзнаващи се жени) нито в който и да е друг сериал или филм. Просто определена история. Не дори дали е толкова велик сценария. Имам предвид не само турските, а това как ни е показана историята. А ако актьорите ни позапознават с героите си по най-добрия начин, какво повече да искаме. Руски, немски, американски, турски, български - всички имат допирни точни в скелето на сценария. Е, затова обичаме Енгин - всеки негов герой е различен и неповторим. Сега топката е в Йомер - зрителя ще го обикне (отнася се за тези коитто още имат съмнения), но времето за равносметка - след финала. Всичките му герои по време на онлайн гледането, бяха критикувани по същия начин както сега. Затова отново пиша - след финала.... Образът на героя трябва да е завършен за да му се сложи оценка. Сега само си гадаем, предполагаме и сме в изграждане на историята. Който има търпение и желание, ще остане в и с нея до края.

# 131
Претенциите на създателите на КРА са, че това е романтична драма, не е криминале. Точно като драма го рекламират и представят. Т.е. зрителят би трябвало да очаква и послание и поука. В такъв случай, посланието силно куца... защото параноята и цинизма едва ли могат да бъдат приети като послания... поне не и от масовия зрител.
Те може да го рекламират и като достоен за Оскар, но моите очи виждат това което написах малко по горе

# 132
  • Пловдив

Първо - това не са претенции, а жанр. Второ - къде пише, че драмите трябва да носят послание и поука. Зрителят гледа, ако историята му хареса: драма, комедия, криминале, екшън, фантазия, исторически, уестърн....Вкус и предпочитание към определен жанр.

# 133

Първо - това не са претенции, а жанр. Второ - къде пише, че драмите трябва да носят послание и поука. Зрителят гледа, ако историята му хареса: драма, комедия, криминале, екшън, фантазия, исторически, уестърн....Вкус и предпочитание към определен жанр.
Много бъркаш. Независимо от жанра, всяко произведение трябва да има послание. Иначе няма смисъл от създаването му. Вярно, има и "Изкуство заради самото изкуство", но то е друга бира...

# 134
  • София
Всеки един продължителен сериал носи послание и поука. Това е. Все пак говорим за сериали с начало и край, а не за тип 'Дързост и красота".

Общи условия

Активация на акаунт