Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 284

• 38 464
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Комет,  wavey

Цитат
До сега комисарят на когото най-много държа е показал достойно поведение и очаквам
да продължи да отстоява професионализма си и принципите му са над всичко.

И аз много се надявам да продължи достойно пътя си комисарят. Чакаме си всички, няма какво друго да направим. Но това не пречи да си кажем... както казва Барисеа. Simple Smile))

Скрит текст:

Глухарче... Simple Smile))

Така е Маричка, не пречи всеки да си каже как чувства нещата,
щом го прави добронамерено. Не намирам нищо лошо в това, винаги съм го казвала,
стига да няма персонални обиди.  Hug

Това твоето мило "глухарче" сякаш е включено в контактната ел. мрежа.
Голям сладур.  Joy Joy Joy newsm51

# 196
# 197

Добро утро, мили дами!  Hug Аз вече съм на линия и чакам с нетърпение нови трейлърчета, снимчици... Защо ли сложих мн.ч?  Joy

Следих ви чат-пат миналата седмица, но също и видях, че сте поспорили качествено. Надявам се да няма обидени и да сте изяснили сюжетната линия  hahaha

Целувки и хубав ден на всички!

# 198
Здравейте!

Лека и приятна седмица ви желая.

# 199
  • Пловдив

http://www.gazetevatan.com/oya-dogan-675832-yazar-yazisi-kara-pa … arin-sagilmamasi/

Оя Доан и написала днес: Проблемът на КПА е, че не разгръща емоцията. Разказва за финала на сезона и, че наистина е харесала началото на сезона. Не й харесва как работи новата рейтингова система. В сериала играят много любими и способни за нея актьори и той е бил любимия й за миналия сезон..... Тя смята, че публикатаиска да реши пъзела, пъзелът е решен - знаят кой е убиеца, но трябва да гледаме за да опознаем героите....
....В сериала трябва да присъстват мелодраматични събития, защото иначе публиката не вярва на героите. Любовта между сестрите и двете сестри са изпаднали в беда. Има смисъл и в това, че хората не обичат богатите и трябва да се покаже тяхната болка. Така рейтингът ще се повиши.
Не й харесва играта на Туба в "20 минути", но заслужава аблодисменти за "Мръссни пари и любов". 14 епизод, е епизода на Елиф.
След АБО, следя отблизо като актьор Енгин Акюрек. Ние от 1 епизод вярваме на Йомер. Нямаме никакви съмнения.
..........

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 11:21 от mariana51

# 200

http://www.gazetevatan.com/oya-dogan-675832-yazar-yazisi-kara-pa … arin-sagilmamasi/

Скрит текст:
Оя Доан и написала днес: Проблемът на КПА е, че не разгръща емоцията. Разказва за финала на сезона и, че наистина е харесала началото на сезона. Не й харесва как работи новата рейтингова система. В сериала играят много любими и способни за нея актьори и той е бил любимия й за миналия сезон..... Тя смята, че публикатаиска да реши пъзела, пъзелът е решен - знаят кой е убиеца, но трябва да гледаме за да опознаем героите....
....В сериала трябва да присъстват мелодраматични събития, защото иначе публиката не вярва на героите. Любовта между сестрите и двете сестри са изпаднали в беда. Има смисъл и в това, че хората не обичат богатите и трябва да се покаже тяхната болка. Така рейтингът ще се повиши.
Не й харесва играта на Туба в "20 минути", но заслужава аблодисменти за "Мръссни пари и любов". 14 епизод, е епизода на Елиф.
След АБО, следя отблизо като актьор Енгин Акюрек. Ние от 1 епизод вярваме на Йомер. Нямаме никакви съмнения.
..........

newsm51
Много съм се чудила комшиите нямат ли един кинокритик, който да погледне сериозно на КПА и да си каже мнението. Е, появи се най-сетне. Аз понеже наистина се вълнувам  от проектите на Енгин, чета всичко и разчитам на тези, които знаят турски език, да ми го преведат.
Ето останалата част от статията на Оя Доан, която абсолютно съвпада с моето мнение. Позволих си да сложа и тук превода на varna_2 , защото смятам, че не бива да се превежда избирателно. Вярвам, че няма да ми се разсърди, а за нашата тема това ще бъде още една обективна гледна точка:

„Зрителят не вярва на героите. Защото в един епизод се случват един куп неща, но героите са като незасегнати, не трепват. Току-що е умрял бащата на героинята, веднага след това умира майка й, но двете сестри се занимават с любовните си проблеми. Проливат две сълзи за майка си и с това се приключва. У зрителя остава усещането "Тези богаташи не страдат ли?"
Проблемът на КПА е, че не разгръща емоцията. Героите трябва да изживяват истински болките си, чувствата си, да не се държат като хора, направени от желязо. Стремглавото развитие на действието не допринася за качеството на продукта. Най-важното е историята да успее да стигне до зрителя и да го развълнува.
Другият проблем е, че убиецът не беше разкрит в първа серия и след това зрителят спокойно да гледа как главните герои ще стигнат до истината.  
Туба заслужава похвала за играта си. В "20 минути" изобщо не я харесвах. Тук тя развиваше играта си във всяка серия, но чак в 14-ти епизод си казах "Ето, вече се получи". Енгин А. следя отблизо от времето на "Ако бях облак". От първа серия вярваме в неговия Йомер. Нито за миг не сме се съмнявали в неговия герой.
Критикува Али Йоренч, трябвало още да се "вкара във филма".
Братът на Йомер е изиграл достоверно трансформацията в образа на героя му.
Любимци са й Пелин и Арда, припомнили й какво е истинско приятелство.”

И друго: Очернянето както на богати, така и на бедни/визирам двете семейства/ не води доникъде. Излиза, че на този свят всички са „маскари”. Ето и това е повод за моето негодувание.
В повече ми дойде това, че Демет краде. Че са бедни /историята с покрива, със скъсания чорап/ хайде, минава. Че са прости /Мелике и плодовият букет в болницата/ не мога да го приема. Че готвят   по-вкусно – също не е задължително. Това, че малкият Хюсеин пуска газове, за разлика от богатите, просто е нелепо. Извинете, но бедността не е порок, защо трябва да притуряме и кражбата, сякаш тя върви ръка за ръка с беднотията? Алчността/Хюсеин/, необразоваността, невежеството и копнежа по блясъка/Демет/? Не им ли идват много на бедните тези черни краски? Е, не мога да го приема и да се възторгна...
И още един въпрос, който започнахме вчера, позовавайки се на интервюто с Енгин:Поначало не може да има противопоставяне Любов-Ценности, защото любовта Е ценност, от най-висшите – морална, нравствена.
А и ако направиш компромис със себеуважението си се съмнявам, че ще запазиш достойнство си.....а това вече е опасно. Загубиш ли себеуважение, губиш личността си, губиш всичко, което си.
Очаквам да видя как ще решат и този въпрос...

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 11:56 от loveofmine

# 201
  • София
Оя Доан и написала днес: Проблемът на КПА е, че не разгръща емоцията...........

Здравейте момичета! Тези дни само четох различните ви мнения, но днес реших и аз да си кажа.
Не знам какви по-силни емоции иска Оя Доан. Според мен пък последната серия беше пренаситена от събития , но и от емоции. Аз почувствах болката на Елиф и разочорованието на Йомер на плажа, не виждам какво повече може да се иска от сцените на гробището, а какво да кажа за срещата на Елиф и Йомер пред затвора. Чак мен ме заболя сърцето когато Йомер каза: "Ти си ми чужда както в деня на запознанството ми" и Туба според мен това го изигра много добре. Сцената между Елиф и Нилюфер също беше много силна. А сцената на прозореца в болницата, когато Аслъ искаше да се самоубие - страхотно изпълнение. Серията като сюжет беше силна, като изпълнение на артисти - също. Аз не се изживявам като кинокритик, а по-скоро се приемам като средностатистически зрител, няма да се правя на интересна и си признавам, че сериалът ми харесва /поне засега/ и с нетърпение чакам всяка нова серия.

# 202

С тази лъчезарна усмивка ви пожелавам слънцето да огрява дома и душите ви.

# 203
Здравейте, момичета. Аз не пиша тук, но много ми хареса вашата диксусия на тема какво е посланието на КРА и ще се радвам да ми позвоилите да се включа. Не съм гледала всичко от този сериал, защото за разлика от КВФ не успя да ме развълнува. Също така смятам, че Енгин се справяше по-добре като Керим отколкото като Йомер.  Съгласна съм, че екипът на КРА работи по-слабо от очакваното. Но не съм съгласна, че сериалът има за цел да покаже само грозното в живота и че няма поука както не съм съгласна, че поуката е“ не вярвай на брат си“.
Моето мнение за поуката е следното> Първо всичко е хиперболизирано, защото е сериал. Имам предвид предателите  сред най-близките хора са твърде много и те имат твърде големи провинения, което в живота точно това се случва рядко. Направено е, за да има действие, но също така, за да се покаже и идея, а тя е>Кой заслужава прошка и кой не? Трябва да съпоставим всички предатеслтва, особено паралел между Сибел и Елиф. Така всеки ще намери отговор  за себе си. Относно темата дали Йомер трябва да захвърли ценностите си в името на любовта- разбира се, че не, но и сценаристките мислят така, няма неморални послания в този филм. Елиф не е истинска предателка, тя е чиста душа и това разликата със Сибел, затова йомер може да обича Елиф, без да изневерява на себе си.Според мен основната идея е както при повечето сериали- разграничавайте видовете зло като го анализирате. Не винаги злото е такова, за каквото сме го мислели. Нещата в живота са комплексни и едва след пълна информация по случая трябва да направим равносметката за себе си-кое е съвместимо и кое не с нашите ценности.
Ще се радвам да изкажете мнение по моето виждане за сериала.

# 204
  • София
Аз виждам няколко послания на този сериал. Първото и което е било актуално от както човек съществува като социално същество е, че богатството развращава човека. Малко са хората, които могат да устоят и да се запазят чисти, когато имат досег с "големите пари".  Както казва Арда, човек е готов да пререже дори гърлото на брат си. Имам лични наблюдения и съм видяла как хората се променят в това отношение. И второ послание е, че в отношенията между хората трябва да има искреност и честност, и само тогава може и любовта да е истинска.

# 205
Цитат
Според мен основната идея е както при повечето сериали- разграничавайте видовете зло като го анализирате. Не винаги злото е такова, за каквото сме го мислели.

Хареса ми това обобщение, tanja_kd.
Ще чакаме да видим като как героите ще успеят да разграничат степените на злото, което е около тях и вътре в тях. Защото очаквам да дадат и нелицеприятни истини и за Йомер... Елиф вече я окьопезиха.

Любов,
Цитат
Поначало не може да има противопоставяне Любов-Ценности, защото любовта Е ценност, от най-висшите – морална, нравствена.
А и ако направиш компромис със себеуважението си се съмнявам, че ще запазиш достойнство си.....а това вече е опасно. Загубиш ли себеуважение, губиш личността си, губиш всичко, което си.
Очаквам да видя как ще решат и този въпрос...
Да, аз също очаквам да видя като как нашите сценаристки ще решат тази... дилема на Йомер.

Light,
съгласна съм - всичко има по света. Но моите лични наблюдения пък са точно обратните на това, което се опитват да ни представят сценаристките, т.е. хората около мен, поставени пред избор по-често са избирали доброто пред егоизма. В КРА масово наблюдаваме егоизъм, подкупност, безхаберие и алчност... всичко с уж благородни мотиви. Малко в повече ми идват тези характеристики на героите, както посочва и Любов.

# 206

Здравейте момичета! Тези дни само четох различните ви мнения, но днес реших и аз да си кажа.
Не знам какви по-силни емоции иска Оя Доан. Според мен пък последната серия беше пренаситена от събития , но и от емоции. Аз почувствах болката на Елиф и разочорованието на Йомер на плажа, не виждам какво повече може да се иска от сцените на гробището, а какво да кажа за срещата на Елиф и Йомер пред затвора. Чак мен ме заболя сърцето когато Йомер каза: "Ти си ми чужда както в деня на запознанството ми" и Туба според мен това го изигра много добре. Сцената между Елиф и Нилюфер също беше много силна. А сцената на прозореца в болницата, когато Аслъ искаше да се самоубие - страхотно изпълнение. Серията като сюжет беше силна, като изпълнение на артисти - също. Аз не се изживявам като кинокритик, а по-скоро се приемам като средностатистически зрител, няма да се правя на интересна и си признавам, че сериалът ми харесва /поне засега/ и с нетърпение чакам всяка нова серия.

Light, благодаря за този колаж!

Точно тук започна промяната в Елиф и се вижда вече промяната в Йомер.
Елиф, след думите на Йомер.
"Страхуваше ли се, или така ти беше удобно"
" За мен ти си една непозната"
Елиф до този момент смяташе, че по-добре е щяло да бъде, ако не му е признала.
Когато приседна на земята, тя не е само наранена, тогава тя осъзна истината за себе си.
Аз лично, още съм възмутена от лъжата и, като прикри записа.Те бяха вече си стиснали ръцете с Йомер, че няма да се лъжат.Той и това не знае още.

Йомер- огорчен преди всчко от себе си, но трябваше да и каже какво мисли, след като тя го искаше.Дистанциран, но и загрижен.Човек, който е осъзнал че трябва да се промени, защото не е случайно, два пъти да бъде заблуден по един и същ начин.
Изпълни обещанието си, че винаги ще я подкрепя.
Но за "безусловна любов", трябва да се работи от двете страни.

# 207
 newsm51
Принципно съм съгласна с поста ти, tanja_kd
и се радвам, че се включи. Понеже многократно съм се изказвала, ще направя само уточнение: един сериал не предполага задължително чак такава хипербола, че да не можеш да дишаш от кал и грозотия. Все пак трябва да има някакъв баланс между добро-зло, красиво-грозно и т.н. Точно този баланс сценаристките не са намерили. С други думи няма „отдушник”.
За героите съдим по думи и постъпки. Ти по какво разбра, че Елиф е „чиста душа”? Сценаристките искат да ни внушат, че е „чиста”, но постъпките й не са чак дотам. Например не одобрявам това, че призна на Йомер чак след като преспа с него. Засега аз виждам Елиф като човек, който само иска и смята, че му се полага. Ще кажеш: ами тя дава любов. Но любовта все пак си има измерения и това, че обичаш някого не задължава с нищо отсрещната страна да ти отговори със същото.
Права си за прошката, за малките и големите прегрешения, за отсяването, но двете сценаристки с нищо не помагат процесът да протече успешно у зрителя и той да направи своя избор.
 newsm51
Light /Свети/, Не развращава всички, в никакъв случай. Ето това не мога да приема като внушение, защото смятам, че, меко казано,  е черногледство...Да не говорим, че не е вярно.
Колкото до любовта – да, така трябва да бъде, но във филма така ли е? Основното, което знаем за Елиф, е че лъже. Спи на една възглавница с мъжа, когото обича и го лъже. Отново нещо доста смущаващо…

# 208
Скрит текст:

Light, благодаря за този колаж!
Точно тук започна промяната в Елиф и се вижда вече промяната в Йомер.
Елиф, след думите на Йомер.
"Страхуваше ли се, или така ти беше удобно"
" За мен ти си една непозната"
Елиф до този момент смяташе, че по-добре е щяло да бъде, ако не му е признала.
Когато приседна на земята, тя не е само наранена, тогава тя осъзна истината за себе си.
Аз лично, още съм възмутена от лъжата и, като прикри записа.Те бяха вече си стиснали ръцете с Йомер, че няма да се лъжат.Той и това не знае още.

Йомер- огорчен преди всчко от себе си, но трябваше да и каже какво мисли, след като тя го искаше.Дистанциран, но и загрижен.Човек, който е осъзнал че трябва да се промени, защото не е случайно, два пъти да бъде заблуден по един и същ начин.
Изпълни обещанието си, че винаги ще я подкрепя.
Но за "безусловна любов", трябва да се работи от двете страни.

[/quote]
 newsm10 newsm51
Хармония, такова е и моето мнение...

# 209
Здравейте, още не съм изгледала цялата серия, както и не съм ви изчела докрай  Embarassed затова не мога да се включа с адекватни отзиви, но ви нося едни подсказки, за да се отсрамя Heart Eyes

Подсказка от Бисена:
Сами (очевидно новия шеф на полицията)  и Йомер имат предложение за Елиф.  Тя дали ще се съгласи?

Йомер: Ти ще ни помогнеш, а ние ще помогнем на теб.... Ще се оттървеш от тези хора.

Йомер преподава на Елиф уроци по самоотбрана.  След като са заедно, сближаването е неизбежно.
В последния епизод видяхме, че Аслъ се събуди.  Сега ще разберем и за състоянето й. Бих казала – интересно.
В последния епизод нямаше сцени с Бахар-Левент. Сега Левент ще вземе много важно решение.
Йомер научава за смъртта на Танер и както винаги веднага заподозира, че зад това се крие нещо друго.

Въпреки пречките, Нилюфер и Метин продължават да се срещат.
Нилюфер: Мога цяла вечност да те чакам, ще видиш…

В цялата тази бъркотия, може да видим нашата двойка на сватба, какво ще кажете?
Можеби ще танцуват…  Stuck Out Tongue
Йомер: Тя не знае такива танци,  yenge /снахо, акко, лельо, както знаете има различни преводи/. Тя харесва фламенко, танго, такъв тип танци… 

Скрит текст:
Sami (the new police chief obviously) and Omer have a proposition to Elif. Will she agree?
O: You will help us and we will help you... You'll get rid of these people.

Omer gives Elif self-defense lessons. As they are together convergence is inevitable. We saw that in last episode that Asli woke up. Now we gonna learn what's her condition, Interesting, I'd say.
There were not much Levent-Bahar in the last episode. Now Levent makes an important decision.
Omer learns about Taner's death, and as always suspect there is something else behind it.

Despite the obstacles.Nilu and Metin continue to see each other.
Nilu: I can wait for you endlessly, you'll see…

In all that turmoil we can see our couple on a wedding, what do you say?
Maybe they will dance…  Stuck Out Tongue
O: She doesn't know such dances, yenge. She likes flamenco, tango, such a things… 

Общи условия

Активация на акаунт