На море в Гърция 2014 - XI

• 60 864
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,

не сме ходили досега на море в Гърция, но винаги има първи път. Искам да ви попитам за селището Геракини? Спокойно ли е, как е плажа там, морето?

# 631
mimozata, моля те, дай динозавърския хотел в Солун. Звучи много интересно като комбинация. Благодаря, че сподели за октомврийското си приключение на юг.

# 632
mimozata, моля те, дай динозавърския хотел в Солун. Звучи много интересно като комбинация. Благодаря, че сподели за октомврийското си приключение на юг.
Не го знаехме този хотел тръгнахме без яснота къде ще спим мислехме,че по-рано ще тръгнем и пристигнем,но непредвидени обстоятелства ни забавиха..На входа на Солун на бензиностанция спряхме ,за да търсим по интеленет хотели наблизо да не се налага да влизаме в града ,а още в началото да го намерим,минаваше 21,30..от бензиностанцията ни упътиха за близък хотел,но не го намерихме и навигацията на колата изкара този наблизо заедно с телефон..Звъннахме и имаше стаи и с навигацията го открихме.Супер беше ,че не влязохме в града.На рецепция казаха ,че има парк и музей на динозаври и ще ги гледаме безплатно,закуска.Хотела е много приличен,чисти стаи,малки нормално приятно обзавеждане,прилична закуска.Вън има огромна спортна зала и градина с бассейн,където е този парк и музея..Както и няколко ретро коли много атрактивни..

http://www.booking.com/hotel/gr/nouvelle.bg.html
това е
На връщане сутринта решихме да търсим хотел по интерент,всичко заетовсичкоооооИмало някакво изложение пък беше и събота ,хотелите пълни или останали скъпи или мизерни..Звъняхме дори и в Нувел -не пълен и тогава намерих Капсис платих през хотел.ком или нещо подобно и така.
Между другото почти във всички хотели в Гърциа-малки или средно големи ,които спахме,посетихме  и разгледахме ,защото искахме да се махнем от единия вървеше пазарлъка за намаление на цената.  Laughing
изненадах се..Накрая се пазарихме за спорта. Grinning

# 633
Здравейте, идеи за Нова година в Гърция.

# 634
mimozata,  Hug  bouquet за подробното описание!

# 635
  • София

Здравей и ти Simple Smile Напиши какво точно си представяш под Нова Година в Гърция - по-близка дестнинация с хубав хотел и новогодишно парти? Екскурзия с повечко разглеждане? Нещо по-далечно?
Иначе така на прима виста - например препоръчвам Касторя - http://www.greece.com/photos/destinations/Macedonia/Kastoria/. Според мен е подходяща дестинация, защото през сезона искаме да има моренце и не бихме я избрали. А през зимата е чудесно, красиво, живописно, вкусно, много история, а и Нова Година се празнува подобаващо (което не важи за много места в Гърция).

# 636
mimozata,
Благодаря за това, че сподели хотела, в който сте били до Солун. Това, че не е в града ми харесва още повече, защото има шанс да го изберем някога за междинна спирка.

# 637

Здравей и ти Simple Smile Напиши какво точно си представяш под Нова Година в Гърция - по-близка дестнинация с хубав хотел и новогодишно парти? Екскурзия с повечко разглеждане? Нещо по-далечно?
Иначе така на прима виста - например препоръчвам Касторя - http://www.greece.com/photos/destinations/Macedonia/Kastoria/. Според мен е подходяща дестинация, защото през сезона искаме да има моренце и не бихме я избрали. А през зимата е чудесно, красиво, живописно, вкусно, много история, а и Нова Година се празнува подобаващо (което не важи за много места в Гърция).

Понтез много благодаря за включването. По принцип Гърция ни е позната всяка година сме там на моренце. Въпроса ми беше специално за празниците забавления, обстановка и така. Избягвали сме до сега заради много хора по границата. Кастория е супер но не виждам оферти за Нова година.
Ако някой е ходил да сподели впечатления специално за Нова година и къде.
Другото е ясно и тази година бяхме на Кефалония и Закинтос, беше страхотно.

# 638
записвам се тук,виждам че има много вещи и ще ви прочета.

Кефалония и мен ме интересува,както и Корфу и Родос,но и чета за някакви острови дето изобщо не съм ги чувала.Волос не ми е ясно дали е интересен или е отправна точка за други  места наоколо.

моя скромен опит са само лоу кост ваканции на санторини,крит и кос,полети с райанер и изиджет и хотел или студио чрез букинг.

# 639
В Касторя съм ходил много пъти,за мен е страхотен град,ако търсиш организирани пътувания за Нова година не знам нашите туроператори дали предлагат.
В Касторя всяка зима правят коледно село,скари,вино,ледена пързалка,от 02.01.-07.01.имат карнавал,празнува се почти денонощно.
Ако решите да посетите този град трябва по рано да си резервирате хотел защото после няма места.

# 640
Магазите работят ли около Нова Годинна? За Великден всичко беше затворено, само тук-там някоя сладкарница със сладкиши за дома.

# 641
  • София

Понтез много благодаря за включването. По принцип Гърция ни е позната всяка година сме там на моренце. Въпроса ми беше специално за празниците забавления, обстановка и така. Избягвали сме до сега заради много хора по границата. Кастория е супер но не виждам оферти за Нова година.
Ако някой е ходил да сподели впечатления специално за Нова година и къде.
Другото е ясно и тази година бяхме на Кефалония и Закинтос, беше страхотно.

kupersi, в Гърция по мое мнение Нова Година не се празнува чак като в България. Тоест, няма го това всенародно пиене, танци, гърмежи и т.нат. Гърците според мен правят две неща: или отиват на екскурзия  или си правят гости в къщи. Ако си останат в къщи си хапват както подобава и след 12 играят карти. Всичко това го пиша за да стане ясно, че новогодишен купон има организиран главно в големите хотели или на накои по-туристически места. Например в Северна Гърция се резервират цели хотели от български групи за Новогодишно парти. Но пък така все едно си с в България, нали Simple Smile
Затова и предложих Касторя, защото там наистина има новогодишна атмосфера. Ние си запазихме хотел, там на място си резервирахме маса в една кръчма и така. Карала съм Нова Година в Касторя, Керкира, Родос, Пилио, Атина и последната - Крит. Ако някое от тези места те интересува - насреща съм Simple Smile

сиси, магазините работят на 31ви до обяд.

# 642
здравейте, с първите снегове идва и ред за планиране на следващата почивка живот и здраве. Имам следните огромни колебания къде да бъдем със семейството на море в Гърция. От видяното тази година смятам, че километрите в рамките на разумното за мен 1000-1200км. (с преспиване някъде по трасето) могат да се понесат. Обаче колкото повече гледам толкова повече се обърквам какво искам, а то е спокойно място и хубав пясъчен плаж и да не ходя с колата до него т.е да се "завлека" пеша до него. Тази година Керамоти ми пасна, но ми се иска някое друго място. За момента съм се спрял на времевият диапазон 15.06-27.06.2015. Мисля си, че след това жегата ще ми дойде в повече. Като места ми се въртят следните и разчитам на Вас както винаги за препоръки, мнения и места за настаняване :

1.
2. Никити
3. Скиатос
4. Порос
5. Порто Куфо (може би имам някакви съмнения от Ваши коментари ако не бъркам)
6. Торони
7. Неос Мармарас

Като бюджет съм си определил за нощувки максимум 700 Евро (12 нощувки).
Очакванията са ни от почивката пълна тъпня за възрастните и пясъчно море за детето (аква паркове не ни вълнуват).  Естествено до тогава има време до морето, но изведнъж няма да го има. А пък и вие постоянно палите фитилите с увлекателни пътешествия.

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 07:35 от ratel

# 643
  • София
Ratel,  мисли и за Тасос.... има страхотни местенца. За вас е близо....
Никити много ми хареса, но има камъни в началото на морето. А вие бяхте с малко дете, мисля...
За Тасос питай и в темата им, имаше страхотни студиа до плаж. Само трябва по рано  да запазите като си знаете датите.

# 644
Благодаря, ще включа и Тасос в списъка. Аз решил декември да съм свършил с изследователската дейност и да резервирам нещо и после каквото сабя покаже...

Общи условия

Активация на акаунт