На море в Гърция 2014 - XI

• 60 828
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
.

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 04:01 от profile

# 646
Рател, пиши:
Амудия, Йонийско крайбрежие 647 км
Амулиани, малък остров до Атон 364 км+10 мин ферибот
Микро, Пелион 569 км
Каламици, Ситония 463 км

Сега, ако ти се пътува яката, на Пелопонес също има доста места, и на източното, и на западното крайбрежие, та и по островчетата.
Островите, които са отдалечени от сушата обаче, като Скиатос (иначе той има чудесни плажове), отпадат поради желанието ти за бюджетно пътуване - фериботът за кола и двама души е 250 евро в двете посоки.

Санторини освен по тази причини, отпада и поради факта, че е тотално неплажна дестинация.
Острови има все пак такива, които ще ти свършат работа, някои съм посочила, те са на 10-15 минути плаване от сушата и пътуването е евтино.

Торони си е супер за почивка и тъпня, то най става от местата, които си посочил на Ситония, ама не знам колко ти е голямо детето, плажът е доста по-дълбок и стръмен от това, което си видял лятос на Керамоти.
Абе, разгледай какво съм ти написала горе Grinning

Edit: за цената съм бляла, сега видях, че си написал 700е за 12 нощувки, ще намерите навсякъде в този диапазон (това си прави 60 е на нощ, нещо го бях прочела криво).

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 10:49 от Параход

# 647
Благодаря за полезната информацията (както винаги), която ми даде. Ще подредя плановете. За парите имах предвид само нощувки, но това с партите е толкова относително. Благодаря на всички за съветите и насоките които ми давате. Извинявам се още един път за задаването на банални въпроси или грешки, но се старая да бъдат възможно най-малко (имам още многа да уча).

# 648
  • София
Ratel, към списъка на Параход мога да добавя още едно близко място с плитък, пясъчен плаж - плажа Амолофи до Неа Перамос. Но там не можеш да се настаниш директно до плажа, а ще трябва да се ходи с кола.

# 649
  • София
Хайде да внеса малко топлинка в зимното време Simple Smile
Прибрахме се снощи от Закинтос и съм много доволна, защото си откраднахме последните 5 слънчеви и топли дни. Закинтос е страхотен остров (извън сезона). Много е зелен, пълен е с маслинови горички, а огромни диви зайци подскачат без притеснение из тях. Може би зареди това и заешкото е специалитет на острова. Инфраструктурата е много добра, почти до всички дестинации се стига по асфалтов път. Градчетата са малки и много уютни, по-скоро са малки селца, където хората си гледат всякакви животни. На север е по-слабо развит туристически островът, там още има много останки от къщи, съборени по време на голямото земетресение. Единствено Лаганас е ужасен град. В него има една улица пъна със заведения, барове, дискотеки и не ми се мисли през сезона каква лудница е. На Закинтос има страхотни плажове - огромни, пясъчни и с плитка вода. Не успяхме да посетим много от плажовете от източната страна на острова, защото бяха ветровити по това време на годината. За сметка на това плажовете на юг бяха разкошни, не случайно костенурките Карета Карета са подбрали тази част на острова, за да снасят яйцата си. От всички плажове най-много ми хареса Дафни. Това е и единственото място, което посетихме и няма асфалтов път и слизането е цяло приключение. Работеше само една таверна на плажа, но пък добре ни нахраниха с прясно изпечен хляб на пещ и други благинки Simple Smile Дори на тръгване ни подариха още един топъл хляб. На плажа Каламаки, който също е много хубав, попаднахме на цяла съкровищница от миди. И задължително Навагио е must see. Корабчетата не плаваха вече до там, та го видяхме само от горе и гледката е един път. Не вярвах, че толкова ще ме впечатли това място, имайки предвид, че е ужасно преекспонирано, но гледката е много внушителна особено, когато плажът е празен  Laughing Единствено тази купчина ръжда според мен загрозяваше искрящо белия пясък, но явно на много хора им се струва вълнуващо.
Цените по заведенията бяха много ниски, може би защото бяхме извън сезона - дзадзики - 1,50; дзукини - 2,50; всичките морски дарове - 5,50; риба на бройка (предимно лаврак и ципура) - между 8 и 10 евро.
И още малко цени, защото постоянно се задават такива въпроси Simple Smile
Тол такси до Йоанина - 6 евро.
Мостът Антирио - Рио в посока - 13,20 евро.
Ферибот за кола - 28,5 евро, за човек 7,50 евро.
На връщане на ферибота се запознахме с една българка, която живее на Закинтос, та тя ни каза, че през сезона цените за ферибота са били по-ниски.

# 650
Moharet, много се радвам, че Закинтос толкова ви е допаднал. Само с оценката ти за Лаганас не съм напълно съгласна, но разбирам гледната ти точка, ако главната улица е единственото, което сте видели. Ние бяхме отседнали точно в Лаганас, но не в центъра, а по-встрани, съвсем близо до Националния парк за костенурките, при това във високия сезон, когато е най-голямата лудница. Още повече, че и костенурките бяха там, та... И трябва да ти кажа, че беше супер. Наоколо много спокойни улички, страхотни ресторанти, само един път минахме покрай главната и то беше достатъчно, за да не се върнем повече там. Но иначе, ако се върна на острова, определено бих отседнала отново в Лаганас. Peace

# 651
  • София
Moharet Simple Smile, чакаме снимкиииии   bouquet

# 652
  • София
zaiobaio, разгледахме Лаганас, не само улицата със заведенията и това беше най-празният и спокоен град на целия остров, което ме навежда на мисълта, че е силно туристически през сезона и повечето (да не кажа всички) къщи се отдават на туристи. Ние не обичаме такива места и затова не ми допадна. Като цяло аз не бих отишла на Закинтос във висок сезон, не е моето място. А колкото до плажовете, където костенурките снасят яйца, аз подкрепям мнението на Верано Азул, че там не трябва да се допускат туристи. Въпреки че и в това време на годината имаше някакъв контрол на Геракас, мисля, че туристите (и ние в това число) нарушават техния хабитат.

deska82, не съм снимала много, но обещавам скоро да покажа, каквото имам  Hug

# 653
zaiobaio, би ли споделила в хотел ли бяхте или в тези къщи под наем

# 654
Moharet радвам се, че имахте късмет с времето и откраднахте последните топли дни. И аз ще се радвам да видя снимките  Simple Smile

# 655
zaiobaio, би ли споделила в хотел ли бяхте или в тези къщи под наем
Бяхме в хотел. Имахме най-страхотната гледка от стаята. Ако успея да прикача снимката от телефона, ще я споделя. мога да потърся и името на хотела,ако проявявате интерес. Пътуването ни го организира наш приятел грък, той избра Лаганас и хотела, ние само поискахме да отидем на този остров.
Природният парк беше близо до нас - на 15тина мин пеш по плажа. специално този, който е в землището на Лаганас. И мога да потвърдя, че по всяко време има контрол, гнездата се обозначават и т.н. Костенурките по принцип не снасят досами морето, а влизат по-навътре. И са на острова само няколко седмици в годината. Щом малките се излюпят, още същата нощ и те отплават. Между другото, точно заради костенурките (не заради туристите) там нощно време няма нито кацащи, нито излитащи самолети. Костенурките излизат на сушата само през нощта и пак тогава се появяват малките им. Много бели са направени на острова, но и мерките, които се взимат през последните години, са за уважение!

# 656
  • София
 Moharet като гледам каква зима е навън, вероятно ще си последната с морски впечатления от тази година от Гърция. Достоен завършек със Закинтос все пак. На мен също ще ми е интересно да видя извън сезона как изглежда, предполагам, че е било много приятно Wink)) Така че и аз чакам снимки Wink))

# 657
Ето я гледката от стаята.

Намерих и хотела - Astir Palace.

# 658
  • София
zaiobaio, не оспорвам, че се работи в тази посока, даже споделих впечатлението си, че дори в края на октомври пак имаше някакъв контрол. Но е факт, че всичките тези туристи нарушават спокойствието им и популацията намалява. Това не важи само за костенурките на Закинтос, а за много животински видове по целия свят чиято популация драстично е намаляла в следствие на човешката дейност. Но това е тема на друг разговор. Не ме разбирай погрешно, не споря с теб, просто имам особено виждане по тези въпроси и си го отстоявам  Peace Иначе на много други острови няма нощни полети или са много малко на брой, но това е поради ограничен летищен персонал, за разлика от континента.

millenitta, много благодаря  Hug За мой срам още не съм показала и снимки от други дестинации, но смятам зимата да поправя тази грешка  Laughing

tyntyrymyntyry, снощи, като стъпихме на българска земя и ни заваля снега, не можех да повярвам, че до преди няколко дни съм се къпала в морето, много беше шокиращо. Островът определено беше много празен и спокоен, но си имаше и негативни страни - не всички таверни работеха, на някои плажове духаше, онази синя вода от снимките не беше същата и като заваля и загърмя последната вечер, такъв страх изпитах, какъвто никога досега  Laughing И въпреки това отново бих направила едно късно октомврийско моренце, много добре ни се отрази  Laughing

# 659
Чудесна гледка! А кой месец е най-подходящ за плаж? И кога снасят костенурките? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт