АСТМАТА - тема 28

• 56 094
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Моето дете изкара почти 3 месеца на вентолин, като паузите между спазмите бяха по 5 дни. Тоест За тези три месеца не е бил на вентолин около 15 дни.  Sick

# 106
  • BG
Благодаря за отговора, всъщност моята имаше спазъм само няколко дена, после само сухи хрипове ( не знам всъщност дали точно го обяснявам). Тя принципно си е с астма, но от една година не беше кашляла въобще и вирусните заболявания леко ги изкара и аз спрях Сингулера ( от него получаваше халюцинации и даже и до тоалетната не искаше да ходи сама) и после спрях и флексотида. Но сега през юли изкара един вирус, явно не добре излекуван, защото от тогава е с една дълбока и влажна кашлица и се озовахме накрая в болницата. Като питах лекарката на визитацията дали има астматичен пристъп или бронхит и тя ми каза, че няма спазъм, а недоизлекувана инфекция, която тлеела подтискана от различни лекарства, но че без венозен антибиотик няма да се справи. Всъщност не знам от храчките ли е, но като я накарам да издиша силно през устата се чува едно смесено хриптене със свистене, след като е изпила хапчето солволан се чува по-силно, но при положение, че няма спазъм не знам от какво може да е , издължено издишване ли какво ли, и аз не знам вече.
И днес се зачетох за инхалациите в нета и видях един коментар за вентолина, който много ме притесни и реших да се консултирам с вас, по принцип от доста време следя темата.

# 107
И ние сме имали случай на 22 дни вентолин  Confused

# 108
  • на плажа
Ужас! Кога ще го израстат и дали ще го израстат?!  Синко е с хриптящ нос. Прокашля няколко пъти. Ей така се започва- сополи, на следващия ден вече учестява дишането. Идва ми да се самообеся и да изчезна безкрайно! На 25.08 излязохме от болницата!

# 109
Моето момче пак се е влошило след краткото подобрение наобед.Спирометрията и дихателните упражнения,които са включили днес са довели до силен спазъм.Дано пак го отпусне и то скоро,че вече се измъчи.

# 110
  • на плажа
Ели, всеки път ли така трудно се повлиява?! Милото дете!

# 111
Ами по принцип не.И друг път е свирил дълго,но поне от задух не се е оплаквал.

# 112
  • sf
Ели, докторите обясняват ли нещо? Едва ли за първи път им се случва.
Моля се за бързо оздравяване  Praynig

# 113
За съжаление нищо не обясняват.Като ги питаме все казват,че всичко е индивидуално и трябва време,но аз се тревожа.Все пак 10 дни на венозен урбазон и да не му минава не е добре.Да беше само на вентолин разбирам,но не съм мислила,че и урбазон може да трябва толкова време.

# 114
Ели, пожелавам ти най-скоро детенцето да се почувства по-добре.  Praynig
Искам да ви се похваля, явно се повлия от сингулера, втора вечер подминаваме пристъпите и не съм давала ериус, а е важно за да направим кръвните след 2 седмици. Иначе в уречения час в 19 и 30 пуска лек сопол изкашля се два пъти и до там, а до преди 2 дни всяка божа вечер в 19-19 и 30 започваше тъпата кашлица и докато не дам ериус не спираше.

# 115
Може ли Ериус да се дава 1 месец?
Сега сме на Вентолин, Ериус и Ердомед. Хриси още кашля.

# 116
  • BG
За съжаление нищо не обясняват.Като ги питаме все казват,че всичко е индивидуално и трябва време,но аз се тревожа.Все пак 10 дни на венозен урбазон и да не му минава не е добре.Да беше само на вентолин разбирам,но не съм мислила,че и урбазон може да трябва толкова време.
Ели, моята дъщеря преди две години беше общо 17 дена на урбазон, пет в къщи и 12 в болницата. Тогава още не знаех, че има астма, въпреки че от едногодишна я водя при най-добрата педиатърка в града ни и все още мисля по въпроса защо не ми е казала, поне да се беше усъмнила за астма, макар че два пъти в годината все се налагаше да изкара няколко дни с урбазон и нофилин. Пък аз тогава хич си нямах и на идея за астма, все си мислех, че просто бронхите са и слабо място.

# 117
  • sf
Ами аз и сега си мисля,че на моят слабото място са бронхите, а не че има астма  Whistling
Въобще тая диагноза на бебета и малки деца ми е абсолютно пресилена.  Rolling Eyes

# 118
  • на плажа
Ами те така се презастраховат. Много малък процент от децата имат истинска астма. Повечето са свръхреактивни, много алергизирани и организмът се бори. За това и повечето  го " израстват" през пубертета.

# 119
Ели ,много се измъчихте мила ,дано вече се оправяте . Praynig Praynig Praynig
Вентолин сме пили цял месец след бронхиолита ,тогава отключихме и астмата ,после вече много рядко съм го използвала ,до 4 септември ,малкия беше на вентолин 3 -ти на ден 3 дни само ,после го спрях защото беше по добре ,но беше и на урбазон и на антибиотик ,и на нофелин ,на всичко което се сетите .11 месеца без проблеми ,смисъл боледуваше много ,но без спазми и пристъпи ,но за 1 месец два пъти на урбазон ,и беше с много тежък пристъп. Някой хора казват ,че до 7 година се подобрявали ,други пък в пуберитета ,трети пък ,че ако до 7-мата година не се подобрят така си остават ,ох моля се само да го израсте ,че нерви нямам ,все съм на тръни .

Общи условия

Активация на акаунт