АСТМАТА - тема 28

• 56 061
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
  • sf
Срамота е с тия комисии, като че нарочно искат да откажат хората  Rolling Eyes

Да ви пусна едно клипче, докато е публично.
https://www.facebook.com/video.php?v=10202089666396374&set=v … ype=2&theater

Ели, стискам палци нещата да се оправят по-бързо  Praynig

# 91

Ето нас дне сни върнаха от ТЕЛКА, направо съм  Shocked. А онзи ден се обадих лично да попитам има ли комисия, казаха да отиваме и да се яваваме, уви отиваме днес с детето, изследвания, документи и какво ..... еми нямаме белодробен специалист - какво да Ви правим сега, ще Ви дадем длруга дата!!! Просто нямам думи.  Twisted Evil Дано поне специалист назначат!!! Закрили са спациализираните ТЕЛКОве- Белодробния, Очния и още един. И сега пренасочват пациентите към общите комисии, но не са назначили съответните специалисти, пуснали ги в отпуск, към края на септември, а нас защо никой не ни е предупредил и  хем питах онзи ден по телефона! Бясна съм, но нищо не мога да направя!

И психичните са затворени.Ние от Ловеч сега ще ходим във В.Търново на 18-ти.Дано да има психиатър, защото в писмото с датата ми искат от пиле мляко. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Стискайте палци да не ни върнат!Трябва да минем през Центъра за психично здраве в 9.След това искам да минем на консултация през пулмолог, защото двете ни лични не могат да я оправят.Кашля от две седмици.Сега и давам хомеопатични. От 14 часа сме на ТЕЛК за аутизма.А ТЕЛК-а ми е задължителен, за да получава терапии в ДЦДУ.

# 92
  • България моята родина

Ето нас дне сни върнаха от ТЕЛКА, направо съм  Shocked. А онзи ден се обадих лично да попитам има ли комисия, казаха да отиваме и да се яваваме, уви отиваме днес с детето, изследвания, документи и какво ..... еми нямаме белодробен специалист - какво да Ви правим сега, ще Ви дадем длруга дата!!! Просто нямам думи.  Twisted Evil Дано поне специалист назначат!!! Закрили са спациализираните ТЕЛКОве- Белодробния, Очния и още един. И сега пренасочват пациентите към общите комисии, но не са назначили съответните специалисти, пуснали ги в отпуск, към края на септември, а нас защо никой не ни е предупредил и  хем питах онзи ден по телефона! Бясна съм, но нищо не мога да направя!

И психичните са затворени.Ние от Ловеч сега ще ходим във В.Търново на 18-ти.Дано да има психиатър, защото в писмото с датата ми искат от пиле мляко. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Стискайте палци да не ни върнат!Трябва да минем през Центъра за психично здраве в 9.След това искам да минем на консултация през пулмолог, защото двете ни лични не могат да я оправят.Кашля от две седмици.Сега и давам хомеопатични. От 14 часа сме на ТЕЛК за аутизма.А ТЕЛК-а ми е задължителен, за да получава терапии в ДЦДУ.

Аз малко не съм наясно,но след като сте от Ловеч да попитам вас.Юли месец подадох документите за ТЕЛК,чакам все още писмо,но след като дойде това писмо,а казвате,че няма комисия тук в момента ще ме известят ли в него,че трябва да се ходи на Търново?Изобщо ако имате някаква информация ще съм благодарна,че съм малко боса в това отношение.Благодаря предварително.   bouquet

# 93
Офф, много са се скапали нещата с тези комисии и само затрудняват хората.

Моето е диспансеризирано при д-р Захариева от Дженерали закрила, много съм доволна от нея. Но не бяхме ходили 3 месеца и са ни отписали. И по-добре, че не се е налагало де. Та сега се чудя дали пак да вземам направление за диспансеризация или да си карам с прегледи по допълнителното здравно сигуряване.

# 94
  • София; Дружбето
Ох и с тия телкове е ужас. Аз януари трябва да подавам за дата за април и не ми се мисли ако не успеем да минем, защото не мога да работя заради малкия и това ме спасява от глад... направо..

# 95
Gapamilo9292, ние сме от Свищов.Специализираният психичен ТЕЛК бе в Ловеч.
Ако сте от Ловеч ще ходите в Ловеч.Аз подадох писмо м.06.Надявам се скоро и Вие да получите писмо.Децата са с предимство. Peace
Осигурени са необходимите специалисти за ТЕЛК-овете в Троян и Ло …  специализираните

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 21:13 от n_alex76

# 96
  • България моята родина
Gapamilo9292, ние сме от Свищов.Специализираният психичен ТЕЛК бе в Ловеч.
Ако сте от Ловеч ще ходите в Ловеч.Аз подадох писмо м.06.Надявам се скоро и Вие да получите писмо.Децата са с предимство. Peace
Осигурени са необходимите специалисти за ТЕЛК-овете в Троян и Ло …  специализираните

А ето,че аз пак не съм разбрала,извинявам се и благодаря за информацията.   bouquet

# 97
  • Sofia
Моето момче от вчера е в Александровска болница.Баба му остана с него,че малкия не признава никой освен мен.Спазъмът си продължава,свири и диша трудно.Продължават с венозния урбазон,вентолин на 4 часа и май друго не правят.Те нищо не казват,слагат си лекарствата и дишайте,а какво що никой не знае.Правили са спирометрия и хич не била добре.В понеделник идвала Переновска и ще ги държат поне до тогава.Не е ли много,в Бургас ги държат по 3-4 дни максимум.

Ние стояхме 13 дни в болницата, държат общо взето, докато видят подобрение. Предишният път от Токуда ни изписаха на 7-мия ден и спазъмът го борихме вкъщи още 2 седмици, като буквално експериментирахме с педиатъра, който вече беше вдигнал ръце. Така че не бързайте, важното е детето да се оправи.
Едва ли не са му взели кръв и не са направили снимка. Това се прави задължително при приемането, а на моето бебе му взеха и втори път кръв като стана ясно, че не се оправя.

В края на месеца отиваме в Сандански за 8 дни. Всички ми казват, че е твърде малко. Ами това можем да отделим като време в момента Tired Посъветвайте ме, ако някой знае, какво да правим при положение, че там направи спазъм. Към кой да се обърнем?

# 98
В края на месеца отиваме в Сандански за 8 дни. Всички ми казват, че е твърде малко. Ами това можем да отделим като време в момента Tired Посъветвайте ме, ако някой знае, какво да правим при положение, че там направи спазъм. Към кой да се обърнем?
Не е малко, пак ще е от полза, ние бяхме за 7 дни  Hug
Дано не ви се налага , но има спешен център  Peace
Коки като тръгнахме покашляше и на втория ден спря, просто много добре му подейства климата, дано и при вас е така  Peace ее, има случаи на обратна реакция, там да направят спазъм, но е по-рядко, така че не го мисли, всичко ще е наред, ще сте здрави и пожелавам да изкарате прекрасно!!! Hug

# 99
Тъй като ще ходим на пулмолог за консултация, днес реших да си събера епикризите от болницата.За 4 липсващи при мен, за три ми искаха по 3 лева, защото съм ги била изгубила?!
По една за 2012, 2013 и две за 2014г. Въобще нямах време да си ги искам и не съм ги вземала.Уж служебно ги дават на личната, а и при нея ги няма.
На Вас вземали ли са Ви пари за такива услуги? Rolling Eyes
Имаме направление за алергична астма, да видим какво ще излезе.

# 100
При нас и днес няма подобрение.Дори според д-р Петрова дишането днес е още по-затруднено.Направили са снимка,но още нямам резултат.Не доумяват,защо не се влияе от лечението.Вече започвам да се отчайвам.

# 101
  • София
eli_vulkova, а някакъв антибиотик не дават ли? Колко често му слагат урбазон?
Моето преди време като беше така, една позната мед. сестра ни каза да правим инхалации само с физ. р-р между вентолина, за да облекчаваме детенце.
Бързо оправяне  Hug

Иначе, вчера ходихме на пулмолог. ВЕД метрията е добре, но въпреки че на прегледа уж всичко е ОК, снощи много трудно дишаше докато спи. Сменят ни Пулмикорта - от този на инхалатор, с онзи дето се вдишва директно. Каза и за някакви капки Назонекс или нещо такова.

# 102
АБ не дават.Урбазон правят по два пъти на ден,а вентолин през 4 часа.Сега са направили нова спирометрия,защото не детето му се е облекчило дишането и резултата е бил по-добър.Снимката била добре.Правили са преглед при уши нос гърло,който казал,че има лек ларинготрахеит,но бил добре.А гласчето не е променено.

# 103
...на детето му се е облекчило дишането и резултата е бил по-добър.Снимката била добре........
.. Praynig браво, дано се оправя вече  Hug

# 104
  • BG
Здравейте, искам да ви попитам нещо относно Вентолина-колко дълго могат да се правят инхалации с него, защото дъщеря ми  изкара един бронхит при който инхалирахме девет дена по три пъти на ден вкъщи и след това седем дена в болницата пак три пъти на ден и след като ни изписаха ми казаха да продължа с Екозал три пъти по две впръсквания и постепенно да намаля, но се притеснявам, че вече станаха общо 16 дена с вентолин. Толкова продъжително време не е ли опасно?

Общи условия

Активация на акаунт