АСТМАТА - тема 28

• 56 050
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
Ама вчера ми казаха, че трябва да доплатя 25,80 възможно ли е?

Точно толкова някъде беше и за това избрах Ефирата, вместо да доплащам ежемесечно.

# 76
  • Добрич
Аз за Ефира по здр. каса вчера доплатих 4лв.

# 77
Странно. Аз доплатих 1и нещо, но за Ефира, Флексотид и Екозал.

# 78
Ама вчера ми казаха, че трябва да доплатя 25,80 възможно ли е?
ами да, извинявам се, за сашетата до 5 години беше 8,60, а за таблетки няколко мами бяха писали, че е към 25лв  Rolling Eyes доста си е... по-добре, ако може и ако ви действа добре може да смените с нещо друго с тази съставка  Peace Peace

# 79
  • Добрич
http://m.btvnews.bg/bulgaria/patsienti-doplashchat-za-lekarstva- … vseki-mesets.html По въпроса с различните цени за доплащане.

# 80
За ефирата (прахче до 5год) и пулмикорда и аз не съм доплащала нищо Naughty

# 81
  • София; Дружбето
Прозвънях всички дадени телефони, но никъде не записват на диспансер. Дали някой може да ми рпепоръча Пулмолог в София, който да записва, защото сменихме 2 за 1 година, всички се разболяха и спряха практика...

# 82
Прозвънях всички дадени телефони, но никъде не записват на диспансер. Дали някой може да ми рпепоръча Пулмолог в София, който да записва, защото сменихме 2 за 1 година, всички се разболяха и спряха практика...
Ние не сме диспансеризирани по тази причина, където и да отидем ни отказваха-3 -ма пулмолога съм питала, аз сега го водя при Бъчварова от известно време, доволна съм, тя е алерголог, но се занимава основно с деца с астма, успех!

# 83
  • София
А защо не искат да ги диспансеризират децата? Ние сме с тази диагноза от януари 2013г. Чак сега разбирам за това дисансеризиране. Пулмоложката при която ходим нищо не ми е казала. А ходим редовно при нея. Сега като ходя края на месеца ще питам. Има ли някакви предимства от това диспансеризиране?

# 84
  • София
Едно от предимствата е, че не трябва направление всеки път. На нас също отказват диспансеризиране. Питах ДжПиТо и отговорът беше, че специалистите се пазят  newsm78
Следобед сме на пулмолог и ще пиша после.

# 85
Същата лудница е със нас , ....Знам само от нашата пулмоложка че Сингулара е най-пречистената  форма от всичките лекарства съдържащи Монтелукаст.
 А дали е така - кой ще ти каже...
От аптека във аптека вървя и ругая си даже ... Rolling Eyes

# 86
И ние не сме диспансеризирани. На листа пише,че точно ние отказваме диспансеризация, а нас даже не ние питала. Вчера ходих да взема талон, защото  пак ще ходим в Трявна за процедури при нас имаше голям ефект от май месец се е разболя само 2пъти, а иначе преди  почти постоянно си беше болна. И изобщо не се сетих, че заради един талон трябва да взема направление и това ми струваше 30лв и така излиза,че почти съм си платила процедурите, но друг път ще си знам Crossing Arms

# 87
  • София; Дружбето
Ами тя педката на всеки 3 месеца направление може да ми дава, но ми казаха изрично, че трябвало диспансер.... Ще питам, значи, дали може с направления и ще звъня отново. А дали бихте дали телефони на пулмолози, защото подадените на първа страница не вършат работа като информация

# 88
Моето момче от вчера е в Александровска болница.Баба му остана с него,че малкия не признава никой освен мен.Спазъмът си продължава,свири и диша трудно.Продължават с венозния урбазон,вентолин на 4 часа и май друго не правят.Те нищо не казват,слагат си лекарствата и дишайте,а какво що никой не знае.Правили са спирометрия и хич не била добре.В понеделник идвала Переновска и ще ги държат поне до тогава.Не е ли много,в Бургас ги държат по 3-4 дни максимум.

# 89
  • София,
Диспансеризирането не е задлъжително - само по ваше желание  и естествено по възможност да Ви вземе специалиста към който сте се насочили. Ние се водим на диспансер в Токуда - вече пет години, онзи ден пак ми искаха обаче направление да ни диспансеризират отново, че нещо си на лекарката и прекратили диспансера за два месеца, сега отново ще води и наново ни взима. Иначе предимството на диспансера е че имате право на 4 прегледа годишно- т.е. на три месеца, които са безплатни и задължителни, не ти трябват направления за тях просто се води детето на контрола и се сменя или допълва, намалява лечението според зависи от ситуацията и от това как то се чувства.
Ели не се отчайвай, а и не бързай, мзнаеш че лечението е бавно, за три четири дена няма как да стане, особено при тежък пристъп. НО поне изследвания да бяха направили и АБ да бяха включили. Не искам да те отчайвам, но не си мисли че тези в Александровска ще направят чудеса, просто вече навсякъде здравеопазването ни е под всякаква критика!!!!!
Ето нас дне сни върнаха от ТЕЛКА, направо съм  Shocked. А онзи ден се обадих лично да попитам има ли комисия, казаха да отиваме и да се яваваме, уви отиваме днес с детето, изследвания, документи и какво ..... еми нямаме белодробен специалист - какво да Ви правим сега, ще Ви дадем длруга дата!!! Просто нямам думи.  Twisted Evil Дано поне специалист назначат!!! Закрили са спациализираните ТЕЛКОве- Белодробния, Очния и още един. И сега пренасочват пациентите към общите комисии, но не са назначили съответните специалисти, пуснали ги в отпуск, към края на септември, а нас защо никой не ни е предупредил и  хем питах онзи ден по телефона! Бясна съм, но нищо не мога да направя!

Общи условия

Активация на акаунт