АСТМАТА - тема 28

• 56 166
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
И Михаил е болен. Започна с ларингит, вдихна температура, Мария го води при личната лекарка. Тя каза, че няма нищо притеснително. Ден по-късно се влоши, кашлицата стана дълбока и къртеща, температурата започна да се сваля мног трудно, стана много висока, заведох го при Лисички - гнойна ангина. Каза че дишането е грубо и се движи по ръба и всеки момент може да направи спазъм. Е аз вече бях увеличила дозата на Пулмикорта, затова и одържахме до момента. Изписаха му Зинат. Моят обаче, много трудно приема лекарства. Няма никакъв начин да преглътне нещо което не му харесва, а ако се случи, го повръща веднагически. Та много трудно приема Зюината. Снощи направи и спазъм все пак. Събуди се с тежко дишане, явно свирене и сякаш проскърцване с дробчето. Направих му ампула и половина пулмикорт, и го оставих да спи. Но си стегнах набързо багажа за болница, беше доста зле. Пулмокорта обаче го успокои, а Зината подейства бързо. Днес си е добре направо, дори хапна малко , защото от 2 дена не е ял почти нищо.
Иначе, аз ви преглеждам когато успявам, но в последно време имам адски много работа и почти неми остава време. всех си 4 дена болничен, взместо да си остана като хората 7 дена и да си го погледам и стабилизирам. Но какво да правя, това е положението, работа и малко дете със сериозно заболяване е трудно съвместима задача за повечето от нас май.

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 16:14 от marychery

# 541
marychery  Hug радвам се, че се е повлиял бързо от зината и пулмикорта; дано минава бързо боледуването и да задържи здравичък  Heart Eyes
От 10-ти реших да почвам Имунобора; още 10 дни ще давам бъз, засега действа много добре , пупу  Peace
През деня почти не кашля и удържах досега с инхалацията, сега в момента прави, че по това време се разкашля по-сериозно всеки ден  Thinking и уж са по-добре, вечер като легнат и двамата се разкашлят.

Бързо оздравяване на болничките!!!

# 542
При нас не слезе надолу този път, но го удари в ушите. Педи ни изписа гентазон и в петък каза, че само едното е леко зачервено още, а много напъваше да му дава антибиотик. Лошото е, че носа си подхърква и вечер диша тежко през нослето и подхърква даже. Чудя се дали не е трета сливица, какво мислите? Давам му цинабсин, правя му инхалации с фр, и пръскам еуфорбиум. лл ни беше изписала виброцил, но имам чувството че стана по-зле с него и го спрях. Кажете нещо за задна хрема. Ако продължава така ще искам направление за унг. Нощем като му се съберат секрети почва да кашля защото нито може да ги издуха, нито мога да ги издърпам с помпата след като полея с фр. Няма край ей.

# 543
Момичета давам на малката чай от семки от дюли. Казват, че е много полезен при лашлица. Изяждам една дюля и вътрешността вместо да я хвърлям я сварявам на чайче.
И да питам колко време ползвате вентолина след като го отворите ?

# 544
Аз си викам защо тези момичета не пишат, а то ко било спрели са ми известията. И ние сме сред болните, малката кашля сериозно от една седмица. Не можях да се свържа с пулмоложката и затова я заведох на друг лекар. Взеха и кръв, снимка на гърди и докторката каза, че не излекувана добре от предният път- това от преди 3 седмици. Изписа ни АБ Панцеф, капки за нос АЦЦ, пробиотик, витамин Ц и Имуномикс за имунната с-ма. А сега за няколко дни се налага мъжът ми да гледа малката, аз съм в болница (преди две седмици разбрах, че ще ставам мама за 2 път, но имах кървене и затова ме приеха) и не знам как ще се справи той с толкова лекарства ooooh!

# 545
  • на плажа
Вентолина го ползвам 1 месец. После хвърлям. И ние се поразболяхме. Леко учести дишането 25-26 ( нормално диша 16-18). Много ме е страх да не се озовем отново в болница. Писна ми! Преди 2 месеца излязохме.

# 546
Kaк давате джинджифила, харесват ли го?
Моята голямата не ще и да чуе, макар че й дадох много малко количество, разредено с мед, а за малкото дори и не съм пробвала.
Харесва го, яде си го така направо Peace

# 547
Пеперудке, честито   bouquet Дано всичко да протече безпроблемно  Hug А малката принцеса бързо да оздравява  Wink

# 548
Пеперудке, честито   bouquet Дано всичко да протече безпроблемно  Hug А малката принцеса бързо да оздравява  Wink
Благодаря ти много Hug и аз много се надявам вече да няма проблеми!

# 549
  • на плажа
Ние ходихме на преглед. Има лек спазъм с единични хрипове. Назначиха ни вентолин през 8 часа. Дано всичко е ОК.

# 550
Моята пак се разсополи (след 3-4 чисти дни). Sad Снощи започна да киха и да смърка. Запушва ѝ се носа и чувам секретите, но не може да се изчисти носа като се издуха. Вече не знам какво да я правя. Имам чувството, че този Фликсоназе спрей не помага изобщо. Днес дадох Ксизал 5 капки. Дано помогне. Някой беше писал за противоалергичните каква е разликата и кое при какво се дава.... Кларитин, Ериус, Ксизал, Фенистил...? Rolling Eyes Мислех на своя глава Кларитин да взема, но реших първо да питам. В този ред на мисли: Някой давал ли е Ринитал за алергичен ринит? Днес взех един блистер, за да пробвам, но прочетох, че е за деца над 5 год. Моята е на 4 год. без един месец. Сега се чудя дали да го давам или утре пак да бягам до педито и да разпитвам за Ринитала и противоалергичните. Ама като се сетя колко болни има пред кабинета.... Хич не ми се ще да лепнем нещо. Tired
Вълшебната Пеперуда, честито! Лека и безпроблемна бременност!

# 551
enigmata, благодаря ти много Hug

# 552
  • Plovdiv, Bulgaria
Моята пак се разсополи (след 3-4 чисти дни). Sad Снощи започна да киха и да смърка. Запушва ѝ се носа и чувам секретите, но не може да се изчисти носа като се издуха. Вече не знам какво да я правя. Имам чувството, че този Фликсоназе спрей не помага изобщо. Днес дадох Ксизал 5 капки. Дано помогне. Някой беше писал за противоалергичните каква е разликата и кое при какво се дава.... Кларитин, Ериус, Ксизал, Фенистил...? Rolling Eyes Мислех на своя глава Кларитин да взема, но реших първо да питам. В този ред на мисли: Някой давал ли е Ринитал за алергичен ринит? Днес взех един блистер, за да пробвам, но прочетох, че е за деца над 5 год. Моята е на 4 год. без един месец. Сега се чудя дали да го давам или утре пак да бягам до педито и да разпитвам за Ринитала и противоалергичните. Ама като се сетя колко болни има пред кабинета.... Хич не ми се ще да лепнем нещо. Tired
Вълшебната Пеперуда, честито! Лека и безпроблемна бременност!
На моят син му е изписан Ринитал + Флексоназе още миналата година(тогава неше на 3 години и шест месеца)Пием го 3-4 месеца есента и толкова през пролетта,по 5 хапченца на ден.Да чукна на дърво,детето се повлия много добре..

# 553
Благодаря ти! Hug
А ефекта от Фликсоназе кога се видя? Имам предвид с натрупване ли действа като Сингюлера или веднага като спрей за отпушване на нос например? Rolling Eyes Какво е това чудо при нас не знам. ooooh! Преди малко изчистихме носа с морска вода и капнах Офтакуикс. Този път сополите спряха уж. Да видим до кога, обаче. Tired Писна ми вече от болести. Пак се завъртяхме в един омагьосан кръг... Много ми хвалят водораслите и коластрата за укрепване на имунитета и т.н. Доста пари са, но ако работят наистина, съм готова и тях да пробваме. Confused Давали ли сте вие?
Нов въпрос: Докога давате отхрачващо? Винаги се чудя кога да спирам сиропите, в този случай кога спра инхалациите с Проспан. В петък спряхме Пулмикорт и Вентолин, но все още правя по 2 пъти на ден Проспан. Докога? newsm78

# 554
  • Plovdiv, Bulgaria
Благодаря ти! Hug
А ефекта от Фликсоназе кога се видя? Имам предвид с натрупване ли действа като Сингюлера или веднага като спрей за отпушване на нос например? Rolling Eyes Какво е това чудо при нас не знам. ooooh! Преди малко изчистихме носа с морска вода и капнах Офтакуикс. Този път сополите спряха уж. Да видим до кога, обаче. Tired Писна ми вече от болести. Пак се завъртяхме в един омагьосан кръг... Много ми хвалят водораслите и коластрата за укрепване на имунитета и т.н. Доста пари са, но ако работят наистина, съм готова и тях да пробваме. Confused Давали ли сте вие?
Нов въпрос: Докога давате отхрачващо? Винаги се чудя кога да спирам сиропите, в този случай кога спра инхалациите с Проспан. В петък спряхме Пулмикорт и Вентолин, но все още правя по 2 пъти на ден Проспан. Докога? newsm78
При нас Флексоназето подейства на 3-я ден.Но хремата беше на алергична основа.Не знам как стоят нещата при вас

Общи условия

Активация на акаунт