Публично кърмене на дете

• 52 581
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аглая, с главно Г е, защото е основното действащо лице в сценката с отблъскващото кърмене.
И от мой опит да кажа, дали ще е "демонстративно" (според горните илюстрации) кърменето понякога зависи от това с каква блуза си. Ако е свободна, разтеглива и с неголямо деколте, да, по-удобно е да се повдигне нагоре. Ако е по-тясна и неразтеглива, но с по-изрязано деколте - по-лесно е да извадиш отгоре...

# 121
Тази, за която аз писах, изглеждаше горе-долу така, една идея по-разголена, защото беше по потник, чиято презрамка беше свалила надолу, явно да не й пречи.
На мен определено ми е демонстративно и неестетично.

Скрит текст:

Така
Скрит текст:
ми е по-приемливо за кърмене на обществено място.

# 122
  • Австрия
Според мен майка, кърмеща детето си е една от най-прекрасните гледки на света!

Всяка майка, навсякъде и винаги?!

# 123
Нека психолозите да кажат, но според мен Windy, разковничето е във физическия контакт с гърдата. А тези разголени мацки просто си ги веят Simple Smile

Казващ ми, че "скандалното" в случая с кърмачките е висящото на гърдата бебе, не самата гърда, която - съдейки и по собствения си опит, дори не се показва толкова по време на кърмене? Laughing

# 124
Единственото, което бих счела за неприемливо и проява на лошо възпитание е да виждам гащите на кърмещата. Или безгащието  Laughing

# 125
  • София
Според мен майка, кърмеща детето си е една от най-прекрасните гледки на света!

Всяка майка и винаги ли?

Да! Абсолютно!
По-напред имаше пост за някаква жена от ромски произход - честно да си кажа винаги съм им се "кефила" на непукизма и на факта да поставят бебето си преди всичко останало. "Не ми пука, че е в градския транспорт, бебето ми е гладно!"

# 126
Баш пък те да поставят бебето си пред всичко останало Stop Липса на такт  и скрупули от всякакво естество му се казва на това.

Сигурно им се възхищаваш и на естествените пориви на възпроизводство в такъв случай, демонстрирани къде ли не?  Направо са си ''еко'' ooooh!

# 127
  • Австрия
Евала! Аз.. признавам си, че не всяка гледка с кърмеща жена би ми била приятна  Blush

Например (за да не съм голословна):

Скрит текст:

# 128
  • Пловдив
И аз щях да кажа нещо такова - на циганите, имам предвид масовия столипиновски жител, а не абсолютно всеки циганин въобще, за какво им пука, кога се съобразяват с другите, че да им пука дали е прилично да кърмят в рейса. Все едно дали наистина е, или не е.
Не бих твърдяла, че не поставят децата си на първо място, но и не мисля, че има отношение към случката.

# 129
     Не ми пречат кърмачките на публично място, почти не ги забелязвам. Но откакто попаднах на статия за демонстрация в подкрепа на публичното кърмене (някой пусна снимка от нея по-горе), чувствата са ми противоречиви.
     При липса на каквито и да било пречки майките да кърмят свободно и където си пожелаят, демонстрацията ми се вижда показна и безсмислена, т.е. дразни. Никой не ги дискриминира, но те се борят против дискриминацията. От какво не е ясно. Това, че на разни хора гледката им е нелицеприятна, според мен не е достатъчен повод за демонстрация. Всеки човек има различен усет за естетика и не е ненормално да те подразни дори гледка на кърмеща жена. А тя не би следвало да се вълнува от мнението на случайно преминаващи.

# 130
Аз лично, когато кърмя навън, направо се събличам до кръста и закачливо пръскам минувачите със свободната гърда.

Joy Joy Joy Joy Joy

# 131
Да, преди време имаше някакво масово кърмене в Борисовата, ако не се лъжа  Thinking
Беше организирано, целенасочено и определено демонстративно. Ей това, никак, ама никак не ми харесва и не го одобрявам, защото малко или много се натрапва.
Не съм видяла дискриминирана кърмачка.

# 132
Скрит текст:
На мен пък, още ми е пред очите клип, за раждане в домашни условия. Бях решила, преди да родя да се осведомя за всички варианти, за какво ли ми беше това пусто любопитство...Най-фрапантният беше за жена с огромно разкритие, вече раждаща и виеща от болка ( чисто гола ), а пред това време, едно от трите й, ако не се лъжа деца, постоянно я дебнеше и търсеше сгоден момент да й докопа гърдите и лакомо да ги захапе. По-гротескна картинка не бях виждала, казано с ръка на сърце, пък ако ще да бъда и заклеймена от защитничките на подобни за тях съвсем естествени състояния на майчинството.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 16:16 от Julia_21

# 133
  • София
Скрит текст:
На мен пък, още ми е пред очите клип, за раждане в домашни условия. Бях решила, преди да родя да се осведомя за всички варианти, за какво ли ми беше това пусто любопитство...Най-фрапантният беше за жена с огромно разкритие, вече раждаща и виеща от болка ( чисто гола ), а пред това време, едно от трите й, ако не се лъжа деца, постоянно я дебнеше и търсеше сгоден момент да й докопа гърдите и лакомо да ги захапе. По-гротескна картинка не бях виждала, казано с ръка на сърце, пък ако ще да бъда и заклеймена от защитничките на подобни за тях съвсем естествени състояния на майчинството.

Е, това е изключение (надявам се). Звучи доста...

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 16:16 от milenaka

# 134
  • София
Ох, моля ви се, спрете с тия разкази и картинки. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт