Публично кърмене на дете

• 52 269
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 635
  • София
така е, отбива ги. не сте ли виждали по Нг как лекичко ги бутат или самите майки се дърпат, а ако малкото стане много настойчиво, и малко сритване си отнася. При шимпанзетата съм виждала как го бута с ръка и дори му се зъби и му обръща гръб.

# 1 636
  • До хладилника, който обичам
При шимпанзетата съм виждала как го бута с ръка и дори му се зъби и му обръща гръб.
Да, обичайно към 5 или 5 и малко годишна възраст, като после остава с нея още години, да се дообучава как да бъде шимпанзе.

# 1 637
При шимпанзетата съм виждала как го бута с ръка и дори му се зъби и му обръща гръб.
Да, обичайно към 5 или 5 и малко годишна възраст, като после остава с нея още години, да се дообучава как да бъде шимпанзе.
Това е защото шимпанзето като расте са му нужни белтъчини и при положение, че месото се доставя много трудно при шимпанзетата (те ловуват рядко) то се налага да се кърмят по-дълго.

но не мога да схвана аналогията с кърмения младеж у нас, при положение че месо има в изобилие...

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 16:43 от Герри

# 1 638

Моите си бяха идеално обучени за шимпанзета още преди да станат на 5.

# 1 639
Оправи и "пичатна-та грешка", че пак ще те смъмрят.

# 1 640
  • До хладилника, който обичам
Laughing горилите и много други примати не ядат месо (при горилите е почти никога, при други изобщо никога). Аналогията не е "налага се" или не се "налага", а норма и нормално ли е; в случая е. На много места по света също е, и не, защото трудно си набавят месо, или защото нямат пари за други храни хората. И освен Крали Марко, другите деца рядко сучат след 2,5-4,5 години. От антропологична гледна точка за човекът отбиването нормално се случва между 2,5-7 годишна възраст, по-често между 2,5-4,5, значително по-рядко, почти незначително, до 7. На други места, където културна ново-норма и дори мода, са изместили традиционна норма, примерно в Западна Европа, но само в някои страни, или САЩ, кърменето след 1-2 години е по-скоро необичайно; това е обвързано и с икономически фактори, т.е. дали работи майката или не, защото въпреки че се съчетават нещата, може да е по-трудно за нея, особено ако се върне на работа скоро след раждането. На изток дългото кърмене е също норма и се приема като нормално; пак там намират обичаите на западняците да отделят детето от бебе в друга стая и възпитанието чрез плач за много жестоки и груби.

Янечек  hahaha да, и моите като твоите.

# 1 641
Някои сте ги закърмили с доста простотия и агресия, в в техен интерес е по-бързичко да ги отбиете, че иначе ще стане безнадеждно.

# 1 642
Какво все го повтаряш това пошло? Да не мислиш, че се възбуждаме от голите ти цици. Просто ни е неприятно. Особено, когато на тях е закачен 2годишен.

# 1 643

Моите си бяха идеално обучени за шимпанзета още преди да станат на 5.

Joy ох, много ми стана смешно, спорове, спорове, обаче си има и веселба в темата  Laughing

И аз имах много неща да напиша по повод дългото кърмене на отраснали бебета Wink , ама не ми се търсят сега постовете.

# 1 644
Печатна, да.

Злобата и нервността са при вас.

Много е нахално да променяте другите, по вашите скопени разбирания. Кърменето не е нито незаконно, нито неморално, ншто срамно. Гледайте си вашите чавета.

# 1 645
Само ще добавя, че миналата година по Часът на Мама гостуваше една жена /дали не беше от ЛЛЛ тя мисля пише тук Wink, но не я знам/, беше с няколко деца, едно от тях момченце на около 3-4 г. може би.
Наистина не помня подробностите, защото бях пуснала ТВ като фон, но ми направи впечатление, че детето нещо се въртя, въртя, доскуча ли му какво стана, разкриви ли се и майката го гушна, вдигна си блузата и докато си говореха с водещата Дани, то започна да суче  Shocked #Crazy
Та се получи нещо като в стил "няма какво да правя, скучно ми е, я да си поцокам" и мисля май майката беше инициаторът  Crazy и то в ефир.

# 1 646
Какво все го повтаряш това пошло? Да не мислиш, че се възбуждаме от голите ти цици. Просто ни е неприятно. Особено, когато на тях е закачен 2годишен.

То 2-годишен пак добре, но има и 5-6 годишни  Laughing

# 1 647
  • София
Никой не казва, че е срамно. Просто 3-годишно, което вече ходи в детски заведение, определено разбира от отказ, и че в момента няма възможност да цока на върха на айфеловатта кула. Все пак, не говорим за 3-месечно, на което кърмата му е основната храна!

# 1 648
Стигнахме и до правописните грешки. За съжаление темата излезе извън добрия тон и то не веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт