Публично кърмене на дете

• 52 296
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 590

Офф: Има ли в животинския свят женски, които кърмят децата си 3-4 години? Не се заяждам, наистина не знам.

Едва ли?
Животните се разгонват поне веднъж годишно, съответно раждат.
Няма как да кърмят и малки, и порастнали. Laughing

Не всички животни.

# 1 591
Добре де, не е неотложна нужда, ама жената решила, преценила, че ще си го накърми. На вас какво ви пречи? Първо, не сте на Айфеловата кула, второ, не разбрахме демонстративно, демек с развяти гърди ли го е кърмила, да ме прощава потребителката, но се наложи подобна терминология.
Ей, изядохте я.

Признай си честно, ти щеше ли да кърмиш там?
Обзалагам се, че не. Peace

# 1 592
  • София
Не ми пречи кърмене на публично място нито на двегодишно, нито на четиригодишно, но туй, че тригодишното имало нужда да "цока" сега и веднага, са щуротии, на които може да повярва само някой, който никога не е виждал дете отблизо.

Аз съм виждала 3-годишно, което има "нужда" да цока сега и веднага. Ляга на земята и се тръшка и реве, че иска. Не смятам, че майка му задоволяваше свои потребности като му даваше, защото беше крайно изтощена (физически и психически) от кърменето. Просто му уйдисваше на всеки каприз.

# 1 593
  • София
happy mama®, а тебе кара ли те някой да кърмиш там?
Значи никой не може копче да каже, че АМ е синтетика и не може да стъпи на малкия пръст на кърмата, цитирам по памет, което си е така Mr. Green, егати патардията се вдигна в темата, обаче вие ще й казвате на жената до колко години да кърми?
Че нейна си работа.

# 1 594
Не ми пречи кърмене на публично място нито на двегодишно, нито на четиригодишно, но туй, че тригодишното имало нужда да "цока" сега и веднага, са щуротии, на които може да повярва само някой, който никога не е виждал дете отблизо.

Аз съм виждала 3-годишно, което има "нужда" да цока сега и веднага. Ляга на земята и се тръшка и реве, че иска. Не смятам, че майка му задоволяваше свои потребности като му даваше, защото беше крайно изтощена (физически и психически) от кърменето. Просто му уйдисваше на всеки каприз.

Това е то, храненето на поискване.

Ако го е научила да има режим, няма да се тръшка, като знае, че има определено време за хранене.

# 1 595
Значи никой не може копче да каже, че АМ е синтетика и не може да стъпи на малкия пръст на кърмата, цитирам по памет, което си е така Mr. Green, егати патардията се вдигна в темата, обаче вие ще й казвате на жената до колко години да кърми?
Че нейна си работа.

Аз не съм кърмила никъде и изобщо.
Питах теб, защото си кърмила.

# 1 596

Да де, "нужда". Това, че детето се тръшка по земята, защото иска нещо, не значи, че има нужда точно от него. Може да има нужда от внимание, всъщност. Неотложна нужда от кърмене (и хранене) имат новородените и малките бебета.

# 1 597
Е да, не е бил заплашен, но му се е допило кърма. Нищо лошо няма, поне за повечето хора.

Доста животни има. Да, разгонват се един път годишно и чесно при следващото раждане отбиват първото. Во пък има и разлика в годините при животни и хора. Причерно при конете, естественото отбиване е около годинката. А едногодишно конче се равнява на около 6-7 годишен човек.

Лекси, беше обръркване относно твоето изказване, че само който не е виждал дете отблизо може да повярва на неотложна нужда от кърма. И споменах,, че всеки ден си виждам детето отблизо. Ей така, за справка.

А лично за мен, е гнусно и недопустимо следната гледка от онзи ден, а не това да си нащърмя 3 гозишното. Четири майки с около 6 месечни сядат в заведение, гушкат и децата с една ръка, поръчват си за хапване и започват да рушат в лицата на децата. Отврат!

Не, моето не се тръшка. Научено е да си иска възпитано. Ако може, може, ако не може, не. Просто не виждам причина или логика да му отказвам.

# 1 598
  • София
Че нейна си работа.

Аз не съм кърмила никъде и изобщо.
Питах теб, защото си кърмила.
Аз писах назад, че на публични места не съм кърмила, ама какво съм правила аз не е от значение, защото всеки си има различно виждане за нещата.
Аз пък питам какво ви пречи жената, че си кърми детето до тригодишно и на Айфеловата кула. С нищо не ви пречи, нейна си работа.
Пък щом ви е толкова важно прокарайте един закон за забрана на кърменето след определена възраст и на местата, които не ви устройват. Явно ви е голям проблем. Crazy

# 1 599
  • София
Синчето не е цокало и ден, с него се цедях. Сега с дребната е друго, просто се получиха нещата от раз, но не възнамерявам да я кърмя и на 3 години, абсурд. Едно, че няма да има смисъл за нея, отделно що да рискувам и моето здраве. Не ме интересува дали някоя кърми дете и на 4 години и как изглежда това, аз в паницата на чуждите хора не гледам и не си завирам носа там, където не ми е работата.

# 1 600
  • Пловдив
А изпишка ли го, така по български, в тревичката? Wink
Че то на 3 сигурно не носи памперс и може да му се пишка. Crazy

Това за дългото кърмене на момчета и аз съм го забелязала, особено тук от форума. Naughty
1. да и в тревичка съм го изпишквала... докато беше на годинка, годинка и малко Simple Smile
2. памперс не носи доста преди да навърши 2
3. до 3 години с него не можахме да докараме - отказа се 8 меесца преди това... Виж, с дъщера ми искрено се надявам, поне до 3 да докараме Whistling

Дори в КТ е предвидено да се разрешава намалено работно време до 8 месечна възраст на бебето. Peace
Пак казвам - когато не съм запозната - не коментирам!
Намаленото работно време за майки кърмачки е 2 часа за деца до 8 месечна възраст и 1 час - докато детето има нужда!

Офф: Има ли в животинския свят женски, които кърмят децата си 3-4 години? Не се заяждам, наистина не знам.
Едва ли?
Животните се разгонват поне веднъж годишно, съответно раждат.
Няма как да кърмят и малки, и порастнали. Laughing
Вече са писали, че има Simple Smile

Надявам се, сте запознати, че една година от човешкия живот съвсем не е това, което е една година при животните...

# 1 601
Пък щом ви е толкова важно прокарайте един закон за забрана на кърменето след определена възраст и на местата, които не ви устройват. Явно ви е голям проблем. Crazy

Не, изобщо не ми е проблем.
Тя го изтъкна като голямо постижение и гордост. Wink

Значи познах, отговорът ти е "не". Peace

# 1 602
  • София
Това, което казвам аз е, че едно 3-годишно дете няма да умре от глад и жажда, ако не цока, особено ако майка му му е взела храна и напитка. Дете на 3 може спокойно да изчака да се приберат вкъщи и там да цока, щом е толкова важно. Но за тази цел майката трябва да каже на детето, че сега не може да цока, а ще почака, но пък, ето, има си вода, има си пюре. Иначе, ако ще и до пубертета да го кърми. Едва ли утре ще отиде в предучилищната или в градината да го кърми, а детето няма да умре от глад и жажда там.

# 1 603
  • София
...
Значи познах, отговорът ти е "не". Peace
Ама не разбирам какво общо има с темата. Аз не карам хората да кърмят по мой модел и да им налагам колко да кърмят.

# 1 604
  • Пловдив
това не мислех да го пиша, за да не се изтълкува погрешно, но...
Дреб беше научен, че се кърмим вкъщи и то само в спалнята... Някъде около година и половина, когато разбираше всичко, му беше обяснено... Отне около месец, за да свикне с идеята, но свикна Simple Smile
Да, кърмила съм го навън и след това, но се е случвало изключително рядко и главно - за успокоение Simple Smile Дългокърмещите ще ме разберат, за другите - няма смисъл да обяснявам... не може да обясниш с думи любовта... или вкуса на шоколада... същото е Mr. Green

Аз лично много се радвам, ако видя кърмеша майка с дете над годинка... Самата аз спрях да го правя навън, защото той беше мнооого любопитен и постоянно се въртеше, а идеята за "развятите прелести" не ми допада особено... Дъщеря ми е друга бира Simple Smile Поне до момента - засуче ли - нищо не може да я разконцентрира Simple Smile Ако продължи така - не ми пречи да си я кърмя и навън smile3534

Общи условия

Активация на акаунт