Публично кърмене на дете

• 52 325
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 575
  • София
Искането на пиене и храна са капризи?!?! Леле, горките ви деца...
Сравнявате това да поиска сок, с Ламборджини? Странно наистина.
Виждам си детето отблизо всеки ден. За разлиа от вас може би.
Явно не си ходила там, щом се чудиш на "полуден".

Много сте смотани да оппеделяте кърменето като Байганьовщина. Може да е много неща, но не и това.
Байганьовщина е да обиждате така и може би а завиждате. Знам ли акво провоира такава злоба?!
Няколко кърмеха около 6 месечни, едно китайче беше на поне 4.

Не, не съм ходила, затова питам. Надявам се други хора, дето са ходили, да разкажат.

О, да, злоба! Класика! Баш с мен не трябва да се захващаш, и то баш за виждане от близо. Е, ти нали сама каза, че не било за храната, а за това, че му задоволяваш други нужди! Как врътна сега плочата за храната и водата? И, да, на кулата едва ли е подходящото място за хранене.

# 1 576
Не ще да са случайни тия легенди за юнака, що бозал (цокал) до 25 години.

Мда. И после почва да цока от жена си, докато мама продължава да бди като орлица над синчето.

Интересно, но защо ли главно на мама синчетата бозаят толкова дълго? 
И двете ми дъщери загубиха интерес от цокането след като навършиха годинка, докато и двамата ми племенници искаха да цокат поне до 4 години (докато мама дава...)

# 1 577
ако се случи - ще е на моята, не на твоята...
За справка - синът ми го дават за пример не веднъж

А изпишка ли го, така по български, в тревичката? Wink
Че то на 3 сигурно не носи памперс и може да му се пишка. Crazy

Това за дългото кърмене на момчета и аз съм го забелязала, особено тук от форума. Naughty

# 1 578
  • София
Аз не съм забелязала подобна закономерност. Моето го отбих по мое желание към годинка и 8 месеца, защото ми писна, но тя до поне тригодишна си ме питаше няма ли мляко в гърдите.

# 1 579
Що ли ми трябваше да я споменавам тая кула...  Laughing

И аз мисля, че на три години вече няма чак такива неотложни нужди, да си кажа.

# 1 580
па живял, у видим, както се казва...
Моето мнение е, че точно не отклихването на нуждите на децата в най-ранна възраст, води до много поведенчески проблеми в зряла възраст... Не са едно и две изследванията в тази област...

[/quote]

Това не го вярвах, но след като прочетох, че:
Като каже детето - искам вода, давам вода, като каже - искам морков, давам морков, като каже - искам да цокам, давам кърма.
Смахната работа.
Освен това, че цока и яде пюре на Айфеловата кула, също така пи вода и опита и една малка глъдка шампанско. Wink Потресаващо!
Вече вярвам! Някой по-напред беше сравнил фанатичните кърмачки със сектантите. Ами... мисля, че сектантите са доста по-умерени.  Laughing

Наша близка кърмеше все още 2 годишното си дете когато мъжът й поиска развод. Интересно, че за съдът това нищо не значеше, детето го дадоха на мъжа й. Майката имаше право да го вижда 1-2 пъти месечно за няколко часа в присъствието на психолог. Също така плаща солидна издръжка на бащата

# 1 581
Не само за съда няма значение.
Дори в КТ е предвидено да се разрешава намалено работно време до 8 месечна възраст на бебето. Peace

# 1 582
Андариел, Лекси беше тази, която спомена за ниждането от близо. С теб не се захващам за нищо. Но пак си в грешка. Казах, че кърменето е първоосновно храна/пиене. Другите неща са бонус. Чети внимателно преди да се заяждаш, че и да заплашваш.

happy mama, не не съм. На кулата трева няма. Wink Но пък има достатъчно тоалетни в околностите. И си права, не носи памперс от както навърши една годинка.

Трещерица, хаха, смехория. Снимахме се доста, но виж тако кърмя точно нямам снимка. Ех! Не знам за тебе, но ние искахме да извлечем максимума от преживяването, макар и да ни беше за втори път.

Та пак питам, вие гладни и жадни ли си държите децата? Демек ако имате в себе си вода, няма да им дадете, защото сте решили така? Да не вземе да се разглези?

# 1 583
Ще се успокоява с цокане от мама като го зареже гаджето.
Имам спомен, че в темата за муньовците една форумка беше споделила подобна история, но не си спомням каква беше ситуацията. Simple Smile)

Офф: Има ли в животинския свят женски, които кърмят децата си 3-4 години? Не се заяждам, наистина не знам.

# 1 584
Андариел, Лекси беше тази, която спомена за ниждането от близо.

Едит: нищо не си разбрала от това, което казах.

Офф: Има ли в животинския свят женски, които кърмят децата си 3-4 години? Не се заяждам, наистина не знам.

Има.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 13:02 от Анонимен

# 1 585
  • София
Андариел, Лекси беше тази, която спомена за ниждането от близо. С теб не се захващам за нищо. Но пак си в грешка. Казах, че кърменето е първоосновно храна/пиене. Другите неща са бонус. Чети внимателно преди да се заяждаш, че и да заплашваш.

happy mama, не не съм. На кулата трева няма. Wink Но пък има достатъчно тоалетни в околностите. И си права, не носи памперс от както навърши една годинка.

Трещерица, хаха, смехория. Снимахме се доста, но виж тако кърмя точно нямам снимка. Ех! Не знам за тебе, но ние искахме да извлечем максимума от преживяването, макар и да ни беше за втори път.

Та пак питам, вие гладни и жадни ли си държите децата? Демек ако имате в себе си вода, няма да им дадете, защото сте решили така? Да не вземе да се разглези?

Смисълът е същият. Колкото до глада и жаждата, едно 3-годишно съвсем спокойно може да пие вода като е жадно (или сок, нектар, айрян...), а като е гладно да яде сандвич, бисквита, дори пюре. Кърмата за едно 3-годишно е последното нещо, което е въпиуща нужда от храна и течност. Направила си си труда да носиш пюре, вода и т.н., та не е като детето да е било заплашено от глад и жажда. И ти го знаеш прекрасно, не виждам как ще го отречеш, защото имаш здрав разум.

# 1 586
# 1 587

Едва ли?
Животните се разгонват поне веднъж годишно, съответно раждат.
Няма как да кърмят и малки, и порастнали. Laughing

# 1 588
  • София
Добре де, не е неотложна нужда, ама жената решила, преценила, че ще си го накърми. На вас какво ви пречи? Първо, не сте на Айфеловата кула, второ, не разбрахме демонстративно, демек с развяти гърди ли го е кърмила, да ме прощава потребителката, но се наложи подобна терминология.
Ей, изядохте я.

# 1 589
Смисълът е същият. Колкото до глада и жаждата, едно 3-годишно съвсем спокойно може да пие вода като е жадно (или сок, нектар, айрян...), а като е гладно да яде сандвич, бисквита, дори пюре.

А би трябвало и да разбере ако на момента не е възможно да яде или пие, без значение бисквита/вода или...кърма Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт