Публично кърмене на дете

• 52 372
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 530
  • София
кърмене на публични места - ок. Обаче някак по-естетично да бъде. А не като редовния номер на братчедите - вечно с извадена и доволно олигавена гърда, бебето спи в ръцете й с широко отворена уста, а тя маа гордо поли по улиците или по коридора на поликлиниката, общината и т.н..

# 1 531
Малеее, оставих темата на 30 стр. тя станала 130.

Цитат
За мен например в кърменето по моловете няма нищо крайно или необичайно. Моловете са просто големи сгради с магазини. Не е като да си кърмила на върха на Айфеловата кула или пред портите на Бъкингамския дворец все пак.

Само да река, че ако наистина за една майка е важно и смята за нормално да кърми детето си на обществено място, Айфеловата кула или Бъкингамския дворец не следва да са пречка...

Не казвам, че са пречка, а че са необичайни локации. Тази дума съм използвала - "необичайно".

# 1 532
кърмене на публични места - ок. Обаче някак по-естетично да бъде. А не като редовния номер на братчедите - вечно с извадена и доволно олигавена гърда, бебето спи в ръцете й с широко отворена уста, а тя маа гордо поли по улиците или по коридора на поликлиниката, общината и т.н..
Приседна ми баничката.

# 1 533
Циганка да кърми - такова нещо досега не съм виждала с очите си, а живея на 200 метра от циганската махала.

# 1 534
  • София
аз съм виждала, не и напоследък, но съм виждала доста. Е, няма да ги видите в моловете, защото те или не влизат там, или ще ги изгонят, а на обичайните за тях места - поликлиника, община, социално подпомагане.

Сори, че ти е приседнала, ама си е съвсем истина. Тук се обсъждат някакви дреболии за къърменето, точно като от бели, образовани жени, а никой не се сеща за брутални случаи на простотия.

# 1 535
Циганка да кърми - такова нещо досега не съм виждала с очите си, а живея на 200 метра от циганската махала.

Аз доста пъти - няколко пъти пред МД, в един супермаркет  Shocked на опашката, в магазин и др.

# 1 536
Е, да ви кажа тогава. Случвало ми се е да кърмя и пред Бъкингамския дворец (е, да, не баш пред него, а в близкото паркче), детето беше на 2 месеца. Къмила съм и на Айфеловата кула, най-отгоре, детето беше на 2 годинки. На нито едно от двете место не съм срещнала нито неодобрителни погледи, нито укор, нито забележки или проблеми. Пък и не съм кърмила там, за да се хваля после или нещо. Просто така се случи, че детето тогава искаше да цока. И между другото на Айфиловата кула яде и пюре. Също без проблеми.

# 1 537
  • Щастлива мама на 3 слънца
Първия ми досег с кърмеща жена беше в един рейс, няма да го забравя никога. Да съм била на около 6 годинки, може и по- малка. Бях с татко и имаше една жена, която кърмеше детето си. Аз се засмях и казах нещо от типа на "Тате, на тая и се виждат бозките  hahaha " , татко се обърна към мен със сериозно и укорително изражение и ми обясни, че няма нищо по- естествено и хубаво от това една майка да храни детето си. Никога няма да го забравя, защото се почувствах засрамена. Нямам деца, съответно не кърмя и никога не съм кърмила. Виждала съм кърмещи жени и, освен този един- единствен път, от който още ме е срам, никога не съм смятала, че това е грозно, отблъскващо, неестетично и прочие глупави епитети. Ей така, четейки ви и мислейки за тези неща, попитах ММ какво мисли за жена, която кърми на публично място и той беше категоричен, че няма нищо лошо и неестествено в това. Само абсолютен идиот би видял нещо пошло в това. Има коментари, на жени, които съм смятала за интелигентни, които откровено ме погнусиха. И тези коментари са около милион пъти по- гнусни от всичките кърмещи жени по света (в тях няма нищо гнусно)! Просто е отвратително тъп и ограничен този начин на мислене! Не ми побира акъла как е възможно да има 100 и нагоре страници, попити от тъпотия и защо, аджеба, никой не е заключил вече тази тема?!

много правилно си го казала и аз се погнусих от изказването на определи дами мислещи определено перверзно .Има кърмаче има мама която кърми , аз не съм видяла да се мятат цици и да се демонстрира това , а определено забелязвам това ,виждала съм много мами дискретно кърмещи.  Не мисля ,че и някой мъж ще се вре да гледа цици ,за мен един мъж ,който види кърмачка си я приема за кърмачка и нищо повече .

# 1 538
Е, да ви кажа тогава. Случвало ми се е да кърмя и пред Бъкингамския дворец (е, да, не баш пред него, а в близкото паркче), детето беше на 2 месеца. Къмила съм и на Айфеловата кула, най-отгоре, детето беше на 2 годинки. На нито едно от двете место не съм срещнала нито неодобрителни погледи, нито укор, нито забележки или проблеми. Пък и не съм кърмила там, за да се хваля после или нещо. Просто така се случи, че детето тогава искаше да цока. И между другото на Айфиловата кула яде и пюре. Също без проблеми.

Това не го разбирам - на 2 години да изпита остра нужда от кърма и то точно  там.

# 1 539

Ела се повози в трамвай 20 в съботен ден и ще видиш.

# 1 540
О, не, благодаря, точно в трамвай 20 не се качвам без сериозна причина.  Laughing

# 1 541

Това не го разбирам - на 2 години да изпита остра нужда от кърма и то точно  там.

Мдааа, ето това и аз.
Толкова е било гладно или спешно, или какво? Нали уж тук се говори "как да не го накърмя, да го оставя гладно ли да се дере". Епона, едва ли тогава е било гладно, нали?
Пък после се обяснява "ама то кърменето не е само храна"  newsm78 newsm78 newsm78 значи кърменето е каквото се сетиш за едно дете, не говоря за бебе. Ей това не го разбирам, да свързваш вече съзнателно всичко с гърда.  #Crazy Много възпитателно е това с гърдата.  newsm78

# 1 542
И да е гладно, има много варианти за храна на тази възраст.

# 1 543
Това, че вие не го разбирате си е ваш проблем. На детето му се е приискало да си хапне/пийне именно кърма. На вас като ви се оаде сладолед, примерно, защо не си хапнете пуканки, а?

Той сега е на 3, но въпреки вашиге скрупули, има моменти, когато изпитва неоложна нужда от кърма.

И да, кърменето е храна/напитка преди всичко, но и много други неща и в това няма нищо лошо.

Само болни и извратени мозъци вижат нещо перверзно обаче.

# 1 544
  • София
Не е перверзно и извратено да кърмиш 3-месечно, но 3-годишно - е.
Защото на тая възраст, кърменето отдавна е престанало да бъде преди всичко храна, а е само другите неща.

Общи условия

Активация на акаунт