Публично кърмене на дете

• 52 377
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 545
  • София
Е, сори, ама и яз не мога да го приема това! На две години е доста голямо, и така, както го обяснява потребителката, то е направо като хапване, пийване и забавление, нещо като пикник за 2-годишно дете на върха на Айфеловата кула. Несериозно е! Приискало му се!

Моля те, каква е тази неотложна нужда от кърма на 3 години? Това дете с невроза ли е, с някакво заболяване ли? Насред пустинята сте и освен кърма няма нищо друго, иначе детето ще умре от глад и жажда?

# 1 546
  • Насред хаоса
Това, че вие не го разбирате си е ваш проблем. На детето му се е приискало да си хапне/пийне именно кърма. На вас като ви се оаде сладолед, примерно, защо не си хапнете пуканки, а?

Той сега е на 3, но въпреки вашиге скрупули, има моменти, когато изпитва неоложна нужда от кърма.

И да, кърменето е храна/напитка преди всичко, но и много други неща и в това няма нищо лошо.

Само болни и извратени мозъци вижат нещо перверзно обаче.
На три години и да изпитва чак неотложна нужда от кърма?! А стига, бе. То бива, бива, ама чак толкова. Явно съм от болните и извратени мозъци.

# 1 547
Ех, какво ли би казал Фройд за тази неотложна нужда от кърма на 3 години, когато оралната фаза трябва да е завършена отдавна Simple Smile)))

# 1 548
Не е перверзно и извратено да кърмиш 3-месечно, но 3-годишно - е.
Защото на тая възраст, кърменето отдавна е престанало да бъде преди всичко храна, а е само другите неща.
От един момент нататък Мама има нужда да кърми, а не детето да се кърми.
Познавам я тази психологическа нужда да го гушнеш и накърмиш, пък то вече голямо...
Това е като пристрастяване към някакъв ритуал.

# 1 549
Нещо с неврозата май сте вие. Детето, слава Богу, е здраво и много щастливо.

И със сигурност не кърмя, защото аз искам, едва ли не насила. Като каже детето - искам вода, давам вода, като каже - искам морков, давам морков, като каже - искам да цокам, давам кърма. При положение, че имам, защо да не дам. Вашите деца като поискат вода, вие какво? Не може сега, ще седиш жаден, или няма вода, ето ти сок. Така ли им казвате?

Смахната работа.

И що да не ни е весело. В крайна сметка, ако не живееш щастливо, тогава за какво?!

Освен това, че цока и яде пюре на Айфеловата кула, също така пи вода и опита и една малка глъдка шампанско. Wink Потресаващо!

# 1 550
Освен това, че цока и яде пюре на Айфеловата кула, също така пи вода и опита и една малка глъдка шампанско. Wink Потресаващо!

Потресаващо наистина - и за глъдката, и за шампанското.

Иначе моето дете и от по-малко от споменатата възраст, като поиска вода/храна/WC и прочее нужди, може да изчака известно време ако преценя, че не е подходящо мястото/времето/ситуацията.

# 1 551

И със сигурност не кърмя, защото аз искам, едва ли не насила. Като каже детето - искам вода, давам вода, като каже - искам морков, давам морков, като каже - искам да цокам, давам кърма. При положение, че имам, защо да не дам. Вашите деца като поискат вода, вие какво? Не може сега, ще седиш жаден, или няма вода, ето ти сок. Така ли им казвате?

Смахната работа.
Както ги свикнеш, Епона. Моите деца след 2 години някъде навън почти не съм ги кърмила. Те си знаеха и драми не е имало никакви. Дори и да са искали в редки случаи, са били достатъчни големи, за да приемат и друго / за успокоение най-често са искали/ и пак всички да са щастливи. Е, вероятно е имало и някои изключения.

# 1 552
  • Насред хаоса
 ooooh! То по тая логика, като стане тийн и ти каже "искам цокам" (Боже, каква смотана дума!), пак ли ще му дадеш?

# 1 553
  • София
Ще се успокоява с цокане от мама като го зареже гаджето.

# 1 554
Не е перверзно и извратено да кърмиш 3-месечно, но 3-годишно - е.
Защото на тая възраст, кърменето отдавна е престанало да бъде преди всичко храна, а е само другите неща.
От един момент нататък Мама има нужда да кърми, а не детето да се кърми.

Точно така мисля и аз. Peace
Не съм кърмила и не знам какво е усещането, но мисля че дългокърмещите майки задоволяват предимно свои потребности.

# 1 555
Не сме опъвали нищо, спокойно. Изкарахме един чудесен полуден. Да чака, да чака, няколко часа, или да вземем да слезем, защото на вас не ви е угодно. Ако някой се държи като бай Ганьо, то това сте вие. И не бях единствената кърмачка. Не изпадайте в инфарктни състояния. Имаше още няколко, от различни култури. И разнообразието от останали посетители нямаше нищо против. Гаранция! Ама тука сте много специални.
Г-жа Броненосец, той от новородено си е на поискване и не смятам да му променям,;каквото и за било, заради нечии чужди предразсъдъци.
Ла Сомбра, той казва "искам ДА цокам", а не "искам цокам". Първо, думата си е съвсим нормална. Грозна е толкова, колкото и самото цокане. Второ, дълбоко се съмнявам, че ще го прави до тийн възраст. На 3 е доста далеч от пубертета. Не изперкулясвайте!

# 1 556
Да, Бай Ганю на Айфеловата кула! Само че е Буля Ганка на Айфеловата кула! Детето цока, яде пюре, а, да шампанското! Опънали сте бохчата, като чета.

Точно, ама много точно! Peace
Излагация до немай къде! Shocked Shocked Shocked

# 1 557
  • Пловдив
хепи мама, не коментирам неща, които няма как да знам...
Всяка майка, която се вслушва в детето си, би разбрала кога е настъпил момента...
Не веднъж съм писала, че когато синът ми ми каза, че оставял млякото на бебето, не му повярвах... Е, така и не си поиска повече Simple Smile Аз, от своя страна, не съм му и предлагала Simple Smile
Надявам се, един ден и дъщеря ми са се отбие така плавно и без стрес!

# 1 558

И със сигурност не кърмя, защото аз искам, едва ли не насила. Като каже детето - искам вода, давам вода, като каже - искам морков, давам морков, като каже - искам да цокам, давам кърма.
Като каже искам кинти даваш кинти. Като каже искам Ламборджини даваш....
На мама синчето не се лишава от нищо нали?

# 1 559
  • София
полуден на кулата? Какво толкова има да се прави половин ден на кулата? Масички за пикник ли са сложили?
Ами, точно като Бай Ганю във Виената сте били! И другите ли кърмеха 3-годишни?

Общи условия

Активация на акаунт