КГБ = Клуб на Готините Баби - 149.

• 60 701
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Кубрат/ Пишурка

Светълчо, ще стане - подръж ги повечко, все ще се покаже слънчо. При нас пак се размина дъжда, само дето носих чадъра! Ама духа един силен и студен вятър...брррр! Като спре - напича! Ту се обличаш, ту ти става топло! Шантава работа!
А Кариното пиле ...Карииии, напиши го в нашите рецепти!

# 241
  • София
Mилимоички, чета и не остава време да пиша. Не, че не се миткам из фейса. Но-о-о-о-о, това е.
 Изпаднала съм и в чушково-доматено-патладжанена фиеста newsm61
БЛАГОДАРЯ ЗА ПОЗДРАВИТЕ КЪМ КРИСКО - ЗА ИМЕННИЯ ДЕН И ПЪРВИЯ УЧЕБЕН.
НА ДРУГИТЕ НАШИ ПЪРВОЛАЦИ -ЛЮБИ,КАТИ, ВЛАДИ, СОФИ - УСПЕШНА И ВЕСЕЛА УЧЕБНА ГОДИНА!
НА ВСИЧКИТЕ ВИ ПО-ГОЛЯМИ УЧЕНИЦИ СЪЩО СПОРНА ГОДИНА.

На учителки-колежки безпроблемна учебна година. Аз засега ще почивам - няма да работя.
Шпунц, правя вече 3-та доза от мързеливата лютеница - хареса се.
ММ тръгва довечера на работа - стискайте палци - а дано!!
Отивам да правя кюфтета за работника..
  Hug Hug  bouquet  bouquet Heart Eyes Heart Eyes за всички

# 242
Янче Hug ето я рецептата  за пилето от Кари. Трябва да я имаш-от 13 септември е...

"Една рецепта за пиле препоръчвана от тези фирми които обработват мозъците за успешно отслабване. Правя я веце няколко пъти и грешка няма. Та тя е следната
Едно цяло пиле се измива хубаво, вместо вътрешностите (тук го продават напълно чисто и празно) вътре се слага една измита, но не обелена глава чесън и половин лимон.Аз понякога добавям стръкче розмарин.Това е, НИЩО друго.Във фурната се слага тава пълна до половината с вода.Върху тавата се слага скарата от печката ,а върху скарата пилето.Пускате на 180 гр и това е.Препоръчвам ви.Хем вкусно, хем диетично.Кожичката става загоряла приятно и хрупкава,месцето вкусно ,а цялата мазнина  изтича върху тавата отдолу "
Светлето пише ,че трябва и  с малко сол да се  посоли...

Благодаря зя рецептата за динените кори. непременно ще я пробвам.
Аз днес за обяд направих подлучени червени чушки- печени , обелени , нарязани на парченца и запържени в малко олио, осолени леко,след това се разбъркват с подлучено кисело мляко. Става много вкусно. Отдавна не бях правила. Това беше първото ядене ,което ядох в къщата на ММ като пристанах у тях.
Направих и малко кьопуло-накълцано- една купа.
Бях забравила за чушкопека , та го изкарах и си опеках чушките и патладжана. патраджаните да от тънките и по малки , та стават за чушкопека.
За вечеря сготвих кисело зеле с кокошка. ММ домъкна една кокошка от Кауфланд , но много хубаво месото. Ядяло му се кисело зеле. Бялото месо го отделих ,ще го направя нещо друго ,че месото ми  дойде в повече. Сварих го и запекох в тавата . подходящо ядене за времето на вън.То направо си мирише на есен , навън пак е притъмняло , като нощ стана вътре , едва виждам буквите на клавиатурата.
Кари ,като пишеш какви жеги е при вас.... , а тук какви дъждове и чудо. Сега Нова година ли ще посрещате ? Пак работа за баба- пенсионерка hahaha Весели празници !!!!

Приятна вечер момичета !!! 1dating cheers

# 243
 wavey wavey :wavey:Eхооо....
Сега си влизам в къщи, цял ден съм в разход.
Довечера съм мома-англичанка, дано бързо си свърша домашните задачки и остане време за форум.

Имам много неща да чета и още по-много да ви казвам....
Време е някой да измисли аудио-форум - докато бъркаш манджите, простираш или гладиш, прослушваш  написаното и си казваш, това, което имаш в отговор...

Спокойна и мързелива вечер, милимоички.

# 244
Привет, момичета!
Всички сме пъргавелки и аз направих сладкото от смокини и боровинки.Много ми са видяха евтини на пазара- смокини 2,50лв., боровинки- 5лв.
Сега пека и тиква  на ММ, че от тези дъждове доста ще имаме за зимата.
..............................................
Майя, успешна работа на съпруга ти!

# 245
  • София
 То зимнини,то туршии,то сладка,то рецепти. Hug
 Аз нищо не правя тези дни.
Сега пък Елина дига температура,дано не стане с нея като Вели.
Той си е у дома. Пие лекарства. Имаше едно време на Мирча Кришан една сценка за "Митре....
 Отделно старците всеки ден ме сюрпризират,ту бъбреци го болят,ту сърце,ту жлъчка,ту гръб,ту крака,ту запек,ту му се гади,ту го втриса. Sad
 Тази вечер ми стана много приятно  ,че ми се обади Танита ,питаше за Вели. Много мило ми стана.
Изгорял и компютъра и не може да пише и чете. Поздравява ви всичките.
Майче нека  е доходна и трайна работата на ТМ.
Кари спокойно и щастливо посрещане на Новата година.
 Айша не видях тортата на Ани и снимки от рождения и ден.
 Луси не видях и вашите снимки.
 Много хубави децата  първокласници и г-жа Йорданова с новия тоалет.

# 246
  • София
Добър вечер от студена, дъждовна, зимна София.  Cry
Тъмно и мокро - все едно е ноември. Дано тогава да е по-приятно времето.
Мая, успешна работа на ММ. Дано е лека, доходна и да се задържи дълго време на нея.
За сладка и туршии няма как да се включа - само чета. Опитвала съм киселите динчета - не бях впечатлена. Беше ми много солено. А днес на нашия уж скъп пазар в Лозенец/до работата/ имаше едри смокини - 2.50 кг. Янке, направо си представих как ти ги пращам. Че и пощата е до пазарчето. Но ще пристигнат направо приготвени на сладко. Няма ли Лидл в Кубрат? Те есенно време често пускат на бройка - 0.30 - 0.40 лв.
Пилето ще се пробва скоро. Светалчо, аз мазнина не слагам като го пека. Само леко намазнявам за да се полепят подправките по кожата. Като пека сипвам бяло вино и вода.
После пак ще ви нагледам, че сега съм обсебена от петрола - вдига се. От обяд до сега съм на + 29 лв, а само с 10 барела. Ако бяха 100 ...

# 247
              Ето съм и аз!
              Флоооооооо,ти ли щеше да събираш черните котки около нас??? Идвай ,мила,с чувала,че направо ми се плаче! Плевен и Солун ми се засичат в една и съща дата и сега съм в чуденка - къде!  newsm78 ММ сам няма да отиде на срещата,а не знам дали ще има място за него в екскурзията.....а сега ми кажете как да го оставя сам и какво да правя!Направо ми е гадно та гадно!
              Римарче,май на 27-ми ще се срещнем без значение,че сме в различни групи.За себе си реших,че няма да е Плевен,ама много ми е кофти.Та май решение ще взема в последния момент.Или от двата стола ще падна на земята! #Crazy
              Мая,успешна работа на ТМ и направо ти завиждам,че си у дома!Днес се прибрах направо разбита от тръстиката.
              Няма да правя нищо от дини,ама от тези смокини направо улях клавиатурата и като няма кой да ми направи /преди свеки ни зареждаше/ ще трябва да стигна до пазара и да се пробвам сама.За сега деца на работа,деца у нас и пазара .....не остава време за него.Ще пробвам в събота.
              Кари,ще пробвам твоето пиле ,ама аз си имам една калена тава с поставка за пилето и ще пробвам в нея.Сипва се вода в стърчащата част,пилето се нанизва на нея,а мазнината изтича от страни в тавата.Нещо подобно на бирената бутилка дето използват за пиле,но си е тава.
              Шпунц,дано Елинка се размине с вируса.Аз ,дето рядко боледувам, от едната седмица сред сополи и кихавици се мъча да устоя,но гърлото ми гори и сълзи ми текат като река.Втриса ме от време на време та съм си надула топлото и съм се омотала като кадъна.
               Зачезвам,че някой звънка по телефона.

# 248
  • София
Ура, Дидиа. Радвам се. Айша каза, че имало места, но часа на тръгване и е много ранен.

# 249
С голямо закъснение, но....... УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА на всички внучета на готините баби! Бележниците да са пълни с шестички, първолаците да се научат бързо и лесно да четат и пишат, на бабите здраве, за да помагат!

Вчера не  стигна време за компютъра. Бях в училище, после в детската градина на тържество на внука, следобяд у сестра ми. Днес имах гости и чак по късни доби седнах да ви  нагледам.
Лека нощ на всички!

# 250
  • ВАРНА
Здравейте момичета! Hug
Сутринта се успах и сега прочетох, че салатата е предизвикала интерес. Янчето е написала рецепта, аз добавям още карфиол, краставички, скилидки чесън и вместо пипер слагам камби.
Оказа се че съм ви подвела с наименованието, това което правя не е дунавска салата за което много се извинявам  Embarassed
Ето истинската рецепта

Дунавска салата - "Домашно консервиране" 1979 г.Земиздат
3 кг капия, 4 кг зелени домати, 2 кг моркови, 800 г лук,
600 мл оцет, 500 мл олио, 150 г сол, 20 г черен пипер, 20 г бахар, 10 г дафинов лист
Продуктите са за 10 буркана.
Лукът и доматите се нарязват. Капиите се бланшират за 2-3 мин, веднага се охлаждат със студена вода и се режат на ивици. Морковите се режат на колелца и бланшират 6-8 мин.
В подходящ съд  зеленчуците се смесват, заедно със солта.
Във всеки буркан се слагат 50 мл олио, 60 мл оцет, 2-3 зърна пипер, 2-3 зърна бахар и 1 даф.лист. След това се натъпкват със зеленчуковата смес, запечатват се и се варят 25 мин.

Шпунци,  Hug, дано се размине Елинка.

Лека нощ на всички! smile3524

# 251
  • Кубрат/ Пишурка
 Добро утрооо! Хайде на кафето:

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СОФИЯНКИ!

# 252
  • ВАРНА
Добро утро!
Янче  Hug, благодаря за кафенцето
Честит имен ден на Софи на Яжка, Софи на Мери и Люби на Дидия! Да са здрави и щастливи!
Честит празник на столичанки!

Хубав ден на всички!

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 07:18 от Мари М

# 253
  • в малка спретната къщурка
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,НА ВСИЧКИ,КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!  bouquet  bouquet  bouquet

Нека,като девиза на София-Да растем,но да не стареем!

# 254
  • София
Добрутро и от мен!

И честит празник на София на Яжка, на малката ученичка София, на първокрасника Любчо и на всички, които празнуват днес! Да сте живи и здрави и щастливи!

Честит да ни е празника, софиянки!

Сложила съм закуската и след малко вдигам малчугана да се справя с нея и после училище.  Laughing

Аз с кафето на Янчето допивам и с музиката на Фури съм готова за днес, а на вас желая усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт