Ели

Покрай тръстиката съвсем забравих за днешното дело на нашия любимец

Благодаря ви за споделените статии за въпросното дело

Ето накратко за какво иде реч в тях..Само да ви кажа, че превеждам онова, което засяга нашия Мурат Йълдъръм..
Днес в 19 Върховен наказателен съд в Истанбул беше гледано делото срещу актьорите Кенан Имирзалъоглу, Мурат Йълдъръм, Сарп Апак, Еенгин Гюнайдън, Хакан Йълмаз..Всички те са обвинени в употреба, търговия и доставяне на наркотици..
Ето какво каза Мурат Йълдъръм: На 35 години съм. Дойдох в Истанбул да следвам в университет..И докато следвах в университета, започнах да се занимавам с актьорство..Първоначално го правех заради самия себе си, но сега върша тази работа и заради родината си. При положение, че не бяха намерени наркотици нито в дома ми, нито в колата ми, нито върху мен и също така, че при положение, че не съм се срещал нито веднъж с търговец на наркотици, съм обвинен в разпространение на наркотици..Причината да съм тук е тази, че аз като един актьор в телефонен разговор казах, че гледам филми..В полицейското управление ме попитаха: Колко често гледате филми? Казах им, че след мача гледаме филми..Именно заради тези мои думи ме съдят сега.
Председателят на съда каза на Мурат Йълдъръм, че има медицински рапорт, в който се казва, че Мурат Йълдъръм е употребявал наркотици..
Мурат Йълдъръм: Аз никога не съм употребявал наркотици..Веднага след отвеждането ни в полицейския участък ни направиха 5 теста.В нито един от тях не бяха открити наркотични вещества..В този ден през пет минути ни правеха тестове. Обстановката там беше силно напрегната и объркана..Именно в такава обстановка ни бяха правени тестове..Там имаше голяма навалица..Искам отново да ми се направят тестове..Не съм употребявал наркотици..Желая да ми се направи тест с косъм..
Адвокатът на Мурат Йълдъръм е казал, че веднага след случай със задържането са взели рапорт от Съдебния медицински институт..Прокурорът му отвърнал: Да бяхте се обърнали към съда и по този канален ред да бяхте направили тестовете.. Адвокатът: Не се сетихме за това..
Мурат Йълдъръм е казал, че е пушел ръчно свит тютюн..
Мурат Йълдъръм: Употребявал съм такъв тютюн общо 4 месеца..И моите телефонни разговори са от това време..За 8 месеца само 6-7 пъти съм споменавал думата,, филми ,, в телефонните си разговори..Но тези мои разговори нямат нищо общо с наркотиците..
И докато даваше своите показания Мурат Йълдъръм забеляза, че прокурорът не го гледа и Мурат му каза: Но вие не ме слушате!
Но адвокатът му посочи председателя на съда и му каза: Г-н Съдията те слуша!
След Мурат Йълдъръм започна изслушването на свидетелите..Като свидетели бяха привикани двамата полицаи, които са претърсвали къщата на актрисата Дуйгу Йетиш..След тях в салона влезе бившата съпруга на Мурат Йълдъръм - Бурчин Терзиоглу.. Съдията я попита: Ти полицай ли си? Учудената Бурчин отговори, че не е..Също така каза, че тя няма родствена връзка с обвинените, но е бивша съпруга на Мурат Йълдъръм..Съдията й каза: За това, че сте бивша съпруга на Мурат Йълдъръм, вие не сте длъжна да давате показания. Ако желаете можете да го направите, но ако не желаете можете да си вървите.. Бурчин Терзиоглу отговори: Не желая!
И Бурчин Терзиоглу, която отказа да даде показания като свидетелка, напусна салона без да погледне дори и за миг Мурат Йълдъръм, който седеше на обвинителната скамейка..