Другият наш възможен живот

• 97 563
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 60
бон*бон,
 не четеш  Peace

- раждаш на 18, но не си осъзнал какво е отговорност; резултат лош родител;

Това изобщо, ама изобщо не е вярно.
Понякога прекаленото чуство за отговорност прави родителството абсурдно занимание.
Да обичаш децата си е достатъчно условие за добрия родител, а отговорността ще си дойде с детето.

# 61
  • тук-там
Явно, вече слагат някакви опиати в портивозачатъчните ooooh!

# 62
Лаура има подфоруми пълни с теми за нещата които ти се говори  Peace

Цитат
Умирах си да пусна тема в която да си говорим за обувки и дрехи, но реших, че в нея циркът би бил по-голям отколкото една кротка дискусия по темата, която разискваме няколко дни. Мислех си също дали да не дискутираме творчеството на Ди Ейч Лорънс понеже видях, че някоя от вас спомена стрийм ъф коншъснес в съседната тема. Изобщо, теми много. Но предпочетох да не губим инерцията. Обещавам ви скоро да си говорим за пътешествия, скъпи дрехи и други интересни неща.

Мързи ме да търся. А и вече имам сплотен фен клуб, който ме следва навсякъде.

# 63

Т.е. пиклата, която безотговорно ражда на 18, е по-отговорна от някой, който на 30 не се е решил да има дете? Страшна логика, евала.
По-добре да го роди вместо да направи аборт според мен.
Макар че сега мисля така. Може ако в това положение е дъщеря ми да взема и да си променя мнението.....знам ли колко ще ми се развинтят бурмите до тогава.
Не става дума дори за аборт. Забременява, защото скоро ще й е време, разбираш ли, завършва средно и трябва да изпълни плана на петилетката, преди да навърши 20. Пак питам, отговорно ли е? Говорите за имането на деца и отговорността, все едно който няма деца е малоумен, мързелив, безотговорен, полза от него като човек няма и я по-добре да вземе да се самоубие, че диша ценен въздух.
Ами не смятам пък, че целта на моето раждане или това на мъжа ми е била да имаме дете. Въпреки че планираме.
При цялото ми уважение всеки път, когато видя някой да говори за деца и отговорност, първата ми мисъл е "този човек се чувства толкова изостанал покрай децата си, че се опитва да ги изкара най-важната цел в живота". Звучи точно като обвинението, което отправяте към бездетните авантюристи, нали? Защото реално е същото.

Zon, чета много внимателно. Децата са еманацията на отговорността. Който няма деца, не може да поема отговорност. Чувала съм го достатъчно пъти и много добре разпознавам нюанса.

# 64
  • Tам през Атлантическия океан
Лаура има подфоруми пълни с теми за нещата които ти се говори  Peace

Цитат
Умирах си да пусна тема в която да си говорим за обувки и дрехи, но реших, че в нея циркът би бил по-голям отколкото една кротка дискусия по темата, която разискваме няколко дни. Мислех си също дали да не дискутираме творчеството на Ди Ейч Лорънс понеже видях, че някоя от вас спомена стрийм ъф коншъснес в съседната тема. Изобщо, теми много. Но предпочетох да не губим инерцията. Обещавам ви скоро да си говорим за пътешествия, скъпи дрехи и други интересни неща.

Ясно , нужна ти е публика  Peace

Щом имаш такава нужда , разбирам.

# 65
Някои хора не са способни да носят отговорност за собственият си живот и себе си.  Peace
Нима обаче точно те го осъзнават и правят съзнателен избор на базата на това?

# 66
Лаура,
едно нещо много ме човърка...
Баба ти имала ли е черен тиган?

# 67

Цитат

Публиката има нужда от мен. Отнасям се с нужното разбиране.

# 68
бон*бон,
 не четеш  Peace

- раждаш на 18, но не си осъзнал какво е отговорност; резултат лош родител;

Това изобщо, ама изобщо не е вярно.
Понякога прекаленото чуство за отговорност прави родителството абсурдно занимание.
Да обичаш децата си е достатъчно условие за добрия родител, а отговорността ще си дойде с детето.

Гери, за съжаление в някои случаи, отговорността не идва с детето.  Peace

# 69
Лаура, поздравявам те за избора и силно се надявам наистина да е избор, а не стечение на обстоятелствата.
Силно адмирирам всеки, решил да не следва стадото, без това неследване да взема извънзаконни трасета.
В XXI-ви век все си мисля, че е редно всеки сам да взема решенията, които касаят личния му живот.
Каква е тая преломна възраст от 30 години, не зная и ми е чудно. Аз съм на 33 и намирам себе си за млада и с предстоящ на хоризонта живот, евентуален план за дете, което предвид проблемите ми, няма да стане спонтанно, но и не държа да стане веднага ....

# 70
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Направиха ми забележка, че предишният изглеждал много вулгарно и реших да се съобразя.
Предишният беше по-хубав, имаше закачка в него.

# 71
бон*бон,

имането на дете не задължително. Нямането не прави някого автоматично безотговорен, както и обратното - имане - отговорен.

Просто има хора, които осъзнават, че имането не дете не е за тях и правят осъзнат избор; не могат да бъдат 'съдени' за избора си.

# 72
  • волно калдъръмче
Мога да говоря само от собствен опит - сингъл не съм била след 16 годишна възраст (е, само за някви кратки периодчета), винаги е имало по някой момък до мен, така че плюсове от това не мога да извадя, въпреки, че са ми ясни - свобода, свобода, неангажираност... Плюсовете да имаш дете - любов, неизпитвана досега, щастие и радост безгранични и ставаш по-отговорен. Grinning
Бих посъветвала 30-ина годишните да забавят с някоя и друга годинка, ако им е гот така. После животът се променя коренно.
О, и аз мислех така. Питай как е на 33 или на 40 когато си родил на 22-25. Не е зле, да ти кажа. Който си го вземе рано - преди 30-33, както казваш ти, почти губи шансът да усети чара на 33 и нагоре  Wink

Е, ми то все ще пропуснеш някакъв чаровен отрязък от време, който няма да имаш възможност да изживееш без дете никога. Laughing На мен на 22 - 25 ми бяха най-лудите години, не си ги заменям. Naughty  Grinning
Чаровният отрязък с това е най-чаровен - детето ти е пораснало, не че го няма. То първо ти дава път, а после и ти на него.

# 73
Скрит текст:

Цитат

Публиката има нужда от мен. Отнасям се с нужното разбиране.

Както казва Тони Димитрова - "Явно имат нужда да ме слушат, а аз явно имам нужда да им пея." Simple Smile

# 74
Аз мога веднага да посоча конкретни и специфични разлики в живота ми с деца и без.

Имам кафяв колан по айкидо. Без деца щеше да е черен. Някой ден може и да стане черен, но вече ще тренирам заедно с децата.

Имам електронно пиано. Без деца вероятно щеше да е малък кабинетен роял. Някой ден ще имаме роял, на който ще свирим всички- и аз, и децата.

Имам магистърска степен по философия. Без деца щях да съм доктор. Годините минават и помъдрявам, така че в следващите години смятам да избера правилната докторска програма.

Без деца щях да се мъча да пиша роман. Сега имам написани доста детски приказки.

Без деца щях да съм слаба. С деца също съм слаба и знам дори повече за грижата за тялото и фитнеса.

Без деца щях да имам време за много неща. С деца правя тия неща за една десета от времето, в което ги правят сингълите. Нали знаете- всяка задача се раздува, за да заеме отделеното й време.

Без постоянен мъж щях да пробвам много мъже по един начин. Сега пробвам един мъж по много начини.

С мъж и/или дете успях да практикувам скално катерене, малко пещернячество, да свиря на пиано, да тренирам, да планинарствам, да стигна до Япония, да обядвам с президента на Европейската централна банка, да си намеря втори мъж, да завърша магистърска степен.

Глупаво е да мислиш, че всички опции ще са вечно отворени. Много неща не са точно на една ръка разстояние, а са също толкова далечни, колкото и за хората с деца.

Ето, виждаш ли, че можеш да разговаряш с мен без да си причиняваш сърцебиене. Много хубав пост, харесва ми. Не съм съгласна с последното. Perfection promised, but never achieved, is the greatest sadness of all. Това го намерих като плакат закачен над леглото ми в студентската квартира. Не го свалих, хареса ми. Бих се чувствала... да кажем дискомфортно, ако знам, че мога да имам кабинетен роял, но поради нвкаква причина трябва да се задоволя със синтезатор. А също и ако знам, че трябва да поставям знак N/A на някои неща от списъка с постижения  към които се стремя. Наясно съм, че вероято се лишавам от много неща, човек няма как да има всичко на този свят.

Общи условия

Активация на акаунт