Другият наш възможен живот

• 97 826
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 2 925
  • София - Рим и обратно

Сори, не съм гледала дори и минутка турски сериал, не мога да разбера къде е майтапът и кой е Али.
Али Ръза аспириноманиака. Joy

Стремежът към непрекъснат фън и забавление го е имало и точно преди краха на Римската империя. Тоест символ е на деградадацията открай време.

# 2 926
  • Куциндрел
Кафе, кат минат онея с метлите ща питам. Crossing Arms
Скрит текст:

# 2 927
 Маргиналите са всички, които не са женени, заможни и отговорни.

За жалост, моите близки, любими, приятели, като гледам, все по една от тия характеристики не покриват...

На мен пък такива хора не ми пасват, и най-големия ми ужас е че трябва да контактувам с тях докато чакам детето от училище. Иначе успешно ги избягвам и не прекарвам повече от десет-петнайсет минути на едно място с такъв комплект от качества, главата ме тресва.

# 2 928
  • София
За това иде реч, макар че не толкова буквално.

Не се хващам за думите, подборът е важен, по принцип зад него стои някакво намерение- или несъзнателно виждане. Така че е важно дали ще кажеш "приятел" или "познат".

Аз се старая да говоря с точност: има едни 11-12 души в най-тесния ми кръг; по-широк социален кръг, имам и доста повече "познати", което значи нещо съвсем друго. Там е шарения, но това няма голямо значение.

Сори, не съм гледала дори и минутка турски сериал, не мога да разбера къде е майтапът и кой е Али.

За мен обаче двете думички са заменяеми - отдавна, даже твърде отдавна.

Ти може и да пресмяташ точна бройка, но аз от личен житейски опит знам, че понякога тези, които си етикирал само като ''познати'' са всъщност хората, които те издърпват от калта. А пък тези с красивото надписче ''приятели'', са честичко индивиди, които в критична ситуация ти казват Сори, нямам време, зает съм.

Всеки един от тях може да принадлежи на този, явно лелеян от теб, кръг на ''сериозни, семейни, заможни".

# 2 929
 на практика, най-забележителните членове на обществото, допринесли най много с някакви постижения на които да се наслаждаваме, са точно тия дето не са женени, сериозни, отговорни и богати, а точно обратното.

Примери, моля.

# 2 930
  • София - Рим и обратно
Ирис, споко, още някоя и друга година и ще се сведат до минимум тия контакти - децата сами си ходят на училище. Аз дори на род. срещи не ги познавам почти.

Сеса, нека замитат, то веселото е за момента Crazy, а пък и добре, че никой не ни обръща внимание колко ни е лошо hahaha.

# 2 931
Пък и на практика всякаквите там допълнителни занимания - като грънчарство, изучаване на рейки, кунг-фу и шиене на пачуърк са прекрасни... но крият елемент на отчаяние...

Абе какви сте специални хора тука, щом всякакви занимания по интереси за вас крият елемент на отчаяние и скучаете, докато пишете разкази?   Grinning

Поне половината ми приятелки не ходят на работа, щастливи и самоуверени, и се занимават с куп различни неща, включително и с благотворителност.

Единствената ми по-близка личност, която бих могла да нарека отчаяна е една висококвалифицирана медицинска сестра, чиято работа е много стресова (със сърдечни пациенти), има две деца, едното с проблем, и партньор, за когото не е омъжена.  Но от домакините не се сещам за скучаещи или отчаяни.

Съгласна съм обаче с това, че някои хора силно се нуждаят от външен стимул, а други не чак толкова.  Зависи много от човека, от нагласата, но оставането вкъщи само по себе си не непременно означава скука. Кой каквото направи с времето си.   Heart Eyes

# 2 932
Ирис, споко, още някоя и друга година и ще се сведат до минимум тия контакти - децата сами си ходят на училище. Аз дори на род. срещи не ги познавам почти.

Оф, дано, че полудях 15 дена да дремя пред училището и да слушам за мъжа, фирмата му, по-големия брат на детето, чия козметичка е най-добра и къде били на почивка...

на практика, най-забележителните членове на обществото, допринесли най много с някакви постижения на които да се наслаждаваме, са точно тия дето не са женени, сериозни, отговорни и богати, а точно обратното.

Примери, моля.

Мариус Куркински. Сега ти  кажи един качестевено увеселяващ или възвисяващ ни индивид, който да е женен, верен, стандартен и отговорен. Grinning

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 16:28 от Iris04

# 2 933
Прекалено грубо и брутално разбирате нещата. Не става въпрос за брак, деца, пари.

Става въпрос за това, че винаги е имало хора, които са конструктивни и такива, които са забележителни, но са по-скоро разрушителни и/или саморазрушителни. И двата вида не се смесват, или поне не успешно.

Но ще кажа кой със сигурност не е променил света: някой, който се е грижил само за собствения си имидж и задник.

# 2 934
  • София
Не скучая когато пиша, ако визираш мен. Скучая когато съм вързана да домакинствам и да гледам дете. Тоест, дори когато ходя на кикбокс и пиша, пак не чувствам живота си смислен. За мен работата е важна, при това работата навън, сред хора.

Явно познаваме различни хора, Justem. Домакините, които аз познавам, са отегчени и отегчителни, освен за деца, манджи и козметика почти не мога да ги хвана да говорят за друго. А, и за намаления на дрехи по моловете.

# 2 935
Домакините, които аз познавам...

...вероятно са станали тъпи домакини, защото изначално са били тъпи и бездарни, та и затова такива са им темите.

Тоест те са домакини, защото са тъпи, а не са тъпи, защото са домакини.

Домакините, които аз познавам, са съвсем друга бира.

# 2 936

Примери, моля.

Мариус Куркински. Сега ти  кажи един качестевено увеселяващ или възвисяващ ни индивид, който да е женен, верен, стандартен и отговорен. Grinning

Брад Пит.

# 2 937
  • София
Разбира се, не се и съмнявам, че както на ССФ мъжът и е пирфектен, децата и домът също, то и домакините, които познава са S-класата на вида  Laughing

Оставям ви, че колкото и да не ми се иска, но трябва да направя една супа на детето. Не съм готвила от...2 седмици май, не знам. Време ми е да го отменя този мой мъж за малко  Sunglasses

# 2 938
Като говорим за готвене, повечето известни готвачи по ТВ са семейни, стандартни, отговорни и забавни- и готвят. Без Джулия Чайлд, тя е омъжена, но без деца.

Иначе ония типове с Октомврийската революция са били по-скоро бедни, брутални, малко луди за времето си...но не знам дали това е точно "принос" или една голяма беля...

# 2 939

Той не е Брад Пит, а вече е Бранджелина и са достигнали конформизма от обратната страна, заобикаляйки през максималната изчанченост.

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 16:51 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт