Другият наш възможен живот

• 97 867
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 2 970
Нима за вас е осмислено да си дадете малкото бебе/ дете на ясла/градина по цял ден и вие да работите същото в друга градина? Нима си струва да си продавачка / касиер в банка, рецепционист в хотел, камериерка и т.н. ,а децата под 5 да са на отглеждане другаде? Изкарването на доходи стигащи за джобни и просто ходене на работа заради самото ходене на работа ми е нещото ,което не искам да ми се случва ...
А за другия мой възможен живот мога само да спекулирам .

Смислено е ако единият доход не стига или ако жената е решила, че се чувства по-добре на работа от колкото в къщи с деца. Деца на 4-5 годинки да ги гледам по цял ден, хайде не.

# 2 971
  • n/a
Изборът е важен. По-точно възможността
за избор. Но нали си даваш сметка, че то-
зи избор трябва да има смисъл. А често се
случва зад избора "да съм птица волна" се
крие тривиално бягство от отговорност. Да
не кажа нещо повече. Рандовските образи
са по-неживи и от свръхчовеците.

# 2 972
  • София
А от теб и Мамасита каква е файдата?

# 2 973
И какво, всички вдовици с деца с увреждания са лекари? Моля те, несериозно е!
Права си, всички са учителки

И ти, и много други говорите от високомерието на собствения си към момента осигурен и благополучен живот.
Е за този живот съм си скъсала задника от работа, докато други са броели мухите- и не е високомерие

Обаче палачинката много лесно се обръща и е добре човек да проявява малко смирение. Молете се да не ви се случват такива превратности!
Нямаш идея дори през какво съм минала, така, че остави високопарните си слова за другаде.

# 2 974
  • София
Лоана, да, важен е изборът. А какво стои зад него е работа на този, който го прави  Peace

Вече писах тук, познавам 2 дами, направили успешна академична кариера, останали без деца и семейства. Страхотни жени, умни, с живец и дух в тях многократно повече от разните раздърпани, нервни, кряскащи по децата си майки, с които се сблъсквам на ежедневно ниво из парковете и магазините.

Много, твърде много жени раждат просто защото така трябва. Или от страх да не загубят миуото. Или ей тъй, щото им е време, каквото и да означава това.

Това не е избор. Това е вървене по течението, без дори да си даваш сметка, че го правиш.

# 2 975
  • n/a
Аз се размножих. Това, смятам, е достатъчно.

# 2 976
Таис съгласна съм с теб , както и с Мамасита.
Титина , мога да кажа същото и за себе си ,че живея живота си благодарение на упоритостта, амбицията и труда си ,но това не омаловажава факта, че предпочитам ако мога да не работя . В това се състои  изборът ..
 Peace

# 2 977
  • София
Аз се размножих. Това, смятам, е достатъчно.
Ако не сте снесли поне един Моцарт, Сезан или Достоевски, не ми се хвалете Laughing

Ти да видиш - от бездетните не знам си какъв принос се очаква, пък сърдитите стринки да се размножат е достатъчно. Mr. Green

# 2 978
Barefoot Kontesa, на никой не съм отрекла правото на избор.
Изваждаш думите ми от друг контекст , ставаше дума за собствения ми осигурен и благополучен живот.

# 2 979
  • n/a
Ти да видиш - от бездетните не знам си какъв принос се очаква, пък сърдитите стринки да се размножат е достатъчно. Mr. Green

Никой не е казал, че съжденията на сърдитите
стринки са докрай и вселенски справедливи. А
ти, впрочем, кого имаш предвид?  Laughing

# 2 980
  • София
Точно, Контеса  Peace  Hug

Много пъти съм се чудила, защо по дяволите жените са най-големите съдници на други жени? Толкова ли сме злобнички ние, наследничките на Ева, че трябва да набием канчето на всяка, която се различава от нашият житейски модел?

Аз съм абсолютно ''за'' всяка жена, било то домакиня като Контесата, или някоя жена-учен като моята приятелка от детинство, която работи в Харвард. И в двете усещам доволство от избора, който сами са направили, щастие от постигнатото и това ми стига.

Фанатици и от двата полюса ме настройват скептично:

''Жена, която ражда и готви, е тъпа патка'' е също толкова абсурдно колкото и

''Жена, която не ражда и не иска семейство, е тъпа патка''

# 2 981
  • София

Никой не е казал, че съжденията на сърдитите
стринки са докрай и вселенски справедливи. А
ти, впрочем, кого имаш предвид?
  Laughing
Стринките, дето им пречат бездетните - разклащали устоите на обществото, и вещаят мрачно бъдеще Crazy hahaha

# 2 982
  • Куциндрел
Дамата, която споменах, успява да се ожени и размножи. Родила е много късно, но освен принос е дала и поколение.
Като гледам света не се е свършил, има достатъчно размножаващи се. По-малко са тези с приноса.
Нали на консуматорите трябва някой да им дава?

Елица, лека бременност. Hug Praynig Hug

# 2 983

На прима виста:

Пабло Пикасо
Айнщайн
Бетовен
Исак Нютон
Ван Гог
Едисон
Ницше
Никола Тесла
Майкъл Фарадей
Микеланджело
Леонардо Да Винчи
Кафка
Пруст
Хенри Дейвид Торо
Едгар Алън По
Байрон
Спиноза
Кант
Джон Лок
Емили Дикинсън
Джейн Остин
Шарлот Бронте
Елизабет I
Коко Шанел
Джордж Елиът
Сервантес

Кондолиса Райс беше презрително отхвърлена от МБ. Надявам се тези личности от всички сфери на човешкото познание и изкуство, които са били или несемейни и без деца, или с бурни, извън нормите, житейски пътища, да бъдат оценени по достойнство.

Ако те бяха ''семейни, сериозни, заможни"...

Повечето от изброените са имали партньори/деца.

Бурните житейски пътища са по друга причина - че изключителната даровитост върви заедно с личностни и характерови особености, които правят живота и отношенията на такива хора по-особени и трудни.  Или това е следствие, а не причина за проява на даровитост.

Не може да се извади заключение, че неуспешният семеен живот е предпоставка за велики открития.  Има един куп самотни, разведени и гейове, за които никой не е чул.  Има и много гении с успешен семеен живот.

# 2 984
  • София
Повече от изброените не са имали деца. Голяма част не са имали и партньори.

Никой не е вадил подобни заключения, за неуспешния семеен живот. Не си измисляй, моля.

Говорим си за избор. И за това, че хора има всякакви. Ти познаваш само щастливи домакини, аз само нещастни. Нито твоите са по-валидни от моите, нито обратното.

А колко самотни, нещастни хора с брак и деца има по света, пък да не говорим. Който си въобразява, че бракът и раждането на деца са някаква панацея против самотата и скуката, се е объркал, и то много.

Общи условия

Активация на акаунт