Какво да правя с жълтите стотинки ?

• 21 899
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
Последно време ми прави впечатление, че и в супермаркетите не искат стотинки като преди примерно при сметка 37,56 и предложение от моя страна за 2,56 (защото имах и левчета повече и на практика ми тежаха) касиерката ми отговори, не благодаря, по-удобно ми е да Ви върна, при което монетите в портмонето ми се увеличиха още повече. И това не е единичен случай. С монети пазарувам във кварталните магазини когато си вземам нещо за обяд, в тези магазини все още търпеливо изчакват и даже се "радват" на точните суми.

# 16
В аптеките съм забелязала, че вървят стотинките иначе и аз ги ползвам, не ги трупам, нямам касички и не обменям  Peace Определено има места където не искат стотинки, на др места пък се радват да вземат точно, но явно има и някои мързеливи и в случая на блек кет на това ми прилича, явно не може да сметне че като дадеш толкова и ще върне цяла сума , а не стотинки ...

# 17
Последно време ми прави впечатление, че и в супермаркетите не искат стотинки като преди примерно при сметка 37,56 и предложение от моя страна за 2,56 (защото имах и левчета повече и на практика ми тежаха) касиерката ми отговори, не благодаря, по-удобно ми е да Ви върна, при което монетите в портмонето ми се увеличиха още повече. И това не е единичен случай. С монети пазарувам във кварталните магазини когато си вземам нещо за обяд, в тези магазини все още търпеливо изчакват и даже се "радват" на точните суми.
в случай като твоя примерно сметката да ми е 2,56 аз първо давам 56 стотинки и после едри пари защото в големите магазини бързат да ти чукнат сумата и ти докато намериш стотинки тя вече ти е върнала рестото ,така че първо стотинките Joy а иначе и аз си ги харча не ги събирам но видях много хубави идеи какво може да се направи от тях  Peace

# 18
не ги питам дали искат или не  Simple Smileако имам стотинки ги давам,забелязала съм че много хора като им връщат жълти стотинки не ги взимат  но не са  се сетили че ако сметката им  е примерно нещо си и 2 стотинки касиерката стои и чака да и ги дадеш ,само в малките магазинчета  казват карай ако те познават де  Joy

# 19
Аз също гледам да ги разкарам бързо, но като се посъберат повечко ги слагам в една касичка, и като  поизхарча наличните взимам от касичката.  По принцип много се дразня, като ми връщат жълти стотинки, например сметка 1.52лв , и трябва да ми върнат 8ст, затова гледам винаги да додавам жълтите стотинки,че да се позакръгли сумата Wink Преди даже имах навика да ги оставям като ресто, ама спрях, защото понякога за 1ст. ,ми се е налагало да развалям големи банкноти... Иначе, бях срещала в интернет, как са направили пода в кухнята от монети, вместо плочки, много красиво беше .. Grinning Grinning Grinning

# 20
  • София
Аз винаги забравям да харча жълтите и 1-2 пъти седмично правим "сортиране" с ММ - левчета и жълти, в две отделни касички.
Първите харчим на почивки, обикновено ги изсипваме по бензиностанциите, а левчетата - в БНБ.
Ако не са сортирани има такса, ако им ги занесете разделени на 1ст, 2ст, 5ст. няма нищо.

# 21
яд ме е когато си плащам сметката при мобилните оператори девойката да ми предлага да ми "закръглят" сметката до лев  защото нямали стотинки да ми върнат. съгласявал съм се. ама започнаха да искат закръгляване и на левовете защото нямали и по 1 и 2 лв за връщане. като пуснах елката в действие - няколко хиляди потребители по 1 лв закръгление ... ами то си се събира добра сумичка , с която бедните оператори работят и трупат лихви. вярно е ,че на следващата сметка ми ги приспадат тези пари , но лихва за тях няма.  за това бат`Бонго винаги има 10-15 лв на жълти стотинки. нямат ли да ми върнат - ами ето ви стотинки бре.  и започва великото броене.  hahaha
напоследък забелязвам ,че все имат стотинки да ми върнат. ама аз съм в бойна готовност и на тяхно разположение.  Laughing

# 22
Наскоро ми се наложи да се отърва от бурканче със стотинки. Изненадах се колко много магазинчета имат нужда от стотинки. Почти всички капанчета за цигари, запалки, шоколадчета и тн, аптеките обичат белите монети, а в немските магазини за домашни потреби направо поглъщат всичко като лами  Laughing Всъщност почти винаги опитвам да си пробутам стотинките в магазините, това са пари в края на краищата и ние си плащаме с тях.

# 23
  • Варна
Само в едно заведение ми се е случвало да ми отказват жълти стотинки. (Иначе трябваше да развалям 50 лв за едно кафе, а това е по-гадният вариант и за мен, и за тях). Еми много се ядосах и си прибрах жълтите, щом не ги искат, като им оставих по-малко пари. Пред мен няма да се правят на интересни.  #Cussing out

Ползвам си стотинките редовно, законово платежно средство са и никой няма право да ги отказва. Обаче приятелят ми го мързи да си брои стотинките пред каса, само ги трупа и като видя, че портмонето му вече не се затваря, ги взимам и ги харча аз.  Mr. Green

Не отдавна имаше статия за някакъв човек, който си купи огромна плазма с жълти стотинки. Затворили една каса само за него и са броили цял ден.  Crazy

Тъпо ми е хората да си оставят стотинките по касите или пък като ги изтърват да не се навеждат под предлог, че нищо не струват. Еми не, струват. 1 стотинка, две стотинки... Човек ако сметне за целия му живот колко жълти стотинки минават през него... спокойно може да си купи една хубава кола.  Mr. Green

# 24
Еми много се ядосах и си прибрах жълтите, щом не ги искат, като им оставих по-малко пари. Пред мен няма да се правят на интересни.  #Cussing out
ами те точно това са направили - на интересни. и ти си пддала.  Laughing
бат`Бонго щеше да си поиска и касова бележка, да си плати с жълтите стотинки и да си иде.  Joy аз проблем с площането в случая нямам. те ако имат проблем с броенето да се оправят.

# 25
  • Варна

ами те точно това са направили - на интересни. и ти си пддала.  Laughing
бат`Бонго щеше да си поиска и касова бележка, да си плати с жълтите стотинки и да си иде.  Joy аз проблем с площането в случая нямам. те ако имат проблем с броенето да се оправят.

Касова бележка имаше. Обяснението беше, че управителят не ги приема. Ахахаха!  Joy

# 26
оставяш парите и си заминаваш. нека да се оплакват на арменският поп

# 27
яд ме е когато си плащам сметката при мобилните оператори девойката да ми предлага да ми "закръглят" сметката до лев  защото нямали стотинки да ми върнат. съгласявал съм се. ама започнаха да искат закръгляване и на левовете защото нямали и по 1 и 2 лв за връщане. като пуснах елката в действие - няколко хиляди потребители по 1 лв закръгление ... ами то си се събира добра сумичка , с която бедните оператори работят и трупат лихви. вярно е ,че на следващата сметка ми ги приспадат тези пари , но лихва за тях няма.  за това бат`Бонго винаги има 10-15 лв на жълти стотинки. нямат ли да ми върнат - ами ето ви стотинки бре.  и започва великото броене.  hahaha
напоследък забелязвам ,че все имат стотинки да ми върнат. ама аз съм в бойна готовност и на тяхно разположение.  Laughing

и аз съм имала такива случаи, искали са много пъти да ми закръглят сметката , пример от няколко дни имах да плащам 20 лева и 8 стотинки  Joy и жената учтиво искаше да ми закръглила сметката на 21 лева аз в такъв случай казвам да да закръглете ми я но към по малкото Joy и естествено не може, ами като не може ето тук влизат в употреба жълтите стотинки Simple Smile

# 28
  • София
Имам в къщи сигурно около 30 лв. по 1 и 2 ст. Питах в няколко банки - искат такса  , която не ме устройваше  Shocked . В момента се сещам за ПИБ - 10 лв !
За пощата или магазинче не съм мислила да давам тъй като все си мислех , че ще ми ги откажат  Thinking , ама така като ви чета  май ще пробвам в пощата пък дано да ми ги вземат. Crazy

# 29
Имам в къщи сигурно около 30 лв. по 1 и 2 ст. Питах в няколко банки - искат такса  , която не ме устройваше  Shocked .
какво си питала в банката ? открий си спестовен влог. незнам за такова нещо да искат такса.

Общи условия

Активация на акаунт