Вярвате ли в Световната конспирация?

• 23 165
  • 598
  •   1
Отговори
# 105
Имаме твърдение и доказателство. При доказване на твърдение, трябва всички резултати да са верни, ако само едно е невярно, доказателството пропада или твърдението не е вярно. И това няма нищо общо със статистиката, госпожо Конспирация.

Г-жо Закон, ако аз наема Мама Нана да те утрепе, защо ще бъда съдена със същата тежест като нея?
Твърдението е, че за убийството съм отговорна аз. Но го извършва друг. Доказателството посочва и двете за виновни. По едно и също нещо.
В същото време доказателството, че тя е била принудена, подкупена не оборва вината й. В същото време доказателството, че не аз директно съм те пратила при Св.Петър не оборва невинноста ми.
Сама си прави извода.
Не може да има "Да", ако няма "Не". Да-то не изключва Не-то, и обратното.

Само не разбрах темата като не ти е интересна какво търсиш тук? А, да...с чие мнение да се заядеш, че да наложиш твоето като единствена сила свише.

Амин.

# 106
Днес е 11.09. - дали е можело да бъде предотвратен атентата или така е трябвало да стане. Дали правителствени лица съзнателно са попречили на Военно-въздушните сили на САЩ да предотвратят атаките на сградите.

После идва кой създаде „Ал-Каида“ и защо?

И още много подобни, които уж не ни касаят пряко, но по един или друг начин оказват влияние върху живота на хиляди хора, а дори и на целия свят.

# 107
Днес е 11.09. - дали е можело да бъде предотвратен атентата или така е трябвало да стане. Дали правителствени лица съзнателно са попречили на Военно-въздушните сили на САЩ да предотвратят атаките на сградите.

После идва кой създаде „Ал-Каида“ и защо?

И още много подобни, които уж не ни касаят пряко, но по един или друг начин оказват влияние върху живота на хиляди хора, а дори и на целия свят.

Мамче, има документални филми в интернет относно 11.09 - ако проявиш желание можеш да им метнеш едно око.  Peace
Прегледала съм няколко. И се убеждавам, че е било нагласено от вътрешни хора. Никакви терористи и Ал Кайди.
Който му е интересно може да ги гледа. И сам да си прави изводи  Peace

# 108

Който му е интересно може да ги гледа. И сам да си прави изводи  Peace
Изводът е ясен, който иска да вярва, ще вярва.
Малко като с еднорозите и драконите (чета повечко фентъзи напоследък).  Създава се идеята за тези същества, взема се един кон, залепва му се рог и хайде - ето еднорог, вижте, го, пипнете го и да знаете че може да говори и прави чудеса, ама само пред избрани.
С драконите е малко повече играчка, в зависимост от това дали ще са летящи, бълващи огън и разните му там видове. Може да се мине само със зъби и разкази на очевидци. Пък който иска, да вярва че същестуват.
Та така и с "доказателствата" за наличие на Световна конспирация.

# 109

Изводът е ясен, който иска да вярва, ще вярва.

Изводът е, че който търси намира - опровержение или доказателство.
Що пък да не съществуват еднорози?

# 110
В хипотетичния случай, в който персонаж Х предлага на персонаж Y огромна сума, срещу възможността да вземе детето на Y и да си прави експерименти... Като откажеш, X плаща на Z да ти отвлече детето и въпросът е решен.
А предложенията (по филмите, де, сега да не решите, че е от личното ми обкръжение  Crazy) са на принципа "морков и тояжка" - ето ти 100 млн. гроша за детето, ако не приемеш - ще дам парите на друг, да отвлече и одере живи всичките ти деца.
Брей, ама не ми липсва въображение  Confused

# 111
Изводът е, че който търси намира - опровержение или доказателство.
Що пък да не съществуват еднорози?

Щото носорозите не са еднорози, а само приличат. Нали знаеш, че има и носорози с два рога.  Wink
Та... ако ще се сервират марулени пържоли, аз няма да ги ям и няма да ги наричам пържоли.

# 112
Снимките на носорозите са кофти, защото са снимани африкански носорози.
Индийският и яванският са си с по 1 рог - баш еднорози са!  Crossing Arms

# 113
Снимките на носорозите са кофти, защото са снимани африкански носорози.
Индийският и яванският са си с по 1 рог - баш еднорози са!  Crossing Arms
По тази логика и нарвалите са еднорози.  Mr. Green

# 114
Определено СА, друг е въпросът как точно потропват с крачета.
Иначе и в двата случая ме обърква онова за девиците...  Laughing

# 115
От години чета материали за Световната конспирация. За така нареченият "Световен елит", състоящ се от  масони и илюминати, същите тези, които представляват онази единица хора, които държат всички пари и притежават цялата власт /политическа, икономическа, образователна, и пр./

Чели/гледали ли сте книги и видео материали относно масони и илюминати? За тяхната символика в редица видео клипове, филми, реклами, послания...? Вярвате ли на тяхната достоверност?
Какво е вашето мнение за тях? На какво е базирано?

Преди време писах един долкад за монашески ордени от 13в. насам. Доста се бях поразровила в тези неща. Според мен тези "тайни" общества са реалност, но ние получаваме много малка част от информацията за тях, и то тази, която те решат да ни бъде предоставена. Много неща са само догадки. Но! смятам, че те действително оказват вляние върху световния ред. Така е още от Средновековието.

[

# 116
  • Ямбол
Имаме твърдение и доказателство. При доказване на твърдение, трябва всички резултати да са верни, ако само едно е невярно, доказателството пропада или твърдението не е вярно. И това няма нищо общо със статистиката, госпожо Конспирация.

Г-жо Закон, ако аз наема Мама Нана да те утрепе, защо ще бъда съдена със същата тежест като нея?
Твърдението е, че за убийството съм отговорна аз. Но го извършва друг. Доказателството посочва и двете за виновни. По едно и също нещо.
В същото време доказателството, че тя е била принудена, подкупена не оборва вината й. В същото време доказателството, че не аз директно съм те пратила при Св.Петър не оборва невинноста ми.
Сама си прави извода.
Не може да има "Да", ако няма "Не". Да-то не изключва Не-то, и обратното.
...
Оф, говориш пълни глупости. На мен ми е ясно защо вярваш в тези конспирации, просто разсъжденията ти са такива.
Но аз съм търпелив човек, свикнала съм, когато някой не разбира нещо и има пропуски и мога да обяснявам до откат. Имаме твърдение: Мама_Нана твърди, че всичко се купува с пари или с много пари. Така. Да видим какво трябва да покажем, за да кажем, че твърдението ѝ не е вярно. Ключовата дума в твърдението е всичко. Аз твърдя, че има щом има поне едно нещо, което да не се купува с пари, значи твърдението на Мама_Нана е невярно. Тогава ние можем да кажем - не всичко се купува с пари. Аз доказах своята част, защото има едно нещо, което не се купува с пари. И твоята теза, че имало пет неща, които се купуват е не вярна.
Сега разбра ли как се доказва твърдение?
Ти ми говориш за съвсем дреуги неща.

За атентатите само загатна, че било очевидно, че не е дело на терористи. Защо не си по-конкретна?

# 117
Какви разсъждения трябва да има човек за да вярва в конспирации? Пак с твоите обобщения.

Примерът, който дадох беше на място. Но когато уточняваш конкретно "всичко", то тогава си права за тази ситуация, факт.

За атентатите не съм го загатнала умишлено. Считам, че не е нужно да се обяснявам за всяко нещо защо го мисля така и кой си мисля, че е виновен.
Ти какво смяташ за атентатите? Доверяваш ли се на изложената теза? Ако да, би ли обяснила защо? Ще обясня и аз.
Това имам в предвид - когато някой ме попита лично мен за дадено нещо веднага ще отговаря. Не се срамувам, както искаш да ме изкараш ти, от мнението си, нито бягам от "подигравки".
Не бих тръгнала да обяснявам без да ми е искано всичко в което вярвам и всичко в което се съмнявам. А и е много.

# 118
 Хайде стига вече с тези заяжданици и лични подхвърляния. Разбахме вече, че за Лиляна Антигона е супер просто парче, което не може да мисли. Не е нужно да ни го повтаря постоянно. Уважавам мнението на хората, които казаха, че не вярват в конспирациите, но не и постоянните подмятания, че ако вярваш значи трябва да вярваш и в еднорози и си мега хипер тъп. Хайде стига вече, изразете мнение, но не нападайте толкова грозно и ехидно.

# 119
Тия теми винаги са били безсмислени.

Ако някой е решил да вярва в Дядо Коледа, няма как да го убедиш в нещо друго. Ако пък е гледал Филма и чел Книгата - гледай какво става. (Разказвах ли ви как мъжът ми строши два хард диска и купи 10 кила индустриални магнити, за да строи перпетуум мобиле, щото гледал в youtube как става? Убедително филмче беше. Simple Smile Магнитите още се валят из мазето, а ние продължаваме да плащаме за ток.)

Като цяло в какво искаме да вярваме за света, произтича от светогледа ни.

Аз например вярвам в най-простите обяснения. Също така вярвам, че хората са по-скоро добри. Че повечето неща правят от лично убеждение, а не заради пари. Че са далеч от съвършени организатори и че ако една тайна я знаят 2 души, рано или късно ще я знаят 200, а после и 20 000. Вярвам, че дори прости планове често не действат така, както сме си ги планирали - какво остава за някакви грандиозни такива, касаещи целия свят.

Тъй че си избирам прости и очевидни обяснения до доказване на нещо друго.

ПС Не че някакви хора не правят нещо тайно. Просто мащабите му рядко са чак толкова глобални, а и обикновено се балансира в последствията си от други неща, които други хора правят явно или тайно. Ето например, американците подслушвали Меркел - дребно тайно нещо на фона на идеята за старейшините от Непал, дето ръководели живота на 7 милиарда. И пак се объркаха нещата и излезе наяве.

Общи условия

Активация на акаунт