Вярвате ли в Световната конспирация?

• 23 176
  • 598
  •   1
Отговори
# 120
1.Ако кажеш на даден човек:"Ей ти тук, едни милиони, за да утрепеш детето си!", сигурно единици ще се съгласят.
Ако кажеш на даден човек:"Ей ти тук едни милиони, за да утрепеш едни 1000 деца!" със сигурност доста повече хора ще се съгласят.
2Ако кажеш на един лекар:"Получаваш по 1000 евро на дете, ако ваксинираш децата СИ с ваксина -убиец!"-сигурно не всички биха се навили.
Ако кажеш на лекар:"Получаваш по 1000 евро за всяка поставена ваксина-убиец!"-сигурно мераклиите ще са доста повече.
Та, това че 1000 души ще откажат, а 1 000 000 ще се съгласят, как точно се вмества в статистиката на Лиляна?
В този ред на мисли и в духа на "Ако едно нещо не става с пари, то става с МНОГО пари!", сигурно и от тези отказали 1000, при добра финансова стимулация още поне 500 ще капитулират.
Може да подценявате силата на парите, но дори тук, в този форум тя си личи.Дори Лиляна е подвластна на силата й.Как разбрах ли?От онази тема за укритите данъци и осигуровки и самодоволния тон на самоизтъкване "Колко сме добри и честни!".И ако на теб, Лиляна, ти кажат:"Ще получаваш еди каква си сума, за да НЕ обучаваш децата, за да останат невежи и тъпи!", 1000 % съм убедена, че ще се съгласиш.
Да, отричай.    Laughing   Но всъщност съм права, нали?
Не ми отговаряй, питам риторично.И в спор с теб няма да влизам.     Simple Smile

# 121
  • Ямбол
....
За атентатите не съм го загатнала умишлено. Считам, че не е нужно да се обяснявам за всяко нещо защо го мисля така и кой си мисля, че е виновен.
Ти какво смяташ за атентатите? Доверяваш ли се на изложената теза? Ако да, би ли обяснила защо? Ще обясня и аз.
....
За атентатите съм приела това, което е оповестено официално, защото тук не става дума за някой журналист, който да е взел една новина да я направи сензация, а има официално изявление на страната потърпевш. Доверявам се повече на това, отколкото на хилядите глупави теории за конспирации, защото това идва точно от официално заетите със случая хора, а не от странични наблюдатели, които изнасят скалъпени данни, на които да се уловят хората с по-ниско ниво на интелигентност и капацитет на разсъждения.

...И ако на теб, Лиляна, ти кажат:"Ще получаваш еди каква си сума, за да НЕ обучаваш децата, за да останат невежи и тъпи!", 1000 % съм убедена, че ще се съгласиш.
Да, отричай.    Laughing   Но всъщност съм права, нали?
Не ми отговаряй, питам риторично.И в спор с теб няма да влизам.     Simple Smile
Защо да не ти отговарям? Ти хвърляш доста нечестно обвинение към мен и твърдиш, че ще направя нещо с голяма сигурност. Няма такова понятие 1000% убеденост. И 100 и 1000 и 100000 са все еднакво убедителни, само да ти кажа.

# 122
Ако кажеш на лекар:"Получаваш по 1000 евро за всяка поставена ваксина-убиец!"-сигурно мераклиите ще са доста повече.

Не познавам аз лекари, за които да си мисля, че биха се съгласили.

Ти колко такива познаваш? Ама лично. Не по принцип, щото лекарите са еди-какви си по един абстрактен начин.

Хората имат истински силни задръжки да правят неща, за които вярват, че са лоши. Затова не се трепем по улиците, а не щото може да влезем в затвора. Тоя етикет в отношенията, базиран на общото разбиране за добро и лошо ("Не убивай", "Не кради" и т.н.) е част от способностите ни да живеем в стадо, група, общество. Наред с емпатията, способността за адаптация и т.н. Хората, които нямат тези задръжки, считаме за носители на патология, нещо изкривено и нездравословно - и са по-скоро изключение.

Повечето ужасни неща в човешката история не са извършени за пари, а по убеждения - като например че трябва да изтрепем евреите, щото те заплашват съществуването на цялата ни нация. Щото хората имат и огромен потенциал за омраза и агресия - той е много по-надежден от парите, ако искаш някой да направи нещо.

С ваксините е същото - ако вярваш, че са добри за детето ти, няма да ги пропуснеш за пари. Обаче ако те навият, че са отрова - тогава и пари да ти дават, ще ги избягваш. Като второто е много по-лесно, отколкото да се разхождаш с пачки и да раздаваш. Пример давам. За всякакви неща е приложим.

# 123
Имаме твърдение: Мама_Нана твърди, че всичко се купува с пари или с много пари.

Това ти го интерпретира така. Твърдението беше - Това, което не може да се направи с пари, се прави с много пари. В днешния свят парите са важни, защото те могат да създават, но могат и да рушат, всичко човешко. Хората не вярват в богове, но вярват в силата на парите, властта и славата. Смисълът на действията/бездействията се вписва в тези три неща, като първото е водещо.
Спирам до тук, защото кой знае какво ще роди главицата ти още. Математиката е хубаво нещо, но в живота не винаги се прилага математическата логика. Има области, в които липсва всякаква такава, просто трябва да се поинтересува човек. Твоите разбирания и интереси се ограничават до търговия и математика до нивото на средното училище, видно е.

За атентатите ................

Нещо, което дава светлина, от къде би могло да започват.

http://www.tvevropa.com/bg/news/analysis/view/52358

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 09:47 от Mama_Nana

# 124
  • Ямбол
Имаме твърдение: Мама_Нана твърди, че всичко се купува с пари или с много пари.

Това ти го интерпретира така. Твърдението беше - Това, което не може да се направи с пари, се прави с много пари. ...
Твоето твърдение не противоречи на моето, следователно изводите ми важат и за твоето.

# 125
За атентатите съм приела това, което е оповестено официално, защото тук не става дума за някой журналист, който да е взел една новина да я направи сензация, а има официално изявление на страната потърпевш. Доверявам се повече на това, отколкото на хилядите глупави теории за конспирации, защото това идва точно от официално заетите със случая хора, а не от странични наблюдатели, които изнасят скалъпени данни, на които да се уловят хората с по-ниско ниво на интелигентност и капацитет на разсъждения.
[/quote]

Лиляна, защо отново смяташ, че хората, които вярват в нещо друго са по-глупави от останалите? Въз основа на какво е това твое мнение?
Ако държавата потърпевш има участие в самите атентати нали не очакваш да кажат "Мамка му, над нас са масони и илюминати, като искат да ви трепем - ще ви трепем." ?
 Първо тогава няма да е конспирация. И въобще нямаше да го има нашия спор в следствие на което.
А ти защо вярваш на въпросната държава? Получи неоспорими доказателства? Присъствала си?
Член си на Ал Кайда и знаеш, че планът и действието е тяхно?
Не.
Знам, че не се интересуваш от самия предмет на темата, затова ще ти кажа, че още през 1990 Буш старши оповести официално идването на "Новия световен ред". А той ще бъде създаден чрез изкуствени терористични актове.

# 126
  • София
Преди време писах един долкад за монашески ордени от 13в. насам. Доста се бях поразровила в тези неща. Според мен тези "тайни" общества са реалност, но ние получаваме много малка част от информацията за тях, и то тази, която те решат да ни бъде предоставена. Много неща са само догадки. Но! смятам, че те действително оказват вляние върху световния ред. Така е още от Средновековието.

Taйни и затворени общества съществуват още преди Средновековието, което е повече от естествено. Във всяка религия има езотерична част, която е била само за посветени и широката публика не е имала достъп до нея. Обаче тия тайни затворени общества не са с мисия да вредят на човечеството, а точно обратното. На световният ред влияят дотолкова, доколкото може да влияе всяка група хора с определена кауза. Отделни личности също могат да оказват влияние върху световната политика, примерите са безброй. Те обаче не управляват света. Теориите за "световна конспирация" са нищо повече от зле прикрит антисемитизъм - от страна на тези, които ги проповядват и обикновена глупост - от страна на тези, които вярват в тях.

# 127
  Не вярвам в  Световната конспирация. Споделям дума по дума мнението на JP.

И освен всичко друго - каква е тая световна конспирация, за която всички знаят? Егати тайната конспирация.

Препоръчвам на всички интересуващи се от тая тема, вместо да четат дивотии по сайтовете да четат "Махалото на Фуко".

# 128
  • Ямбол
....
Лиляна, защо отново смяташ, че хората, които вярват в нещо друго са по-глупави от останалите? Въз основа на какво е това твое мнение?
...
Такова твърдение не съм изказвала. Написах, че съм приела, а не повярвала, официалната причина за атентатите. Смятам, че останалите теории, които не са от официален източник, са манипулативни, неточни и създадени за хора с нисък интелект, които лесно ще се подведат.

....
А ти защо вярваш на въпросната държава? Получи неоспорими доказателства? Присъствала си?
Член си на Ал Кайда и знаеш, че планът и действието е тяхно?
...
Не вярвам на държавата, приела съм официалното становище по този атентат. Така както са го приели и останалите държави. Ако някоя друга държава или институция или разузнаване или каквото и да е излезе с официално становище, че САЩ са виновни за тези атентати, ще приема и това, дотогава приемам само официално оповестеното.

...1990 Буш старши оповести официално идването на "Новия световен ред". А той ще бъде създаден чрез изкуствени терористични актове.

Това сигурна ли си, че Буш го е казал точно така?

# 129
 А, казал го е, казал го е. И Путин е казал онова нещо за националната държава... По сайтовете всичко знаят.

Както за атентата, така и за почти всичко, което ни заобикаля най-валиден е принципът на Окам. Аз вярвам в Бръснача на Окам.
  Просто хората имат нужда да вярват на констпиративни теории, понеже подкрепят това, което си мислят вътрешно.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B … D0%BA%D0%B0%D0%BC

# 130

Taйни и затворени общества съществуват още преди Средновековието, което е повече от естествено. Във всяка религия има езотерична част, която е била само за посветени и широката публика не е имала достъп до нея. Обаче тия тайни затворени общества не са с мисия да вредят на човечеството, а точно обратното.

То тези са най-опасните, де. Които си вярват, че правят злините с благородна цел.
То и Хитлер е бил благодетел за народа си, ама... Други не го възприемат точно така.
Абсолютно същото прави и една голяма химическа компания например. Произвеждат супер полезни за човечеството неща, трупат огромни печалби, част от които правят богати хората, работещи за тях, отделят колосални средства за благотворителност, пък много важно, че около заводите им е пустиня и са отровили де що водоизточник има наблизо. Груб и схематичен пример за добрите намерения, пътя към ада и т.н.
Проблемът не е, че шепа хора са решили да затрият човечеството, проблемът е, че сами се затриваме от алчност, лакомия и арогантното си самочувствие, че сме самото Съвършенство на Природата и Върхът на хранителната пирамида. Не сме. Просто сме едни тъпи, прости паразити, които убиват своя гостоприемник. И Природата чат-пат ни отърсва от себе си като нахални бълхи - я с наводненийце, я със земетресенийце. Кой ли ден ще си реши проблема кардинално - веднъж и завинаги? Барабар с масоните, илюминатите и рептилите.

# 131
  • София
В основе концепции масонства, изобличающей его зловещую мировую роль, лежит философия истории до крайности переоценивающая значение сознательно организованных и централизованных сил в мировой истории. В действительности в мировой истории огромную роль играют силы стихийно-иррациональные. У людей есть потребность искать сознательного, организованно действующего виновника своих несчастий и злоключений. Когда-то так же повсюду видели иезуитский заговор, как теперь видеть масонский заговор.

# 132
Все повече започвам да вярвам аз!

# 133
  • София
Още учителката ни по микро и макроикономика ни беше казала, че се смята, че светът се управлява от капиталите на четири еврейски фамилии. В момента, на база изчетените от мен различни източници мога да конкретизирам две - Ротшийлд, Рокфелер и да кажем Морган. Ако се вгледа човек внимателно ясно личи зависимостта на държавите от корпорациите. Тайните общества са факт, не вярвам някой да ги отрича. Вече за рептили и др. подобни не вярвам.

# 134

Аз например вярвам в най-простите обяснения.

Точно, това е принципът, наречен Бръчнач на Окам и аз също процедирам по този начин.
Лично аз действително смятам хората, които вярват страстно в такива теории за глупави - нищо лично, просто мое мнение.

Имам един съсед, който като го видя и бягам на другия тротоар - той по цял ден гледа клипчета на тема Родшилт, Рокфелер и т.н. Лошо ми става като заговори - всички, които сме се събрали да пием по една бира си тръгваме, защото няма такава досада.

А, и да не говорим, че масово хора, които си падат по подобни теории, идея си нямат от много съществени неща като икономика, финанси, наука - знанията им са такива плажни, някак си, повърхностни

Общи условия

Активация на акаунт