Вярвате ли в Световната конспирация?

• 23 401
  • 598
  •   1
Отговори
# 150
....
Лиляна, защо отново смяташ, че хората, които вярват в нещо друго са по-глупави от останалите? Въз основа на какво е това твое мнение?
...
Такова твърдение не съм изказвала. Написах, че съм приела, а не повярвала, официалната причина за атентатите. Смятам, че останалите теории, които не са от официален източник, са манипулативни, неточни и създадени за хора с нисък интелект, които лесно ще се подведат.

Несъзнателно ли си противоречиш или защото така ти отърва?
С това какво казваш? Че аз като подвела се съм ниско интелигентна?
Следователно всеки не изповядващ мнението на масите е ниско интелигентен?
Как се стига до този извод? Ей това не ми е ясно?
Ако аз съм шантавел, защото вярвам в нещо различно, което друг не приема/не разбира/не вярва/не знае/не го изживял/ не му се е случвало, то значи всички сме шантавели в очите на останалите, с които спорим. Егати логиката!
Не само към Лиляна:
Като заклеймяте другите като тъпи същества, които ги мързи да мислят, само защото имат друга гледна точка, по-леко ли ви е?

По тая логика, Лиляна, аз мога ли да кажа същото за хората, които се доверяват сляпо само на неща, които са представени официално или идващи от определен източник?
Мога. Но възпитанието ми не позволява да го направя, защото из между целия спор пак намирам начин да уважа мнението на другия.

И да, сигурна съм че Дж.Буш старши го каза.

# 151

Може ли линк към видеото или там, където си го видяла?

# 152
  • Ямбол
Мейвис, аз не твърдя, че никоя майка не би продала детето си, следователно нищо не си опровергала. Аз твърдя, че има поне една(не всяка), която няма да си даде детето за пари.

# 153

jp, аз не се притеснявам от учените, които се опитват да разберат Вселената - те са изключително малък брой на фона на всички конспиратори, които имат широк достъп до медии, издават книги, проповядват и т.н.

Не виждам нищо невъзпитано в това да заявя, че ограничавам контакта си с определени хора, тъй като не намирам нищо интересно в тях и смятам възгледите им за ограничени. Вие всички ли харесвате?

# 154

Може ли линк към видеото или там, където си го видяла?

Разбира се.

# 155
Мейвис, аз не твърдя, че никоя майка не би продала детето си, следователно нищо не си опровергала. Аз твърдя, че има поне една(не всяка), която няма да си даде детето за пари.

Точно. Не доказваш никаква теза с това изключение. Ти не доказваш, че има нещо, което не се купува с пари, а че има поне една майка, която няма да си даде детето за пари. Каква теза защитаваш?

# 156

Не виждам нищо невъзпитано в това да заявя, че ограничавам контакта си с определени хора, тъй като не намирам нищо интересно в тях и смятам възгледите им за ограничени. Вие всички ли харесвате?

О, разбира се, че не. Просто с възрастта явно расте толерантността и даже интереса ми към странностите на останалите. Simple Smile

Иначе те разбирам отлично.

# 157

Смоук, не съм казала ограничаване, а заклеймяне на някого като еди какъв си. Не, разбира се, не харесвам всички. Но не мога да кажа, че не харесвам теб или Лиляна, защото мислите различно. Защото спорите с мен, или защото ми слагате епитети.
Защото виждате нещата от този ъгъл, а аз от другия. За това говоря.

# 158

Благодаря! Ето го целият текст: http://www.infoplease.com/ipa/A0900156.html

Коя част си превеждаш като:

"...1990 Буш старши оповести официално идването на "Новия световен ред". А той ще бъде създаден чрез изкуствени терористични актове. "

# 159
  Това е съвсем обикновена политическа реч  newsm78
 Може би някакви думи са закодирани? Laughing

# 160

Благодаря! Ето го целият текст: http://www.infoplease.com/ipa/A0900156.html

Коя част си превеждаш като:

"...1990 Буш старши оповести официално идването на "Новия световен ред". А той ще бъде създаден чрез изкуствени терористични актове. "

Изкуствените терористични актове не ги пояснява той! Съжалявам, ако съм объркала някого.
Това е добавено от мен.
Ако ги беше обявил той за каква конспирация говорим?

# 161
  Е точно затова говорим, Антигона. Каква е тая конспирация, дето е известна на всички?

Ти, например откъде знаеш за изкуствените терористични актове? А този от когото знаеш, той откъде знае? Така се разкриват конспирациите.
 Не може да има сетовна конспирация, която наднича от всяко жълто издание. По простото обяснение е, че драскачи пишат такива неща за да ги четат хора като теб и да печелят от това кинти. А може би някои си и вярват.
  Като  в никакъв смисъл не искам да те обидя. Моят мъж, например, не го кефи САЩ - не се знае точно защо - и е готов да повтори всяка негативна информация за Буш, Муш, Барак и т. н.макар и да не и вярва, бидейки безумна.

# 162

Не го дочетох, но много нагло звучи. Да унищожиш цели държави и да говориш за мир. ooooh! Това не е конспирация, а психологически трик.

# 163
Откъс от една от книгите

"В първите си две книги за тайните общества на повече от 800 страници обясних в детайли как се стигна до тук, кой точно стои зад Новия световен ред, как възниква планът за него и т. н. ( моя забележка - въпросните две книги на автора са били забранени, обявени за "опасни". Бил е съден за тях, но до момента няма фиктивна присъда) Тук бих искал да спестя целия доказателствен материал. След забраната им тези публикации вече не могат да се купят, но за същите събития можете да прочетете в произведенията на Щефан Ердман („Банки, хляб и бомби" - том 1 и 2).
Ще разгледаме наистина най-същественото, достатъчно да очертае картината на нещата.
За да бъде всичко по-ясно за хората, които не знаят, накратко ще скицирам структурата на една ложа. По правило ложите се изграждат на принципа на люспите на лука, т.е. съществува най-вътрешен кръг от хора, който притежава целия пакет знания. Около него е разположен следващият кръг, на професионален жаргон - следващата степен, която вече не познава целия спектър на знанието, но пък е по-запозната от следващата степен, а тя, от своя страна, повече от следващата под нея и т. н. Същото може да бъде представено и като пирамида - горе на върха са тези, които притежават знанието и предават на следващата степен само това, което преценят.
Орденът на Баварските илюминати, респективно хората и семействата в сянка, се цели в масонски ложи, където се съхранява знанието на тамплиерите: от една страна, за да се докопат до атлантическото тайно знание от саркофазите, и
от друга, за да привлекат най-влиятелните членове към себе си.
Мислите, че не е вярно? Тогава нека заедно прочетем едно писмо на тогавашния Велик майстор на Шотландския ритуал на масоните и създател на Ку-Клукс-Клан Алберт Пайк (1809-1895) от САЩ, изпратено на 22 януари 1870 г. до Джузепе Мазини, тогавашния ръководител на Баварските илюминати. Пайк е черен магьосник и Велик майстор, експерт в 60 антични езика, поклонник на Луцифер и гений: „Ние трябва да позволим на всички съюзи да съществуват както досега със своите системи, централни организации и различни видове кореспонденция между висшите степени на същия ритуал, в настоящите им организационни форми. Но трябва да създадем и един супер-ритуал, който да остане неизвестен и в който ще каним масони от висшите степени по наш избор. Заради събратята ни, тези мъже трябва да се подчиняват на най-строго пазене на тайна. Този най-висш ритуал ще ни помогне да управляваме цялото масонство; той ще се превърне в международна централа, която ще е толкова силна именно защото ще има неизвестно ръководство." (22, S. 208-209)
Интересно ли Ви се струва? Нека видим какъв дух е искал да вдъхне Пайк в новите членове. Разполагаме с друго негово писмо от 15 август 1871 г., което преди няколко години беше изложено в Британския музей: „Ние ще оставим нихили-стите и анархистите да правят каквото си искат; ще провоки-раме насилствен обществен срив, който с целия ужас ще покаже на хората последствията от абсолютния атеизъм и раждането на жестокостта и кървавите безредици. След това гражданите - принудени да застанат срещу малцината революционери - ще изкоренят тези рушители на цивилизацията. Хората, каквито са вярващи, след като се разочароват от християнството и останат без ориентация, ще търсят някакъв нов идеал, без да знаят кого или какво да боготворят. Едва тогава те ще са узрели да възприемат истинската светлина чрез вестта за чистото учение на Луцисрер, което ще предадем на обществото. Тя (вестта) ще се появи след зараждане на общото реакционно движение, предше-ствано от своевременното унищожение на християнството и атеизма." (16, S. 223)
А по-нататък: „Трябва да казваме на тълпата следното: „Ние почитаме Бог, но боготворим нашия Бог без суеверия." На вас, висшите генерални инструктори, ще казваме какво трябва да повтаряте пред братята от 32., 31., и 30. степен: зидарската религия трябва да бъде запазена в чистотата на луциферианска-та доктрина от всички нас, посветените във висшите степени... Луцифер е Бог; за съжаление и Адонай е Бог. Защото по вечния закон няма светлина без сянка, красиво без грозно и бяло без черно. Абсолютът може да съществува единствено в образа на две бо-жества: тъмнината служи за фон на светлината..." (16, S. 223)
За съжаление, планът на Мазини и Пайк има успех, и
духът на Луцифер много бързо пуска корени във висшите степени на ложите (ниските степени нямат никаква представа за това), които някога се борели в името на Христос и за които най-висшата заповед бил Законът за резонанса и любовта.
Нещата не свършват дотук: още през същата година двамата скицират план как с три световни войни да бъде поета световната власт. По пътя на техния „Нов световен ред" (Novus Ordo Secloит)
Първата световна война, за да може царска Русия да падне в ръцете на ордена на Баварските илюминати. След това Русия трябвало да бъде използвана като „плашило", за да се ускорят целите па илюминатите по целия свят.
Втората световна война трябвало да се изфабрикува с цел манипулация на различните намерения между германските националисти и политическите ционисти. Тя трябвало да доведе до увеличаване на руското влияние и създаването на държавата Израел.
Третата световна война, съгласно този план, би трябвало да възникне от идейните различия, които ще бъдат създадени между ционисти и араби. Планирано е световно разрастване на конфликта.
Част от Третата световна война би представлявала и кон-фронтацията между атеисти и нихилисти, за да се провоки-
ра социален преврат, който щял да бъде постигнат с невиждани досега бруталност и зверства. След унищожаването на християнството и атеизма трябвало да се даде истинската луциферианска доктрина: с един куршум - два заека.
Всички ние, пост фактум можем да потвърдим изпълнението на плана за двете световни войни. Що се отнася до Третата световна война, целият свят на живо вижда по СNN как се предизвикват изкуствени кризисни точки в Ирак и
Израел/Палестина.
Сигурно мислите, че е твърде смело изказване? Тогава какво ще кажете за коментара на Уесли Кяарк, бивш главнокомандващ на войските на NАТО, който убедено сподели: „Предупреждавам европейците да не вярват, че в рамките на Новия световен ред САЩ ще имат никакви скрупули да предприемат военна интервенция и в Европа, ако интересите на са застрашени, и то с всички средства, включително ядрено оръжие. Като цяло САЩ ще се стремят да не променят мизерията в повечето държави с корумпиран и отвратителен режим. Аз лично смятам, че Америка би извършила интервенции и в Западна Европа, дори и днес на някои хорa това да им се струва абсурдно. САЩ не биха търпели дълго европейска ядрена и икономическа сила!"

# 164
  • Ямбол
... Ти не доказваш, че има нещо, което не се купува с пари, а че има поне една майка, която няма да си даде детето за пари. Каква теза защитаваш?

Нещото е майката. Аз не защитавам теза, аз опровергавам твърдението на Мама_Нана. За да е вярно едно твърдение, то трябва да е вярно за всички възможни случаи, за които се отнася то. При наличието на само един, който да не е подвластен на това твърдение, то твърдението е невярно. Затова се учи математика в училище, за да се научат хората да разсъждават правилно. Ще дам пример - ако намерим поне един правоъгълен триъгълник, за който сборът на квадратите на катетите му не е равен на квадрата на хипотенузата, то теоремата на Питагор няма да е вярна. И обратно, ако намериш достатъчно много триъгълници, на които две от страните им са равни, не следва, че всички триъгълници са равнобедрени, каквото разсъждение вадите ти и Нана.

Общи условия

Активация на акаунт