ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 123
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Да се отчета и аз. Кристина се прибра в 20.30, ходи да си играе в приятелка. Щом има сили - нека. Дворът на училището е чудесен, баща й като е отишъл да я вземе да били вън, дори не го е забелязала. Тичали, играли. С. е бил наказан и крещял в умопомрачение - това училище е скапаноооо  Mr. Green М. е бил около децата, но не е играл с тях. Това каза баща й.
Преди малко питах Кристина за М. и разбрах, че някой е употребил "заухав". Утре има родителска среща. Аз съм там половин час по-рано, нали съм в настоятелството.
Та ще обсъдим какво може да се направи по отношение на М., включително и с родителите после.
А Кристина има поставена задача - всяка сутрин и вечер ще се обръща персонално към М. и ще му казва "здравей и довиждане"! Ще започнем така!

Домашните са написани в занималнята, някакви по-лежерни неща все още. Имали са английски.
Очарована е от физическото. На мама си е се метнала.

# 661
  • София
feel_the_rush, синът ти да не е в 32 СОУ? Моят е там, в 1Б клас?

nonich, познах Ема по снимките от първия учебен ден. Беше Зайче в градината, нали? Моят беше ЗвездаWink

# 662
  • София
feel_the_rush, синът ти да не е в 32 СОУ? Моят е там, в 1Б клас?

nonich, познах Ема по снимките от първия учебен ден. Беше Зайче в градината, нали? Моят беше ЗвездаWink
Да, да точно така беше, така ми липсва градината  Crazy.

# 663
  • Sofia
Йее, най-сетне ми е дошла поръчката от George-то, утре ММ ще вземе пратката. Разминаха ми се засега корекциите по долнището от комплекта. Дано съм уцелила рамера с клинчетата де.  Simple Smile
Налепих етикети, заради утрешната хореография.

# 664
  • В светлината на слънцето
Чак сега успях да си открадна малко време за компа. Grinning Продължавам с подвързването на тетрадки - малко на час по лъжичка или каквото има за следващия ден по програма и е все още неподвързано. До края на седмицата трябва всичко да е готово.
Нашите ще учат с почти една и съща програма до края на седмицата, после вече ще имат постоянна. Утре ще мине учителката по английски да ги види, чакат и учителя по физическо. Днес имаха и първото домашно - по една страничка в малките тетрадки по писане и математика. Гледам, старал се е по писане в час, но не му се е получило особено. Mr. Green Но по математика няма грешка - втори ден похвали. Grinning
В училището засега всичко е кротко и приятно, да чукна на дърво. По коридора на малките пиле не може да прехвръкне, охраната и учителите зорко бдят. Засега не ги пускат на лавката. Бяхме си говорили да остане така до края на първи клас, дано се получи. Друго нищо интересно няма при нас. За утре си е поръчал сандвич "с месенце" за училищна закуска. Mr. Green

# 665
  • София
Много пишете тези дни и  аз докато се включа - пак сте изписали 5 страници..
При нас първия ден мина добре, но втория ден вече каза, че мрази училището Cry Нямало никакви интересни неща, забранявали им всичко, стоял 100 часа в това училище и  било само "дъръ - бъръ".
Идва му  малко в повече явно без следобедното спане и му се струва много дълго.
Чудя се дали да го карам вкъщи всеки ден по малко да упражнява ченгели. Госпожата каза да упражнява събота и   неделя, понеже  не изписва някои правилно.

# 666
И Никол не пише перфектно ,но се чудя дали да я карам да се упражнява. Сина в първи и втори клас пишеше много красиво, от трети е някакъв ужас. Половината букви  печатни, криви.
Чудя се дали има смисъл от много упражнения при положение ,че в училище никой не държи на краснопис, а аз да натискам в къщи. Да е грамотно и четливо, това е важно.

# 667
  • София
Да е грамотно и четливо, това е важно.
Така е, но ако му правят забележки  за краснопис - няма да е приятно, така че ще трябва да се упражнява по малко - хем да изгражда навик.

# 668
А нямат ли домашни с тези ченгели?

Днес 1ви час физкултура.  Доста е студено,  ако ги изведат и тичат най вероятно да се изпотят.
Накрая Бит и техника, но учебник нямаме...а госпожата го показва.

# 669
  • София
И така... да видим как ще мине третият учебен ден днес. Не мога да определя харесва ли му или не да ходи на училище - казва, че е ок, ама не виждам някакъв ентусиазъм. Все едно завършва гимназия и цял живот е ходил на училище - никакви чувства не влага.

Morena, героят изобщо не се чувства геройски. Каза, че го е заболяло и си е поплакал малко. Ама другите го утешили  Wink

sise_to, точно там е, но в 1в.

Госпожата им казала вчера, че от другата седмица няма да ги чака долу, а ще се качват сами. Да видим как ще се оправи по етажите. Каза, че вчера се объркал и си търсел стаята на долния етаж. Ама нали уж никъде не ги пускат сами? Малко съм озадачена. Ама като на моят човек думите само с ченгел му се вадят от устата, какво да правя. Освен да си купя една кристална топка  Joy

При нас нито сестра, нито логопед, нито нищо не е минавало. Поне такава ми е информацията. Да видим по-натам дали ще има раздвижване.

Поздрави на всички!   bouquet

# 670
Да е грамотно и четливо, това е важно.
Така е, но ако му правят забележки  за краснопис - няма да е приятно, така че ще трябва да се упражнява по малко - хем да изгражда навик.

Това имах предвид. Ако в училище държат на краснопис тогава има смисъл и ти да изискваш. Но ако никой  в училище не иска това от тях, трудно става в един момент да ги накараш да правят нещо извън дадените домашни. Това го споделям от опит.

# 671
И ние първи час физическо. Дала съм потник за преобличане, ако се изпоти. Не вярвам да се преоблече.
Това, че няма телефон и не мога да я чувам само наобяд страшно ме дразни и се притеснявам по цял ден какво прави. Просто нямам търпение да я прибера в 16.30. Като чета тук какви неща описвате, още повече се притеснявам.
Гледам, че много се изморява и засега не съм я записала на никакви извънкласни дейности, освен на Британика, но която си ходи, но искам да ходи и на народни танци. Не знам обаче как ще смогва.

# 672
Телефон не съм давала, но калина вчера каза че повечето деца имат. Говорели си с майките в междучасията.  Не ми е искала и не мисля да и давам. За 4часа нищо няма да и стане в училище без да ме чува.

# 673
  • sf
Добро утроооооо   bouquet
Днес подранихме, беше там преди 8.
Искаше повече храна, та съм му сложила сандвич, краставички и солети, а в колата изяде две барнита, ама на него все му е малко  hahaha
Днес има музика, а той хич не я обича, още от градината  hahaha

# 674
Когато са само до обяд наистина няма нужда от телефон. Обаче по цял ден и мен би ми било по-добре, ако имаше телефон.
Вчера се върна кисела. Не й се говореше и ми се развика да не я разпитвам. Заболя я и корема. Въпреки това отидохме на плуване и не искаше да излиза от водата. С тези задръствания се прибираме към девет без нещо и докато хапне малко, легне и заспи става над десет часа.
Днес се събуди сама и пак чакахме бусчето 15минути Crazy Оплака се, че било скучно междучасията и си пишела в дневника . Мен не ми харесва много да стои пак на чина, но засега явно така ще е.
Вчера са ги водили на църква заради празника и който иска е палил свещи. Направили са си разходката пеша, което е супер.
Програма все още нямаме, но имали някаква проекто такава, закачена в стаята.

Общи условия

Активация на акаунт