ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 146
  • 740
  •   2
Отговори
# 75
  • ГОре на черешата...
Да не ви изпусна, че времето не ми стига...

# 76
  • София
Не ви смогвам, ей!
Жасмин, какво е станало? Ще се върна на старата тема да видя.
Алекс беше на зъболекар и вече има 3 цветни пломби и една бяла. Двете са почти незабележими и се сливат. За година време само  Sad Преди всичко беше ок, но е трябвало да я заведа по-рано. Кариесите на четвъртите зъби са повредили малко петите - всички все още млечни, де.
Звънях на очната, но каза след 15ти да идем. Алекс твърдо не иска на ортопед обаче.
Тоалет - има от миналата година. Туника и клин, които тогава бяха големи и по принцип бяха за английския. Картинката е дъска с молив (не се вижда добре).
Ето това:
Всъщност седи като рокля. Миналата година беше до коленете. Клинът ще сменим с жълт чорапогащник, че ми е много шарено. И червени обувки. Доста се чудих, но нищо не харесах. Роклите са или бални, сватбени или всекидневни. За поръчка първо си мислех, че има много време, накрая... стана късно. Напълно се изложих. Имам хиляди неща на главата и не се наканих да поръчам навреме. Сега през почивните дни трябва да обикалям за обувки. Някой беше дал линк с чудни диадеми и ленти, но и с тях същото. Днес не смогнах. Има и два варианта в резерв, но това е някак тематично  Simple Smile
Преди време гледах една пола с ноти и петолиние, но нямаха размер.
Родителската среща ще ни е на 17ти.

# 77
  • София
И според мен е идеално от следващата тема, когато вече ще са си баш ученици децата, да сме си просто - Първокласници - ... тема Simple Smile

Морена, моят съвет е темата да е формулирана "Деца в ПЪРВИ клас", защото така най-добре се набива на очи като се отвори подфорума с всички теми. За "Първокласници" погледът трябва да се концентрира върху конкретните думи в темите, докато се открие.
Не, че е кой знае от какво значение, но е улеснение, макар и минимално.
Благодаря ти за труда   bouquet

Да питам , че ми е интересно, по колко време продължиха родителските срещи в училище?

Два часа, без нито една излишна секунда. Първа РС беше и нормално имаше много въпроси за уточняване. Останаха още, но в понеделник и те ще бъдат решени.

Пролетен дъждец, адмирации за хомеопатията.
И ние се лекуваме основно с такава и факт е, че именно това ни помогна да избегнем операцията на сливиците.

Жаси, имаш стиснати палчета от мен всичко да мине по най-добрия начин за детето!

Никак не ми стига времето, да се оплача. Дано до неделя да набавя всичко необходимо. Останали са ни малко неща, но все пак си иска ходене по магазините.
Моето облекло ще е официално като на празник, без да е нищо специално.

# 78
Аз искам да отворя дума за извънкласните занимания.
Как ги приемат децата ви, ходят ли с желание, сами ли поискаха да се запишат и всякакви други въпроси от сорта.

Калина миналата година ходи на рисуване. С желание се записа, в един момент мрънкаше, че не иска да ходи (всяка седмица в продължение на около месец), а накрая дори се случи да плаче в залата един от последните пъти. Не и се рисувало и др. подобни. Госпожата е страхотен преподавател и човек, успя да я убеди да правят нещо все пак.
Сега естествено, искам отново да посещава кръжока, защото има много потенциал в нея, но трябва да се развива. Тя се дърпа, дори го обръща на рев.
Не ми се иска да оставям нещата така (разбирам да не можеше да рисува), но не искам и да я притискам от друга страна.

За танците имаме същият проблем. Миналата година не я записах на никакви, но тази година мисля да не повтарям същата грешка.
Тя иска да ходи на балет, но школите (2бр) в града ни хич не ми допадат. Цяла година посещения и накрая нищо не знаят и могат, което за мен е губене на време, пари.

# 79
  • София
Допълнителните занимания, мисля да си ги продължим....тенис, английски и грънчарство. Но май грънчарството ще отпадне, защото още няма обявена програма и може би въобще няма да го има това ателие....Чака си ги с нетърпение, макар, че тениса не сме го спирали лятото....но може би ще е разочарована за грънчарството. Подметнах й за плуване, защото зимата, тениса ни 1 път седмично само....Ще го мисля в движение и се надявам ателието, ако се е преместло да е наблизо някъде, защото не ми е оферта да пътувам по задръстванията , още повече, че идва и зима...Гледам да ми е в квартала, наблизо, че почти навсякъде водя и брат й с мен....

# 80
  • София
Боби бързо пали за извънкласните занимания и после бързо почва да мрънка. Така беше с плуването в началото, първия път дори не е искал да влезе, след това се запали много да ходи, след това пак почна да мрънка да не ходи. Но аз държа на него, защото му помага да поизправи крака (леко Х-образни са).

На английски пак мрънкаше да не ходи, но мисля, че накрая разбра, че от това измъкване няма  Twisted Evil От 1 октомври пордължава с него.

Ходи 3 месеца на карате. Първоначално силно въодушавен, сега не иска. За каратето все още няма да настоявам толкова, но мисля преди да навлезе в пубртета д апочне да ходи на такъв спорт с възпитателна цел. Но ще видим.

Мисля, че децата губят бързо интерес, а и особено ако нещо им е по-трудно. Честно казано, ако не ни беше толкова трудно да ги организираме тези извънкласни занимания, щях да съм доста по-настоятелна за каратето и плуването.

Тази вечер успях да го снимам за ученическата карта, да купя такава (само, без бележник  Twisted Evil, били ги купували в комплект и за това не искат да ги продават отделно) и да купя още един панталон.

Чудя се ако вземем още в събота сутрин цветята дали ще устискат до понеделник. Че в неделя сигурно ще е ад на борсата.

# 81
Нашите до този момент не са ходили на никакви извънкласни, поради чужбинския престой, а сега мисля да ги запишем на някакви, по тяхно желание, към втория срок, когато вече ще съм ориентирана в новия ритъм на живот!
Нищо не казвате за писането с молив: така ли ще се и вашите първолаци или не ви се подхваща вече дъвкана тема?! Wink Само няколко мнения за ориентир ще са ми от полза...Благодаря! Hug

# 82
  • София
При нас - с молив, при това има изискване да е HB Simple Smile)))

# 83
Много бързо пишете,не мога да ви смогна да изчета Grinning
Вчера имахме родителска среща.Стаята е чудесна,слънчева,с нови чинове и столове.
Класната и учителката за занималня са симпатични.За сега всичко е ок,ще видим нататък как ще е.
Нещо,което искам да споделя и да кажете и в други училища ли е така...
Ще събираме 45лв. за:
19лв. учебник по английски
3лв. тетрадка по Роден край
5лв.учебник по безопасност на движението
4лв. тетрадки за цифри,букви и чингели (по-лесно да се учат децата да пишат)!?
2лв. застраховка за ученика при наранявания (важи не само в у-ще)!?
5-6лв. цветни тениска по физическо!?
1лв. консумативи
Сумата не стига до 45лв.,но...както навсякъде трябва да се искат пари за нещо  Confused

# 84
За нашия младеж, освен да е молив, трябва и да е без гума, за да не трие, защото ставало мацаница...Той все още осъзнава факта, че няма да може да си поправя грешките!  Wink
При нас искали 60 лв. в понеделник само за тетрадки...Но това е препредадена информация и ще се въздържа от коментар до личната среща утре!

# 85
  • sf
Donsita, браво на момчето ти. Тренира ли нещо?
Плуване. Но вкъщи има и лост за набиране, въже, закачено за тавана, гума за дърпане и понеже ММ се запали от 2-3 години да се занимава с лостове и редовно тренира, малкия се запали и той, не е като мен - мързел  hahaha

Ще пишат с химикалки.
Цветя ще купя в събота следобяд, не мисля,че ще им стане нещо до понеделник сутринта.

# 86
  • София
За извънкласните дейности - избрах само плуване два пъти в седмицата, тъй като детето от две години ходи активно на плуване и искаме да си продължи, макар и на нов басеин с нова треньорка.
Отделно, извън училището, ще ходи на тренировки по карате, което тренира също от две години и дума не иска да чуе за отказване. Искам да видя като как ще му идва тази натовареност и как ще потръгне ученето за първия срок. Ако всичко е ОК и не му е в повече, обмислям вариант за добавяне на шах-мат и театрална школа (или пиано).

За писането - казаха на РС, че първо с молив ще започнат.

# 87
  • София
За писането с молив - все още не знам, тъй като РД предстои при нас следващата седмица. Но от инфо на родители от миналата година, май се пише с молив, та сме заредили някакви моливи сиви, триъгълни, с едни черни точки (забравих им марката ooooh!). Взех ги от Метро, 3 бр. с острилка.

# 88
  • Sofia
И нашето у-ще се отказва от цветята. Сега погледнах във ФБ страницата им.
Пък четох някъде и за друга инициатива - да дарим книга за уч. библиотека.
И двете ще направим, но смятам и цвете да носим.

Ей това ни е най-вероятният тоалет за хладно време.
Тези дни ще се пробваме да вземем някакви обувки, ако не, ще кара със спортни и това е.

# 89
  • София
Леле, едвам ви изчетох...
И при нас ще пишат с молив в началото.
Последният час всеки ден им е занимания по интереси, още не знам какви точно ще бъдат, но там ще ходят. Събота и неделя правим преходи по Витоша, за друго няма да остане време.
Аз се провалих с лова на долнища и поръчах от англ. сайт. Така че, ако нещо се комбинирате, бройте ме и мен  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт