ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 168
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Няма подходящо обяснение, което да ми предложи.
Приготвила съм на детето за утре наши тетрадки. Колкото мога по-любезно ще й кажа, че НЕ искам детето ми да пише в други тетрадки и ако има рекламни тетрадки от спонсорите,които да иска да предложи, може да ми ги даде и ако аз преценя, че искам, ще ги сложа в чантата на детето.

А ПИБ и Хепи, както и Комисия за защита на потребителите,  ще получат чудесно писмо с цветничко копие на двете тетрадки с искане на обяснение.

А ако за първият урок на детето имат някакви претенции, ще изпратя до д-рката хартиено подписано обяснение с входящия номер на писмата си до горепосочените компании и институция.

!

# 541
Отвратителна и нагла постъпка. Разговаряй утре с госпожата.

# 542
  • София
Не до Комисия защита на потребителите /занимават се с друго/, до Министерството входирай жалба с копия и до директор Peace

# 543
Много неприятна ситуация!
Разговаряй с госпожата първо, за да чуеш какво обяснение ще ти даде. С писмата може би ще гръмне голям скандал и трябва все пак да знаеш, защо се е получило така и дали си готова да понесеш някакви евентуални последствия. Гнева не е добър приятел, премисли всичко отвсякъде. Hug  bouquet

# 544
Начина по който го е направила г-жата е неправилен. Независимо от това, първо разговаряй с нея, както те са посъветвали и другите момичета. Спомням си че племенникът като беше в първи клас имаше рекламна тетрадка, която ползваше.

# 545
Скин, и Инспектората информирай. На нас , измежду учебниците, ни пробутаха рекламен лист - седмична програма с логото  на TBI Bank ooooh!

# 546
И ние ги имаме същите тетрадки. Госпожата още на РС каза ,че децата ще имат две тетрадки подарък. Но никой не ни е задължавал да ги ползваме.
Имат и още един подарък децата -" Лесен правопис" учебно помагало за малки и големи. Хубаво като замисъл,  едно такова мъничко с джобен формат, но  отвън  цялото нашарено с реклами на CN.

# 547
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Начина по който го е направила г-жата е неправилен. Независимо от това, първо разговаряй с нея... Спомням си че племенникът като беше в първи клас имаше рекламна тетрадка, която ползваше.

+1 за първото

и на нас дадоха две рекламни тетрадки от  Rolling Eyes изи кредит  Rolling Eyes . и програма, вече не помня на коя фирма
може и да ги ползваме, но решението трябва да бъде наше, не наложено Peace

# 548
Имат и още един подарък децата -" Лесен правопис" учебно помагало за малки и големи. Хубаво като замисъл,  едно такова мъничко с джобен формат, но  отвън  цялото нашарено с реклами на CN.
И ние го имаме. Peace

# 549
  • Sofia
Няма подходящо обяснение, което да ми предложи.
Приготвила съм на детето за утре наши тетрадки. Колкото мога по-любезно ще й кажа, че НЕ искам детето ми да пише в други тетрадки и ако има рекламни тетрадки от спонсорите,които да иска да предложи, може да ми ги даде и ако аз преценя, че искам, ще ги сложа в чантата на детето...
S k i n, наистина много нагло. Не че е дала рекламни тетрадки, а че ги е подменила с вашите. Аз на това се подразних.
    Ние също имахме още вчера в пакета рекламни тетрадки, едната точно на Хепи, другата забравих, прибрах ги под всички останали. Програма също - Veolia и Софийска вода и показана хубава книжка, която имаме.  Simple Smile 
И помагалото, което описа Вела.

nonich, съчуствам за инцидента. Хубаво, че сте почивка утре, да минава по-бързо удареното!  Hug

Ms.Gorgeous
, добре дошла!  Simple Smile

# 550
  • София (Възраждане)

Алекс беше щастлива, че си вижда приятелчетата. Ще са в един клас с дъщерята на Mooimeiske  Heart Eyes Класната изглежда мила и симпатична. ...
Колко са децата като брой в класовете при вас? Нашият е 26, от които 9 момчета. Другият обаче е 22. Странно разпределение! Списъци до последно нямаше и сега ако решим да повдигаме въпроса, би било гадно, защото децата вече си познават класните.
...
След запознаването вчера ги пуснаха и вкъщи се заформи детски купон с две съученички и едно съседче  Laughing

Днес имаха само един час, без да носят нищо. Утре - с буквар и математика, и 2 тетрадки.

Учебниците са на: "Даниела Убенова"  - БЕЛ; "Анубис" - математика; "Просвета" - ИИ; "Анубис" - роден край. Не ги разглеждах подробно.
Утре имаме РС.

Симантро,  Hug
Децата са доволни, ние също!
Мда, 26 срещу 22 в супер малки стаи, където борбата ще е и за кислород Crazy Но все пак сме творци, не математици, логично е да куца сметката  Mr. Green
Здраве да е, не е нужно много всъщност, основно това! Hug

# 551
  • София
Морена, добре заварила!  bouquet

# 552
При нас положението е същото, като при Морена - същите рекламни материали,но пък аз днес не бях слагала от нашите тетрадки, защото той беше до обяд и въобще бях изключила, че всъщност раницата си остава там и каквото сложа в нея снощи, това ще е...
Той също се прибра следобяд с доста домашни - страница по математика в тетрадката, две в помагалото и една по БЕЛ. Беше много ентусиазиран и седна да пише още несъблечен...Оставили го на последния чин, че само той бил свободен като пристигнал (закъсняли, че с този крак не предвидихме, че се движи като костенурка), но се надявам да го преместят, че има по-височки деца от него, предимно дами (!). А той вече е 127см, което ме поуспокои, защото ми се струваше, че не е пораснал хич, но явно е - цели 3см за лятото. Вероятно вашите момчета са по-височки, но ние с татко му сме дребни и много го мисля той как ще е...
Иначе храната днес не му е била от най-любимите, но е хапнал, каквото е могъл от "гаден таратор, пиле с кокали, хубав хляб и вкусни моркови и зеле, което не знам защо не съм обичал досега" Wink Сутрешната безплатна (100 пъти го повтори и явно им е набивано в главите днес) закуска е била шоколадова бисквитка  и чакам с нетърпение да видя каква ще е следобедната платена такава...
На 18ти ще имаме нова РС, на която ще се обсъжда къде ще ги водят на 6.10., както и ще се споделят първи впечатления от децата.
Нашето наивниче днес го карали да чука по вратата на съседния клас и да бяга и той с тоз куц крак, познайте как се е спасил. Дано да започне да мисли малко повече, че с това оправдание "еди кой си ме накара" няма да стигне далеч! Децата в неговия клас са 25, като повечето са момичета.
Сложихме и мантуто - ако някой живее около НБУ може и да е чул крясъците му от близката поликлиника...Умрях от срам, ама какво да се прави - мъж!!!

# 553
Момичета, благодаря ви. Форумът в нужда се познава.

Ще дам шанс на даскалицата да разбере, че това "недоразумение" няма да мине при нас. Ако нещото се повтори - плана си го имам, тетрадките - също. Всъщност, още утре ще бъдат сканирани и в готовност.

Просто няма да допусна никакви своеволия нито с нас, нито с детето! Много добре знам, и са ми изключително ясни нейните правомощия. Както са ми ясни моите правомощия, права и задължения като родител. Детето ми ще бъде, живот и здраве, в това у-ще доста време. И не смятам да отминавам с лека ръка подобни..........неразбирателства.
Може да се намираме в България, но някои от нас са запознати освен със задълженията, и с правата си.

Благодаря за съветите. Ще се възползвам от тях.   bouquet
Извинявам се, ако съм ви натоварила в тази, иначе прекрасна тема!

# 554
  • София
28 деца са в нашия клас. Днес денят е минал много добре, малкия е супер ентусиазиран, било много забавно, госпожите не били толкова строги като тези от ДГ  Laughing

Имало е вече спречкване с по-големите деца (само до 4 клас е училището). Стана ми малко криво от това, но явно си е така в училищата.

Хапнал си е на закуска и обяд, без плода, разбира се (круша)  ooooh! Пак не е пил много вода Sad

Отт бусчето слязоха една тумба деца (всички се познават), зачервени, доволни, емоционални. Добре, че поне за сега няма по-големи там да създават проблем.

Утре е присъствен ден, но нещо спортно май ще е, дано не вали.

Вчера и на нас ни дадоха един куп рекламни неща - въпросните 2 тетрадки на ПИБ и Хепи, 2 програми (на Софийска вода и другата не помня), на Флорина пъзел и линийка, една книжка за правилата за правопис, издадена от Картууннетуърк  ooooh! ooooh! ooooh!
Отделно Наръчник за родителите на Асоциация "Родители" и един въпросник за дислексията, издаден от Виваком. Този въпросник леко ме притесни, обаче. Вчера отговорих набързо на въпросите и май "ДА" с ами по-малко от 15, което е определено като проблем. Като имам повече време ще потърся повече инфо за дислексията, че не знам почти нищо.

Общи условия

Активация на акаунт