ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 201
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Skin, върна ме към лоши разправии в градината. Сагата е тук. Практиката се разраства. Гласността плаши учителите и директорите. Жалбите нямат ефект. Мнение на "любимката" ми Кастрева от Инспектората (да му се не види - днес втори път я благославям  #Cussing out ) относно рекламата сред децата  Mr. Green Та очаквай да ти кажат, че ти пестят парите  ooooh!
И още една тема по въпроса...
Сега се сетих, че миналата година изрично предупредих класната да внимава какво допускат, че ставам зла  Twisted Evil
Значи, и даскалката, и директорката да си знаят (щото първо учителката а после, ако е нужно, и другата ще разберат съвсем ясно), че аз само с жалби няма да оставя нещата. Ако се стигне до там.
Отивам да чета темичките.

Mira_p, мъника съвсем откровено си каза, че тетрадките й ги е прибрала учителката. Peace Ако е изгубила/забравила нещо, си казва. Винаги. Не се карам никога за такива неща, затова детето си признава без притеснение.

# 571
Ехо, не съм ви изчела. Кристина ме учуди, приятно. Дойде си супер доволна, ведра, енергична, помогна ми да подвържем и залепим етикети на каквото беше останало. Преди това беше във форма и за английския у нас. Учителката ни изненада приятно, че започнаха уроците от сега, мислех, че чак октомври. Яла си е боба с наденичката в стола, тараторец, абе бива. Направо екстра, като знам как тръгна на детска. Учителката ги е размествала. Първо е седяла с приятелката си, но после я е сложила до едно момченце. На нея не и пука, знае, че седенето на чина е за да внимава в клас, все тая с кой е, важното е да не и пречи. Приятелите са за междучасията.
Английският го нагласихме, остава плуването, но ще го започне от другата седмица, нека все пак тази посвикне със ставането и така. Аз съм гроги. Поизморих се, ама види му се края.

# 572
  • София
Skin, не знам дали съм писала в споменатата тема какво направих всъщност.
Скрит текст:
След малкото форумско проучване ходих при госпожата да питам имало ли е рекламен театър. Нямало, ама като помисли, май било за правилното хранене. После - при директорката. и отдалеч тръгнах: "Знаете ли, че в някои градини играят един театър..." Тя била чела. (бг-мама явно; знаех, че попреглеждат темите, а аз не съм споменала градината. Нямало такова нещо при тях. Да, ама детето ми е видяло същите кукли и добре разказа темата. Убедих я, че е имало, в крайна сметка Simple Smile Оказа се, че не била разбрала и децата не са си дали сметка, че нещо им рекламират  Joy И със същата усмивка й обясних какво ще последва, ако нещо рекламно припари до детето ми - жалби, гласност, телевизия и други дяволи... Накрая си казах, че аз съм пуснала темата. Буквално онемя. После даже линк й пратих в знак на добронамереност. Между другото споменах, че моя приятелка прави репортаж по въпроса и може и по ТВ да цъфна. Както и стана. Не споменах градината, но си взе бележка, смятам. И при още една разправия пак им споменах за телевизия. Учителките били предупредени, че влезе ли камера, те ще изхвърчат  hahaha Смешно не е... всъщност тъжно.

# 573
Честит Първи Учебен Ден на нашите слънца!
Пожелавам им да са уверени и спокойни в училище , и винаги да се забавляват!

Утре ще се опитам да ви прочета!
За протокола Калата е в 22-ро.

# 574
Аз съм втрещена от ситуациите, които могат да му се случат за един ден на моя пакостник. Просто ми е беден речника да ви опиша всичко.

# 575
  • София
Аз съм втрещена от ситуациите, които могат да му се случат за един ден на моя пакостник. Просто ми е беден речника да ви опиша всичко.

Какво се е случило?

# 576
При нас вчера на двора е имало беда - голям ученик я е уцелил с топка, очилата й бяха разкривени, на приятелката й съдбата е била същата - и двете са ударени в главите с баскетболна топка. Учителката и двата пъти не е видяла инцидентите.
Днес ще отбележа този факт.

# 577
Охх, много неприятно е това с топките и очилата.  Аз дэ гимназията си ходех с такива и са се случвали подобни неща.
Калина днес има 4часа...ще видим с колко домашно ще се прибере пак.

# 578
Станала в 7.00, с ентусиазъм. Ти да видиш  Thinking Аз едва си отворих едното око в 7.30

Почти закъсняхме  Mr. Green Точно си мислех, че нещо ми има, а то всичко си е ок. ще гледам да не закъсняваме.

Вчера са имали ИТ /информационни технологии/ - мамо, ама те ни учиха как се включва и изключва компютър, какво ставало ако започне да премигва. Демек, на краставичари краставици продават.  Simple Smile

# 579
Тези информационни технологии ми се струват голяма безсмислица. Навремето по информатика в гимназията не помня да сме научили нещо съществено.
При нас май няма да ги има.

При нас вчера на двора е имало беда - голям ученик я е уцелил с топка, очилата й бяха разкривени, на приятелката й съдбата е била същата - и двете са ударени в главите с баскетболна топка. Учителката и двата пъти не е видяла инцидентите.
Това си е направо опасно:( Защо трябва да стоят до големите ученици...

# 580
Моят първокласничка днес я води баща и. Правил е закуска, сплитал е косата, носили освен чантата и в една торба разни други неща, купували са купони. Понеже е било лудница сутринта и милото не се е добрал до таблото за да запише програмата за утре, девойката казала ,че ще помоли госпожата да и я продиктува и тя сама ще си я запиша. После той ще я  прибира.
Справят се, къде ще ходят. Имат още две седмици да се напасват и после аз тръгвам на лекции и съвсем сами ще ги оставя.

# 581
  • Варна
Добро утро и от мен Hug
Скин, чакам да споделиш развръзката. Само като те четох побеснях!
Скай, и вашата ситуация никак не ми хареса! Дано не се повтарят тези неприятности.
Аз ще добавя нещо във вашия тон, за съжаление Sad Никак не ми хареса отношението на възпитателката. Беше ги натирила на двора и събираше пари за стол. Изобщо не знаеше кое дете е от нейните, кое още не е взето, не ги и поглеждаше... Скара ми се, че не сме им били занесли тетрадки за занималнята: "Вий как мислите, къде ше пишат тез деца?! Донесете им тетрадки за занималня, надпишете ги там, да си знаят, то анархия!!!" Confused Сякаш ми е 6-то дете при нея. Тя не взе думата на първия ден нито да се представи, нито да си каже изискванията, сега ми се кара. Ма много криво ми стана. Питах нещо за Марта дали има да ми каже, а тя: "Ужас, ужас са още, ама ще ги опрайм!" ooooh!
Сутринта закъсняхме, бяха вече в стаята децата, насядали. Учителката и тя ми направи забележка, че не можело толкова късно да идваме Embarassed С две думи накриво ми тръгна нещо.
Иначе девойката е доволна, всичко си изяла, има "отлично" на чертичките и усмихнато личице в учебника по математика. Хубаво било в училище, видяла си приятелките от другите класове... А първото невнимаване в час вече е факт - но ще го разказвам друг път, че много дълго стана и много се наоплаквах за един пост Joy
Хубав ден от мен, първолачета и дано се поизчистят и поизгладят нещата в скоро време Hug

# 582
Добро утро, дами!
Skin, ситуацията с тетрадките наистина е неприятна, но не се ядосвай, за да не предадеш настроението си на детето. Поеми въздух и не бъди " крайна" още в първите дни, може пък и госпожата нещо да се е объркала, все пак и тя сега се запознава с децата, класна стая с 20- 25 нови дечица, чийто имена да запомни, да ги напътства... не е много лесно. Учител с дългогодишен стаж ми е споделял, че първата седмица с първокласници е доста тежка и за учителите.

# 583
  • Някъде в облаците
  bouquet И от мен - добро утро! Мире вчера - беше в стрес без да го признава.  Sunglasses Без да се е случило нещо - се случва това, което и предполагах. Няма ги приятелчетата от ДГ, няма занималня, всичко е ново и различно и тя реагира веднага.
Писали и в клас и домашно, има вече - "усмихната шестица". Laughing Пълна обиколка на училището. Купила си ябълка и банан - разделила ги с едно момиченце, не му знаела името още.  Party После изяла цяла кутийка с Тик Так. newsm78
"И мамо, като звънна звънеца за голямо междучасие и ...................... като се изсипаха отгоре, ама знаеш ли колко много ученици .................... беше страшно. Аз се скрих веднага в стаята, другото междучасие изтичах за банан (а това е едно малко основно училище).  Ама знаеш ли като звънна звънеца и аз още не бях купила банана - тичах до класната стая, ама тичах ...................... ох, добре, че не закъснях" Стана ми чак мъчно за стресираното ми дете.  Sad
На обяд - 9 деца - към частната занималня, написали си домашното. От 14.00 до 16.00 (заваляло) - в Докторската градина.
Сутринта имах проблем. Мрънкане, преминаващо в плач - не иска на занималня. 10 минути обяснения. И - как така в класната стая ще се събуе по боксерки, че да си облече клинчето и тениската за физическо. 5 минути - обяснения. Ще пробвам другия път със спортно панталонче, за да облича само тениската. Но - нацапа ли се (ако са навън) - вечерта ще мрънка пък, че е стояла мръсна. Ей, в детската градина си беше друго.  Joy
Иначе - всичко е наред - засега.
Другият петък ще ходим мамите с деца (или татковци) на детски клуб - по предложение на учителката, за опознаване в извънучилищна среда.

# 584
  • София
И аз ще го отбележа на родителската днес. Мерси, че напомни. Миналата година го говорихме това - физическото им е на двора при топло време, но там има и големи, които ритат. Искахме разделяне. Дворът е малък. Уж обещаха след ремонта. Да видим дали са направили нещо  Tired
Ударите с топка са опасни и се случват често. Учителката ми в гимназията така пострада. Загуби си зрението и я пенсионираха Sad

Общи условия

Активация на акаунт