ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 164
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Ха добро утро!  Grinning
Тино, днес ти ме усмихваш  Laughing

Гушкан остана нормално и днес. Госпожата ми я похвали (" Толкова ведра, лъчезарна и продуктивна!") от вчера, интересува се дето как се е чувствало и какво е разказало. Ако нещо се е оплакало да алармираме.  Пак помоли, ако има някакъв проблем да го споделим с нея.
     В крайна сметка оставаме само на прозрачни подвързии. Вчера питах детето как им е обяснила госпожата какво (като учебник, тетрадка) да вземат, тя рече, че им показла, което трябвало. И така се реши въпросът.
С етикетите на тези шарени учебници... падна ми пердето и те така... Удобството преди естетиката. Догодина вече ще се подвързваме.  Simple Smile
Забравих да питам за ЛК.  ooooh!

С топката... навремето в моето у-ще, от входа се минаваше през всички игрища и беше кофти.
В у-щето на щерката, игрищата са встрани от входа и няма проблем.
Аница, кофти и това дето учителката не видяла...  Дано поне няма болка в главичката детето.

... все пак и тя сега се запознава с децата, класна стая с 20- 25 нови дечица, чийто имена да запомни, да ги напътства... не е много лесно. Учител с дългогодишен стаж ми е споделял, че първата седмица с първокласници е доста тежка и за учителите.
Така си е... то избощо е близо да акъла. И децата, и учителя се адаптират едни с други.  Simple Smile

Dive, не си го слагай на сърце. Щом детето ти е доволно и ти бъди.   Hug

Съчуствам на всички...
Денис, и на мен ми стана мъчно за твоето детенце... милото...  Слагай и' да си носи храна от вкъщи, за да не и' се налага да ходи да си купува.

# 586
А защо са ви етикети и на учебниците?

# 587
  • Sofia
Ми, както и на тетрадките... за да си ги разпознават.  Grinning  
Моето например пази книги, не бих искала да се окаже в един момент с чужд раздърпан учебник.   Wink

# 588
Аз не съм ги надписвала. Сега се сещам, че миналата година класната ги беше надписала от вътрешната страна на корицата. Може и тази година да направя така. При нас стоят в чина и не мисля, че ще се объркат, но знам ли...

# 589
Понеже и нашите подвързии/ фолио/ са прозрачни, аз изпринтих бели етикети  с името и класа на детето. Сложих  всичко в отделни папки. Вчера Никол каза ,че много бързо се е ориентирала, а е имало деца дето са търсили по 15 мин. учебници. Залепих етикети на гланцовата хартия, папката, блока за рисуване, боите. С  две думи на всичко което можах. Laughing

А милото и надписа всички моливи и фулмастри, че имахме фрапиращ случай миналата година. Едно момиченце прибрало няколко молива на Никол. Обаче тя си ги познала/ нали са надписани/ и си ги поискала. Детето казало ,че са нейни, но баща и бил объркал името и. Shocked

# 590
  • Някъде в облаците
......
Денис, и на мен ми стана мъчно за твоето детенце... милото...  Слагай и' да си носи храна от вкъщи, за да не и' се налага да ходи да си купува.
Ами аз й слагам, но това е също ефект на новото ежедневие и стереотип при нея - не, че е гладна, но има си портмоненце с парички за деня и ..... да отиде да си купи - като ученичка.
Иначе и нея учителката много ми я похвали. "Оправна, умна и много сръчна в ръчичките". Сутринта учителката специално ме попита за обратните отзиви. За занималнята - каза, че ще й възложи допълнителна работа, за да е ангажирана. Днес сутринта по програма има първо математика. Мира влиза и учителката й казва, извади БЕЛ. Тя на чина преглежда програмата, която й е в раницата и се връща и казва - Ама, госпожо, по програма имаме първи час математика. Учителката казва - знам, но ще започнем с БЕЛ и другия час ще имаме - математика. Обърна се към мен и ми каза - ей за това умно дете ти казвам, разбрах, ще я ангажирам повече.

# 591
  • Sofia
О, Денис, браво на умница Мира!  Hug
Пък след случката, може тя сама да се откаже да ходи да си купува, за сега.

Залепих етикети на гланцовата хартия, папката, блока за рисуване, боите. С  две думи на всичко което можах. Laughing

А милото и надписа всички моливи и фулмастри, че имахме фрапиращ случай миналата година. Едно момиченце прибрало няколко молива на Никол. Обаче тя си ги познала/ нали са надписани/ и си ги поискала. Детето казало ,че са нейни, но баща и бил объркал името и. Shocked
Те така и аз... на всичко, ама всичко - шише, контейнер, несесер... Само чакам водоустоичивите етикети да ми дойдат.
Точно, защото предполагам такива инциденти, пък и "госпожата не видяла" и иди се оправяй...
Вела, ще взема и аз да намеря обикновени етикети.  Много си падам по бухалчетата и такива бях харесала, ама...

Дъждец, по-удобно за детето е да е отвън етиката.   Simple Smile

Нашата госпожа нали ме кефи, че ще поощрява децата, реших да и' купя стикери за целта.  Simple Smile

# 592
Ами, аз изхождам от предучилищната, въпреки че там учебниците бяха по-малко. Ще видим какво ще лепя/надписвам, като ги донесе петък. Иначе етикети без картинки купих от Ориндж и от тях налепих на тетрадките с прозрачното фолио.
Миналата година купих и за дрехите от Кауфланд, но се отказах да ги слагам. Отлепят се след първото пране.
Пропуснах да ви кажа, че и при нас се преобличат в стаята, а уж сме частно училище  Rolling Eyes Добре че моята не я е хванал срама все още.
Скрит текст:
Като казахте, че надписвате всичко, се сетих за една случка. Щерката си имаше една много любима немска книжка за принцеси. Веднъж я забравихме в Слънце и Луна и на другия ден веднага им звъннах, но казаха, че не била при тях. Точно след около година я видяхме там при играчките. Вече беше малко понадраскана, но все пак запазена. Много се зарадва детето и аз най-нахално разказах случката на сервитьорката и си я взехме обратно Grinning Оттогава й надписвам всички книжки.
Мале, някой трябва да ме изгони от тук Mr. Green

# 593
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
все по-притеснено ми става  Confused

вчера не са имали физическо, защото са писали 3 часа.
а са писали толкова много, защото някои деца не можели да направят права чертичка  Confused
е как става така, нали всички са ходили задължително в подготвителни групи?

моят станал готов бързо, после започнал да измисля глупости - пишел с лявата ръка, накрая госпожата му казала да яде, докато другите станат готови  Confused
днес ще питам дали може да си занесе нещо да се занимава. не знам как ще се приеме

# 594
  • Sofia
....Мале, някой трябва да ме изгони от тук Mr. Green
Щоо?  newsm78

Миналата година и аз бях налепила отвътре, ама сега се предполага, че ще си ги четат по някое време децата и да не трябва да отварят...

Добри, съжалявам!  Hug
Това, което разказваш е пак по моята болна тема... няма никакаква индивидуалност.  Close
Ако предложиш книжка да носи, по-вериятно ми се вижда да се приеме.

А това са гумените ни ботуши.  Grinning

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 11:00 от Morena

# 595
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Laughing аз се борих за едни такива с бен тен (или май беше някакъв бъмбълбии) Simple Smile много са ни удобни за цапане в локви  Laughing

# 596
  • Sofia
Мдаа... Гушкан от 2 годишна превзема лковите с такива.  Grinning

# 597
  • sf
Сутринта влезе сам моят ученик, размина се с госпожата в коридора ,ама дали я поздрави  Rolling Eyes
Иска да си носи раницана на едно рамо, но аз не му давам- видях обаче,че пред вратата на стаята си смъкна едната презрамка, в резултат на което му се изтъркули водата  Rolling Eyes
При нас уж казаха,че големи ученици няма да минават в техния коридор, но пък там има лафка и вчера видях,че и големи минават  ooooh!
Още час и отивам да го взема.
Искам да се оплача от свеки , ама denniss ще ме изпорти  Joy

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 11:30 от donsita

# 598
st. Dobri лично мнение, че в такива случаи на не можещите да пишат се дава повече домашно и физкултурата не се пропуска. Въобще това с пропускането на физкултурата е почти навсякъде.

Приятелка сподели как в 4 клас понеже госпожата много отсъствала, на края на годината за да се представят добре децата на ВО, дори и междучасия не са имали. #2gunfire

Аз бих повдигнала въпроса на РС.

# 599
  • Варна
При нас вчера Музиката са пропуснали, предполагам със същата цел... Моята (нали не е клюкарка Laughing), та не ми е разказвала как, колко и какво са писали/правили другите. Тя принципно си е самодостатъчна и не им обръща много внимание Confused Но като гледам, не е наследила наблюдателността си от моя род (трето поколение Качествен Контрол съм) - твърдеше, че чиновете им били на 3 колонки по 4 чина. Това прави място за 12 деца (а те са 23). Така и не успя да ми обясни къде е стояла. Та събрах кураж да се оплача от заплеса ѝ - снощи в 22ч ми каза, че имат да учат наизуст "Първокласник" на Калина Малина. Намерихме го в интернет и се почна... Повтаряхме няколко пъти, уж беше ОК. Легна си. На сутринта - никакъв спомен какво сме учили. Цяла сутрин го повтарях тоз първокласник, тя блее и дори 3 думи една след друга не може да повтори. Рев, тръшкане, колко е тъпа, как за нищо не става, как госпожата ще ѝ пише двойка. Взе да се захласва чак, та изяде и една четка по главата Embarassed да се освести малко. Разбира се, от тези драми, закъсняхме. Аз се извиних, че сме имали проблем със стихотворението, защото късно ми е казала, че имат да го учат. И госпожата  Shocked - "ама никой не ги е карал, аз само казах как се казва стихотворението, ако искат мама и тате да го намерят да им го прочетат!" И така - в момента още съм ѝ бясна на мойта блейка дето ме изкарва от нерви с нейното вечно блеене... Да я бях отложила за догодина - усещам, че големи ядове ще бера...

Общи условия

Активация на акаунт