ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 141
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Dive може и да е право детето.3 колонки  по 4 чина =12 чина по 2 места ,са 24 места.Или сте по един на чин. Grinning

# 601
  • Варна
По един са...  Това поне е сигурно... Но мерси, че се опитваш да я защитиш Hug

# 602
Днес Калина имаше 4часа и само 2стр с домашно за утре. 
Още не съм налепила етикети на всичко, но и това ще стане до края на седмицата. 
Минавала днес мед . сестра да ги преглежда за въшки. Simple Smile

# 603
  • В светлината на слънцето
Още не знам как е минал днешният ден. Довечера ще разбера. Баба им ги прибрала от училище, но пропуснала да пита за утрешната му програма, та ще трябва да звъня на класната.  Thinking

# 604
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
някой има ли вече постоянна програма?
някакви идеи кога да я чакам?

на родителската среща казаха по кой предмет колко часа седмично ще имат.
сметнах колко часа седмично ще имат и излиза, че на ден трябва да имат по 5 часа  ooooh!

# 605
  • sf
Прибрах го, оплака ми се от няколко деца  Rolling Eyes Едно го бутнало в гръб, друго по-голямо дете щяла да го бие, защото казал,че харесва някакво момиче  ooooh!
И още :" госпожата вече започна да крещи"  Rolling Eyes  hahaha
При нас е постоння програмата. Дадоха я напечатана още на 15ти.
Аз не мога да разбера какво толкова се туткат с тия програми  Rolling Eyes цяло лято ли не им  стига да я направят, нали знаят по кое колко часа трябва да има  ooooh!
И бележки от канцеларията взех, въобще много съм изпълнителна  hahaha

# 606
Нашата програма също си е постоянна, аз я печатах още седмицата преди 15ти и я носех тогава за раздаване.
3пъти седмично са с по 5часа и 2пъти по 4часа (като единия ден вероятно ще работят и по програма Успех мисля че беше)

# 607
  • Стара Загора
 При нас програмата ни я дадоха преди 15.09 на родителската среща.
 Аз не успях да разбера имали ли са домашно, или не. Когато го вземах снощи от занималнята беше малка лудница. Не пущат родители вътре. Г-жата ги извежда едно по едно ... Само каза да му сложа тетрадки / не че не бях, ама няма кой да провери другия джоб на раницата.../ и блок за рисуване, за да се занимават.
Бяха писали само 4 реда чертички. И оцветявали в едната тетрадка. По бел - правили нещо като разказ по картинка. От него не успях да разбера кое от тия неща е свършил в занималнята и кое в училище.
Твърдо заяви че му харесва в училище, но бил достаътчно голям за да си пише домашните сам в къщи. И нямал да ходи повече следобяд!
Иначе - си изпуснал телефона в тоалетната. Но си го "извадил" и разглобил за да изсъхне. Бил си измил ръцете след това, но без сапун, защото в момчешката тоалетна такъв липсвал. Ужас! Снощи му трих ръцете с четка и сапун, че..... само като си помисля за това и ми става супер гадно

# 608
някой има ли вече постоянна програма?
някакви идеи кога да я чакам?

на родителската среща казаха по кой предмет колко часа седмично ще имат.
сметнах колко часа седмично ще имат и излиза, че на ден трябва да имат по 5 часа  ooooh!
Да ние имаме програмата от 15.09 още. По 5 часа преди обяд всеки ден и 4 следобяд.

# 609
  • Sofia
Намерих си аз на какво да се ядосвам... ми изключително съм против (ама изключително) Информационни технологии. И защо на РС не стана дума за такъв ЗИП?! Кому е нужно малки деца вместо да скачат и тичат да седят зад компове...
Ама
Скрит текст:
си знам отговора де, болната ми тема...
Бясна, е хипер меко казано за състоянието ми.
Бих приела ИТ от 5 клас например.  Сега.... газ п_ _ _я...

Дадоха ни програмата - 25 часа седмично
Утре: 
1. РК
2. МАТ
3. Хореография (блузка и шорти)
4. Музика
5. Загуба на време (сещайте се)

Във вторник пък имат 6 часа.  ooooh!
МАТ всеки ден по 1, БЕЛ - четри дни по 2 часа,  ИИ, Музика и ФБС по 2 , останалото по 1.

Днес имат домашно - в малката тетрадка с квадратчета - по една страница вертикални и хоризонтални чертички. Едната Гушкан написа, докато приготвях обяда и', сега легна и като стане - останалото. Всичко (без екипа, че клиновете от Джордж ми се бавят и ще трбва да коригирма долнището, което можеше да остане за по натам) е в стаята вече и днес си носи само кутията за храна, шишето, и три тетрадки - 1 с домашното, в другите две (с редовете и учебна) са работили в клас, та да видим. Има поощрителни печати.   Simple Smile  И била мноооого очарована учителката от вчерашното домашно.
Сестрата минала още вчера на проверка на косите. Simple Smile И рекла да са вързани, ама аз не и се връзвам, още от миналата година.  Wink

Донсита, и аз се чудя, още повече за ОУ като нашето, което е на едносменен режим, всеки клас си има стая, малки са, не се местят... Госпожата ни е по всичко...

Дари, и при вас едни инциденти...  Wink

# 610
  • София
Около седмица варираше програмата при каката - това е заради външните преподаватели/музика или изобразително/, да ги наместят тях според заетостта им и тогава другото. Ние имаме и по руски още един учител, и неговата програма...
Сутринта оставих в канцеларията личната карта да я заверя с уговорката да си я взема наобяд, отивам - малкия човек разбрал от класната, че е готова и отишъл да си я получи сам. Mr. Green
При нас не дават първокласниците да ходят на лавката точно да не ги блъскат малките. Въобще никъде не ги пускат сами - само в коридора на 1 клас.

# 611
  • София
При нас не дават първокласниците да ходят до лавката и пари забраниха да се дават.
Проблема бил с тоалетните, защото "запецвали" вратите и можело да се заключат, затова не заключвали вратите, но пък се притеснявали някой да не нахълта докато са вътре....Казах и да ходят по 2 момиченца заедно...
Днеска дооста по-зле - сутрешнотос таване с триста зора...еснусиазма се изпари като видя, че учителката по занимална ще им преподава /явно нашат госпожа си има някаква работа/ макар, че аз харесвам и двете, но Кати не ходи на занималня. Пак е имало момченца, които се дракат, не са послушни, закачали се, дърпали се...като за втори ден добре, но искрено се надявам до края на седмицата въпросните дечица да си вземат забележка...Днеска имаха 5 часа, значително по-кисела я взех...определено не като вчера...Каза ми, че сутринта направо щяла да заспи на чина, пък снощи рано легна 21,30...но ще влезе в крачка...
Програмата ни е постоянна ..раздадоха я още на 15/09...Часовете  започват малко по - късно /8,20/, за да няма сблъсък с големи /7,30 първи час/, иначе е някаква лудница...особено сутрин....

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 14:37 от EmiR

# 612
Не успях да прочета всичко през телефона, още сме в болницата, утре ще ни изпишат. Малкият е много добре, даже яде крем супа и компот преди малко. Хвана ме секлет тук, но малко остана.

# 613
  • Sofia
Да, и нашите не ходат до лавката и дори ползват другото стълбище (не главното), та не се засичат изобщо с по-големите.  А сутрин и при нас е лудница във фоаието, защото се събираме 4те 1ви класа и двете ПГ-и + родителите.  ooooh!

Жас, привет, ха устискай още малко...  Hug

# 614
 И така момичета започвам от 27 ма страница - пишете като за последно  Mr. Green

Не че малкия ще ме остави да ви изчета , но поне ще опитам  Laughing Вчера направих не особено успешен опит.

И ние (на 15ти) в пълен състав - малкия беше на разходка през повечето време с татко му и така. 15 момчета и 8 момичета. Утре съм на РС в детската на малкия. И аз от напрежение не можах да си поплача  Laughing Посрещна ги с питка госпожата. Не валя както си бях поръчала  Mr. Green Ние имахме физическо вчера първия час и са използвали часа за разходка из училището.

Тя нямаше търпение да отиде на следващия ден на училище "без родители"  Mr. Green. Вчера отварям вратата да я взема от занималнята, имаше две момиченца до нейния чин и реакцията беше " еееееееееееее , е добре щом трябва"  Confused Моливите бяха за острене всички, фулмастри разместени - един малък хаос в несесера  ooooh!

И ние писахме декларация кой ще взима детето. С регулиращите подвързах - стърчи малко , но не е чак толкова зле.Нашите са на втория етаж първокласници  едва се качи с раницата сутринта - приклякваше милата а е с три предмета днес - Български - 2ч ,математика , рисуване 2ч . Сега като раздадат и помагалата  newsm78. Всеки ден си носим раницата.  Ние уговорихме рисуването , нещата по физическо , музика и ДБТ да стоят там да не мъкнат напразно.

Девойката в 7.00ч отказва да закусва - не и се яде , но вчера им бяха дали закуска, аз и бях сложила сандвич, обяда си беше хапнала до трохичка  Mr. Green. Аз и купих за училище сгъваем евтин чадър, който носи в страничния джоб на раницата - и да го изгуби - следващ и така до като свикне да си пази вещите. Вчера и днес зъзнеше хем че с есенно якенце  newsm78

Нашата ученичка спи при мен на спалнята - непрекъснато повтаря че я е страх сама с брат и в детската стая - и той започна да казва че го е страх. А те с татко му спят в детската и така - за сега. Да ги оставя да заспиват заедно - абсурд - това значи цяла нощ игра  Mr. Green - пусната лампа и телевизор ( защото се страхуват на тъмно) ............... с две думи - не става.

Жасмин как сте? Бързо възстановяване , всичко ще бъде наред и дано наистина не боледувате вече  Peace

Дъждец дано потръгне с организацията при вас и да "влезе в релси" всичко  Praynig

Sky, anitsa, skin, ужасно неприятно начало - дано ви се подредят нещата и да няма никакви недоразумения, инциденти и недоглеждания.  Peace

Седнала съм да пиша от 10 ч ooooh! -сега заспа терминатора та ще взема въздух.

Ха - и докато си публикувам отговора -.....................33 нови  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт