ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 139
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
... Пише с обратен наклон като мен, надявам се да не и пречи това на госпожата. Simple Smile
Това ме подсети...
Нашата нали е с такава тетрадка, пък днес писали отвесни чертички, точно с обратен на тетрадката наклон. Зачудих им се.  Thinking

# 646
  • София
Хайде и нашият първи инцидент!

Едно момченце в занималнята казало на друго, че е дебело, то на свой ред го бутнало и паднало върху мият син, който пък си ударил гърба в чина отзад. Извинило се обаче после, а моят е приет като герой, че омекотил удара.  newsm78

За първи ден в стола - имали таратор и зеле със свинско. Не им ли се полага и десерт или плод поне? Точно до стола обаче се оказала лавката и оттам си е купил бисквитки. А уж на първокласниците им е забранено да ходят там.

Не знам как е придвижването при вас, но заради лицея не мога да си изляза от квартала половин час. То не са коли, то не са автобуси.... а после колоната, която чака да се влее обратно в Околовръстното е зашеметяваща.

# 647
  • София
Мерси, момичета, за съветите и за сверката на часовника по проблема. И аз малкосе изненадах от подобно поведение от първите дни, но явно това е реалността... Той не е от агресивните деца по-принцип и леко се притеснявам за него.

Класната на РС на 15-ти сподели, че се било обсъждало да отпадне ръкописното писане... хм...

Трафикът в София май е доста натоварен тази седмица. Така каза шофьорът на бусчето, аз нали съм си още вкъщи и не знам.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 20:50 от catty m

# 648
... Пише с обратен наклон като мен, надявам се да не и пречи това на госпожата. Simple Smile
Това ме подсети...
Нашата нали е с такава тетрадка, пък днес писали отвесни чертички, точно с обратен на тетрадката наклон. Зачудих им се.  Thinking

Нашите тетрадки също са с указан наклон, но не толкова на гъсто.
Дъщерята пише обратното на него. Simple Smile Но аз също пиша така, така и не можах да се науча на "правилния"

# 649
  • Sofia
... Класната на РД на 15-ти сподели, че се било обсъждало да отпадне ръкописното писане... хм...

Трафикът в София май е доста натоварен тази седмица. Така каза шофьорът на бусчето, аз нали съм си още вкъщи и не знам.
То не тази, ами от тази нататък. За 15.09 са се прибрали хората с ученици и някои студенти, от 1ви октомври ще има ново вливане, заради останалите студенти и те така до към юни.  Whistling Разните ремонти тук -там и картинката е пълна.

А това за ръкописните букви, кой го обсъждал? Стана ми интересноо... Thinking

feel_the_rush, а как е героят?

Мирама, този (левият де) наклон е характерен за левичарите, по принцип. Simple Smile

# 650
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
прегледах учебника, тетрадките и учебните тетрадки.
писали са отвесни черти, групирани по една, по две и по три, правили са и "пътечки", т.е. редове с комбинации, една-две, една три, една-две-три...
писали са черти с наклон надясно и с наклон на ляво
писали са бастунчета, горни и долни, ченгели... малки и големи букви И, Ш, М, Т, но съдейки по  голямото Т, не са го приемали за буква, а за комбинация от бастунчета и ченгелчета  Blush

маймунката има две шестици с усмивки - от занималнята, два пъти Браво! - от работата в клас и няколко пр. (предполагам "проверил").
не е имало ексцесии, но в междучасията всички викали, болели го ушите от крясъците и стоял в коридора. не знае къде е била учителката докато децата са викали  Tired

не е минавал логопед, проверявали са ги за въшки

Скрит текст:
според него са намерили на едно дете. попитах -  не са го изпратили в къщи, а са казали, че ще се звъннат на майка му. учителките нищо не казаха. говорих с една от майките и тя не знае   Tired

имали са и английски, нищо, че не е бил в програмата за днес  ooooh!
за утре ИТ, английски, музика, български и математика  Tired
програмата била изпратена за утвърждаване, но кога ще дойде...

# 651
  • София

А това за ръкописните букви, кой го обсъждал? Стана ми интересноо... Thinking

Нямам никаква представа. Тя го спомена мимоходом...

# 652
  • София
И аз си чакам програмите на малките.
Моят след вчерашното блеене, днес пак е бил така Tired Нямам на идея, кога ще мога да се видя с госпожицата.

Да ви просветля, че въшките са навред. От миналата пролет племенницата ги влачи / съответно ние освен Виприн с друго не се къпем/, но не било нещо особено, почти целият клас имал.  Tired
Лично аз не бях виждала в живота си, по стечение на обстоятелствата аз я чистих 3 пъти.
Нашите ги проверяват всяка сутрин + гърло - градински тертип, надявам се успешен.

# 653
добре де, а като намерят не трябва ли да го върнат в къщи докато се изчисти?
или го оставят, та на следващия ден целия клас да се чеше?

# 654
  • София
За тези въшки чета втори път във форума, откъде са се завъдили? Помня като ученичка имаше, беше кофти, с дълга, гъста, къдрава коса, мама не можеше с месеци да ме изчисти.

# 655
  • София
добре де, а като намерят не трябва ли да го върнат в къщи докато се изчисти?
или го оставят, та на следващия ден целия клас да се чеше?
Трябва, разбира се. Едно междучасие, даже и госпожата ще е внедрена в схемата Laughing

За тези въшки чета втори път във форума, откъде са се завъдили? Помня като ученичка имаше, беше кофти, с дълга, гъста, къдрава коса, мама не можеше с месеци да ме изчисти.
Преди година и малко моя приятелка от Бургас сподели, че в училището на голямото ѝ момче продават въшки. Да, да, в кибритена кутийка. След месец, два изпищя друга от Ямбол, после друга от Стара Загора, Пловдив.....и хоп, хайде в София Laughing

# 656
  • sf
 Tired Малееее не ми се мисли за въшки, че каката и аз ако хванем, дупе да ми е яко  ooooh!
Мъжете са лесни, машинката и готово  Mr. Green

# 657
  • София
Изчетох ви.
Много неприятни инциденти  Confused
Дано се нормализира обстановката за всички скоро.
Някакси не приемам обяснението "Ами аз не видях!" от учител в 1-ви клас.

Жаси, геройче е твоето момче!
Бързо възстановяване му пожелавам  Hug

Моето дете днес ме впечатли с разказа си за училището. От днес е с друго гадже  ooooh! hahaha, защото вчерашното му се подиграло, че ченгелчетата му били грозни, а пък госпожата го била похвалила и той гордо се фръцнал на момиченцето  Crossing Arms Laughing
Сподели, че днес са писали много. Имало едно наказано момче от техния клас, защото се държало лошо и повишавало тон на учителката. Имали са час по музика, но не можа много да ми обясни как е минал. За сметка на това по английски ме гръмна колко много неща е запомнил - все нови за него  Shocked Направо урок ми изнесе:
Скрит текст:
pupil, teacher, classroom, blackboard, whiteboard, door, window, pen, pencil, Thank you very much (звучи като тенк-ю-вериманч)
Пак беше много доволен от храната. Каза, че пак си е изял всичко, в което не се съмнявам, защото си ящничък, стига да му харесва.
Забелязах, че за тези два дена, като се прибере, е като отвързан; щурее яко, скача, тича. Явно сериозната атмосфера да седи кротко на едно място дълго време си казва думата. Надявам се, че след като тръгне активно на карате, ще си наваксва движението, което му липсва в часовете в училище. Домашни досега не са ни давали. Може би в петък ще дадат за уикенда  Thinking
Всяка сутрин имат медицински контрол - мед.сестра ги преглежда. После отивали в салона за сутрешни упражнения, гимнастика, след което закусват и отиват в клас. Вечерно време гледам в 21ч. вече да е в леглото, защото досега все е спал следобед, но вече я няма тази екстра.
Днес му купих една тортичка да го почерпя, че на 15-ти нямах тази възможност (бях на работа следобед  Close)

Някой по-нагоре питаше защо оцветяват редове в тетрадката. Това упражнение са ни го давали за домашно в ПГ. Беше нещо свързано с посоката на писане и установяване на разликата между тесните и широките редове, както и разпознаване на квадратчетата като ЕДНО поленце за писане на ЕДНА цифра за по-нататък.

# 658
направих теста за дислексия  Blush от любопитство.
направих и за детето, но ми прави впечатление, че са 20 въпроса, а ключа е даден за 40? може ли да има грешка някаква и резултатите да не са верни?
иначе показва това, което си знам Simple Smile няма(ме) дислексия

# 659
  • sf
Моят днес споделил с едно дете в тоалетната,че харесва някакво момиченце, пък се оказало,че това момче е гадже на момичето и го гонил да го бие  ooooh! да се смееш ли, да плачеш ли....
Посъветвах го"кажи утре на момчето,че вече не харесваш това момиченце и не се замесвай в побоища и скандали" и той ми отговори следното "добре, ще му кажа,че е грозна"  #Crazy

Сега спи на дивана в хола, защото го е страх да е сам в стаята, а аз ще гледам мач. После ще го пренасям някак  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт