ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 129
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Да се разпиша и аз в темата ,че до сега нямах нито сили ,нито нерви..Тръгнахме успешно ,ако мога така да се изразя,ходи със желание ,което за мен е най-важно и за сега май се оказва ,че нашите госпожи са най -добри от трите варианта ,които имахме.Спокойни са ,говорят тихо и са търпеливи, в  нашия клас има ред ,в сравнение с това ,което става в другите два класа ..
Аз обаче хич не съм добре,разтройвам се ,защото си ми е глезана и не  е ходела на градина преди това и още не мога да се отпусна.Крия се у нас и си поплаквам  Crazy CrazyПо няколко пъти съм в училище да гледам ,какво става (единствената луда) и за това реших ,че ще ходя само на обяд,понеже на обяд ще я взимам да си обядва в къщи и почине и после я връщам от 14.00 до 16.00 на занималня..Ако аз не съм ,няма да отиде до тоалетна ,ще стиска и малчи ,като партизанин , така че и с това се примирих ,явно няма да си ходи , така беше и в ПГ то Crazy
Вчера , като видях писали едни черти в тетрадка номер 1 - на моето бяха най-грозни Sad Къси и криви Sad
Смята до десет  идеално и чете ( не гладко) и може да пише що годе , като и се диктува бавно , но ако я накараш да прави най-лесните неща- черти и ченгели и става страшно..Вчера ми каза , за какво ме карате да пиша тия черти ,като не са интересни Crazy Crazy Crazy
ако сега не полудея - няма кога да ми се случи скоро...
Изтръпвам при мисълта ,че след няколко седмици ще ни забранят да влизаме..идея си нямам дори ,как ще си сабере например всички учебници и ще излезе ,че и  с якето и т  н ..Най-обекновенните неща за всички деца  и най-лесните , на нас са най-трудни...

# 676
  • София
Витаминче, мисля че се притесняваш повече, отколкото трябва. Децата са много по - оправни, отколкото си мислим ние. И аз си мислех, че моя син ще се прибере с раница, където вътре всичко ще е нагънато и на "мармалад", обаче детето беше прибрало всичко,  както аз го бях сложила. Даже си беше сгънал покривчицата за хранене много прилежно. Просто трябва да им имаме доверие.

# 677
  • sf
И според мен прекаленото треперене над децата им изиграва лоша шега. Свикват все някой да е около тях. Със всичко се свиква  Hug

# 678
  • София
Момичета, ако някой се интересува от проекта УСПЕХ:

Във връзка с изпълнението на дейности по проект УСПЕХ през учебната 2014-2015 година, Ви информираме следното:
- За учебната 2014-2015 г. ще се финансират извънкласни и извънучилищни форми по проект УСПЕХ в рамките на 40 часа, от които 38 часа са за занятия, а 2 часа за представителни изяви.
- Крайният срок за провеждане на ИИД по проекта за учебната 2014-2015 г. е до 15.04.2014 г., като тематичните разпределения следва да бъдат съобразени с това.
- Графикът с предстоящите дейности, свързани с началото на проектната дейност през учебната 2014-2015 г., ще бъде публикуван на интернет страницата на проекта.

Аз нищо не разбрах, но май в темата има доста по-запознати и се надявам тази информация да е полезна за някой.

Телефони не предвиждаме. Но вчера имахме разправии за пари. Явно на някои деца им дават и те купуват от лавката и черпят другите, и сега моите решили, че и те трябва да го правят.
С мокрите кърпи голям майтап. Сложила съм им по едно пакетче и съм казала, че са само за тоалетна. Те за 2 дни бърсали в стаята де що видят, вчера единият дъската бърсал и кърпичките клонят към 0. Сега се чудя дали да спра да им давам или да продължа да слагам с надеждата, че ще им писне да мажат навсякъде.

# 679
Така е за доверието! Витаминче, аз минах по същия път миналата година. Почти не беше ходила на градина и я записах целодневно предучилищна в училище. Беше много неоправна, наплашена, а и аз с нея. Притеснявах се не от материала, а от това как ще се оправя сама, защото е абсолютна блейка. Нито да тоалетна се сещаше, нито да яде/пие. Постепенно се напасват нещата. Не че няма да правят и грешки, с времето различни.
А за кривите черти, изобщо не се тревожи. Ще се научи. А и какво като са криви или си смачка/забрави учебниците. Да е здрава, пък другото се нарежда.

Със всичко се свиква  Hug
И с лошото, нали Twisted Evil В тази връзка не знам какво толкова му се възхищават на първия учебен ден като голям празник. Учене добре, ама влизането в матрицата...какво му е чак толкоз хубаво, не знам.

# 680
  • Варна
ВитаминчеHug много сме пред полудяване! Не си "единствената луда", спокойно Simple Smile И на мен би ми се искало да надзърна да видя какво става в клас, в междучасията... Моята девойка сякаш е сестра на синчето на feel_the_rush. Не се обяснява много-много, държи се сякаш с години е била в училище, но усещам че вътре в нея ври. И се чувствам безпомощна да я предразположа да си излее чувствата.  И аз имах притеснения (и още имам) дали ще си взима всичко, дали ще си намира нещата из раницата, дали ще се ориентира - за сега се справя идеално. Но защо не мога да се отпусна и да се успокоя? Все си мисля, че случайно се е справила първите 2 дни...
Иначе при нас нито логопед, нито мед. сестра са минали. Но пък вчера не са имали физическо (във вторник пропуснаха музиката), защото имало "една госпожа дето ни даваше тестове". Явно е минала диагностика, но щяла до края на седмицата да идва тази госпожа. Имало е мноооого задачи "обаче ми се струва, че бяха като за четвърта група, не за първи клас" Rolling Eyes Сети се за 5-6 неща, добре ги е направила, според обяснението ѝ. То и без това няма да ни дадат да ги видим, та само с това ще си остана Simple Smile

# 681
И нашите черти не са хубави.  Като му кажа да се старае повече , той ми отговаря "Нали мога да реша задачите от последната страница,  не ме интересуват тези черти! ". И ние както спомена една майка можем да смятаме до 100 и нагоре с преминаване на десетицата , без да сме се занимавали с него. И когато си взе учебниците отвори уч. тетрадка 3 по Математика и реши задачите от последната страница-събиране на три и четири числа и изваждане с преминаване на десетицата. Чисто е написано домашното, добре подредено, но не е красиво. При нас пишат с молив и когато са готови всеки индивидуално ще мине на химикал.  Две деца от днес вече почват, а ние сигурно ще сме от последните.

# 682
  • sf
Какво наричате "влизане в матрицата"  Thinking

За мен ходенето на училище е нормална част от живота. Дори и да имаше домашно обучение, не бих се възползвала.  Rolling Eyes
Притеснено ми е как е, как се справя, но никога не съм изпитвала болезнена нужда да знам какво прави във всеки един момент. Не искам да стане мамино синче, макар че и това не е изключено  Joy
С кака му също бях така, та не е от това,че е втори да речем. Ама аз съм си темерут,де  hahaha

Щях да пиша за логопеда- минала е , даже и аз ходих да говоря с нея. Отбелязала му е само Р като проблемен, което ме учудва, та той така шъшка и съска  newsm78  та ще има записване в понеделник, имало страшно много деца от района, та не се знаело какво ще е. В краен случай ще си намеря някой срещу заплащане и това е Rolling Eyes.

# 683
  • СОФИЯ
Да споделя и аз.... при нас голяма драма е това училище  Tired Синчето от снощи плаче, било му мъчно за в къщи, нямало да ходи на училище вече, било му по-хубаво в детската градина.  Тази сутрин не искаше да става, плака много докато влезе в училище. Сестра му се държи, но снощи и тя си поплака... Явно им идва в повече на децата - ново място, нови другарчета, нова госпожа. За сега седят на един чин, но имало проблем - дъщеря ми искала да седи с момиченце, брат и се натъжил... след това госпожата ги събрала отново, дащеря ми се разсърдила....  ooooh!
При нас са проблем тоалетните - не  ходят по цял ден, защото били мръсни и им миришело...
Дъщеря ми си подарила левчето на приятелка, защото не знаела къде е лафката и преценила, че не и трябва. Снощи ми поиска ново левче, но аз обясних,че е трябвало да го запази за деня, в който ще и потрябва и затова в понеделник ще и дам ново левче(не че и нужно, слагам доста храна в раницата, защото тази седмица са без стол).

# 684
Здравейте,
Искам да ви питам относно закуската в у-ще,която трябва да се дава сутрин безплатно.
Имате ли вече такава? Дават ли и плод по програмата "Училищен плод"?
На родителската среща миналата седмица казаха,че този плод ще е 2 пъти седмично!? Аз мислех,че всеки ден ще дават плод  Mr. Green А тук прочетох,че програмата ще започне чак от 1 ноември  Crazy
http://www.investor.bg/evroproekti/264/a/biudjetyt-za-uchilishte … ra-godina,180039/
При нас стола ще работи от другата седмица и три дни пълним чантата като за световно с храна Laughing
Поне всичко е изядено до следобед и съм спокойна,че детето ми е нахранено  Peace
В стола обяда ще струва 2.74лв. на ден,как изчислиха тази сума...  Rolling Eyes  Laughing

# 685
  • София
Нашият стол почва от днес, но моята я пратих с храна, та за утре помолих една дружка от блока да вземе купон и за моята щерка, а пък утре ще купим за цялата друга седмица. Цената е 2,80 лв. - явно при нас са го закръглили  Laughing.
Явно и аз съм от темерутестите майки - телефон не съм дала и не им се чудя много много какви ги вършат. Вечер като се прибера имаме време да ми разкаже всичко. Онзи ден я пратих с левче, не го е изхарчила-имало много деца на лавката и не е успяла да се дореди. Днес да видим дали ще го употреби.
Днес госпожата се беше качила с децата в класната стая, въпреки, че нямаше още 7,45 ч. Другите се качваха сами...
Детето ми сподели, че ще имат физическо тия дни и трябвало да бъде с екип, но не каза какъв. На родителската среща също не ни информираха, дано да напишат в тефтерчетата, ако ли не ще звъня да питам госпожата.

# 686
  • София
Телефон не съм давала, но калина вчера каза че повечето деца имат. Говорели си с майките в междучасията.  Не ми е искала и не мисля да и давам. За 4часа нищо няма да и стане в училище без да ме чува.
И ние не сме й купили телефон по същата причина, но вчера ми сервира, че във всяко межучасие децата звънят на мама...и на нея й било тъпо....Да не говорим, че много разтревожените мами звънят на децата си и по  време на час и учителката правила забележка на децата, да си изключват телефоните...Все си мислех, че като "N" на брой пъти беше дебело подчертано кога свършват часовете, кога са междучасията...големите и мъдри родители да си бяха взели бележка, да ама не...
Нямам притеснения относно подреждането и прибирането на учебниците, притесненията са ми по скоро с такива инциденти, които сте споделили, неща, които не зависят от моето дете...да я бутат, да я ударят с топка и т.н.
ПРи нас казаха 2 дни плод, 3 дни тестена закуска, вчера е било кренвиршка...изяла си е ябълката от в къщи ...
Чертите са ни хубави, но определено й е скучно... в началото е по-лесно после материала значително по-бързо се взима, така че не се притеснявам, че  ще скучае особено много, макар, че смята, чете, но все пак там нещата ще са поднесени съвсем по различен начин......НО все пак определено в началото ще й е скучно. Английския пак скука ...5 години вече ходи в Хелен Дорон...и вчера й било смешно учителката как ги учела да казва добър ден...то аз я бях подготвила за това, обясних й че ще затвърждава знанията си  Laughing и да се забавлява в този час...
И тях са ги проверявали за въшки...

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 09:46 от EmiR

# 687
  • София
Нашият купон за обяд е 2,50 лв. и о,80 лв. за сутрешната закуска, общо 3,30 лв. на ден. Следобяд е безплатна закуска, която 2 пъти седмично щяла да бъде плод (т.е. нашия момък няма да я яде  Confused).

Снощи си мислих, че торбичката с плодовете може и той да я е съборил на земята като си е валил торбата със спортния екип от раницата да се преоблече, че паднал в калта. Казах му да провери по земята, около раницата и в нея и ако не намери нищо да спомене на госпожата. Довечера ще разбера какво е станало. Казах му днес да си даде учен. карта на госпожата, за да се подпечата. Оказа се, че я бил дал още първия ден. Голям е заплес  ooooh!  Вчера нещо е станало объркване с него и се качил последен в бусчето, питах го тази сутрин какво е станало, объркали му нещо името, не можа да ми какже какво толкова има да му бъркат името  ooooh! Директорката ги събирала вчера всички класове и учители, за какво, не разбрал  ooooh! (едно момиченце от 2 клас е починало при катастрофа лятото и това им съобщила).

И аз съм от притесняващите се родители, въпреки 6-те години в ДГ. Най-много ме притеснява всъщност тормозът в училище.

# 688
Момичета , благодаря ВИ за покрепата !  Hug Hug Hug Надявам се нещата да се регулират с времето наистина ,че вече свърши детската градина и ще трябва да се справят с всичко в училище сами.Дано се адаптира към новите условия по - бързо. Praynig Успокоявам се много от факта ,че ходи с удоволствие на този етап.

# 689
Здравейте! Нямам време да изчета какво сте писали за първите дни в училище, но ще напиша как е  при нас. Първите дни с много желание отидохме на училище, но днес на Звездо никак не му се ставаше. Училището не е съвсем близо и се налага да излизаме 7:10 и 15, за да сме в 7:45 в училището. Сутринта ми каза : "Кога ще се наспя".  Laughing Милия, свикна цялата ваканция да си спи до когато иска и сега никак не му се става рано.. Малко сме мързеланковци  Laughing.
Учителката ни е много добра, моят син нищо, че е момче, много е кротък и класната му пасва перфектно. Имаме си програма, даже вчера имаха домашно да оцветяват една рисунка в книжката, оцвети си я. Започнахме да пишем буквички вкъщи и ще вървим напред.
Учителката още първия ден им обяснила как да си познаят класната стая. Браво браво.  Simple Smile Когато водим децата, тя винаги е във фоайето и съберат ли се децата ги строява зад нея 2 по 2 и ги вкарва в класната стая.  Simple Smile
Утре имат изобразително изкуство, ще рисуват децата.
Малко съм разочарована, че четох преди време лоши отзиви за нашето училище, а виждам, че не са верни..

Общи условия

Активация на акаунт