БРОДИРАНА КРАСОТА Тема 126

• 56 975
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Галя,на мен така ми цепиха един пръст преди две години,но държах някак иглата и уших едни сезони.Означава болнични и яко шиене,но и боли много.

# 541
Добре дошла на Камино! Впечатлена си от гръбчетата(дупетата) на Финети и Джемма. И ние им се радваме, но рядко някой прави такива дупета. Гобленът на Джемма е с бод 1:2, а на Финети розичките са на кръстчета, затова ти се струва че е шито вертикално. Относно китайсите гоблени- поръчваме ги от Алиекспрес. Аз шия китайски гоблен в момента, но е на бяла панама. За сега конците са ми достатъчни. Много зависи как си шила твоя гоблен(с какъв бод) и това може да е причина за недостига на конци. Определено обаче трябва да се изпере след ушиване. До сега не съм чувала някой да се оплаква че цветовете от щампата са направили проблем. На Орхидея щампите не пада боята нацяло, но не оцветява конците. За китайските чух че щампата пада лесно, така че смело си го изпери. Рамките си ги поръчваме от различни места- кой където живее. Цените зависят от профила и размера на рамката. Аз лично предпочитам да си дам гоблена в ателие и те да ми го опънат и рамкират. Не е скъпо. Но в чужбина май рамкирането е скъпо. И Бяло Цвете е споделяла че в Англия е скъпо.

Момичета, виждах едно бродирано слонче, бродерия е, но е направено като пачуърк. Моля ако някой се сеща за какво питам и има свалена схема, да пусне схемичката тук или на ЛС. Между другото като се сетих за това слонче се замислих и над друг въпрос. Нали уж слончетата са за щастие, а не се сещам да съм попадала на коледна схема със слонче. Има с котки, кучета, мишки..., но слончета няма.

# 542
Има, има коледни слончета Simple Smile http://pixs.ru/showimage/LittleElli_2802648_1364982.jpg
А за слончето пачуърк, дали е това: http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/6c/67/56/6c67563971b37329 … 065ff63c1bcdc.jpg
Camino, добре дошла в темата  Hug

Последна редакция: вт, 21 окт 2014, 06:14 от ИнаТ

# 543
  • София
Камино, добре дошла! Много обичам някой да се представи така изчерпателно  Peace. Приятни минути тук  Simple Smile

Роси,
Скрит текст:

# 544
Инатче, точно това е пачуърка. Благодаря ти много! Благодаря и на Деси за другите картинки.

# 545
Гобленът на Джемма е с бод 1:2,
 До сега не съм чувала някой да се оплаква че цветовете от щампата са направили проблем. На Орхидея щампите не пада боята нацяло, но не оцветява конците. За китайските чух че щампата пада лесно, така че смело си го изпери.
Роси 123, какво е бод 1:2?
Гобленът е само с кръстосан бод. Боята е изключително неустойчива, след като от една капка се разтвори като водна боя... ще изчакам още малко да видя да ли ще има други съвети, то не че няма да го преживея ако боята излезе отгоре, но няма да е много приятно трудът ми да отиде на вятъра...

Благодаря за любезността ви. Heart Eyes

# 546
Добро утро!
Като става въпрос за рамкирането да попитам за Плевен - кое ателие е за предпочитане да рамкирам? Моля да ме насочите към едно-две  Praynig
Имам един готов и един на привършване, които искам вече да си ги закача на стената  Blush
Благодаря!

Camino  Hug

# 547
  • София
Бачийска, ето това започнах върви адски леко, защото е с много полукръстчета, но горе на косата ще запецна.

# 548
  • София
Camino Не съм Роси, но  !:2 е бод, при който 1 знак от схемата се шие с два бода

Използва се обикновено с по-ситна панама (напр. българска разграфена или не).

И като стана въпрос за рамки - да ви се оплача, направо съм в шах - не мога да намеря вариант и подходящо оформление за един гоблен, който е за подарък.  Thinking

Скрит текст:
Ето за този става въпрос

Или рамката не ми харесва, или подходящо паспарту не мога да намеря - вече започвам да се притеснявам  ooooh!

# 549
  • Пловдив
Camino ............................И като стана въпрос за рамки - да ви се оплача, направо съм в шах - не мога да намеря вариант и подходящо оформление за един гоблен, който е за подарък.  Thinking

Скрит текст:
Ето за този става въпрос

Или рамката не ми харесва, или подходящо паспарту не мога да намеря - вече започвам да се притеснявам  ooooh!

Пробвай тук варианти /за паспартуто няма много разнообразие/, но може и да ти помогне за намиране на идея  ..............
http://www.ramkite.bg/designer/

# 550
teddybearm в първия момент като го видях и си го представих с бежово-жълто паспарту, като цвета вътре на две от пеперудите, или пък с някакво тъмно сиво графитено  newsm78 . Но да най-добре направи няколко проби на този сайт който е дала did_tag .

# 551
# 552
  • София

На мен най-много ми хареса синята рамка от втория линк.

# 553
  • Казанлък
Днес разглеждам в нета , как сами да си направим рамка(станок) за бродерия, най различни , но не ми стана ясно как ще го обърна да срежа конец , да оправя нещо(на мен конеца често прави възелче от опаковата страна), та въпроса ми е удобни ли са, може ли лесно да се обслужва опаковата страна. Гледах вчера, че eminav  има подобна рамка. Та с една дума , кажете си мнението за плюсове и минуси, аз шия винаги само с гергеф и ми е удобно, но пусто любопитство към всичко ново което видя не ми дава мира Embarassed

# 554
  • София
Благодаря ви момичета за предложенията и мненията  Hug
Утре пак ще обикалям ателиетата и да видим какво ще стане  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт